Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Bugün alfa romeo yu yıkadım. Araç sadece tozluydu foam lance ve flowey ev25 ile köpük atıp basınçlı su geçtim yeterli geldi.

Kurulamada chemical guys wolly kullandım yeni nesil klin ve benzeri havlulara göre kurulama performansı epey bi geri kalmış.

Kurulama işlemi bittikten sonra iç kısıma auto finess spritiz geçtim

İşin başına geçmişken motorada el attım motor çok kirli değildi 303 ve klin jant ve motor temizleme beziyle elimin girdiği kadar her yeri sildim.

Birkaç final resmi

Keyifli forumlar

DENİZLİ

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Artık uygulama safhasına geçelim,
Ali'den aldığım,canbus
1-Led ön ve arka sinyaller,
2-Led geri vites,
3-Led fren,
4-Led park ve sis,
Led lambaların montajını yaptım.
Video çektim,
Fotoğraflarda performansı belli olmuyor çünkü.
Önce birkaç ledlerin resmi gelsin.

resim galerisi kodu

1- Geri vites lambası videosu

2-Ön ve arka sinyallerin videosu

3-Fren park ve sis videosu (Yalnız olduğum için videoyo bu şekilde ancak cekwbildim)

4-Ariza ışığı yakmıyor,videosu.
Hocam eline sağlık çok güzel olmuş ledler siste sis lambalarını yakmaya gerek yok bence
Ledlerin markasi nedir linki varmı acaba?

tolu_en

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam eline sağlık çok güzel olmuş ledler siste sis lambalarını yakmaya gerek yok bence
Ledlerin markasi nedir linki varmı acaba?
TOAUTO VIP Store
AliExpress - Popüler Elektronik, Moda, Ev ve Bahçe, Oyuncak ve Spor, Otomobiller ve Daha Fazlası için Online Alışveriş.

TRY 84.68 35%OFF | 2 adet Canbus P21W Led 1156 BA15S Led ampul PY21W BAU15S ampul 1157 BAY15D P21/5W R5W R10W 2000LM 3030 cips araba sinyal ışığı DRL
AliExpress - Popüler Elektronik, Moda, Ev ve Bahçe, Oyuncak ve Spor, Otomobiller ve Daha Fazlası için Online Alışveriş.
2

campingspo

Tecrübeli Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
El ile uygulama için sonuç gayet iyi ürün olarak neler kullandınız fotodan anlayamadım.

DENİZLİ
Meguiars'ın G2970 headlight restoration kit'ini mi kullandınız ?
@Dragstar hocam ürünün iddiası makineye gerek kalmadan far yenileme olduğu için bunu almıştım. @SubaruOutback hocamın dediği gibi Meguiars'ın G2970 2 aşamalı far restorasyon kitini kullandım. Geçenlerde iç trimlerde olan alkol hasarını da aynı kitin 1. aşamasında kullanılan aşındırma solüsyonu ile yapmıştım. İlk aşamada Aşındırma-temizleme, sonrasında da aerosol şişede bulunan "coating solution" ile farın yüzeyini kaplayarak kullanılıyor. Uygulamayı ilk 2018 yılında yapmıştım ürün o zamandan kalma :)

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Direksiyon hafif parlamasını ve el fren deri tutamacını colourlock deri fırçası ve koch chemie po ile temizledim.Motoru da b33, 1:5 asperox ,bol bez ve fırça ile temizledim ardından gyeon preserve uyguladım.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Colourlock fırçayı direksiyonda kullanmaktan hep bir korkmusumdur. Deriyi çizecek gibi geliyordu. Demekki olabiliyormuş. Ellerinize sağlık

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Colourlock fırçayı direksiyonda kullanmaktan hep bir korkmusumdur. Deriyi çizecek gibi geliyordu. Demekki olabiliyormuş. Ellerinize sağlık
bende bayağı bu konuda tereddüt ediyordum çekiniyordum sonra kullanan kişiler bastırmadan biraz yumuşak hareketlerle problem olmayacağı yönünde bilgi verince giriştim.çizik falan oluşmadı hatta daha önceden düzgün temizleyememişim onu fark ettim.tabi burda direksiyonda kullanılan malzeme önemli.arkadaşın bmw de deniyeceğim 1 serisi 2013 model onun derisi bayağı sert gibi.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
bende bayağı bu konuda tereddüt ediyordum çekiniyordum sonra kullanan kişiler bastırmadan biraz yumuşak hareketlerle problem olmayacağı yönünde bilgi verince giriştim.çizik falan oluşmadı hatta daha önceden düzgün temizleyememişim onu fark ettim.tabi burda direksiyonda kullanılan malzeme önemli.arkadaşın bmw de deniyeceğim 1 serisi 2013 model onun derisi bayağı sert gibi.

6 yaşındaki F10'u temizlerken çok rahat etmiştim bahsettiğiniz gibi sertti ancak 1 yaşındaki G30'u temizlerken yumuşaklıktan dolayı gözüm basmayıp kullanmamıştım. Büyük ihtimalle zamanla dış etkenlerden ve elden geçirilmediği için deri esnekliğini kaybediyor ve sertleşmeye başlıyor.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
6 yaşındaki F10'u temizlerken çok rahat etmiştim bahsettiğiniz gibi sertti ancak 1 yaşındaki G30'u temizlerken yumuşaklıktan dolayı gözüm basmayıp kullanmamıştım. Büyük ihtimalle zamanla dış etkenlerden ve elden geçirilmediği için deri esnekliğini kaybediyor ve sertleşmeye başlıyor.
f10 da sert diğer arkdaşın f10u da yapacaktım ama karbon yaptırdı direksiyonu :smilex: o dönem kullanılan derinin malzemesi yeni araçların ki ile aynı değil bence kullanıma bağlı sertleşmeye benzemiyor gibi.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Akşam işten gelince arabayı söyle bir yıkayayım dedim hızlıca. Ya nasıl bir hızlıysa artık 3 buçuk saat sürdü :)
Ön yıkama : Bilt Hammer auto foam
Jant: CG signature
Davlumbazlar: asperox
Kova : zymöl
Camlar: soft 99 glaco
Lastik: özel karışım( ne karıştırdım hatırlamıyorum)
Jantlar : Turtle wax ceramic spray
Kaporta koruma: Sonüs carnauba

Sonüs yorumlarım; uygulaması kolay ve zevkli. Yüzeye sıkıp ilk bez ile yaydım, ikince bez ile parlattım. Çok yumuşak ve kaygan bir yüzey bıraktı.
Parlaklık oldukça temiz ve berrak. Islaklık hissiyatı iyi. Parlaklık ölçüm değeri de beni tatmin etti.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Akşam işten gelince arabayı söyle bir yıkayayım dedim hızlıca. Ya nasıl bir hızlıysa artık 3 buçuk saat sürdü :)

Sonüs yorumlarım; uygulaması kolay ve zevkli. Yüzeye sıkıp ilk bez ile yaydım, ikince bez ile parlattım. Çok yumuşak ve kaygan bir yüzey bıraktı.
Parlaklık oldukça temiz ve berrak. Islaklık hissiyatı iyi. Parlaklık ölçüm değeri de beni tatmin etti.

Eline saglik abi guzel temizlik olmus :)

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

kaçak @onurçiko üstad, uzun - hızlı yıkama çok güzel olmuş yine ellerine saglık. ama kullanma şu asperox denilen şeyi. kokusu bile burnumu yaktı. bi zarar veecek üzülecegiz.

iyi detaylar

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
kaçak @onurçiko üstad, uzun - hızlı yıkama çok güzel olmuş yine ellerine saglık. ama kullanma şu asperox denilen şeyi. kokusu bile burnumu yaktı. bi zarar veecek üzülecegiz.

iyi detaylar
Teşekkür ederim üstadım. Sadece Davlumbazlara kullandım üstadım ve bitirdim zaten. Arexons ve Ceviz ile devam artık:)