Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #6,321
Kocaman maşallah öncelikle :) beyaz araç yıkanmadan önce kirli mi acaba vs diye düşündürüyor fakat yıkayıp o bembeyaz görüntüye bürününce keşke önce yıkasaydım dedirtiyor :) manzara karşısında kahve de ayrı tatlı gider tabi. alt kısmın böyle temizliğinin sırrı nedir :D nası müdahale edebiliriz böyle mükemmel olmasa da kabasını alma açısından :D ek olarak sizdeki paspaslardan bende de vardı. sanırım firmasal sorun var ki benim de şöför tarafının sol duvarı içe doğru kırılıyodu. ısı tabancasıyla ısıttım ettim. naptıysam geri içe katlandı. keza ayak dayama kısmının da tam oturmaması bende de vardı :)

kırmızının en sevdiğim hali temizken akşam sokak ışıkları altında süzülmesi :) aracın ne olduğundan bağımsız dikkati çekiyor gerçekten :)
jantlarda r2 karışımını kaça kaç yapıyosunuz? r1'e göre baya agresif bir üründü diye hatırlıyorum.
teşekkür ederim öncelikle. kusura bakmayın gözümden kaçmış r2 diye yazmış klavye sanırım bende r1 var r1 kullandım . onu da 1:5 seyreltiyorum kışa girince, yazın 1:10 yapıyordum.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bugün bende aracı yıkadım ama foto çekemedim kayınbiraderin arabasının aküsü bitince onla uğraştık.en son evin önüne çekince tek poz aldım :) 3 hafta önce autofinesse tamptation wax uygulamıştım ama evde kimse yoktu suyu vurunca:) ön yıkamayı flowey ev13 ve b33 karışımı modifiyeli secho pompa ile attım sonra da ev 12 ile kova yıkamasını yaptım.en son kc pw ile parlattım.lastikleri 3d magic dressing ,jantları flowey r1 ve camları flowey s3 ile geçerek bitirdim yıkamayı.yeni aldığım valet pro yıkama eldivenini çok beğendim kurulama havlusu da güzeldi.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ellerinize sağlık. Kırmızı olunca yanıyor maşallah

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Dün sapancadan dönüşte aracı yıkadım
1:10 sulandırdığım vp ansf çok iyi kir söktü, beğenince 5 litrelik sipariş ettim. Bundan sonrakilerde sulandırma oranını biraz daha arttıracağım :)

Ellerinize sağlık. Advanced iyidir. Daha iyileri de var tabii. Önemli olan sizin tercihiniz.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Teşekkürler abi ne önerirsin deneyeyim :)

Advanced, atas dls150, nsf, magifoam, b33, ev13. avalanche kullanan biri olarak şuan b33 ve ev 13 ikilisinden çok memnunum. Yoğun kirde veya koruma öncesinde b33 kullanıyorum. Onun dışında ev 13 son derece yeterli geliyor. Fiyat/performans ürünleri yani.

Hi.anar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
İki hafta önce aracıma Kiwami wax uygulamıştım. Yıkama sonrası ürünlerin wax a zarar vereceği düşüncesi ile geçen hafta birşey uygulamamıştım.
ancak @cabay dostumuzun dediği birşey hoşuma gitti ve wax ı koruycam diye lekelimi aracı bırakayım düşüncesiyle bu haftaki yıkama sonrası AF Finale uyguladım. Güzel oldu. teşekkür ederm @cabay

Bu arada uygulamayı aracı kuruladıktan sonra yaptım. Mikrofiber ped ile uyguladıktan sonra wax bezi ile boost ladım. Camlar Meguiars Perffect Clarity bu arada.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Aslanı yıkadım. Üzerinde bir kaç yüz kilometrelik trafik filmi vardı.
1:4 sulandırılmış ceviz üstüne 1/10 sulandırılmış b33 geçtim. Kir namına hiç bir şey kalmadı.
Jantlara ve karosere chemical guys maxi suds II ile temaslı yıkama yaptım.
Jantlarda DetailForum Wooden kullandım. Ancak 16” lere geçince kaliper ile jantın arasına girmedi. WW de girmiyordu.
Yıkama sonrası soft99 un 6 ay koruma ürününü kullandım. Autoglym in Express waxı kesinlikle daha iyi parlaklık veriyor. Ancak dayanım olarak soft99 iki tık önde.
Lastiklere sonax lastik parlatıcı sürerek bitirdim.

Jantlarda bsd olduğu için görüntü böyle oldu

Temizlendikten sonra

Gizlimiz saklımız yok

Dediğim gibi bizler gerçek araba yıkayanlardanız

Herkese iyi seyirler. Afiyet olsun

Bir maşallahı esirgemeyin lütfen
Ellerine sağlık Can miss gibi tertemiz olmuş. İşin en keyifli tarafıda aracı izleyip keyif kahvesi içmek bende arada yaparım.

DENİZLİ

umut111

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
selamlar,
307'nin farlarını ve stoplarını oem olarak yenileriyle değiştirmiş biri olarak, clio'nunkilere de el atmasam olmazdı:

malzemeler:
500-800-1200-1500-2000-2500-3000 zımpara,
meguiars plastx,
üzerine -araba boyaya gireceği için idareten- sanayicinin pelerinsiz kahramanı farecla g3 wax (güzel markadır aslında, buna da döneceğiz)
ve en can alıcı ürün yoğurt kabı.

kaputla far arasındaki boşluğa güvenlik kamerası gelecek dermişim:

onu da halledeceğiz, bakalım.

farın içindeki kromda da leke, yanık gibi bi yüzey var ama far açacak kadar vaktim yoktu. en azından ben öyle biliyordum ki stoplara geçtim.

başta 2000-2500-3000 kullanır geçerim diyordum ki çizikleri gördüm. kaportadaki savaş yarasından da belli olduğu üzere çetin bir mücadele olmuş ve bizim eşek en azından eve canlı dönmüş ama aynı şey sol kolum için geçerli değildi maalesef... neyse zımparayı yapıp çizikleri aldım, plastx, wax vs derken sol kolumu gömdüm geldim ve acı gerçekle yüzleştim:

stopların içi leş gibiydi. ilk fotodan belli gibiymiş ama dikkatli bakmamıştım. sol kolumu gömdüğüm yerden çıkardım ve ardından da güzide sanayimizdeki sevgili kasaplardan birinin kaportaya gömdüğü stopları yerlerinden çıkardım. oturup tüm bağlantı parçalarını baştan üretse bu kadar uğraşmazdı büyük ihtimalle.

neyse önce stoplara su doldurup çalkalamadan doldur-boşalt yaptım çünkü özellikle eski far-stopların kaplamaları dökülebiliyor. tabi apc falan da kullanmadım bu yüzden -yenilerde de kullanmayın- ardından bikaç kez çalkaladım ve su berrraklaşınca içlerini sildim bez ile. uzun ve esnek bir metal tel vb de gerekiyor.

bu stop az daha parlasa alev alacakmış :D

sağı 500'den, solu 2000'den itibaren zımparaladım bu arada.

şimdilik bu kadar, araba tavan hariç boyaya girdi, sonrasında eylemlerim sürecek.

iyi forumlar.

Son düzenleme:

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
1:4 sulandırılmış ceviz üstüne 1/10 sulandırılmış b33 geçtim. Kir namına hiç bir şey kalmadı.
Jantlarda DetailForum Wooden kullandım. Ancak 16” lere geçince kaliper ile jantın arasına girmedi. WW de girmiyordu.
Yıkama sonrası soft99 un 6 ay koruma ürününü kullandım. Autoglym in Express waxı kesinlikle daha iyi parlaklık veriyor. Ancak dayanım olarak soft99 iki tık önde.

Temizlendikten sonra

Gizlimiz saklımız yok

Hocam maşallah elinize sağlık., yalnız merak ettim aracın altını nasıl yıkadınız..?

AithX

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Advanced, atas dls150, nsf, magifoam, b33, ev13. avalanche kullanan biri olarak şuan b33 ve ev 13 ikilisinden çok memnunum. Yoğun kirde veya koruma öncesinde b33 kullanıyorum. Onun dışında ev 13 son derece yeterli geliyor. Fiyat/performans ürünleri yani.
Hocam b33 ve ev13 için sulandırma oranlarınız nedir?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Temizlendikten sonra

Gizlimiz saklımız yok

Hocam b33 ve ev13 için sulandırma oranlarınız nedir?
Alıntı yaptığım mesajımda da yazıyor ancak tekrar paylaşmak gerekirse 1/10 kullanıyorum kir durumuna göre 1/20 yaptığım da oluyor b33 ü.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Teşekkür ederim

Teşekkür ederim

Teşekkür ederim Aslında evin önünde mazgal sistemi ben evi aldığımda yoktu. Sonradan c30 beton döktürdüm sırf o mazgalları yaptırabilmek adına. Hem kimyasalların toprağa karışmasını engellemek için hem de kışın yağan yağmur ve kar suyunun ileride eve zarar vermemesi için.
İyi ki de yaptırmışım. Özellikle araç yıkarken toprağa hiç kimyasal gitmiyor.

Onur abim teşekkür ederim. Seni çok özledik.

Öncelikle teşekkür ederim hocam aracın altını şöyle temizliyorum. Her yukamada mümkün mertebe su tutuyorum zaten ancak asıl temizliği ceviz veya onun benzeri pre wash ürünleri ilaçlama pompası ile aracın tüm altına dört bir taraftan sıkıyorum. Sonrada aracı durularken altına da su tutuyorum. Eğer aracınızın altı temiz ise bu şekilde rutin yıkamalarda da eliniz oralara değdiği için sürekli temiz kalıyor.
Paspasa gelince kenarlarında içe kıvrılma sorununu ben hiç yaşamadım. Sadece yazın sıcağın etkisi ile biraz yumuşayıp dışa doğru açılma oluyor.
Hocam maşallah elinize sağlık., yalnız merak ettim aracın altını nasıl yıkadınız..?
Hocam alıntı yaptığım mesajın en sonunda yazıyor. Mobildeyim yazmaya üşendim açıkçası kusuruma bakmayın.

hfurkan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Gece operasyonu ile arabamı yıkadım :)

Jant ve davlumbazlara 1:10 3D Orange Degreaser
Lastiklere 1:10 Valet Pro APC
Foam 1:10 Valet Pro ANSF
Şampuan 60 ml/10 Lt Valet Pro Concentrated Car Wash
Eldiven Meguiars
Kurulama havlusu LE Black Hole + Uber blue (black hole çok iyiymiş)
Cam temizliği Meguiars Perfect Clarity + AutoGlym cam bezi
Lastik parlatıcı Auto Finesse Satin
Trim ve davlumbazlara Auto Finesse Revive

Koruma olarak 2 hafta önce uyguladığım Fusso var. Temizlenince su iticiliği de arttı.

Son haliyle