Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #10,481
Selamlar herkese ,

Uzun zamandır detay işleri yapmaya fırsatım olmuyordu ,birde benzinlik ortamının meşekkati nedeniyle nadiren detay yapıyorum .Dün babamın isteği üzerine kıramayıp aracına ufak bir detaylı temizlik yaptım.

Arac 3-4 aydır yıkanmadığı için oldukça kirlenmiş ,sabah 7-8 gibi erkenden benzinligin yolunu tuttum.
Öncelikle jantlardan başlıyorum , yazlık jantlar geçen ay takıldığı icin üzerinde 7-8ay önceki kirler oturmuş , k2 roton demirtozu sıkıp biraz bekledikten sonra basınclı suyla durulayıp kaba kiri attım.

Ardından ik foam pro 2 ye koydugum gs ile jantları ve lastik yanaklarını detay fırçası ve jant fırcaları ile temizledim.

Jantlardan sonra önyıkamaya geçtim ,2 sefer ön yıkama yaptım ,ilk olarak k2 borayı sprey pompa ile aracı dönüp duruladıktan sonra autobrite magifoam custard ı alta foam ile attım bu aşamayı çekmemişim :/

ardından temaslı yıkamayı , tek kova ,çiftli eldiven ile yaptım . Ürün olarak valet pro concentraded kullandım. Son olarak biraz ploytop maximus sıktım.

Dış kurulamanın ardından araç içine gectim , paspasları gs ile temizleyip serdim , araç içini Einhall in şarjlı süpürgesiyle aldım bu arada cok memnun oldugum bi ürün , nemli bez ve interior cleaner ile ic trimleri temizledim , direksiyon deri temizliği yapıp bitirdim bunlarda iç detay görselleri
Beforeler;

Afterlar;

Araç dışındaki son işlemler olarak camları flowey s3 ile sildim , lastikler meguiars , tampon siyahlı yerleri ve davlumbazları 3D magic dressing ile parlattım ,5 saatlik mesainin ardından yorulunca, burda bitirip eve kaçtım .Buyrun finallar

Herkese saglıklı, detaylı günler dilerim

Son düzenleme:

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Selamlar herkese ,

Uzun zamandır detay işleri yapmaya fırsatım olmuyordu ,birde benzinlik ortamının zorluğu ve stresi nedeniyle nadiren detay yapıyorum .Dün babamın isteği üzerine kıramayıp aracına ufak bir detaylı temizlik yaptım.

Arac 3-4 aydır yıkanmadığı için oldukça kirlenmiş ,sabah 7-8 gibi erkenden benzinligin yolunu tuttum.
Öncelikle jantlardan başlıyorum , yazlık jantlar geçen ay takıldığı icin üzerinde 7-8ay önceki kirler oturmuş , k2 roton demirtozu sıkıp biraz bekledikten sonra basınclı suyla durulayıp kaba kiri attım.

Ardından ik foam pro 2 ye koydugum gs ile jantları ve lastik yanaklarını detay fırçası ve jant fırcaları ile temizledim.

Jantlardan sonra önyıkamaya geçtim ,2 sefer ön yıkama yaptım ,ilk olarak k2 borayı sprey pompa ile aracı dönüp duruladıktan sonra autobrite magifoam custard ı alta foam ile attım bu aşamayı çekmemişim :/

ardından temaslı yıkamayı , tek kova ,çiftli eldiven ile yaptım . Ürün olarak valet pro concentraded kullandım. Son olarak biraz ploytop maximus sıktım.

Dış kurulamanın ardından araç içine gectim , paspasları gs ile temizleyip serdim , araç içini Einhall in şarjlı süpürgesiyle aldım bu arada cok memnun oldugum bi ürün , nemli bez ve interior cleaner ile ic trimleri temizledim , direksiyon deri temizliği yapıp bitirdim bunlarda iç detay görselleri
Beforeler;

Afterlar;

Araç dışındaki son işlemler olarak camları flowey s3 ile sildim , lastikler meguiars , tampon siyahlı yerleri ve davlumbazları 3D magic dressing ile parlattım ,5 saatlik mesainin ardından yorulunca, burda bitirip eve kaçtım .Buyrun finallar

Herkese saglıklı, detaylı günler dilerim
Merhaba. Elinize sağlık. 3D magic dressing den memnun musunuz? Toz tutma durumu var mı ?

M2101K7BG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba. Elinize sağlık. 3D magic dressing den memnun musunuz? Toz tutma durumu var mı ?

M2101K7BG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler ,
Davlumbaz ,tampon gibi alanlarda favori ürünüm .Etkili ve uzun süre kalıcı ,lastik parlatma icinde kullandığım oldu. Toz dayanımı bence başarılı , kokusu biraz böcek ilacı gibi birde her sprey siseye uygun degil. Kimyasala dayanıklı başlık olcak yoksa zamanla tıkıyor.

Son düzenleme:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Teşekkürler ,
Davlumbaz ,tampon gibi alanlarda favori ürünüm .Etkili ve uzun süre kalıcı ,lastik parlatma icinde kullandığım oldu. Toz dayanımı bence başarılı , kokusu biraz böcek ilacı gibi birde her sprey siseye uygun degil. Kimyasala dayanıklı başlık olcak yoksa zamanla tıkıyor.
Solvent bazlı ürün olduğu için ben açıkçası hiç kullanmadım, her seferinde son anda almaktan vaz geçtim. Kokusu da madem kötü, ben iyisimi bu ürünü aklımdan çıkarayım :)

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Solvent bazlı ürün olduğu için ben açıkçası hiç kullanmadım, her seferinde son anda almaktan vaz geçtim. Kokusu da madem kötü, ben iyisimi bu ürünü aklımdan çıkarayım :)
Benim gibi temiz davlumbaz takıntınız yoksa cok elzem degil :D

Kendi aracımdaki tampon ve davlumbaz uygulamam magic dressing ile

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Olmaz mı var tabi, bende başka ürünler kullanıyorum :) Halim varsa, temizlik mendili ile davlumbazı siliyorum. (Eğer vaktim yok ve hızlıca sadece su tuttuysam, eve gelince davlumbazları siliyorum :) ) Serviste altını silmeye kalkıştım zor tuttular :)
O takıntı hepimizde var. Niye var bilmiyorum. Toplanıp birkaç seans bunun üzerine bir terapi alsak, doktoru da delirtiriz :) :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Davlumbazda selsil aerosol sprey kullanıyorum, lastik parlatıcı yazandan. Silmeden kenardan fısfıslayıp geçiyorum. Siliinse daha iyi olur tabi de çoğu zaman en son ona güç kalmayınca pratik geliyor. Tavsiye ederim davlumbazda selsil aerosol lastik parlatıcıyı

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Haftasonu tam mesai ile uygulama yapıldı,
sağolsun mert ustam (surface detailing ) bana ben ona yardımcı oldukta bitti araç
yoksa bende eski enerji kalmamış araba gözümde büyüdükçe büyüyor.
önce mevcut ön kaput ppf i söküldü

ardından yıkama
demir tozu ve kil uyguladım

bazı yerlerde boya atmaları vardı . zımparalayıp rutusladım

bantlama

ardından uygulama aşaması
1 kat pasta 1 kat hare giderici ile 2kişi yaklaşık 7 saatte bitirdik.

seramiğinin ilk katını atıp izleme operasyonu

seramik sonrası hiç dışarı çıkartmadık

yaklaşık 36 saat sonra güneşe çıkartıp

36 saat hapisten sonra güneşe çıkarttım 4-5 saat hava aldı sonra tekrar kapalıya.

1 hafta yatsın haftaya bakarız nasıl oldu diye. şimdilik motorla gezmeye devam.

İl
Tekirdağ

İyi akşamlar abilerim,bugün ilk haftasını dolduran Vonixx makker'in ilk yıkamasını yaptım.Malum yaz ayı,bir temassız yıkamayla geçiştirdim gibi oldu.Ancak, zaten pek ağır kir yoktu.
Köpük yapıcıyla birlikte divortex washberry ph nötr kullanıyorum.
Ürünün hidrofobikliği bir sealent olmamasına rağmen polytop hybrid ile beraber hiç fena değil. Parlaklık hoşuma gitmekte.Yakında uygulama ve yıkama videosunu bir youtube kanalında paylaşacağım.Ayrıca,çeşitli otomobil yazım ve yaptıklarım için beni instagramdan burakthepetrolhead adıyla takip edip desteklerseniz mutlu olurum.Henüz pek takipçim yok ancak desteklerinizi bekliyorum. Iyi akşamlar, iyi forumlar :d

İl
Gebze
eline emeğine sağlık emirhan koyu renkler detay işinde daha başka oluyor ayna gibi çıkmış araç maşallah.
Berke teşekkürler saolasın. Siyah renk iyi ama bakması cok zor en ufacık su izi bile cok belli oluyor çiziklerde aynı şekilde. Sadece bakması değil uygulama yapmasıda cok zor :)

İl
.
Berke teşekkürler saolasın. Siyah renk iyi ama bakması cok zor en ufacık su izi bile cok belli oluyor çiziklerde aynı şekilde. Sadece bakması değil uygulama yapmasıda cok zor :)
önceki arabam megane3 hb siyahdı o zaman detay işleriyle bu kadar içli dışlıda değildim her zaman dikkatli yıkamasını yapar cilasını atardım ama sadece kurulaması su izi kalmasın diye cilalaması 1-2 saatimi alıyordu :D siyah allah göstermesin

Son düzenleme:
İl
.
Uzun zamandır bu kadar ilgilenememiştim arındık resmen :D
ilk önce jant lastik temizliği ile başladım jantlar flowey r1 lastikler vonixx vexus (rengi mint yeşil ve çok hoş bir nane benzeri fresh bir kokusu var temizliğindende memnun kaldım) hemen arkasından Ön yıkamada k2 bora kullandım prewash şekilde uyguladım sonrasında durulama. Shine Mate Grid Guard tek kova çoklu eldiven tekniği ile temaslı yıkamaya geçtim kovada şampuan olarak Deturner Ceramic Shampoo kullandım aracım seramikli olmasada belirli bir aralıkla kullanıyorum asidik olmasından mütevellit kireç lekelerinin oluşmasını ve ufak tefek olanları yok ediyor gibi geliyor. eldiven olarak gyeon smoothie, adbl wash mitt ve slopes wash mitt kullandım. fitilleri vs work stuff detay fırçası ile fırçaladım sonrasında durulayıp kurulamaya geçtim liquid elements black hole ile heryerini kuruladım sonrasında aracı camlar dahil komple ipa ile sildim kaporta ve camlarda superclean cila bezi ve karbon cam bezini kullandım. ve sıra wax’a geldi native black kullandım parlaklık olarak çok tatmin etti. lastiklerde fraber gommalux aerosol kullandım çok pratik ve epey parlak bunuda baya beğendim final fotoğraflarını aşağıya bıraktım.

FRABER Gommalux aerosol 8 gün sonra, epey tozlu yollardan geçtim son durumu bu şekilde.