Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Öne çıkan konu #6,881
Geç yanıt için özür dilerim;

Ben de fabrikanın bantları sökmeyenlerdendim :D fakat zaman geçince iz bıraktılar, kapı eşiklerindeki plastikte mavi bant izi kaldı denediğim hiçbir kimyasal sökmedi :) multimedia ekranda ise baloncukların olduğu yerlerde leke kaldı :D velhasıl yarardan çok zararını gördüm.

Ppf film olayı da şöyle; yaptırmadan önce çekincelerin vardı fakat gösterge ve media ekranını yaparken öyle aman aman bir su olmadı, sadece filmin üzerine sıkıp yapıştırıyorlar , ragle ile çekerken süzülen suyu da hemen siliyorsunuz, çok üst düzey elektronik(a8, range rover gibi) araçlarda boşluklara bant çekiyorlar.

Aracın dışında farlara ve kapı direklerine, içte ise çizilebilecek ekran ve parlak aksamlara yaptırdım, kaput ve tamponlar gereksiz ve pahalı geldi yaptırmadım. Bizim yakada llumar ahmet ve detailworks böyle incik boncuk işleri güzel yapıyor diğerleri pek uğraşmak istemiyor :)
2009'da aldığım Outback'e koştur koştur llumar Ahmet lakaplı Ahmet'te kaputa film çektirmiştim. Ama o zaman malesef tam kaput için yapılmıyordu. Ne kadar ısrar ettiysem de o gün ölçüsü lazım sadece elimizde bu ölçü var demişti. Tampona yaptırmamıştım. Hap kadar film taştan korudu mu korudu tabi ona lafım yok ama ne kadar temizlesemde, ne kadar özensem de bir süre sonra rengi dönmeye başlamıştı. Şu an kullandığım Outback'te kaputta, tamponda film yok. Zaten dağa taşa, moktan yollara Duster'ı kullanıyorum. Ona da o kadar özenmeme rağmen kaputun ucunda birkaç tane taş izi oldu. Umursamak ile umursamamak arasındaki ince çizgiyi bulmam lazım :D

murat_kurt

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
** Son yıkamamı ve sonrasında Soft99 Fusso uygulamasını Aralık ayı başında yapmıştım.. Aradan geçen zamanda araç yağmur, kar, buz, tuz, çamur vs. nedeniyle epey kirlendi.. Bugün zaman yaratıp aracımı keyifle temizledim..

** İlk olarak kirli halleri;

** Lastik, davlumbaz ve jant için Secho fx2 ile Koch Chemie GS kullandım.. Ancak uygulama sırasında resim çekemedim.. Ardından Marolex 3000 ve Valet pro ANSF ile ön yıkamasını yaptım.. Morolex’i ilk defa kullandım.. Açıkçası köpük kıvamı güzel ancak takıla takıla atıyor gibi geldi sanki bana.. Karışım oranıyla alakalı olabilir belkide.. Ön yıkama sonrası duruladıktan sonra fusso sanki etkisini yitirmiş gibi duruyor..

** Zymöl Autowash, Çift Kova, 3d Wash Ped, UFS eldiven ve tampon ile eteklerde kullandığım çinli eldivenler ile temaslı yıkamasını yaptım.. Sonrasında Fusso boncukları kendini gösterdi.. Gerçekten de fusso, araç temizlendikçe kendini belli ediyor..

** Ve finaller.. İç trim ve plastikte “Sonax Xtreme Cockpit Reiniger”, Lastiklerde “Meguiars Endurance”, Dış Plastik aksamda “Koch Chemie PSS” ve camlarda “Amway Glass Cleaner” kullanıldı.. Kurulama için Blue Marlin ve Spark ikilisi, Camlarda Carbonfaser..

Son düzenleme:

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu gece sağ taraf 4 parçaya temizlik polisajı yaptım. Polisajda flowey medium cut polish kullandım.

Koruma olarakta DA makina ve final ped le polishangel master sealant kullandım elimde bulunan polish angel ürünleri bitmeye yaklaşıyor.

Bir tanede final parlaklık fotosu bırakalım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Son fotoğrafta bi an arabayı bulamadım, harika...

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara

Gyeon Iron + Gyeon Prep + Gyeon Polisaj + Gyeon Tire ve Gyeon Rim jant seramiği sonrası 2 gün uygulama merkezinde kürleştiler üstüne bi kat daha bugün atıldı evde saunaya bıraktım :D
Maşallah sağlam kür olmuş.

Bu arada jant kapakları yeni mi? Artık yeni logoyla mı satıyorlar?

ihsanayna

Amatör Detaycı
Üye
İl
kastamonu
2 haftadır yikayamadigim aracımı bugün fırsat olunca yikadim. Yıkama öncesi valet pro pre wash ürünü ile spreyledim. O araç üstündeyken lastik ve jantı atas est 1:7 sulandirdigim ürün ile temizledim. Daha sonra aracı durulayıp çift kova yönteminde 3d wash n wax ile yıkadım. Kapı içleri eşikleri 3d orange ile sildim. En sonunda lastikleri 3d magic dressing ile patlatıp günü sonlandırdım.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
2 haftadır yikayamadigim aracımı bugün fırsat olunca yikadim. Yıkama öncesi valet pro pre wash ürünü ile spreyledim. O araç üstündeyken lastik ve jantı atas est 1:7 sulandirdigim ürün ile temizledim. Daha sonra aracı durulayıp çift kova yönteminde 3d wash n wax ile yıkadım. Kapı içleri eşikleri 3d orange ile sildim. En sonunda lastikleri 3d magic dressing ile patlatıp günü sonlandırdım.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Elinize sağlık bir davlumbaz detayıda istiyor aracınız :)