Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Öne çıkan konu #5,361
Madem bayramda sokağa cikmak yasak o zaman söküp stok yapmaya devam

Before

After

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ellerine sağlık, imkan olsa motoru da söküp evde temizleyeceksin herhalde
Altından çıkanları görünce, yerinde bir hareket olmuş. Bagajın işi uzun, çok kirlenmiş. Kolay gelsin şimdiden.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Abi eline koluna sağlık, arka koltukların katlanabilmesi halının temizliğine büyük kolaylık katıyordur. Bu arada kokudan memnun musun ?

Hocam şimdiden eline koluna sağlık, yalnız sökerken dikkat et gerekirse foto falan çek ayrı bölgelerin civatalarını ayrı yerlere koy. Başıma geldi sökerken hepsi aynı gibi ama ufak farklar bulunabiliyor.

Şunu söyledim fotoğrafları görünce kendi kendime; Çok güzel hareketler bunlar zıbo lobo lop lop loooop :D
Cok teşekkür ederim. Söküp takma konusunda servisin kulandığı yedek parca yazılımını kullanıyorum evde, oradan parçaları takip edip montaj yapmak işi oldukça kolaylastiriyor. Yazilimdan bakmanin diger faydasi da onceki onarimlarda vs maalesef güzide ustalarimizin takmadigi klips, kablo bağı vs oluyor onlari da tespit edip servsiten eksikleri tamamlamış oluyorum:deli:

O arabanın dışı ney öyle yav:rulet: kolay gelsin şimdiden müsait olursam ben de 4 günlük yasakta bagaj temizleyeceğim
Bugune kadar yaptiklarim daha buzdaginin görünen kismi :) Size de kolay gelsin şimdiden.

Ellerine sağlık, imkan olsa motoru da söküp evde temizleyeceksin herhalde
Altından çıkanları görünce, yerinde bir hareket olmuş. Bagajın işi uzun, çok kirlenmiş. Kolay gelsin şimdiden.

Cok tesekkur ederim, motoru cikaramasam da motor havuzunda ne kadar plastik muhafaza, kapak, trim vs varsa eve cikarttim bile :taraa:

Abi az kaldı seni evden kovucaklar, kolay gelsin. :D:D
Her an sınır dışı edilebilirim, kritik hamlelerle evde kalmaya çalışıyorum :D

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arka kasa kapağını söküpkilit mekanizmasını yağladım. Sökmüşken temizlememek olmazdı.

Plastik kaplamanın altından sökülebilen başka bir kapak çıkıyor ancak bu metal bir kapak ve yaklaşık ağırlığı 7-8kg civarı.
Bu kapağı sökünce de bu şekilde bir görüntü ortaya çıktı. Bildiğiniz saklama cebi :) (Dipnot: Plastik kaplama Ssangyong kamyonetlerde fabrika çıkışı üzerinde geliyor. Diğer pikap üreticileri gibi sonradan binlerce lira verip almıyorsunuz :komik:)

Çıkardığım bu metal parçayı tekrar takmamaya karar verdim. Hem kasa kapağı hafifledi hem de plastik kapağa mandallı kaput kilitleri tarzında bir kilit yaparak kapağın boş alanlarına strap tarzı malzemeler yerleştirmeyi planlıyorum.

Soketleri yalıtıp bastım b33 ü.

Hedefteki işler; kasa kapağını boyamak ve plastik kaplamaya kolay açılabilen mandallı kilitlerden takmak.​

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Arka kasa kapağını söküpkilit mekanizmasını yağladım. Sökmüşken temizlememek olmazdı.

Plastik kaplamanın altından sökülebilen başka bir kapak çıkıyor ancak bu metal bir kapak ve yaklaşık ağırlığı 7-8kg civarı.
Bu kapağı sökünce de bu şekilde bir görüntü ortaya çıktı. Bildiğiniz saklama cebi :) (Dipnot: Plastik kaplama Ssangyong kamyonetlerde fabrika çıkışı üzerinde geliyor. Diğer pikap üreticileri gibi sonradan binlerce lira verip almıyorsunuz :komik:)

Çıkardığım bu metal parçayı tekrar takmamaya karar verdim. Hem kasa kapağı hafifledi hem de plastik kapağa mandallı kaput kilitleri tarzında bir kilit yaparak kapağın boş alanlarına strap tarzı malzemeler yerleştirmeyi planlıyorum.

Hedefteki işler; kasa kapağını boyamak ve plastik kaplamaya kolay açılabilen mandallı kilitlerden takmak.​
Gizli bölme baya enteresanmış Elinize sağlık, tertemiz olmus kapak maşallah.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Madem bayramda sokağa cikmak yasak o zaman söküp stok yapmaya devam

Before

After

Bu sökümlerin sonu pek hayır değil gibi :deli: Yalnız bayağı kirlenmiş döşemenin altı da.

Ellerinize sağlık. Kapak için 7-8 kg ağırlık hayli fazla aslında.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

Gizli bölme sanırım bildiğimiz kapı boşluğu nasıl değerlendireceğinizi merak ediyorum. Ellerinize sağlık hiç gözükmeyen yer olsa da çok rahatlatıyor:komik:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Ellerinize sağlık, 7-8 kiloda epey ağırmış ya. Ben de ne saklıcaksınız şimdiden merak ettim.

drerdogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
Bugün günlerden iç aksam koruma günüydü. Başrolde gtechniq c6 var, bilerek köşeden bir kısmı yapmadan bıraktım, toz, yansıma gözleyerek birkaç hafta sonra rutin yıkama sonrası yaparım. Sağdaki küçük alan uygulanmayan kısım.
Fotoğraflar sırası ile malzemeler, uygulama öncesi, sonrası ve kıyası.

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bugün günlerden iç aksam koruma günüydü. Başrolde gtechniq c6 var, bilerek köşeden bir kısmı yapmadan bıraktım, toz, yansıma gözleyerek birkaç hafta sonra rutin yıkama sonrası yaparım. Sağdaki küçük alan uygulanmayan kısım.
Fotoğraflar sırası ile malzemeler, uygulama öncesi, sonrası ve kıyası.
Elinize sağlık hocam
Uygulama pedi nerden acaba öğrenebilir miyim

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Daha önce @MoonDance dostumdan satın aldığım Auto Brite Foam lance ile yeni aldığım Bosch kablosuz hava üfleme cihazını amatör olarak test ettim ve sizlerle paylaşmak istedim.

Foamın içinde 50 ml EV13 950 ml su var. Köpük ayarı ise en yoğundaydı. Kullandığım makine Karcher K5.

Cihazın görseli şu şekilde

Son düzenleme:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bunu birde kapıdaki gözlere yaptırmak var çok güzel olur link alabilir miyiz?
Aracina uygun varsa kesin yap cok guzel bir sey
Graficar - Aracınıza Özel Konfor Çözümleri | GrafiCar Satıcı ile gorüsün aracıniza özel kendi kestigi var bir e bir
Kapı içlerine bilerek alıp yapmadım temizlemesi zor olacagını düşündügümden eger herhangi bir zor temizlik gözlemlemez isem kapı içlerinede alıp yapacagım.
Ben kendi aracima uyguladim bundan. Torpido ve kol dayamanin ici kadife, kapi icleri biraz daha hali tipli bir malzeme. Uygulamasi kolay, toz ya da baska bir sey tutmuyor. Temizlemesi zor degil yani.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Graficar - Aracınıza Özel Konfor Çözümleri | GrafiCar Satıcı ile gorüsün aracıniza özel kendi kestigi var bir e bir
Kapı içlerine bilerek alıp yapmadım temizlemesi zor olacagını düşündügümden eger herhangi bir zor temizlik gözlemlemez isem kapı içlerinede alıp yapacagım.
Süpürdükten sonra köpük yapan şişeye temizleyici ürün koyuyorsunuz, nemli beze köpük alıp siliyorsunuz. 5 dakika sürüyor :)
Engin yıldız diye biri yapıyor bu malzemeyi, kapı içleri böyle değil halı keçe şeklinde geliyor.
@Tonyukuk07 bak sen de al bundan artık :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Daha önce @MoonDance dostumdan satın aldığım Auto Brite Foam lance ile yeni aldığım Bosch kablosuz hava üfleme cihazını amatör olarak test ettim ve sizlerle paylaşmak istedim.

Foamın içinde 50 ml EV13 950 ml su var. Köpük ayarı ise en yoğundaydı. Kullandığım makine Karcher K5.

Cihazın görseli şu şekilde

Ellerine sağlık Can ev 13 için foamın hakkı 100-125 ml arası gibi görünüyor.

DENİZLİ