Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öne çıkan konu #1,241
Tamam aynı şampuan işte superior wash. Benim söylediğim de oydu. Ben biraz kuvvetli şampuan olsun elimin altında istiyorum arada detaylı temizlesin waxı sökmeye yardım etsin wax yenilemeleri öncesi. Zymöl ve Adams ve soft99 kulkanıyorum normal yıkamalarda araçta zaten kir çamur yağmur şu bu olmuyor Dubai iklim şartlarından sadece toz. Chemical Guys Citruss Wash and Gloss kullanıyordum bu amaç için ama az kaldı yenisi de çok pahalı almaya değmez dedim.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
1 Haftadır yatırıyordum malum benzin fiyatları... Bu gün haftalık yıkamayı yapayım dedim.

İlk olarak Jantlara Koch Chemie Felgen Blitz
Lastiklere: Kenotek Kargo
Ön Yıkama: Epoca foamer ile Adams Mavi Şampuan
Yıkama: Auto Finesse eldiven ile 'Tek Kova Tekniği' ile Adams Mavi Şampuan
Kurulama: Chemical Guys mammoth ve camlar için noname waffle bez
Lastikler: Sarp ancak fotoğrafı uygulaman önce çektim hava karardı :(

Ekli dosyalar

Muhammed06

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün bayadır aklımda olan minik projemi gerçekleştirdim:) Piano black trimi daha iyi koruyabilmek için önce çiziklerinden arındırdım daha sonra şeffaf folyo ile kapladım.

Polisaj aşamasında çoğu çiziği 2500 ile giderdim ancak hologramları gideremedim tavsiye üzerine en düşük devirde uzun çalıştım yinede tamamını gideremedim belki matkap ile dengeyi pek sağlayamadımdan olabilir bilmiyorum.

Kaplama kısmına gelince, aklımda folyoya sabunlu su sıkılması gerektiği kalmış ancak o şekilde denediğimde bazı yerler ne yapsamda yapışmadı.Yine tavsiye üzerine sabunlu su yerine saf su kullandım ve yapışmama sorununu çözdüm. Final fotoğrafını çekmeyi unutmuşum ancak bazı baloncuklar hariç sonuç tatmin edici oldu :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Bugün bayadır aklımda olan minik projemi gerçekleştirdim:) Piano black trimi daha iyi koruyabilmek için önce çiziklerinden arındırdım daha sonra şeffaf folyo ile kapladım.

Polisaj aşamasında çoğu çiziği 2500 ile giderdim ancak hologramları gideremedim tavsiye üzerine en düşük devirde uzun çalıştım yinede tamamını gideremedim belki matkap ile dengeyi pek sağlayamadımdan olabilir bilmiyorum.

Kaplama kısmına gelince, aklımda folyoya sabunlu su sıkılması gerektiği kalmış ancak o şekilde denediğimde bazı yerler ne yapsamda yapışmadı.Yine tavsiye üzerine sabunlu su yerine saf su kullandım ve yapışmama sorununu çözdüm. Final fotoğrafını çekmeyi unutmuşum ancak bazı baloncuklar hariç sonuç tatmin edici oldu :)

Elinize sağlık en güzel yöntemle korumaya almışsınız, ilk denemelerde olabiliyor öyle kusurlar hiiç dert etmeyin :alkis:

Suleyman.ak

Acemi Detaycı
Üye
İl
Sakarya
1 Haftadır yatırıyordum malum benzin fiyatları... Bu gün haftalık yıkamayı yapayım dedim.

İlk olarak Jantlara Koch Chemie Felgen Blitz
Lastiklere: Kenotek Kargo
Ön Yıkama: Epoca foamer ile Adams Mavi Şampuan
Yıkama: Auto Finesse eldiven ile 'Tek Kova Tekniği' ile Adams Mavi Şampuan
Kurulama: Chemical Guys mammoth ve camlar için noname waffle bez
Lastikler: Sarp ancak fotoğrafı uygulaman önce çektim hava karardı :(

Bana bi c180 bulamadın buradada karşılaştık

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Epeydir bisikletle haşır neşirdim. Bu ara profesyonel üyelerin haricinde pek uygulama olmuyordu. Az laf çok iş olsun dedim bugün sabahtan kışa hazırlık için araca giriştim. İlkin 1:5 KC greenstar ile ön yıkama ve muhtelif kir yumuşatması yaptım. Sonrasında Soft99 bird dropping şampuan ile birinci; Adams ile ikinci yıkamayı yaptım. Aracı kurulayıp Soft99 Glaco Compund ile eski yağmur kaydırıcıyı kaldırdım. Sonra KC FB ile demirtozu temizliği yapıp tekrar duruladım. Müteakiben kil eldiveni ile girişip 1:5 VP bilberry ile son temizliği yaptım. Tekrar duruladıktan sonra Koreli ile kurutup garaja aldım. M700 ile bir tur daha geçip eski korumanın kalmadığından emin oldum. Koruma olarak Soft99 Fusso uyguladım. Camalara çok memnun olduğum Soft99 Glaco Ultra uyguladım. Son olarak jantlara Mr Fix. geçip lastiklere Sarp yaptım. İş bittikten sonra eşrafa ürünleri ve forumu anlatıp günü bitirdim.

E4780D81-57D0-4DFE-B36D-21733E00378C.jpeg

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Epeydir bisikletle haşır neşirdim. Bu ara profesyonel üyelerin haricinde pek uygulama olmuyordu. Az laf çok iş olsun dedim bugün sabahtan kışa hazırlık için araca giriştim. İlkin 1:5 KC greenstar ile ön yıkama ve muhtelif kir yumuşatması yaptım. Sonrasında Soft99 bird dropping şampuan ile birinci; Adams ile ikinci yıkamayı yaptım. Aracı kurulayıp Soft99 Glaco Compund ile eski yağmur kaydırıcıyı kaldırdım. Sonra KC FB ile demirtozu temizliği yapıp tekrar duruladım. Müteakiben kil eldiveni ile girişip 1:5 VP bilberry ile son temizliği yaptım. Tekrar duruladıktan sonra Koreli ile kurutup garaja aldım. M700 ile bir tur daha geçip eski korumanın kalmadığından emin oldum. Koruma olarak Soft99 Fusso uyguladım. Camalara çok memnun olduğum Soft99 Glaco Ultra uyguladım. Son olarak jantlara Mr Fix. geçip lastiklere Sarp yaptım. İş bittikten sonra eşrafa ürünleri ve forumu anlatıp günü bitirdim.

Ekli dosyayı görüntüle 1922

Yanıyosun fuat abii :komik: elinize,emeğinize sağlık hocam gözlerim daha çok fotoğraf aradı :utandim:

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Eşine sağlık, makina yanmış ama maşallah. W. alsın resmi direk kataloğa koysun
Eyvallah abi teşekkür ederim. Zaman dar, mekan yabancı olunca anca bu kadar oluyor.
Yanıyosun fuat abii :komik: elinize,emeğinize sağlık hocam gözlerim daha çok fotoğraf aradı :utandim:
Teşekkür ederim kardeşim. Bu seferlik böyle olsun diyelim. İşten güçten ancak zaman ayırabildim. Harala gürele giriştim.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Son düzenleme: