Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

medxr13

Usta Detaycı
Üye
İl
.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bugün neye niyet neye kısmet durumu söz konusu oldu. Hanımdan izini kaptım, Duster'ı tozlarından arındırıp Soft99 Fukupika Wipe'ın güncel durumu ile ilgili video çekme niyetindeydim.
Tabi dışarı çıkınca onu al bunu al durumu da söz konusu oldu. Valideye uğradım, bir baktım otomobilinin durumu içler acısı kıvamda. Nasıl anlatayım, ruhsatta beyaz yazıyor ama gördüğüm renkler gri, kahverengi, siyahtı.
Fitiller yosun tutmuş, bagaj kapağında örümcek ağları var. Motorun durumunu hiç anlatmayayım. Orada bir yaşam oluşmuş :D :D
Sürekli takip edemediğim için olabildiğince de kapsamlı şekilde dışını yıkadım. Fitilleri ve bagaj etrafını da temizledim. Arından da üzerine bitsin şu kutsal su diyerek BSD sıktım. Bitti mi, bitmedi tabiki. Islak yüzeye sıktığım için sarfiyat az oldu. Ama niyetim bozuk ben bunu bu yaz bitmeden bitireceğim. Ha tabi yanıma envayi çeşit hızlı cila da aldım ama kısmet BSD'ye oldu. Çünkü, dediğim gibi, aracı sürekli yıkama ve cilanın durumunu takip etme şansım yok. Pandemi olmasa takip etmem kolay olurdu ama malum hafta sonları yine evdeyiz.

Hızımı alamadım, depoda oğlanın eski zımbırtıları üzerinde Förbix, Armor All, Carix markalarının hızlı cilalarını uyguladım. Förbix ve Carix'te bir süpriz yaşayabiliriz neyse bu kadar spoiler yeterlidir herhalde :)

Amma yazı yazdım :D

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Yasaklar sonrası ilk iş arabayı yıkadım. B33 ile köpük partisi yaptım

Jant detayını flowey 2.5 car shampoo ile yaptım. Lastikleri floweyin köpüğü ile yalandan fırçaladım zaten kirli degildi.

Eski waxı sökmek için 1:5 bilberry sıktım arkadan tekrar b33 attım ve eldivenle geçtim.
Jantlara ve kapı aralarına polytop hybrit sealer uyguladım. Blower ve twisted havlu ile kurulayıp alkolle sildim. S100 carnauba wax uyguladım

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugünde aracıma
1-Cila olarak Good stuff Gloss uyguladım,
2-Camlar için Good stuff Glass cleaner,
3-Jant için Good stuff Roma,
4-Lastikler için Good stuff Tire,
Uyguladım,

Öncelikle kullanılan malzemeler,

Sonuç,

To be continued......
eline koluna sağlık abi :) bence bu uygulamalar bir başlık altında toplansın. konuya girip şöyle bi sırayla inceleyip terapi olalım :D

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
jantlara yeni aldığım Sgcb xl fırçayı denedim.
iç kısımlara hiç el değmemişti. fırça en dar yerlere rahatça giriyor

ve finaller

kısaca her çeyizde olmalı
Elinize sağlık.., semperit 'lerden memnun musunuz..? Semperit ülkemizde genelde pek bilinmez fiyatı uygundur çoğu ünlü markanın lastikleri kadar iyi denilebilecek bir lastiktir.

Seastar76

Acemi Detaycı
Üye
İl
Antalya
Elinize sağlık.., semperit 'lerden memnun musunuz..? Semperit ülkemizde genelde pek bilinmez fiyatı uygundur çoğu ünlü markanın lastikleri kadar iyi denilebilecek bir lastiktir.
golf forumdan Savatage önermişti. memnunum şimdilik, 32 psi kullanıyorum. 16ya göre konfor az düştü. ama aşırı bir beklentim de yoktu

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bugünde aracıma
1-Cila olarak Good stuff Gloss uyguladım,
2-Camlar için Good stuff Glass cleaner,
3-Jant için Good stuff Roma,
4-Lastikler için Good stuff Tire,
Uyguladım,

Öncelikle kullanılan malzemeler,

Sonuç,

To be continued......
Ellerinize sağlık. Polisaj zamanı gelmiş sanki

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bugun @CNR Detailing kardesimin yanina gittim bir cayini kahvesini ictim Hos bir sohbet oldu coktandir planliyordum gidemiyordum bugune nasip oldu kendisi detay konusunda Parmakla gösterilecek Kral Adamdir :) sonra oradan ayrildim Yanimda malzemem vardi Opette Yikama yaptim daha sonra;

@Brindabella dan aldiğim Bilthammer Wax in Testini yapmistim dayanimini takip ediyorum bu sekilde 5 nci yikamam oldu tahminim 7 yikamaya kadar dayanim son bulacak hafiften bozulma basladi gecenlerde Arkadasimizin biri sormustu aklima tam gelmedi nicki yani durum budur arkadaslar daha fazlasini beklemeyin Ortalama dayanim En az 1 ay En fazla 2 ay olarak hesaplayin yani bence gayet ideal.Fiyatina gore bence cok iyi parlakligini da begendim yorumlamam bu sekildedir. :) Yikama boyunca Flowey Ev13 kullandim bu arada.

Son düzenleme:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bugün autokit lastik parlatıcıları davlumbaz, siyah plastik dolap, lastik ve tamponlara boca ettim. Kendisiyle bir daha karşılaşmamak üzere vedalaştık. :)
Validenin otomobiline Fukupika Wipe Gloss uyguladım. Ona da 2 mendil tükettim. Kaldı geriye 6 mendil.