Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Atalay hocam, bauhaus'ta resim malzemeleri reyonunda set halinde satılıyordu. Fiyatı net alımda değil ama 4'lüsü 10tl civarı bişeydi.
Ellerime sağlık Gökhan güzel bir detay günü olmuş :)şu ucunda uygulama süngeri olan fırçayı nereden kaça aldın?
US $1.19 22% OFF|5 adet/takım araba klima havalandırma fırça araba ızgara temizleyici otomatik detaylandırma jaluzi Duster fırça araba styling oto aksesuarları|Süngerler, Bezler ve Fırçalar| - AliExpress

Ali'den almıştım. Buyrun isteyen alabilir. :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
biraz kan akıttım

biraz gıdıkladım

biraz mıncırdım

bu da spoiler olsun

.
Kolay gelsin bayrama hazırlık sanırım:)

Detaylı yıkama yaptım. Yasak olduğundan dolayı makina kullanmadım(şikayet gelmesin diye) ön yıkamasız bir yıkama oldu.

Öncesi

Devam...

Motor Kısmı

İlk hali

Apc sonrası

Motorplast sonrası

Yıkama sonrası

Plastik koruyucu

Krom parlatma

Finaller

Kullanılan Ürünler:

Şampuan: Valet pro con car wash
Demirtozu Sökücü: Koch Chemie FB
Davlumbaz temizleyici ve koruyucu : Flowey B33, mothers fırça ve 3D magic dressing
Motor temizleyici ve koruyucu : Valet pro apc ve Koch chemie motorplast
Dış plastik temizleyici ve koruyucu : Valet pro apc ve valet pro black to the future
Hızlı cila : Sonax bsd
Lastik parlatıcı : 3D magic dressing
Metal aksam bakım ve parlatıcı : Menzerna metal polish

Bayram zamanıda detaylı iç ve sunroof temizliği yapmayı planlıyorum. :)
Dip bucak tertemiz olmuş ellerine sağlık. ;)
Jant eldivenini aralarda kovaya sokup bir kirini akıtmadınız mı neden öyle kapkara kesilmiş

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir

Dip bucak tertemiz olmuş ellerine sağlık. ;)
Jant eldivenini aralarda kovaya sokup bir kirini akıtmadınız mı neden öyle kapkara kesilmiş
Teşekkürler :) Üzerindeki siyahlık çıkmıyor makine'de yıkansa bile. Değiştirmenin zamanı geldi. Şimdilik idare ediyorum.

mtekin

Amatör Detaycı
Üye
Yaklasik iki aydır yıkanmayan arabamı yıkadım. Kirli hallerinden anlasiliyordur...

Gündüzleri sıcak olduğu için ve su aşırı kireçli olduğundan gece yıkadım. Şarjlı Kafa lambası işimi çok kolaylaştırdı. Önceden tripot spot lamba falan baya ugrastiryordu. Davlumbazlara saf ceviz, jant ve lastiklere vp bilberry-flowey b33 karisimini uygulayıp biraz bekledikten sonra duruladim. Daha sonra aynı ürünlerle temaslı yıkama ve duralama yaptım. Kaportaya 1/10 ceviz sıkıp hemen ardına 150ml flowey ev13, 850 su karışımını foam lance yardımıyla uyguladım. Duruladiktan sonra 50ml flowey ev 12 kullanarak çift kova ve çift eldiven yöntemiyle temaslı yıkadım. Önceki yıkamada uyguladigim sonax bsd yatay panellerde elveda desende dikey panellerde boncuklanmasi devam ediyordu. Zaten ne kullanırsam kullanayım ilk yatay panellerde etkisini kaybediyor. Yakın zamanda polisaj uygulamayı düşündüğümden koruma uygulamadim. Yorgun olduğumdan lastiklere de bişey sürmedim. Gece olduğu için çektiğim fotoğrafları begenmedigimden ertesi gün gün ışığından yararlanarak çektiğim final fotolarını

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yaklasik iki aydır yıkanmayan arabamı yıkadım. Kirli hallerinden anlasiliyordur...

Gündüzleri sıcak olduğu için ve su aşırı kireçli olduğundan gece yıkadım. Şarjlı Kafa lambası işimi çok kolaylaştırdı. Önceden tripot spot lamba falan baya ugrastiryordu. Davlumbazlara saf ceviz, jant ve lastiklere vp bilberry-flowey b33 karisimini uygulayıp biraz bekledikten sonra duruladim. Daha sonra aynı ürünlerle temaslı yıkama ve duralama yaptım. Kaportaya 1/10 ceviz sıkıp hemen ardına 150ml flowey ev13, 850 su karışımını foam lance yardımıyla uyguladım. Duruladiktan sonra 50ml flowey ev 12 kullanarak çift kova ve çift eldiven yöntemiyle temaslı yıkadım. Önceki yıkamada uyguladigim sonax bsd yatay panellerde elveda desende dikey panellerde boncuklanmasi devam ediyordu. Zaten ne kullanırsam kullanayım ilk yatay panellerde etkisini kaybediyor. Yakın zamanda polisaj uygulamayı düşündüğümden koruma uygulamadim. Yorgun olduğumdan lastiklere de bişey sürmedim. Gece olduğu için çektiğim fotoğrafları begenmedigimden ertesi gün gün ışığından yararlanarak çektiğim final fotolarını

Elinize sağlık güzel bir yıkama olmuş :) kafa lambası gerçekten çok işlevsel. Bence herkesin arabasında bulunmalı bir adet :) zamanında aliexpressten almıştım usb şarjlı bir model, keşke yedek de alsaydım diyorum :) ev13 150 ml koyunca kıvamı nasıldı? Ben de denemeyi düşünüyorum da yorumunuza göre 100 veya 200 de deneyebilirim.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Bunu bazi arkadaslar cok buyuk olaymis gibi paylasiyorlar da dikiz aynasi cami silmel bundan daha zor bence :) temizleyin tabi ki atlanmasin saka yapiyorum :)
Abi uzun süre temizlenmeyen ve tozlar araya oturduysa baya mesele bunlar temizlemek, buhar makinesi + kürdan olmadan çıkartmak işkence. Bunu senden talep eden abi, senden bunu rica ettiğine göre düzenli olarak orası temizleniyor muhtemelen yani tozlar katılaşmamıştır. Bu vesileyle de kolay temizlendiğini düşünüyorum. :)

Benim nazarımda pedal temizliği ile davlumbaz temizliği aynı, olmasa da olur ama olunca pastanın üzerinde ki çilek gibi oluyor. :atess:

2-3 katına çıkarır mı bilmiyorum ama performansını gösteriyor. Yine de bana göre bir ürün değil sarp. Sonax Gel daha çok seviyorum. Ancak bugün yıkama yaparken lastiklerdeki boncuklanma su iticilik beklemediğim düzeydeydi.
@SubaruOutback seversin Hakan abi :)
Atalay daha yeni Magic Dressing siparişi verdim hocam Divortexin üzerine. Hiç işim gücüm yokmuş gibi birde bana migrostan bunu aldıracaksın :paraa:

Aslında iyi fikir ha; Divortex lastik parlatıcı - Sarp (Autokit) deri vinyl koruyucu - 3D Magic Dressing karşılaştırması ile yarışmaya bir konu daha açarım, hatta işi bir boyut ileri götürerek Koch PSS'de lastiklerde kullanılıyor onu da katarım işin içine.

Ben akşam migrosa bir uğrayayım :taraa:

@Pro Admin Bey, ürün başına bir çekiliş hakkı vardı değil mi ? :heyecan:

biraz kan akıttım

biraz gıdıkladım

biraz mıncırdım

bu da spoiler olsun

.
Hocam elinize kolunuza sağlık, buna kan akıtmak denmez resmen dracula gibi ne var ne yok emmişsiniz :)

Detaylı yıkama yaptım. Yasak olduğundan dolayı makina kullanmadım(şikayet gelmesin diye) ön yıkamasız bir yıkama oldu.

Öncesi

Devam...

Motor Kısmı

İlk hali

Apc sonrası

Motorplast sonrası

Yıkama sonrası

Plastik koruyucu

Krom parlatma

Finaller

Kullanılan Ürünler:

Şampuan: Valet pro con car wash
Demirtozu Sökücü: Koch Chemie FB
Davlumbaz temizleyici ve koruyucu : Flowey B33, mothers fırça ve 3D magic dressing
Motor temizleyici ve koruyucu : Valet pro apc ve Koch chemie motorplast
Dış plastik temizleyici ve koruyucu : Valet pro apc ve valet pro black to the future
Hızlı cila : Sonax bsd
Lastik parlatıcı : 3D magic dressing
Metal aksam bakım ve parlatıcı : Menzerna metal polish

Bayram zamanıda detaylı iç ve sunroof temizliği yapmayı planlıyorum. :)
Elinize sağlık bu aracı hiç tam anlamıyla kirli göremedim (kirli fotoğraflarında) Maşallah forumun astraları çok şanslı.

Bu arada Mothers fırçayı satmayı düşünürseniz talibim :D

İlk yarı bol pozisyonlu geçse de ev sahibinin üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıda ön koltukları da alt edip 3 puanı hanemize yazdırmak niyetindeyim

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam eline koluna sağlık, yavaş yavaş büyük adımlarla arabayı sıfırlıyorsun resmen :) Takipteyim.

Elinize kolunuza sağlık, güzel iş çıkarmışsınız.

Rutin yıkamanın ardından şasi içerisini de yıkadım. Arazi de toz toprak dolmuş.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam bravo çok iyi düşünmüşsünüz, böyle antin kuntin işlerde senin canvara yakışırdı :)

emboli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Evet :) arabayı alalı 5 ay oldu bir türlü temizleme fırsatım olmamıştı. Dün sabahtan köşe bucak giriştim ama daha sadece dışı birde bunun içi var :deli:

Hocam elinize kolunuza sağlık, buna kan akıtmak denmez resmen dracula gibi ne var ne yok emmişsiniz :)
Çok teşekkürler. Arabayı yıkarken farkında değildim, o kadar da demir tozu yokmuş diyorum kendi kendime sonra biraz uzaklaşıp fotoğraf çekeyim dedim, yeri öyle görünce bir an etrafı kestim kardeşim sen ne yaptın deyip kovalayacaklar beni diye :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Geçen gün jant detayi yaparken stepne yataginda biraz toz oldugunu gorum bugun onu halledeyim dedim, e tabi tetenek adamlariz oraya girmisken temiz de olsa tum arabayi supurmemek olmazdi...

Final yok cunku final ile baslangic arasinda fotografyan anlasilacak fark yoktu

Saka bir yana muhabbete dalinca unutmusum.

Bu da bir abimin ricasi ile onun arabasinda 1 dakikada alinan sonuc;

Bunu bazi arkadaslar cok buyuk olaymis gibi paylasiyorlar da dikiz aynasi cami silmel bundan daha zor bence :) temizleyin tabi ki atlanmasin saka yapiyorum :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eline sağlık abi. bu pedalların temizliği öldürüyor beni :D püf noktası nedir,hangi ürün,hangi ekipman? :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Eline sağlık abi. bu pedalların temizliği öldürüyor beni :D püf noktası nedir,hangi ürün,hangi ekipman? :)
Mustafacım, çıt kırıldım olmayan bir kürdan + APC + mümkünse kısa telli sert agresif bir detay fırçası + (varsa buhar makinası)