Bugün araba ile uğraştım. İş çıkışı güzel planlarım vardı, yıkama günlüğünü fotoğraflamak istemiştim. Bomboş olan istasyonda en uygun olan perona bi güzel yanaştım. Bagajdan ürünlerimi bir güzel çıkarıp istasyonda düzeni bi güzel kurdum. O da ne sanki bulunduğum lokasyondaki herkes anlaşıp cümbür cemaat aracını yıkamaya geldi. İstasyonda ciddi bir kuyruk oluştu. Pompalar, fırçalar falan beni görenler delidir ne yapsa yeridir demiş olacaklar ki sıkıştıran olmadı fakat stres oldum bir kere ve fotoğraf olayı yalan oldu.
Aslına bakarsak araba çok kirli değildi. İş yerinin kapalı otopark zemini maalesef hiç temizlenmediğinden araba toza maruz kalıyor. Havalar ısındığı için güneş altına park etmek istemediğimden maalesef toza katlanacağım. Neyse konuyu uzatmadan konuya dönelim. İlk olarak ilk defa kullanacağım Marolex foamerin içerisine 50 ml. Foamula ve üzerine 2250 ml çizgisine kadar su ekleyip arabayı köpükledim. Karışım mı az geldi anlamadım lacivert uçla bile köpük yoğunluğu beni tatmin etmedi. Foamer çok kullanışlı fakat içerisindeki basınç çok kısa sürede bitiyor. İlk izlenimim bu oldu. Belki bir şeyleri yanlış yapmış olabilirim. Ön yıkama şampuanının çalışmasını bekledikten sonra aracı duruladım.
Şu sıralar davlumbaz temizliğine kafayı takmış durumdayım. Araçta 35 mm. Eibach spor yay olmasından dolayı çok aralara derelere fırça ile girişemiyorum. Bunun için kendime çeşitli amatör fırçalar edindim. Geçen hafta sonu disklerin üst kısmında gözümü tırmalayan pas görüntüsünü deneme amaçlı Hammerite pas üstü boyası ile boyamıştım. O sırada hazır jantları sökmüşken apc ile kapalı garajımın imkanları dahilinde apc ve spreyle su sıkarak üstünkörü fırçalamıştım, onun bile bir sonraki yıkamada daha kolay temizlenmesine yardımcı oldu.
50 ml. B33 eklediğim Kwazar pompa ile jantları ve davlumbazları köpükledim. Jant içlerini Gyeon jant fırçası ile bijon somun yuvalarını Valet Pro detay fırçası ile temizledim. Sonrasında ön plastik davlumbaz içlerini Mothers uzun saplı davlumbaz fırçası ile bi güzel fırçaladım. Daha etkili bir temizlik için direksiyonu sağa sola çevirerek fırçanın yettiği her yere ulaşmaya çalıştım. Arka davlumbazlar keçe olduğu için bi önceki yıkamadan dolayı temizdi orayı bu sebeple pek önemsemedim. Sonrasında tekrar su tutup duruladıktan sonra 1:5 oranında Koch Chemie Green Star karışımı ile lastik yanaklarını fırçaladım. Acele etmemden dolayı tam verim alamadım ama lastiğin orijinal mat rengi bir nebzede olsa geri geldi.
Sonrasında çift kova yöntemi ve bitsin diye uğraştığım Sonax Red Summer şampuan ve favori Meguiars eldivenim ile temaslı yıkamasını gerçekleştirip duruladım.
Kasım ayında Fusso uygulamıştım. hala su itişi çok güzel olmasına rağmen Wet Coat uyguladım. Sonrasında aracı iki kez durulayarak aracı kurulama işlemine geçtim. Wet Coat sonrası Twisted havlularımı riske atmamak için eski emektar Uber Blue ile aracı kuruladım. Kapı içlerini Soft99 kırmızı havlu ile kuruladım. Jantları kurulayıp sonrasında Sonax BSD ile parlattım. Stoplara ve ön farlarada BSD uygulayıp, camları S3 ile sildim. iftara yetişmek üzere benzinlikten ayrıldım. İftar sonrası garajda lastiklere Endurance, davlumbazlara 3D Magic Dressing uyguladım.
Dediğim gibi gelen olmasaydı güzel bir yıkama günlüğü olacaktı inşallah başka sefere.
Acele ile çekebildiğim bir kaç fotoğrafı aşağıya bırakayım.
Çenem düştü, yazdıkça yazdım kusura bakmayın.
картинки