Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Havalar bu ara baya iyi gidiyor. Bayramda da havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Bende haftalık terapiyi yapmayı tercih ettim.
İlk olarak iftardan önce aracın içini temizledim.
Paspas altları temiz sayılır idi. Yine de fırça yardımıyla ve tozu bjr araya toplayıp, nemli bjr bez ile alıyorum. Sonra paspaslari 1:10 sulandırılmış Koch chemi gs ile temizledim ( ilk kez kullandım, tavsiye ederim. Bu oranda bile köpürdü sayılır. ) pedalları da gs ile geçtim.

İç mekân plastik aksamda flowey İ2 kullandım. 1:20 oranında yarım litrelik şişeye sulandırılmış kullandım. Sonra temiz bir bez ile üstünden tekrar geçtim. Kumaş yerlerde ve sağ ön koltuk arkası ( ayakkabı değmesi vardı) lotar kullandım. 1:50 oranında yarım litrelik şişeye sulandırılmış kullandım. Sonra plastik aksamda meguiars suprema kullandım. Fazla olabileceğini düşünerek temiz bir bez ile üzerinden geçtim.

İftardan sonra dış yıkamaya lastik ve davlumbazlar ile başladım . Lastik ve davlumbazlari flowey R1 ve cartainer lastik fırçası ile yıkadım. Jantları bez ile yıkadım. R1 i 1:20 oranında yarım litrelik şişeye sulandırılmış kullandım.

Ön yıkama şampuanı flowey ev13 kullandım. İki litrelik el basınçlı ilaç pompasına 1950 ml su ve 50 ml ev13 ekledim. Aracın tamamını hatta kaput ve belden aşağısını iki kere dolaştım. Sonra çift kova yıkama yaptım. Kova şampuanı olarak sam's detailing şampuani kullandım. 5 litrelik kovaya 20 ml kadar kullandım. Köpük olarak iyi ve benjm aracın boyası inci beyazı olduğundan mıdır bilmiyorum kayganlık hissiyatı veriyor. Bence güzel. . Yıkama eldiveni purestar polar white wash kullandım. Eski bjr yıkama eldivenim vardı onunla dış plastik aksamı ve Jant lastikleri tekrar yıkadım. Davlumbaz arasını jant fırçası sgcb 45 cm ile bol köpüklü suya daldırıp yıkadım . Bu jantlara fırçayı sürmedim. Çizebilir düşüncesi ile.

Kurulama havlusu wurties twisted duble plus kullandım. Kapı aralarını başka bir bez ile geçtim. Dış plastik aksamda meguiars 40 kullandım. Fazlalığı temiz bir bez ile aldım. Lastik parlatıcı fraber gommanera kullandım. Camları K2 nuta pro ile sildim.

En son hızlı cila yerine soft99 fusso coat katı wax ile tüm kaporta yüzeyini geçtim. Cila bezi mikrofiber 40*40 süperclean den. Daha önce bu konuda bir arkadaş kapı kollarına dikkat et demişti. Oralara değmesin, oradan direksiyona geçer ve yapısını bozar diye uyarmıştı. Bu uyarıyı dikkate alarak kapı kollarından ve plastik aksmadan uzak durarak uyguladım.
( Daha önceki yorumlardan da biliyordum , tavsiyeyi de hatırladım ).
30 liralık kahveyi bir gün önceden almıştım (araç içi güzel koksun diye) .
Elimden geldiğince detaylı yazmaya çalıştım.

Son düzenleme:

Fsm1996

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracımı aralık sonunda teslim aldığım da 225-40-r18 pırelli cınturato p7c2 ile çıktı testlere göre sessiz bir lastik gözüküyordu.Ama ben 300 km yol yapıp asymetric 6 ile değiştirmiştim.Araçta da hatırı sayılır bir yuvarlanma sesi azalımı ve konfor artışı olmuştu.Maalesef 19 a geçme sevdamız yüzüne 19 oz superturismo lm aldım. Bu sefer de 800 km 3 ay kullandıktan sonra 19 jant takıp arkadaşımın golf 8 R'ında 2000 km kullanılıp pist lastiği cup 2 lere geçmesi sebebiyle Sıfır goodyear 19 4 adet fiyatının yarısından ucuzuna 4 adet hankook s1 evo 3 leri alıp benim jantlara taktım.Testlerde de reelde de fena değil.Aracım orta güçlü bir aile arabası ufaklık ve eşim var zaten genelde yanımda her kullandığımda lastiği çok zorlayan biri değilim genel anlamda.Şuan rahatsız edecek pek birşeyini hissetmedim.Ama uzun yolda yapmadım henüz.Şehir içi 200 km falan anca.Çıkardığım 18 jantlarımı da yine arkadaşımın aracını satmasından ötürü bridgestone 225 40 18 lm 005 kış lastiği taktım.Böylece yazlık ve kışlık iki ayrı takım yapmış oldum:)Bizim asymetric 6 ları da sattım 800 km deydi henüz.

Hocam techturkey forumundan takip ediyordum aracınızı,kırkbinkere maşallahı var şuanda

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Doğru bilgilendirme adına Volkswagen CC kataloğ bilgisini paylaşayım hocam.
Türkiye paketlerin de 'Opsiyon' olarak 19'' inc Lugano modeli de gelmektedir, 235/35/ R19 ebatları orjinal ebatlardır. örnekleri vardır..

Evet Doğru. R Line Kullanıcısı Olarak Mallory Janta Odaklandım Direk :)

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba hocam elinize emeğinize sağlık çok güzel olmuş. CC seviyoruz abimin de var ve şu an dokunuşlarla sizin ki çok daha güzel hale gelmiş :) Direksiyon konusunda özellikle Almanyadan ne kadara geldi fiyat özel degil ise ? Orjinal olarak satan yerler var diye biliyorum ama..
Özelden Cevapladım Gözümden Kaçmış:)

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bugün benzinliğe hava kararınca gittim kimse yoktu kafama göre yavaş yavaş dış temizlik yaptım. Jantları ilk defa ayrıntılı temizleme şansım oldu. İlk defa içime sindi. Kurulama havlusunun ne kadar önemli olduğunu kullanınca anlıyorsun. Küçük bezlerle kurulamaya çalışmak eziyetmiş.
Basınçlı köpük pompası: marolex axel 3000
Ön yıkama şampuanı: good stuff snow foam(hiç memnun değilim hem sarfiyatı çok, hem de trafik filmini hiç çıkarmıyor)
Jant temizleyici: flowey r1
Demir tozu temizleyici: k2 roton
Kova şampuanı: sonax konsantre
Yıkama pedi: adams garage
Kurulama havlusu: adams garage 1100gsm double twist
Cam temizleyici: k2 nuta pro
Lastik parlatıcı: sonax xtreme nano
Son olarak da geçen yıkama kullandığım deturner wet coatın etkisi hala devam ediyor, birkaç yıkama daha etkisini sürdürür gibi duruyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün benzinliğe hava kararınca gittim kimse yoktu kafama göre yavaş yavaş dış temizlik yaptım. Jantları ilk defa ayrıntılı temizleme şansım oldu. İlk defa içime sindi. Kurulama havlusunun ne kadar önemli olduğunu kullanınca anlıyorsun. Küçük bezlerle kurulamaya çalışmak eziyetmiş.
Ön yıkama şampuanı: good stuff snow foam(hiç memnun değilim hem sarfiyatı çok, hem de trafik filmini hiç çıkarmıyor)
Son olarak da geçen yıkama kullandığım deturner wet coatın etkisi hala devam ediyor, birkaç yıkama daha etkisini sürdürür gibi duruyor.

Elinize sağlık, güzel detay olmuş. Ön yıkama özelinde araçta trafik filmi varsa snow foam kullanmadan önce kaliteli bir pre-wash ürünü kullanmanızı tavsiye edebilirim. Ciddi bir trafik filmini bir çok snow foam çıkaramayabilir…

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Bayramlık temizliğimizi yaptık.

Leylek görüntüsünüde bayramdan sonra halledicem inş:)

Elinize sağlık beyler, araçlar bayramlık olmuş mis. Bizim burada Bayram yağışlı geçeceği için yıkama yapanlara ekranda imrenerek bakıyoruz :aglax:

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
tavsiye ettiğiniz pre-washlar nedir acaba
Ben Shiny Garage markasının citrus pre-wash ürününü kullanıyorum, memnunum. Yine tavsiye ürün olarak forumda hakkında bolca yorum bulunan K2 Bora’yı inceleyebilirsiniz. Bir de bu ürünlerde orana dikkat etmek lazım. Kışın ağır kirliliklerde yazın kullanıldığı kadar ürün kullanınca yine gerektiği kadar kir sökemiyor.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Havalar bu ara baya iyi gidiyor. Bayramda da havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Bende haftalık terapiyi yapmayı tercih ettim.
İlk olarak iftardan önce aracın içini temizledim.
Paspas altları temiz sayılır idi. Yine de fırça yardımıyla ve tozu bjr araya toplayıp, nemli bjr bez ile alıyorum. Sonra paspaslari 1:10 sulandırılmış Koch chemi gs ile temizledim ( ilk kez kullandım, tavsiye ederim. Bu oranda bile köpürdü sayılır. ) pedalları da gs ile geçtim.

İç mekân plastik aksamda flowey İ2 kullandım. 1:20 oranında yarım litrelik şişeye sulandırılmış kullandım. Sonra temiz bir bez ile üstünden tekrar geçtim. Kumaş yerlerde ve sağ ön koltuk arkası ( ayakkabı değmesi vardı) lotar kullandım. 1:50 oranında yarım litrelik şişeye sulandırılmış kullandım. Sonra plastik aksamda meguiars suprema kullandım. Fazla olabileceğini düşünerek temiz bir bez ile üzerinden geçtim.

İftardan sonra dış yıkamaya lastik ve davlumbazlar ile başladım . Lastik ve davlumbazlari flowey R1 ve cartainer lastik fırçası ile yıkadım. Jantları bez ile yıkadım. R1 i 1:20 oranında yarım litrelik şişeye sulandırılmış kullandım.

Ön yıkama şampuanı flowey ev13 kullandım. İki litrelik el basınçlı ilaç pompasına 1950 ml su ve 50 ml ev13 ekledim. Aracın tamamını hatta kaput ve belden aşağısını iki kere dolaştım. Sonra çift kova yıkama yaptım. Kova şampuanı olarak sam's detailing şampuani kullandım. 5 litrelik kovaya 20 ml kadar kullandım. Köpük olarak iyi ve benjm aracın boyası inci beyazı olduğundan mıdır bilmiyorum kayganlık hissiyatı veriyor. Bence güzel. . Yıkama eldiveni purestar polar white wash kullandım. Eski bjr yıkama eldivenim vardı onunla dış plastik aksamı ve Jant lastikleri tekrar yıkadım. Davlumbaz arasını jant fırçası sgcb 45 cm ile bol köpüklü suya daldırıp yıkadım . Bu jantlara fırçayı sürmedim. Çizebilir düşüncesi ile.

Kurulama havlusu wurties twisted duble plus kullandım. Kapı aralarını başka bir bez ile geçtim. Dış plastik aksamda meguiars 40 kullandım. Fazlalığı temiz bir bez ile aldım. Lastik parlatıcı fraber gommanera kullandım. Camları K2 nuta pro ile sildim.

En son hızlı cila yerine soft99 fusso coat katı wax ile tüm kaporta yüzeyini geçtim. Cila bezi mikrofiber 40*40 süperclean den. Daha önce bu konuda bir arkadaş kapı kollarına dikkat et demişti. Oralara değmesin, oradan direksiyona geçer ve yapısını bozar diye uyarmıştı. Bu uyarıyı dikkate alarak kapı kollarından ve plastik aksmadan uzak durarak uyguladım.
( Daha önceki yorumlardan da biliyordum , tavsiyeyi de hatırladım ).
30 liralık kahveyi bir gün önceden almıştım (araç içi güzel koksun diye) .
Elimden geldiğince detaylı yazmaya çalıştım.

elinize sağlık çok güzel bir uygulama olmuş R1 1/20 oranda iş gördü mü acaba istediğiniz gibi?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
elinize sağlık çok güzel bir uygulama olmuş R1 1/20 oranda iş gördü mü acaba istediğiniz gibi?
Lastik ve davlumbazlar çok kirli değil idi. İlk olarak su tutarak iri toz parçalarını ve çer-çöpleri alıyorum. Yağmur ve toz izleri için bu oran yeterli oluyor. Birde haftalık temizlediğim için çok kir birikmiyor. Etkili idi. Lastik fırçası ile lastikler baya köpük oldu. Eğer daha fazla kirli ise iki tur yapıyorum R1 ile. Ya da oranı düşürüyorum. :)

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Aracın üst paketlerinde spor pedal seti var. Bende orijinal ürünü temin edip kendim uyguladım. Spor pedalların metal ve lastik kısmı ayrılıyor. Temas eden her yere çift taraflı bant uyguladım. Havanın sıcak olması sebebiyle yapışması daha kolay oldu. Metal kısımların klipslerini içe bükerek sağlama aldım. Görüntü olarak güzel bir görünüm oldu diye düşünüyorum :)

OnurCK

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bayram temizliği yapıldı. Tüm yıkama süresince kullandığım malzemeler bunlar.

Deturner bloody wheels + köpük pompasıyla 1:20 Flowey B33 kullanarak, fırçalarında yardımıyla Jant ve davlumbaz temizliğini yaptım.

Sonrasında ön yıkama için foam lance'le 1:10 oranında magifoam kullandım Foamula 1 e göre köpük yüzeye daha güzel tutundu kıvamı ve temizleyiciliği de daha güzel geldi. Tek eksisi kokusu gibi.

Temaslı yıkamada angelwax shampoo kullandım. yıkayıp kuruladıktan sonra AF Finale uygulayarak son parlaklığını kazandırdım.