Çarşamba günü Subaru'yu, Cuma günü de Volvo'yu yıkayabildim. İkisini de uzun süredir yıkama fırsatım olmamıştı. Volvo birkaç defa nazik bir şekilde yıkamışlar ama benim korkumdan da jantlar olduğu gibi kalmış. Haliyle üzerinde korumadan da eser kalmamıştı. Bende her iki otomobile de 4,5-5 sene önce tam da sprey kafa değişiminden önce aldığım Sonax BSD'yi uyguladım. Volvo'da ıslak yüzeye uyguladım. Tabiki istediğim boncuklanma olmadı o yüzden de bir tur da kuru yüzeye uygulama yaptım.
Jantlara da geride kalan ve kullanmadığım 2 şişe Nigrin'den birini boca ettim. Daha önce yayımladığım videodaki gibi şişenin yarısında şişedeki ürün mavi renge döndü ve etkisi oldukça azaldı. Neyse, 750ml ürünü 4 jantta bitirmeyi başararak müsriflikte rekor kırmış olabilirim. Aman ya ne yapayım daha da depoda durmasınlar diye bol bol kullandım. Kaldı geriye 1 şişe artık onu da önümüzdeki ilk yıkamada hangi otomobile denk gelirse onda tüketirim, kafamdan da depodan da kaldırmış olurum. Bunca zaman niye kullanmadıysam artık, kafama edeyim ne diyeyim.
Ha bu arada, Volvo'ya BSD uygularken az kaldı sağ elimin serçe parmağı ucundan azıcık kopacaktı. Olay şöyle oldu, tam sol arka çamurluğu sileyim diye niyetlenmiştim o sırada bagaj kapağı da açıktı, acele ile bagaj kapağı kapatma düğmesine dokundum ağır ağır bagaj kapanırken bende sol arka çamurluğu siliyordum, bir baktım ki serçe parmağım bagaj ile çamurluğun birleşme noktasında kalmış; film syereder gibi bagajın parmağımın üzerine kapanmasını ve akabinde sıkışma engelleyici sensör sayesinde de bagaj kapağının açılmasını izledim. Hiçbirşey yapamadım. Öylece izledim. Bir güzel kan oturdu, morardı ben ama iş yarım kalmasın diye otomobilin geri kalan kısmını silmeye ve BSD uygulamaya devam ettim

(olan oldu artık diye mi düşündüm ne düşündüysem) zaten bu süre en fazla 5dk sürdü sürmedi. Hemen eve döndüm, evdekiler parmağın halini görünce baygınlık geçirir gibi oldular. Durun bundan daha kötüydü bu düzelmiş hali dedim ama inandıramadım. Soğuk kompres uyguladım çok şükür şu an ufak bir sızlama haricinde (arada bir) birşey kalmadı.
Bir seferde, çocukken bagaj kapağına işaret parmağımı kaptırmıştım. Bizimkiler otomobilde bende bagaja birşey yerleştirdim sonra da bir güzel tüm gücüme bagajı kapadım akabinde de parmağımı sıkıştırdığım için avazım çıktığı kadar bağırdım ama baktım bizimkiler istifini bozmuyor can havliyle bagajı diğer elimle açtım önce bagaj zemininde parmağımı aradım baktım parmağım yerli yerinde elime monte halde duruyor iyi en azından kopmamış dedim bindim otomobile bizimkilere durumu anlattım, soluğu eczanede almıştık. Orada sprey bir zımbırtı sıkmışlardı anında acısı dinmişti.
İşin özeti, acele ile iş yapmayın sonu iyi bitmeyebilir aman dikkat.