Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Öne çıkan konu #7,281
Bugün babamla Auris’in kışlıkları değiştirerek yazlık moda geçiş yaptık. Bu arada poryaları Motip Çinko sprey ile tekrar tazeledim. Disklerin üzerinde görünen korozyonu ise Hammerite boya ile siyah renk yapıp deneyecektim fakat kargo ulaşmadı. Elim kir pas içinde olunca çok fotoğraf çekemedim ama öncesi sonrası tadında bir kaç foto alabildim. En son babamın çift kova tekniği, meguiars sarı şampuan ve wash mitt ile yıkadığı pedermobil Auris ile önlü arkalı poz aldım. :gulumsemex:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
sıkıp siliyor muyuz yoksa pw gibi durulamamız gerekiyor mu tekrar ?
Sıkıp duruluyoruz tıpkı pw gibi. Pw'ye göre çok çok daha az sıkmak yeterli oluyor.
Bugün babamla Auris’in kışlıkları değiştirerek yazlık moda geçiş yaptık. Bu arada poryaları Motip Çinko sprey ile tekrar tazeledim. Disklerin üzerinde görünen korozyonu ise Hammerite boya ile siyah renk yapıp deneyecektim fakat kargo ulaşmadı. Elim kir pas içinde olunca çok fotoğraf çekemedim ama öncesi sonrası tadında bir kaç foto alabildim. En son babamın çift kova tekniği, meguiars sarı şampuan ve wash mitt ile yıkadığı pedermobil Auris ile önlü arkalı poz aldım. :gulumsemex:

Vallahi maşallah. Önden olan fotoya bakınca bir jant+yay aracın kaderini bu kadar mı değiştirir demeden edemedim :)
Poryalara çinko sprey yaparken ön hazırlık vs yapıldı mı, direk mi uygulandı? Lastik değişiminde ben de yapmayı düşünüyordum ama vakit dar olunca bir de ön hazırlık vs yapma fırsatı olmayınca yapamamıştım.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

Maşallah bildiğiniz ben burdayım diyor:) motip rengini bende beğendim hocam geçenlerde bir boyama yaparak rakiplerinin fiyatına göre oldukça makul kalıyor :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Senin makina o jantlar ile çok şık duruyor :) Her ikisine de maşallah, kazasız, belasız sürüşler :)
Benimde Duster'ın kampanaları ve ön fren kaliperlerini elden geçirmem lazım. Yanlız bunun için ilginç ve burada satılmayan ürünler denemek niyetindeyim :)
Ya o değilde, geçen gün Subaru'nun klima gazı bitti, Pazartesi mecburen servise gideceğim. :( Bakalım kaç para sıkışmış :(

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Sıkıp duruluyoruz tıpkı pw gibi. Pw'ye göre çok çok daha az sıkmak yeterli oluyor.

Vallahi maşallah. Önden olan fotoya bakınca bir jant+yay aracın kaderini bu kadar mı değiştirir demeden edemedim :)
Poryalara çinko sprey yaparken ön hazırlık vs yapıldı mı, direk mi uygulandı? Lastik değişiminde ben de yapmayı düşünüyordum ama vakit dar olunca bir de ön hazırlık vs yapma fırsatı olmayınca yapamamıştım.
Mustafa hocam haklısınız jantlar ile çehresi birden değişiyor, jantları takınca yüzümde bir gülümseme oluştu. :) 3,5 yaylar ise bence tam kararında alçaklık sağlıyor. Bu halini çok özlemişim arabanın.

Poryalara gelince ben ilk defa geçen yıl yapmıştım fakat rutin temizliklerde demir tozu sökücü ile jantlara girişince poryallarda yer yer küf gibi akıntılar olmuştu. Durum vahim olmadığından çinko spreyi direkt üzerine fısladım. Hemen kuruyan bir yapısı olduğu için katlar arası dakikalarca beklemeye gerek kalmıyor bu yüzden pratik bir uygulama. Ama ilk defa yapacaksanız güzel bir zımpara ve balata spreyi ile bi ön hazırlık yapmanızda fayda var.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Maşallah bildiğiniz ben burdayım diyor:) motip rengini bende beğendim hocam geçenlerde bir boyama yaparak rakiplerinin fiyatına göre oldukça makul kalıyor :)
Hocam çok teşekkür ederim. Motipin tonu çok güzel ve bereketli bir ürün. Geçen yıldan arta kalan ürünü kullandım bol bol sıkmama rağmen hala bitmedi. :)

Senin makina o jantlar ile çok şık duruyor :) Her ikisine de maşallah, kazasız, belasız sürüşler :)
Benimde Duster'ın kampanaları ve ön fren kaliperlerini elden geçirmem lazım. Yanlız bunun için ilginç ve burada satılmayan ürünler denemek niyetindeyim :)
Ya o değilde, geçen gün Subaru'nun klima gazı bitti, Pazartesi mecburen servise gideceğim. :( Bakalım kaç para sıkışmış :(
Abi çok teşekkür ederim. Bence direkt çinko sprey ile boya orijinal gibi oluyor. Ama farklı ürünler test edeceğim diyorsan orası ayrı :) klima gazı önemli havalar ısınıyor, inşallah çok bir meblağ tutmaz.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
hayir sizinkiyle aynı benim marolex te
Hocam ne kadardır kullanıyorsunuz peki? Basıncında düşüklük felan oldu mu? Parlatan adamlar ile konuştum. Hava kaçırmasında sorun yoksa bir sıkıntı olmaz dediler. Ürünü test ettiğimde hava kaçırma gözlemlemedim açıkcası. Ama endişem zamanla dişlerinde yıpranma veya zamanla hava kaçırma olur mu?

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam ne kadardır kullanıyorsunuz peki? Basıncında düşüklük felan oldu mu? Parlatan adamlar ile konuştum. Hava kaçırmasında sorun yoksa bir sıkıntı olmaz dediler. Ürünü test ettiğimde hava kaçırma gözlemlemedim açıkcası. Ama endişem zamanla dişlerinde yıpranma veya zamanla hava kaçırma olur mu?
kesinlikle olmaz daha 1 kez deneme amacli kullandim asinma durumu olsa belli ederdi benim gönlüm rahat ürünümde sizinde rahat olsun bence

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bugün servise gittim. Klima ile ilgili sıkıntıyı çözemediler, otomobili bırakmam gerekiyormuş. Organize edip bu hafta bırakacağım. Biraz bir taraflara banknotlar sıkışmış gibi görünüyor. Canım fena sıkıldı. :(

ozer_85

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Vakit olmadigi icin parca parca parlatiyorum, amatorce elimden geleni yapiyorum :) Kaput ve ön - arka camurluklar ile bagaji haftasonu yaptim, kapilarida bugun bitircem nasipse :) geriye bir tavan kaliyor, sonrada birgun wax atip sonlandiricam nasipse, cok foto cekemiyorum vakit sinirli oldugundan

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Berkay kardeşimden teslim aldım,eline emeğine sağlık.
Güle güle, kazasız, belasız, mekanik problemsiz kullanın. Güle güle kirletin :)
@Berkay Eline, emeğine sağlık, pırıl pırıl parlıyor :) Mekanın boyası ve ışıklandırması hoş olmuş :) Bol kazançlar dilerim :)