Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

drerdogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
Koltuklara giriştim dün, uzun zaman almıştı. 4 yaş oğlan da olunca biraz yorgundu.
Af versoyu ilk defa kullandım, gücü, kokusu hoşuma gitti. Yanında cg leather cleaner ve fırçalar vardı.
Son fotoları fazla çekemedim.

Üzerinden hafifçe geçip korumasını yapacağım. Ortadaki nubuk kısımları nasıl koruyalım dersiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:

trbvm

Çaylak Detaycı
Üye
MJJC Jant Fırçası ile bugün jant içlerini temizledim..

US $10.45 |MJJC ücretsiz kargo kılıç şekli araç yıkama araçları araba fırça, araba jantı temizleme fırçası, araba tekerlek fırçası|car wheel brush|wheel brushrim cleaning brush - AliExpress

Bu bahaneyle soru sorayım :) Jant temizliği için kir sökme konusunda agresif olan bir şampuan önerebilir misiniz? Sonax cilalı şampuan kullandım ama kaportada kullandığım ile jantlarda kullandığım şampuanın aynı olması pek mantıklı gelmiyor.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Silecek kolları çok eskimiş geliyordu gözüme dün sanayide hazır yeni yaylar takiliyorken aradan çıkartayım dedim.
1000-2000 zımpara
Sonrasında temizlik tineri ile tozlardan arındırma
Ardından 4 kat mat siyah boya

Araç üzerinde çekmedim ama 0 gibi oldu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Silecek kolları çok eskimiş geliyordu gözüme dün sanayide hazır yeni yaylar takiliyorken aradan çıkartayım dedim.
1000-2000 zımpara

Harika uygulama olmuş, ellerinize sağlık. Son katta vernik uyguladınız mı acaba yoksa sadece 4 kat boya ile kaldı mı yüzey?

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana

US $10.45 |MJJC ücretsiz kargo kılıç şekli araç yıkama araçları araba fırça, araba jantı temizleme fırçası, araba tekerlek fırçası|car wheel brush|wheel brushrim cleaning brush - AliExpress

Bu bahaneyle soru sorayım :) Jant temizliği için kir sökme konusunda agresif olan bir şampuan önerebilir misiniz? Sonax cilalı şampuan kullandım ama kaportada kullandığım ile jantlarda kullandığım şampuanın aynı olması pek mantıklı gelmiyor.
3d orange degreaser bu ürünü doğru seyreltme oranları ile birlikte aracın içinde dışında motor kısmında ve kaportada kullanabilirsiniz. Yok sadece jant için ürün arıyorsanız chemical guys wheel Cleaner kullanabilirsiniz.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Harika uygulama olmuş, ellerinize sağlık. Son katta vernik uyguladınız mı acaba yoksa sadece 4 kat boya ile kaldı mı yüzey?

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
teşekkürler. Verniksiz yaptık boya kuruyunca seramik süreceğim için verniğe gerek yok dedim :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Davlumbazımız çoğu zaman geleceğimizden temiz ve parlak :heyecan:
Sorma Hurşit, kariyerim davlumbazım kadar parlak olsun yeter :D

Gecmis olsun davlumbaz zehrini de yutmuşsun artik...

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abi bi tadına bakayım dedim sonra kalanını avuç avuç :)

Abi ellerine sağlık, bende ilk baştan beri davlumbaz temizliği yapıyorum çok eğlenceli oluyor. :D Sende abi zehiri kapmışsın. :)
Aynen Sercan, işi bir adım ileri taşıyıp yanıma yardıma gelen Cem’e fırça atıyorum bu davlumbazların hali ne diye :D

Bugün küçük bir temizlil yaptık.

Kırmızının sadece jant ve lastikleri parlattık :)

Koltuklara giriştim dün, uzun zaman almıştı. 4 yaş oğlan da olunca biraz yorgundu.
Af versoyu ilk defa kullandım, gücü, kokusu hoşuma gitti. Yanında cg leather cleaner ve fırçalar vardı.

Üzerinden hafifçe geçip korumasını yapacağım. Ortadaki nubuk kısımları nasıl koruyalım dersiniz?

1000-2000 zımpara

Ufak tefek değişiklikler:heyecan:
Eskisi:

Yenisi:
Arkadaşlar hepinizin eline koluna sağlık, bu hafta sonunu da boş geçmemişsiniz :)

@emirksk hocam seninki çok geç kalınmış bir değişiklik olmuş :)

Son düzenleme:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Davlumbaz temizliği önceden çok dikkatimi çekmiyordu bir kere yapınca müptelası oluyormuş insan gelen geçen arabanın davlumbazlarına bakar oldum :D Benim arabam temiz diyenin “Sağlıklı atın dişlerine bakıldığı gibi” davlumbaz içlerine bakıp “doğrudur” (kirli davlumbaz cevabı) yada “evet abi haklısın” gibi duruma göre cevaplar verir oldum :)

Dün de müşteri aracının dışını yıkarken benim fındıkta 3 aydır yata yata baya tozlanmış üstünde ki kaba tozu alayım elim değmişken mothersla da davlumbaz aralarına gireyim dedim.

Lastik ve davlumbazlara önce 1:1 sulandırdıpım Divortex Red Shine sürdüm & fısladım. Kuruyunca da ne akla hizmet yaptığımı anlamadım 3D Magic Dressing sürdüm. Önce de onu sürebilirdim ama o an kolayıma Divortex gelmişti :D

Arabayı garaja koymadan önce wet coat uygulamıştım. Etkisi hala devam ediyor. Etmemesi zaten problem olurdu gerçi.

Biz buna davlumbaz fetişisti diyoruz :kop: Bu kervana katılmana çok sevindim :hava:

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
çok yerinde bir değişim olmuş :alkisss:
Sorma Hurşit, kariyerim davlumbazım kadar parlak olsun yeter :D

Abi bi tadına bakayım dedim sonra kalanını avuç avuç :)

Aynen Sercan, işi bir adım ileri taşıyıp yanıma yardıma gelen Cem’e fırça atıyorum bu davlumbazların hali ne diye :D

Arkadaşlar hepinizin eline koluna sağlık, bu hafta sonunu da boş geçmemişsiniz :)

@emirksk hocam seninki çok geç kalınmış bir değişiklik olmuş :)
Çin'den İstanbul'a 6 günde, oradan İzmir'e 1 ayda geliyor ne yapalım :D

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Rölanti ayarı yaptım. Motor sıcakken güzel ama soğukken 2-3 dakika kadar 400-500 devir arasında çalışıyor. Sanırım otomatik jiklede problem var.
Aynı sorun bizde de var ya. :( Bakalım müsait olduğum da götüreceğim, dediğiniz gibi soğukken devir çok düşüyor gaza basarak 1000 devire çıkartıyorum.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Hafta sonu opak siyah Polo’ya uygulama yaptım. Opak siyah zordur diye duyuyordum, giriş seviyesi rotary ile işkence. Hazırlamak zor gelmezse, konusunu da açarım ilerleyen zamanlarda

Konuyu bekliyoruz abi, güzel püf noktalarını öğrenelim. :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

Hafta sonu opak siyah Polo’ya uygulama yaptım. Opak siyah zordur diye duyuyordum, giriş seviyesi rotary ile işkence. Hazırlamak zor gelmezse, konusunu da açarım ilerleyen zamanlarda

Siyah opak polo bayılırım ellerine sağlık kolay gelsin:alkis:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Eline sağlık :)
Oğluşunda analı-babalı ve sağlıkla büyüsün, hayırlı evlat olsun :)
Ben bir yerden sonra artık saldım. Eskiden hiçbir yere değdirmeden otomobile bindirip indirirdim artık bas oğlum bas o plastiğe ben nasılsa temizlerim diyorum :D :D

SemihT

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Yeni aldığım mazda familiaya ertelemekten bi türlü yapamadıgımız iç detayı sonunda yaptık 21 yıllık pisliği 3 günlük yorucu süreçte temizledik

Sökmeye başladık

Benim kız yerini buldu

2000 Yılından kalma otoyol bileti

Taban halısı makineyle çıkcak gibi değildi kosla halı şampuanı ile fırçalayıp iyice duruladım 3 gün boyunca kurumaya bıraktım

Koch GS ile başladık fırçalamaya

Bütün trimler apc ile temizlenip spritz ile korumaya alındı

50/50ler