Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #6,301
Aracı en son 3 Ekimde yıkayıp FK1000P uygulamıştım. O günden bu yana hiç yıkama yapamadım. Şöyle bir boncukları izleyemedim, ben bakana kadar wax öldü. Hala suyu itmeye devam ediyor ve 10/3-4 arası bir kayganlığa sahip olsa da boncuklanma sıfıra kadar gelmiş. Çok kirliydik çok, yıkamaya gittim hidrofor bozulmuş çeşmeden az su akıyordu jantları kovayla su atarak temizledim, baktım olacak gibi değil foameri kapıp benzinliğe koştum. Ön yıkamayı yaptıktan sonra geri gelip çift kovayı yaptım. Sonra kovayla su dökerek duruladım ve kuruladım. Bunca şeyin üstüne derse de geç kaldım. :sussx: Bare Bonesi ilk defa kullandım, acele acele çok inceleyemesem de davlumbazlardaki pis görüntüyü çok güzel engelliyor.

@mustafacagri Senin waxın güncellemesini bekliyoruz sıradan.

umut111

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Ellerine sağlık iki araç aynı anda yıkamak yorucu olur maşallah diyelim.güle güle kirlet.
çok sağ olun hocam, saatler süren kepçe yıkamalarından sonra çıtır çerez gibi geliyor vallahi araba yıkamak :) gres, hidrolik, mazot, taşlaşan çamur vs detaycı adama gün yüzü yok :D ben bi de makina mühendisliğini bıraktım, teknik detaya inip sök-tak, bakım vs diye bi de oradan yiyorum golü

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi X50'yi bitirdiğine göre bir kutlama olmuştur evde. :smilex: Sırada hangi belalımız var. :terlisırıtan:
Videolarını çektiğim ama henüz paylaşamadığım ürünler var. Carpex'in 2 yıl önce aldığım torpido sütü, Wurth Koku, Stac Plastic cila bunlardan bir kaçı :)
Sıradaki belalılarımız, Auto Finesse Glisten Spray Wax, Turtle Wax Hybrid Wash n Wax ve Brillantcare Wash n Wax shampoo. Brillantcare'i her yıkamada kullanıyorum, nasılsa cila ve parlaklık namına hiçbir etkisi yok. Bitsin bir daha anca çok ucuz olursa alırım ki bu kurlar ile de zor.
Auto Finesse ve TW'yi de en kısa sürede bitirmeyi planlıyorum. Muhtemelen bittiklerinde bir daha elimi bile ikisine sürmem. Boşu boşuna para harcamaktan öteye gitmediler.
Neyse, videolarını ve konularını paylaşacağım. Bir tanesi ile ilgili yanlış bilinen doğruları da düzeltmiş olurum :)
Geçen gün de depoya indim, bir sayım yaptım. Çok affedersiniz, dayaklık kıvama gelmişim. Bir süre birşey almasam çok iyi ederim. Diyorum ama fiyatlar da sürekli artıyor o da sinirimi oynatıyor.
Bir dokundun bin ah işittin :D :D :D

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Ben de 1 aydır yıkama yapamadım. Bakalım yarın veya haftaiçi yıkayıp duruma bakayım Bi konuya atarım
Bende bu süreye yaklaştım. Benim evden izinli olarak çıkabilmem genelde 2 haftada 1 oluyor. Şanslıysam hava bozmuyor da otomobil kirlenmiyor. Ama bu ara çok yağışlı havaya denk geldim. Her seferinde de yağış olduğunda bahane yaratıp çıkmasam mı dedim ama mecburen çıktım. Berbat hava ve yol şartları Flowey X50 falan dinlemedi. Muhtemelen yüzeyde çok az birşey kalmıştır. Bakalım, yüzeyden komple kalkıp giderse moduma göre belalılar listesinden bir ürün seçip temizlik yaparım :D
Evli olmasam her hafta düzenli otomobil yıkardım, maket boyardım, puzzle yapardım, fotoğraf çekerdim. Yok dur bunların yeri burası değil. Aman işte elde olmayan sebeplerden diyelim, anca 2 haftada 1 yıkama şansım var. Her hafta yıkama yaparsam ev halkı el birliği ile giyotin ile ürünleri doğrar.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@SubaruOutback, ben bir iki kere haftada bir. Birkaç kez de iki haftada bir araba yıkadım . Artık ay sonu yada ay başında Balkon altında park yeri bulduğumda yıkıyorum. Ayda bir yıkamamın sebebi Su ısrafıı ve etraftan bakıp gelip laf atanlar
- kolay gelsin. Haberin olsun sırada bi tane daha var .
- yine temizlik mi var
- iyi parlatıyo
- eskiticen arabayı
- boya inceldi
- araban çok şanslı
- iyi bakıyon arabana
- imkanım olsa bende yıkarım
diye uzatan bi liste var
bunla başlayıp uzayan bi muhabbet

Son dokunuşları , Detayları ve içini Başka zaman başka yerde hallediyorum .

şöyle tek başıma rahat rahat araba yıkasam ne güzel olur. Rahatlatıyor insanı . Bakıyorum yurt dışında adamlar ne güzel video bile çekiyor. Ben 2-3 tane fotoğrafı çekemiyorum :diill:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
@SubaruOutback, ben bir iki kere haftada bir. Birkaç kez de iki haftada bir araba yıkadım . Artık ay sonu yada ay başında Balkon altında park yeri bulduğumda yıkıyorum. Ayda bir yıkamamın sebebi Su ısrafıı ve etraftan bakıp gelip laf atanlar
- yine temizlik mi var
- iyi parlatıyo
- eskiticen arabayı
- boya inceldi
- araban çok şanslı
- iyi bakıyon arabana
diye uzatan bi liste var

şöyle tek başıma rahat rahat araba yıkasam ne güzel olur. Rahatlatıyor insanı . Bakıyorum yurt dışında adamlar ne güzel video bile çekiyor. Ben 2-3 tane fotoğrafı çekemiyorum :diill:
Çok güzel detay ürünleri var :) güzel günde kullanın Meguiars candır

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
- yine temizlik mi var
- iyi parlatıyo
- eskiticen arabayı
- boya inceldi
- araban çok şanslı
- iyi bakıyon arabana
diye uzatan bi liste var

Aslında bende video çekerken oldukça tedirgin oluyorum. Zira birinin bulaşması an meselesi olabiliyor. Genelde arka planda sesler oluyor. Tam videonun ortasında elini kornadan kaldırmadan giden biri olabiliyor.
Yurt dışındaki adam evinin agrajında bile video çekebiliyor. Bizde kendimize yer arıyoruz.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bugün Duster'ı yıkadım. Şişenin dibinde 2 parmak kadar kalan wash coat'u boca ettim. Aslında başka ürün kullanacaktım ama video için kartta yer kalmayınca yanıma aldığım wash coat'ı kullandım.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yağı ne koymuştunuz, tam sentetik değilse o tip bir yağ ile koyup deneyin. Motulün yağları gibi.
Hocam tam sentetik 80w90 dı yağ.
Büyük ihtimalle diff havalandırmasından su almış içeri. Havalandırmadaki hortum hem kısa hem de dışı çatlamış artık. Hortumu değiştirip uzatacağım bakalım.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Aslanı yıkadım. Üzerinde bir kaç yüz kilometrelik trafik filmi vardı.
1:4 sulandırılmış ceviz üstüne 1/10 sulandırılmış b33 geçtim. Kir namına hiç bir şey kalmadı.
Jantlara ve karosere chemical guys maxi suds II ile temaslı yıkama yaptım.
Jantlarda DetailForum Wooden kullandım. Ancak 16” lere geçince kaliper ile jantın arasına girmedi. WW de girmiyordu.
Yıkama sonrası soft99 un 6 ay koruma ürününü kullandım. Autoglym in Express waxı kesinlikle daha iyi parlaklık veriyor. Ancak dayanım olarak soft99 iki tık önde.
Lastiklere sonax lastik parlatıcı sürerek bitirdim.

Jantlarda bsd olduğu için görüntü böyle oldu

Temizlendikten sonra

Gizlimiz saklımız yok

Dediğim gibi bizler gerçek araba yıkayanlardanız

Herkese iyi seyirler. Afiyet olsun

Bir maşallahı esirgemeyin lütfen

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
1:4 sulandırılmış ceviz üstüne 1/10 sulandırılmış b33 geçtim. Kir namına hiç bir şey kalmadı.
Jantlarda DetailForum Wooden kullandım. Ancak 16” lere geçince kaliper ile jantın arasına girmedi. WW de girmiyordu.
Yıkama sonrası soft99 un 6 ay koruma ürününü kullandım. Autoglym in Express waxı kesinlikle daha iyi parlaklık veriyor. Ancak dayanım olarak soft99 iki tık önde.

Temizlendikten sonra

Gizlimiz saklımız yok

maşallah maşallah sonunda da keyif kahvesi afiyet olsun.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Bugün bende aracı yıkadım ama foto çekemedim kayınbiraderin arabasının aküsü bitince onla uğraştık.en son evin önüne çekince tek poz aldım :) 3 hafta önce autofinesse tamptation wax uygulamıştım ama evde kimse yoktu suyu vurunca:) ön yıkamayı flowey ev13 ve b33 karışımı modifiyeli secho pompa ile attım sonra da ev 12 ile kova yıkamasını yaptım.en son kc pw ile parlattım.lastikleri 3d magic dressing ,jantları flowey r1 ve camları flowey s3 ile geçerek bitirdim yıkamayı.yeni aldığım valet pro yıkama eldivenini çok beğendim kurulama havlusu da güzeldi.

Son düzenleme:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Temizlendikten sonra

Gizlimiz saklımız yok

Maşallah, ellerinIze sağlık detaylı aklanmış paklanmış. Kahve böyle daha keyifli oluyor kesinlikle :)

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@bahtitopal, Kırmızı Leon. Hemde Fr. Çok güzel Detaylı temizlik yapınca çok daha güzel oluyor. Bende İbiza var tombul tekerlekli :sırıtan1: gümüş rengi. Tozu kiri çok göstermiyor o yüzden öncesi sonrası arası çok fark olmuyor uzaktan . Bu kırmızı detay yapınca bildiğin yanıyor

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
@bahtitopal, Kırmızı Leon. Hemde Fr. Çok güzel Detaylı temizlik yapınca çok daha güzel oluyor. Bende İbiza var tombul tekerlekli :sırıtan1: gümüş rengi. Tozu kiri çok göstermiyor o yüzden öncesi sonrası arası çok fark olmuyor uzaktan . Bu kırmızı detay yapınca bildiğin yanıyor
teşekkür ederim kesinlikle öyle.kırmızıda da işte toz olunca pek güzel olmuyor.Küçük kardeş ibizaya selam olsun :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Temizlendikten sonra

Gizlimiz saklımız yok

Kocaman maşallah öncelikle :) beyaz araç yıkanmadan önce kirli mi acaba vs diye düşündürüyor fakat yıkayıp o bembeyaz görüntüye bürününce keşke önce yıkasaydım dedirtiyor :) manzara karşısında kahve de ayrı tatlı gider tabi. alt kısmın böyle temizliğinin sırrı nedir :D nası müdahale edebiliriz böyle mükemmel olmasa da kabasını alma açısından :D ek olarak sizdeki paspaslardan bende de vardı. sanırım firmasal sorun var ki benim de şöför tarafının sol duvarı içe doğru kırılıyodu. ısı tabancasıyla ısıttım ettim. naptıysam geri içe katlandı. keza ayak dayama kısmının da tam oturmaması bende de vardı :)
Bugün bende aracı yıkadım ama foto çekemedim kayınbiraderin arabasının aküsü bitince onla uğraştık.en son evin önüne çekince tek poz aldım :) 3 hafta önce autofinesse tamptation wax uygulamıştım ama evde kimse yoktu suyu vurunca:) ön yıkamayı flowey ev13 ve b33 karışımı modifiyeli secho pompa ile attım sonra da ev 12 ile kova yıkamasını yaptım.en son kc pw ile parlattım.lastikleri 3d magic dressing ,jantları flowey r2 ve camları flowey s3 ile geçerek bitirdim yıkamayı.yeni aldığım valet pro yıkama eldivenini çok beğendim kurulama havlusu da güzeldi.

kırmızının en sevdiğim hali temizken akşam sokak ışıkları altında süzülmesi :) aracın ne olduğundan bağımsız dikkati çekiyor gerçekten :)
jantlarda r2 karışımını kaça kaç yapıyosunuz? r1'e göre baya agresif bir üründü diye hatırlıyorum.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Maşallah, ellerinIze sağlık detaylı aklanmış paklanmış. Kahve böyle daha keyifli oluyor kesinlikle :)
Teşekkür ederim

maşallah maşallah sonunda da keyif kahvesi afiyet olsun.

Teşekkür ederim

@_CaN_, Maşallah çok güzel. Mekan da çok güzel.
Aman dikkat edin toprağa çok kimyasallı su gitmesin .
Teşekkür ederim Aslında evin önünde mazgal sistemi ben evi aldığımda yoktu. Sonradan c30 beton döktürdüm sırf o mazgalları yaptırabilmek adına. Hem kimyasalların toprağa karışmasını engellemek için hem de kışın yağan yağmur ve kar suyunun ileride eve zarar vermemesi için.
İyi ki de yaptırmışım. Özellikle araç yıkarken toprağa hiç kimyasal gitmiyor.

@_CaN_ kardeşim eline sağlık, maaşallah. Özlemişim ne senin aslanı
Onur abim teşekkür ederim. Seni çok özledik.

Kocaman maşallah öncelikle :) beyaz araç yıkanmadan önce kirli mi acaba vs diye düşündürüyor fakat yıkayıp o bembeyaz görüntüye bürününce keşke önce yıkasaydım dedirtiyor :) manzara karşısında kahve de ayrı tatlı gider tabi. alt kısmın böyle temizliğinin sırrı nedir :D nası müdahale edebiliriz böyle mükemmel olmasa da kabasını alma açısından :D ek olarak sizdeki paspaslardan bende de vardı. sanırım firmasal sorun var ki benim de şöför tarafının sol duvarı içe doğru kırılıyodu. ısı tabancasıyla ısıttım ettim. naptıysam geri içe katlandı. keza ayak dayama kısmının da tam oturmaması bende de vardı :)

kırmızının en sevdiğim hali temizken akşam sokak ışıkları altında süzülmesi :) aracın ne olduğundan bağımsız dikkati çekiyor gerçekten :)
jantlarda r2 karışımını kaça kaç yapıyosunuz? r1'e göre baya agresif bir üründü diye hatırlıyorum.
Öncelikle teşekkür ederim hocam aracın altını şöyle temizliyorum. Her yukamada mümkün mertebe su tutuyorum zaten ancak asıl temizliği ceviz veya onun benzeri pre wash ürünleri ilaçlama pompası ile aracın tüm altına dört bir taraftan sıkıyorum. Sonrada aracı durularken altına da su tutuyorum. Eğer aracınızın altı temiz ise bu şekilde rutin yıkamalarda da eliniz oralara değdiği için sürekli temiz kalıyor.
Paspasa gelince kenarlarında içe kıvrılma sorununu ben hiç yaşamadım. Sadece yazın sıcağın etkisi ile biraz yumuşayıp dışa doğru açılma oluyor.

Son düzenleme: