Merhabalar detail forum ailesi.
Havalar bu ara baya iyi gidiyor. Bayramda da havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Bende haftalık terapiyi yapmayı tercih ettim.
İlk olarak iftardan önce aracın içini temizledim.
Paspas altları temiz sayılır idi. Yine de fırça yardımıyla ve tozu bjr araya toplayıp, nemli bjr bez ile alıyorum. Sonra paspaslari 1:10 sulandırılmış Koch chemi gs ile temizledim ( ilk kez kullandım, tavsiye ederim. Bu oranda bile köpürdü sayılır. ) pedalları da gs ile geçtim.
İç mekân plastik aksamda flowey İ2 kullandım. 1:20 oranında yarım litrelik şişeye sulandırılmış kullandım. Sonra temiz bir bez ile üstünden tekrar geçtim. Kumaş yerlerde ve sağ ön koltuk arkası ( ayakkabı değmesi vardı) lotar kullandım. 1:50 oranında yarım litrelik şişeye sulandırılmış kullandım. Sonra plastik aksamda meguiars suprema kullandım. Fazla olabileceğini düşünerek temiz bir bez ile üzerinden geçtim.
İftardan sonra dış yıkamaya lastik ve davlumbazlar ile başladım . Lastik ve davlumbazlari flowey R1 ve cartainer lastik fırçası ile yıkadım. Jantları bez ile yıkadım. R1 i 1:20 oranında yarım litrelik şişeye sulandırılmış kullandım.
Ön yıkama şampuanı flowey ev13 kullandım. İki litrelik el basınçlı ilaç pompasına 1950 ml su ve 50 ml ev13 ekledim. Aracın tamamını hatta kaput ve belden aşağısını iki kere dolaştım. Sonra çift kova yıkama yaptım. Kova şampuanı olarak sam's detailing şampuani kullandım. 5 litrelik kovaya 20 ml kadar kullandım. Köpük olarak iyi ve benjm aracın boyası inci beyazı olduğundan mıdır bilmiyorum kayganlık hissiyatı veriyor. Bence güzel. . Yıkama eldiveni purestar polar white wash kullandım. Eski bjr yıkama eldivenim vardı onunla dış plastik aksamı ve Jant lastikleri tekrar yıkadım. Davlumbaz arasını jant fırçası sgcb 45 cm ile bol köpüklü suya daldırıp yıkadım . Bu jantlara fırçayı sürmedim. Çizebilir düşüncesi ile.
Kurulama havlusu wurties twisted duble plus kullandım. Kapı aralarını başka bir bez ile geçtim. Dış plastik aksamda meguiars 40 kullandım. Fazlalığı temiz bir bez ile aldım. Lastik parlatıcı fraber gommanera kullandım. Camları K2 nuta pro ile sildim.
En son hızlı cila yerine soft99 fusso coat katı wax ile tüm kaporta yüzeyini geçtim. Cila bezi mikrofiber 40*40 süperclean den. Daha önce bu konuda bir arkadaş kapı kollarına dikkat et demişti. Oralara değmesin, oradan direksiyona geçer ve yapısını bozar diye uyarmıştı. Bu uyarıyı dikkate alarak kapı kollarından ve plastik aksmadan uzak durarak uyguladım.
( Daha önceki yorumlardan da biliyordum , tavsiyeyi de hatırladım ).
30 liralık kahveyi bir gün önceden almıştım (araç içi güzel koksun diye) .
Elimden geldiğince detaylı yazmaya çalıştım.