Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Merhabalar
Yaklaşık 2 aydan sonra passatı yıkamaya anca fırsat buldum
Bu iki ayda yaklaşık 2bin km yol katetmişim trafik filmi , dışarıdayken yakalandığım çamur yağmuru hepsi üst üste geldi ve arabanın ilk hali içler acısıydı
Yaklasık 6 saatlik temizliğin ardından sadece iç dış temizlik yapabildim
Önce jantlara r1 sıkıp duruladım
Davlumbazları gs ile fırçaladım
Jantlara uzun zamandır demirtozu temizliği yapmamıştım
Kc fb ile çeşitli fırçalar ile jantları temizledim
Ardından ev13 ile 2 kere ön yıkama yaptım
Temaslı yıkamada carpro reset tercih ettim
Cc fırca ile detayları fırçaladim
Durulamanın ardından hızlı cila olarak carpro hydro2 lite tercih ettim
Jantlara wetcoat kullandım
Durulamanın ardından le havlu ile kuruladım
Kapı içlerini af finale desteği ile kuruladım
Davlumbazları perl ile korumaya aldım
Lastikleri gyeon Q2 tire ile korumaya aldım
Dış plastik aksamı pss ile korumaya aldım
Camları içten cg glass clenar ile dıştan ise 1-1 ipa ile sildim
Araç içini spritz ile sildim içini önceden temizlediğim için kirli değildi
Fotoğrafları sizlere sunuyorum
Çok kirli olduğı için kendimi kaptırınca fazla fotoğraf çekemedim affola
album online
Anam anam nasıl kirlenmiş. Kabus gibi ya :( Yanlız, 6 saat bir otomobili yıkasam benim kayıp ilanımı verirler :D Jandarma, Polis, FBI, CIA, MI6 herkes peşime düşer. Tepeme helikopter gönderirler. Anons geçerler, eve dön, eve dön, aaaaa :D

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Anam anam nasıl kirlenmiş. Kabus gibi ya :( Yanlız, 6 saat bir otomobili yıkasam benim kayıp ilanımı verirler :D Jandarma, Polis, FBI, CIA, MI6 herkes peşime düşer. Tepeme helikopter gönderirler. Anons geçerler, eve dön, eve dön, aaaaa :D
Bekar olmanın avantajları hakan hocam:)
Birde köyde olunca kimse de yok huzur buluyorum resmen nasıl zaman geçtiğini anlamıyorum:)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Bugün geciktirdiğim yazlık-kışlık lastik değişimini yaptırayım dedim ama arabanın yanına gidince sinirlerim alt üst oldu. İnsan diyemeyeceğim yaratığın birisi arabanın arka kısmında limonlu omlet yapmaya çalışmış. Yani gerçekten anlamıyorum bu olay nasıl olur, hadi diyelim oldu kazadır hiç mi temizleme veya telefon numaram yazılı bi arayıp haber verme gereği hissetmedin. Allahtan aynı gün fark etmiş oldum da özellikle yumurtanın beyaz kısmı çok kuruyup yapışmadan temizleyebildim.

Ardındanda lastikçiye gidip değişimi yaptım. Yazlık lastiklerim için bu sezon son olacak, haliyle bir yandan Polo'nun 14" veya 15" oem jantlarina bakmaya başladım. Uygun bir şey bulursam uzerindeki jantlara kışlıkları alıp değişimleri kendim yapacağım mevsim geçişlerinde direkt.

Pazar günü havanın durumuna göre belki aylardir öteledigim yikamayi da yapmayi düşünüyorum

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Mustafa selam,

Ben islak cila amacli kullanmadim.. forumda burada okumustum memnun kalmamislar sanirim.. susuz yikama ile QD arasi yaptim kapi iclerini, kaput altini :D su lekesi damlasi vs. Oluyor kus pisligidir diye kullaniyorum.. Memnunum hissiyatindan yaptigi isten.. Su itis icin Meg Ceramic Wax vardi mavi onu kullaniyorrum.. Guzel ama pahali :( Alternatif bakiyorum Ben de..
Abi ıslak cila olarak turtle wax dry&shine ürününü kullanıyorum bir süredir. Tavsiyesi için tekrardan @Berkay teşekkürler :) pw gibi bol bol sıkmaya gerek yok, panel başı 2 3 fıs uyguluyorum. 2-3 yıkama arası dayanıyor ve boncuk yapısı çok hoş bence. Sanırım temizleyici özelliği yoktu bu ürünün ama boncuk toparlama anlamında şahane,fiyatı da söylediğin ürüne göre daha uygun kalıyor. Bir foto bırakayım boncuk anlamında. Zemine demirtozu, kil, m700 falan yapmadan direk fıslatıp durulamıştım. 2. Kez almayı düşündüğüm nadir ürünlerden biri oldu.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Abi ıslak cila olarak turtle wax dry&shine ürününü kullanıyorum bir süredir. Tavsiyesi için tekrardan @Berkay teşekkürler :) pw gibi bol bol sıkmaya gerek yok, panel başı 2 3 fıs uyguluyorum. 2-3 yıkama arası dayanıyor ve boncuk yapısı çok hoş bence. Sanırım temizleyici özelliği yoktu bu ürünün ama boncuk toparlama anlamında şahane,fiyatı da söylediğin ürüne göre daha uygun kalıyor. Bir foto bırakayım boncuk anlamında. Zemine demirtozu, kil, m700 falan yapmadan direk fıslatıp durulamıştım. 2. Kez almayı düşündüğüm nadir ürünlerden biri oldu.

Güle güle kullan :) dayanıklı bir yapısı vardır. Leke bırakmamak için yıkama eldiveniyle uyguluyorum ben.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Güle güle kullan :) dayanıklı bir yapısı vardır. Leke bırakmamak için yıkama eldiveniyle uyguluyorum ben.
Hala eldiven ile yayarak uygulamayı denemedim ama o da aklımda. Sprey başlığın atım şekli sayesinde baya yayılarak atılıyor ama sarfiyatı en aza indirip yüzeye güzel yaymak için eldiven şahane olur :) dayanımı da hakikaten çok çok iyi. Yazlık waxlardan çok daha uzun süre dayanımı var

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Hala eldiven ile yayarak uygulamayı denemedim ama o da aklımda. Sprey başlığın atım şekli sayesinde baya yayılarak atılıyor ama sarfiyatı en aza indirip yüzeye güzel yaymak için eldiven şahane olur :) dayanımı da hakikaten çok çok iyi. Yazlık waxlardan çok daha uzun süre dayanımı var
Beğenmenize sevindim :) Yüzeyde kurursa ciddi leke yapıyor ben ısrarla eldiven öneririm.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün aldığım Marolexi hemen evde denedim(Toplam 2lt karışım, şampuan olarak foamula 1). Ama resimlerde oklarla gösterdiğim şekilde üst taraf ana gövdeye tam oturmuyor bir tarafta açıklık kalıyor. 2.resimde tabancanın yanında daire içine aldığım yerde açıklık var. Havasını boşalttığım bir keresinde köpük oradan sızdı biraz ama bu açıklık basıncını etkilemiyor sanki. Pazartesi parlatan adamlardan ürünü yenisiyle değiştirmesini talep edeceğim.

Son düzenleme:

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bugün aldığım Marolexi hemen evde denedim(Toplam 2lt karışım, şampuan olarak foamula 1). Ama resimlerde oklarla gösterdiğim şekilde üst taraf ana gövdeye tam oturmuyor bir tarafta açıklık kalıyor. 2.resimde tabancanın yanında daire içine aldığım yerde açıklık var. Havasını boşalttığım bir keresinde köpük oradan sızdı biraz ama bu açıklık basıncını etkilemiyor sanki. Pazartesi parlatan adamlardan ürünü yenisiyle değiştirmesini talep edeceğim.

benimkindede aynı şekilde ama ben kacirmasini test ettim sorun yok ama kaçıran vardı alıp bir kac kişide

Ytekneci

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yaklaşık 7 aydır sadece tozunu alıp detaylıca girişmediğim iç mekana nihayet girişebildim. Süpürge ile başlayan 5 buçuk saatlik çalışmamda rutin bir temizlik olmadığı için plastik aksamların temizliğinde 1:15 Koch Chemie Gs, derilerin temizliğinde ise 1:10 Polstar kullandım. Elim değmişken sunroof fitillerini ve kanallarınıda temizledim. Maalesef öncesinin fotoğraflarını çekemedim. Ama 2 defa karlı ve baya fazla yağmurlu havalarda kullandım paspaslar artık kahverengileşmişti öyle anlatayım. Kapı aralarına ve aracın dışı için bugün bişey yapamadım. Bunlarda sonrası fotoğraflarım.

fotoğraf paylaşma

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
çok fazla detay yapamadım sadece dış yıkamasını yaptım.o bile 3.5 saat sürdü. 2 aydır düzgün yıkanmıyordu.ön yıkamada b33 ve ev 13 ile yaptım.ev 12 yi foamlance ile atıp sonra bir tur da kovada adams car shampoo ile güzelce yıkadım.lastikler magic dressing ile parlatılıp arkasından af temptation wax attım.uzun zamandır yıkamayınca performansım düşmüş yorulmuşum :) bir kaç tane fotoğraf çekmeye fırsatım oldu.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@es026, bey hem yeni araç hayırlı olsun saglıklı mutlu günlerde kullanın hem çizimler şahane. devamını görmek isteriz.

Tosunu computeste çıkardık tutturdu ben uçacağım diye :)

yer yüzündeki en güzel yıldızlardan olunca gök yüzündekileri kıskandırmak için yanlarına bi ugramak istemiştir. yeni sahibi güzel günlerde kullansın.
hayırlısı olsun.

üründe sorun var belli ki . o vidalama kısmı en önemli bölüm . tam oturması ve boşluk kalmaması gerekli contayla temas iç kısımda 100/100 olmalı. genelde secho tarzı çin ürünlerinde görülür. preslemedeki üretim hatası olarak geçer.
degişime göndermeden ellerindeki diger ürünlerde de varmı diye kontrol etmelerini isteyin. genelde seri halde oluşur bu sorun ki tek bir üründe olması zordur. bir parti ürende hata olur. tabi bunlarda genelde bizim gibi ülkelere yollanır.

iyi detaylar.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
@es026, bey hem yeni araç hayırlı olsun saglıklı mutlu günlerde kullanın hem çizimler şahane. devamını görmek isteriz.

yer yüzündeki en güzel yıldızlardan olunca gök yüzündekileri kıskandırmak için yanlarına bi ugramak istemiştir. yeni sahibi güzel günlerde kullansın.
hayırlısı olsun.

üründe sorun var belli ki . o vidalama kısmı en önemli bölüm . tam oturması ve boşluk kalmaması gerekli contayla temas iç kısımda 100/100 olmalı. genelde seco tarzı çin ürünlerinde görülür. preslemedeki üretim hatası olarak geçer.
degişime göndermeden ellerindeki diger ürünlerde de varmı diye kontrol etmelerini isteyin. genelde seri halde oluşur bu sorun ki tek bir üründe olması zordur. bir parti ürende hata olur. tabi bunlarda genelde bizim gibi ülkelere yollanır.

iyi detaylar.
Teşekkürler üstadım. Pazartesi Parlatan Adamlar ile iletişime geçeceğim.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Gökteki yıldızları Tanrı seni insanoğlu yarattı dur tosunum oralar seni biraz aşar diyerek zor durdurdum :sırıtan1: Teşekkür ederim @ege bey :gulumsemex: dediğiniz gibi inşallah yeni sahibi güzel günlerde kullanır.

Son düzenleme:

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tabiri caizse canım çıktı. Sabah 10 dan beri dışarıdayım, en zor çektiğim kablo tesisatı bu oldu nedense. Birkaç tane de aksilik çıkınca işin bitimi inşallah yarına kaldı :)

Tabi ki aracı böyle bırakmadım ama yarım saat öncesine kadar bu haldeydi

web page maker full türkçe

Son fotoğraf neden ters oldu anlamadım. Far çizgisi bu şekilde olacak muhtemelen ama ince ayar da yapacağım.

Not: Fotoğraf ters değilmiş.

Son düzenleme:

smertt1

Acemi Detaycı
Üye

sıkıp siliyor muyuz yoksa pw gibi durulamamız gerekiyor mu tekrar ?