Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #9,301
Bugün otomobile değilde eve bir şeyler yaptım. Kaç haftadır rain-x'in cam temizleyicisini bitireyim de başka ürün için video çekeyim diye planlar yapıyordum. Baktım ki bu ürün otomobil camı silmek ile bitmeyecek bari evin camlarını sileyim dedim ve nihayet ürünü bitirdim. Şimdi camlar tertemiz ve hidrofobik oldu :D:D
Sırada prothos ve fast liquid markalarının lastik parlatıcılarını bitirmek var. Prothos'u dün komşunun otomobiline de sürdüm :D:D Ürünün hidrofobik özelliği olmadığı için parlaklık etkisi tozu ve suyu görene kadar devam ediyor. Şişelerin yarısı dolu (ya da yarısı boş), bu hafta süre süre ilerlersem bitiririm :D:D
Komşular alıştı artık, kötü bir şey yapmadığımı bildiklerinden kimse ses etmiyor. Bırak hanım bırak hem deli hem enayi, bak şimdi ben buna otomobili nasıl yıkatacağım göreceksin :D:D
Şimdi rain x in su kaydırıcısına baktım ve fiyatı görünce şok oldum. nasıl kıydınız o ürüne :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Şimdi rain x in su kaydırıcısına baktım ve fiyatı görünce şok oldum. nasıl kıydınız o ürüne :)
Bendeki ürün yeni değildi. Toplamda 5 defa uygulama yaptım, baktım bitmeye niyeti yok bende evin camlarını temizleyeyim dedim ve bitirdim. :)
Ha yeni almış olsaydım ve beklentimi karşılamamış olsaydı o zamanda bul bulamaç kullanıp bitirirdim ve kafamdan siler atardım. Diğer türlü hem kafamda hem de depoda yer tutuyor. (Derdimi dürteyim...)

hfurkan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arabamın ilk temaslı yıkamasını yaptım. Ön yıkama öncesi lastik davlumbaz ve kapıların kirli alt kısımlarına K2 Bora sıktım. Korumayı ellemediğini iddia etse de fotoğrafta göründüğü gibi sıktığım bölgedeki boncuklar kayboldu :) Arabada bayide uygulanan, ne olduğunu bilmediğim koruma var. Boranın onu söktüğünü deneyimlemiş olduk :D

Sonra çift kova ile Carpro Reset ve Carpro dabdab eldivenle arabayı yıkadım. LE Black Hole ile kuruladım. Koruması geçen yerlere Turtle Wax Ice Seal n Shine uyguladım. Camları Erla Glaso ile sildim. Lastiklerde Meg. Endurance vardı halen görüntüsü ve su iticiliği güzel olduğu için bir şey sürmedim. Fotoğrafları çekip kapalı garaja park ettim buyrunuz :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Uzun bir aradan sonra yikamamizi yaptik yine. Kis gelmesi hasebiyle megu xpress wax yerine wetcoat sikip durulayacaktim ama temasli yikamanin durulamasina geçtigim anda elektrikler gitti ve wetcoat hayal oldu. Hava kararmadan cekmem gerektigi icin resimler waxtan once.

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Arabamın ilk temaslı yıkamasını yaptım. Ön yıkama öncesi lastik davlumbaz ve kapıların kirli alt kısımlarına K2 Bora sıktım. Korumayı ellemediğini iddia etse de fotoğrafta göründüğü gibi sıktığım bölgedeki boncuklar kayboldu :) Arabada bayide uygulanan, ne olduğunu bilmediğim koruma var. Boranın onu söktüğünü deneyimlemiş olduk :D

Sonra çift kova ile Carpro Reset ve Carpro dabdab eldivenle arabayı yıkadım. LE Black Hole ile kuruladım. Koruması geçen yerlere Turtle Wax Ice Seal n Shine uyguladım. Camları Erla Glaso ile sildim. Lastiklerde Meg. Endurance vardı halen görüntüsü ve su iticiliği güzel olduğu için bir şey sürmedim. Fotoğrafları çekip kapalı garaja park ettim buyrunuz :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Elinize sağlık. Servisin uyguladığı sözde seramiği yağmur suyu bile söker. Boranın kabahati değildir:) Bu renk bir araci hele vag grubunun formülasyonu değişen bu boyayi korumasız bırakmayın derim. Hayırlı olsun.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık, askerden yeni geldim gerçekten de alay komutanı arabası olur rahatlıkla :D Grace'nin Pirouette'den farkı nedir acaba onu da açıklar mısınız :)
Teşekkürler efem. Şöyle açıklamayı ekleyeyim hemen ben de yeni buldum :)
Fireball Pirouette ve Fireball Grace arasındaki fark nedir? Fireball’un bu iki ürünü kurma şekli konusunda ayrışmaktadır. Pirouette, aynı zamanda seramik kaplamalar için tamamlayıcı bir katman olarak tasarlanmış, daha uzun ömürlü bir üründür, ancak ilk kez SiO2 kullanıcıları için kullanıcı dostu olamayabilmektedir. Grace daha kısa ömürlü bir üründür ancak ekstra kaygandır ve aşırı cilalama ve kabarma olmaksızın uygulanması daha kolaydır. Grace aynı zamanda bağımsız bir sprey sealant olacak şekilde tasarlanmıştır!

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Teşekkürler efem. Şöyle açıklamayı ekleyeyim hemen ben de yeni buldum :)
Fireball Pirouette ve Fireball Grace arasındaki fark nedir? Fireball’un bu iki ürünü kurma şekli konusunda ayrışmaktadır. Pirouette, aynı zamanda seramik kaplamalar için tamamlayıcı bir katman olarak tasarlanmış, daha uzun ömürlü bir üründür, ancak ilk kez SiO2 kullanıcıları için kullanıcı dostu olamayabilmektedir. Grace daha kısa ömürlü bir üründür ancak ekstra kaygandır ve aşırı cilalama ve kabarma olmaksızın uygulanması daha kolaydır. Grace aynı zamanda bağımsız bir sprey sealant olacak şekilde tasarlanmıştır!
çok sağ olun efendim :) Siz de güle güle kullanın tekrardan

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Bugün kışa hazırlık part 1 olacak şekilde yıkama, yağmur kaydırıcı, deri temizliği ve deri kalkanı, fitil koruyucu ve motor temizliği ardından motorplast ile günü kapattık. Boya koruma olarak seramik halen etkisini gosteriyor olunca başka part 2 olacak başka sefere bıraktım o aksiyonu.. :terlisırıtan:

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
28 gün sonra Double Speed'in ilk yıkaması. Ön yıkamada Innovacar Foamy kullandım. Kılavuzunda 1:12 olarak belirtmiş bende o şekilde kullandım. Kışın daha yoğun kirde deneyeceğim ama şuan ki durumda gayet iyi iş çıkardı. Köpük en az 4-5 dk durdu. Köpürme, kullanım oranına göre gayet iyi. Kova yıkamada 30ml foamy kullandım. Kuruma yapmadı, köpürme ortalama seviyede. Kayganlık olarak da ortalama diyebiliriz. SGCB lastik fırçasının sertliği çok karar olmuş sırf bu nedenden almıştım beklentimi karşıladı. Benim Çinli TUF Shine gibi fırçayla kavga etmiyoruz. :smilex: Tek çekincem sap ile fırça kısmı arası biraz ince olmuş. Elimde kalır mı diye biraz şüphe ettim. SGCB hava tabancasını da denedim kurularken, basınç olarak güzel ancak hava biraz azaldığı zaman performans kaybı fazla oluyor. Onun da gövdesinin plastik olması büyük eksi ama performans olarak güzel. Double Speed de kaputta yavaş yavaş zayıflamaya başlamış. Kaputtan bi 15-20 güne komple gider. :smilex:
Kirli hali

Köpürmesi
Ön yıkama sonrası

Artan ürünü de janta sıkıp lastik fırçalama vs. yapmıştım. Lastik fırçalayıp duruladıktan sonra R1 sıktım komple sarardı. Zaten öyle bir beklentim yoktu ama Foamy lastikte bir işe yaramıyor.

Yıkama sonrası Double Speed'in durumu
Final

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün yorucu bir günü geride bıraktık :) son sıcak günlerin kıymetini bilmek adına kışa hazırlık yaptık :)

B33 ön yıkama, temaslı yıkama, demir tozu, kil temizliği, k12 klinet ile silme, meguiars pre wax ve meguiars seramik wax :)

Malesef çok yorucuydu :(

Malzemeler;

Finaller

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bir araç paylaşayım hareket olsun

Detaylı, detaylı, aşırı detaylı yıkama...
Kaput pvc film sökümü, yapışkan temizliği, komple kil temizliği. Ardından tek adım polisaj tekrar yıkama ve sentetik wax uygulaması.
Wax sonrası Clif Designs ppf (boya koruma filmi) uygulaması

-Dekontaminasyon ve polisaj ile yüzeyi olabilecek en pürüzsüz (mikroskobik seviyelerde) hale getirdikten sonra sentetik waxı uyguluyoruz. Bu sayede ppf yapışkanın yüzeyde daha güvenli kalmasını sağlıyor ve yüzey netliğini arttırıyoruz-

fotoğraflar

mert_34

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bir araç paylaşayım hareket olsun

Detaylı, detaylı, aşırı detaylı yıkama...
Kaput pvc film sökümü, yapışkan temizliği, komple kil temizliği. Ardından tek adım polisaj tekrar yıkama ve sentetik wax uygulaması.
Wax sonrası Clif Designs ppf (boya koruma filmi) uygulaması

-Dekontaminasyon ve polisaj ile yüzeyi olabilecek en pürüzsüz (mikroskobik seviyelerde) hale getirdikten sonra sentetik waxı uyguluyoruz. Bu sayede ppf yapışkanın yüzeyde daha güvenli kalmasını sağlıyor ve yüzey netliğini arttırıyoruz-

fotoğraflar

Ellerinize sağlık .çok güzel uygulama olmuş :) Sentetik wax olarak hangi ürünü kullanmıştınız?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık .çok güzel uygulama olmuş :) Sentetik wax olarak hangi ürünü kullanmıştınız?
Teşekkür ederim :) Yazabileceğim şeyleri genellikle zaten yazıyorum. Uygulama ile alakalı teknik bilgi vermiyorum. Uygulama şekli de ürünün tavsiye edildiği uygulama şeklinden farklı söylesem de işinize yaramaz

mert_34

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkür ederim :) Yazabileceğim şeyleri genellikle zaten yazıyorum. Uygulama ile alakalı teknik bilgi vermiyorum. Uygulama şekli de ürünün tavsiye edildiği uygulama şeklinden farklı söylesem de işinize yaramaz
Forumda yazılan ürünler çok çeşitli olmasından dolayı seçim yapmakta zorlandığım için ve sizin gibi profesyonel olarak bu işi yapandan nokta atış marka ismi öğrenerek bütçeme uygun ürün almak amacıyla sormuştum :) İşin teknik kısmı ile ilgilenmediğimi belirtmek isterim, sizin kendi tasarrufunuz tabi ki saygı duyuyorum :) İyi çalışmalar..

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Başta maşallah diyelim :) Kışa hazırlık uygulaması yaptım, ilk önce k2 aktive foam ile ön yıkama yaparak başladım, k2 roton ile kaportadaki demir tozlarına elveda ettik, asidik şampuan ile temaslı yıkama ardından soft kil eldiveni ve valet pro soft kil kullanarak rotonun elveda dedirtemediği demir tozlarına ve reçinelere bay bay dedik hemde kil karşılaştırması yapmış oldum bu sayede.
Yüzey güzelce dekontaminasyon edildikten sonra Fireball reborn kullanarak yağdan ve kil kaydırıcı kalıntılarından güzelce arındırmış oldum (daha önceden Gyeon prep kullanıyordum reborn prep e göre biraz zayıf kalıyor) yüzey tamamen hazır olduktan sonra eski seri fusso kullanarak korumaya aldım.

Daha sonra ufak dokunuşlara geçtim far,stop ve camlarda jo moyner grafen sprey kullandım. Siyah plastik trimlerde koruma olarak auto finesse revive kullandım toz toplama olayını azaltmak için 15dk sonra jo moyner ile üzerinden tekrar geçtim

Lastiklerde slopes w55 mevcuttu önceki uygulamadan sonra performansı hala devam ettiği için yenileme gereği duymadım.
Tüm bunlar anlatırken olduğu gibi basit ve kısa sürede olsa keşke :) ve Final fotoğrafı

Krom tavan raylarına k2 aluchrom kullandım üzerine yine jo moyner graphene uyguladım

Mutlu ve yorucu bir son

Bi maşallahınızı alırız :)

Son düzenleme: