Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öne çıkan konu #7,361
Aslında dün sabah yapacaktım ama bu sabah 06:42'de motor temizledim. Ha evet millet çiçek peşinde koşar bende sabahın köründe motor temizliği yaptım. Elimin girdiği yerlere ve bez ile temizleyebildiğim yerleri temizledim. En azından ilk bakışta temiz gözüküyor.
Evet, biraz sopalık kıvamdayım farkındayım. Neyse, kahvaltıyı hazırlayayım da kendimi öyle affettireyim. Malum bugün anneler günü :)
sırf bu motor temizlemek icin hava makinqsi alucam wurh motor temizyecisi sıkıp fırçalayıp bezle biraz alip gerisini hava ile kurulamak bence daha iyi olacaktir abi

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
sırf bu motor temizlemek icin hava makinqsi alucam wurh motor temizyecisi sıkıp fırçalayıp bezle biraz alip gerisini hava ile kurulamak bence daha iyi olacaktir abi
Scholl Concepts'in motor temizleyicisi o zaman tam senin ilacın. Su kullanmaya gerek yok. Baskın ve rahatsız edici kokusu da yok. Soğuk motora sıkıyorsun biraz bekliyorsun sonra bir güzel basınçlı hava tutuyorsun tertemiz oluyor. Benim kompresörüm malesef yok. O nedenle de böyle idare etmeye çalışıyorum. Scholl Concepts'i 6 sene önce kullanmıştım. O zaman evin yakınlarındaki yıkama yeri kendim yıkama yapmama izin veriyordu. Bende ürünü alıp Duster'da kullanmıştım. Sonuç çok güzel olmuştu.
Birkaç seferde Arexons'un susuz temizlik (boya ve dış trimler için olan ürün) ürünü ile motor temizlemiştim o da çok güzel sonuç vermişti.
Ya o değilde şimdi 1 tane çok kirli 1 tane de eh işte diyebileceğim kirlilikte bezler var. Ben onları eve nasıl sokacağım sorun orada :D :D

Driver_can

Usta Detaycı
Üye
Pedal setine dokunuş. Uygulama videolarına baktığımda en zorlayan kısım olarak 'ayak dayanama pedalı', en kolay da 'gaz pedalı' belirtiliyordu. Gaz pedalı sökme olmadan direk orjinal pedalın üzerine geçmeli şeklinde uygulanıyor.
En kolaydan başlamak istedim :D Ama en zoru çıktı. Resmen boncuk boncuk ter attım. Hiç kolay olmadı üzerine geçirmek. Ayak dayama pedalı da tahminlerimin ötesinde kolay uyguladım. Neyse bitti gitti. Becerebildiğime mutlu oldum. Görüntüsü de hoşuma gitti memnun kaldım.

Temizlik olmadan olmaz.

Güle güle kullanın bende 2 hafta önce uyguladım dediğiniz gibi gaz pedalı illallah ettirdi takarken görüntü güzel olmuş Balıkesirde hangi mahalledesiniz hocam

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
güle güle kullanın vag grubunda iç havayı çok değiştiren bir değişiklik oluyor.Gaz pedalını takarken arka kısımda kauçuk kenarlarına pril,araç şampuanı sürerseniz az birşey parmağınızla ve aşağıdan yukarıya sürgü gibi iterseniz çok kolay takılmış olacaktır.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Scholl Concepts'in motor temizleyicisi o zaman tam senin ilacın. Su kullanmaya gerek yok. Baskın ve rahatsız edici kokusu da yok. Soğuk motora sıkıyorsun biraz bekliyorsun sonra bir güzel basınçlı hava tutuyorsun tertemiz oluyor. Benim kompresörüm malesef yok. O nedenle de böyle idare etmeye çalışıyorum. Scholl Concepts'i 6 sene önce kullanmıştım. O zaman evin yakınlarındaki yıkama yeri kendim yıkama yapmama izin veriyordu. Bende ürünü alıp Duster'da kullanmıştım. Sonuç çok güzel olmuştu.
Birkaç seferde Arexons'un susuz temizlik (boya ve dış trimler için olan ürün) ürünü ile motor temizlemiştim o da çok güzel sonuç vermişti.
Ya o değilde şimdi 1 tane çok kirli 1 tane de eh işte diyebileceğim kirlilikte bezler var. Ben onları eve nasıl sokacağım sorun orada :D:D
ben wurth ixin düşünmüştüm abi akulu hava makinesi alma qrefesindeyim malum sonradan akan sulardan bıktım dış yikamadada school concept deneyecegim mutlaka bezlerle ıvır zıvır ugrasmak istemiyorum az pahali kaciyor hava makinasi ama her konuda kurtarici kolaylastirici oluyor bezler bim bezi kullan abi motorda ben onyargi yapmistim gayet is goruyor at kullan :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
ben wurth ixin düşünmüştüm abi akulu hava makinesi alma qrefesindeyim malum sonradan akan sulardan bıktım dış yikamadada school concept deneyecegim mutlaka bezlerle ıvır zıvır ugrasmak istemiyorum az pahali kaciyor hava makinasi ama her konuda kurtarici kolaylastirici oluyor bezler bim bezi kullan abi motorda ben onyargi yapmistim gayet is goruyor at kullan :)
Yanlız, akülü üfleme makinesi motor temizliğinde çok başarılı olmayabilir :( Bende de airbus gibi ses çıkaran einhell var. Onu sabahın köründe kullansaydım millet valizi ve bileti ile yanımda biterdi :D :D
Beyefendi sizin için son çağrı, lütfen 109 no'lu çıkışa gidin :D :D

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Yanlız, akülü üfleme makinesi motor temizliğinde çok başarılı olmayabilir :( Bende de airbus gibi ses çıkaran einhell var. Onu sabahın köründe kullansaydım millet valizi ve bileti ile yanımda biterdi :D:D
Beyefendi sizin için son çağrı, lütfen 109 no'lu çıkışa gidin :D:D
Haha abi bosh gbl 18 270 kmh hiza cikiyor gayet yeterli bence :) ilk deneyimimde haber ederim gozlemimi abi :) bende garajda kullanirim buyuk ihtimalle dairedekiler sopa ile gelir belkide bana .d.d

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Haha abi bosh gbl 18 270 kmh hiza cikiyor gayet yeterli bence :) ilk deneyimimde haber ederim gozlemimi abi :) bende garajda kullanirim buyuk ihtimalle dairedekiler sopa ile gelir belkide bana .d.d
Neeey 270km/h mi o ne ya :)
Ya ben ağzının biraz geniş olması ve yüzeyde hidrofobi olmaması nedeniyle yüzeydeki ürünü ve çamuru itmesi zor olabilir diye düşünüyorum. Bende benim minik Airbus ile deneme yapayım. Sende deneme yapınca paylasirsan sevinirim. Benim makinadan daha az sesli ise ve iş görürse bende alabilirim :) Zira, einhellin kordonu kısa ve çok ses çıkarıyor :(

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Fazla resim cekmedim petroldeki sıra ve yasakta dolu olmasından nedense garip :dusunx:

Hava Sıcaktı saat 17 18 civarı iql kenzo seramik mevcut marolex ile flowey ev13 ile onyikamayi kuru halde yaptım jantlari fırçaladım davlumbaz temizledim carpro reset deneme şansım oldu gyeon bathe ile karıştırdım 6 eldiven ile tek kova çoklu yikama ile bitirdim kurulamayi purestar tercih ettim belki bathe perdeleme yapabilir diye dusunuyorum kenzoyu ama birdahaki yikamamda iql premier ile destekleme yapacağım seramiği. lastiklere mat seven birisi olarak soft99 tire uyguladim davlumbazlara koch pss uyguladim sünger ile cam temizleyicim ve jant icin foam eksigim oldugunu biliyorum tedarik edemedim işlerimden dolayı.

Finalleri bol bol çektim

İç Trimleri Yıkama öncesi elden geçirdim vinly cleaner gayet guzel hafif kirleri cikardi sifir gibi birakti gyeon preserveden gtecniq c6 gectim sert plastiklere koch kokpit kullandim deri kısımlara gyeon deri temizleyici ile hafif geçtim gyeon leather coat ile korumaya aldim dreksiyonum parlamaya başlamıştı Sıfır haline geldi oldukca güzel oldu uzun zamandır yapmamıştım.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Neeey 270km/h mi o ne ya :)
Ya ben ağzının biraz geniş olması ve yüzeyde hidrofobi olmaması nedeniyle yüzeydeki ürünü ve çamuru itmesi zor olabilir diye düşünüyorum. Bende benim minik Airbus ile deneme yapayım. Sende deneme yapınca paylasirsan sevinirim. Benim makinadan daha az sesli ise ve iş görürse bende alabilirim :) Zira, einhellin kordonu kısa ve çok ses çıkarıyor :(
abo bosh felaket bence sana ürünü atiyim bi incele istersen :)

tolu_en

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracımın lastik ve davlumbazlarını temizledim.......

1--Öncelikle kullandığım malzemeler,

Tabii bu listeye Auto finesse zift temizleyici ilave edebilim,
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2--Kirli resimler geliyor,

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3--Lastik ve jant temizliği gelsin,

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4--Lastik, jant ve bijon temizliği sonuç,

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5--Finish,

TO BE CONTINUED..........

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5--Finish,

Eline saglik hocam Bayram Temizligi olmus tertemiz :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
@tolu_en Mükemmel bir temizlik olmuş araç alt kısım temizliğine hayran kaldım. Bu uygulama Tek başına uygulama konusu olarak açılabilir. Konuyu uygulama konusu olarak açabilirseniz konu içerisinde arada kaynayıp gitmesin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Driver_can

Usta Detaycı
Üye
yasaklarda otoparkta yatmaktan haliyle ince bi toz tabakası oluyor sıkıntıdan bende yıkayayım dedim.
marolex axell foamer
Valet pro ön yıkama köpüğü
Sonrasında autoglym aqua rapid hızlı cila uyguladım
Lastiklerde de sarp var (sonax pahalı diye kıyamıyorum pek elim gitmiyor bagajda bekliyor:)

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir

5--Finish,

alt takım temizliğinde hangi apcyi kullandiniz güzel is yapmış dogrusu :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

5--Finish,

Ellerine sağlık. Sıfırlanmış aracın altı. Fetiş bu başka bir şey olamaz :smilex:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
yasaklarda otoparkta yatmaktan haliyle ince bi toz tabakası oluyor sıkıntıdan bende yıkayayım dedim.
marolex axell foamer
Valet pro ön yıkama köpüğü
Sonrasında autoglym aqua rapid hızlı cila uyguladım
Lastiklerde de sarp var (sonax pahalı diye kıyamıyorum pek elim gitmiyor bagajda bekliyor:)

Maşallah tosuna. Sonaxı kullanın bence. Ben de sizin gibi kenarda bekletip kullanmıyordum. Şimdi de bitsin diye gözünün içine bakıyorum. Zaten bereketli bir ürün.