Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öne çıkan konu #81
Hazar' Alıntı:
Evet. Zaten hemen ertesi gün yaptığımda bile sertleşmişti tiner ile açmıştım.

Xperia Z3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim de babamın aracına yapmayı planladığım bir kaç rötuş operasyonu var. Havalar ısınınca artık.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Dün arabayı muayeneye götürdüm. Aslında birkaç hafta erken oldu ama hem zamdan önce götüreyim hem de arabanın cam filmleri hafif kusurla geçsin diye düşündüm. 2 sene daha cam filmi konusunda kafam rahat artık :D

Can

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Soft-99 ultra glaco quick type uyguladım camlara. Önce CG cam temizleyicisiyle temizledim camları. Sonrasında 1’er kat uyguladım.
Öncelikle uygulaması çok kolay bir ürün. Sonrasında silmeye gerek yok kalıntıları diyor kullanım talimatında ama bende bazı yerlerde iz kaldı, pede fazla sürdüğüm içinde olabilir. 10 dk kadar bekledim, geçmeyince sildim oraları. Kolayca çıktı problem olmadı. Dönüş yolunda şansıma yağmur yağdı. Video çekemedim ama su iticiliği bariz şekilde artırdığını söyleyebilirim. 50-60 km üzerinde direk kayak yapmaya başlıyo damlalar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:

emredkmn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İstanbul'da güneşi görünce hemen bi temizlik yapayım dedim. Önce autobrite citrus wash sıktım yoğun kir olan yerlere, jantlara da bilberry sıktım. Birkaç dakika ürünlerin çalışmasına müsade ettim. Sonra tazyikli su ile kaba pisliği attım. Bu ürünün sonucunu çok beğendim gerçekten etkili. Sonra g-washla sıcak su kullanarak çift kova yıkama yaptım. Jantlara tekrar bilberry sıkıp fırçaladım. Aracı komple duruladım. Kurulamayı aqua deluxe ile yaptım bu havluyu çok seviyorum çok iyi su çekiyor. Sonra finale uyguladım araca komple. 2 yıkama önce bsd kullanmıştım fakat bsd çok toz tuttuğu için kış süresince pek kullanmamaya karar verdim. Jant lastiğe geçip komple kuruladım farklı bi bezle. Lastiklere gyeon tire, jantlara autoglym alloy wheel seal sıktım. Camları cg cam suyuyla sildim ve iç kısma geçtim. Önceki yıkamamda torpido ve kapıları valetpro apc ile temizlemiştim tekrar apc kullanmadım spritzle komple sildim. Paspaslara apc sıkıp fırçaladım. En son cg mangocello sıktım ve büyük bi yorgunlukla aracı evin önüne bırakıp gececi olarak işe geldim.

Birkaç foto çekme fırsatı bulmuştum.

Öncesi

Sonrası

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@emredkmn" klasik bir yıkamadan fazlası olmuş eline sağlık :) Bu arada aracın rengi "ben buradayım diyor. Son olarak, billberry ve finale hakkında bir kaç yorum alabilir miyim?

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
@emredkmn ellerine saglık aracın renk tam detaylık.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

emredkmn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@onurçiko @_CaN_ @Dragstar
Çok teşekkür ederim benim de arabamın en çok sevdiğim yanı rengi gerçekten dikkat çekiyor

emredkmn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
_CaN_' Alıntı:
billberry ve finale hakkında bir kaç yorum alabilir miyim?
Hocam bilberry temizliği çok iyi olmasa da çok güzel parlak bi bitiş bırakıyor jantta bu yüzden seviyorum bu ürünü ama fırça kullanılmazsa ve kir janta yerleşmişse sonuç hüsran olabiliyor. Finale ise gerçekten tam anlamıyla bi final dokunuşu. Uygulaması çok kolay. Genelde tek bez kullanarak tüm arabayı bitiriyorum. 2-3 fıs beze, 2-3 fıs da panele sıkıp siliyorum sonra bezi terse çevirip üstünden geçiyorum. Bu kadar kolay uygulamaya göre çok iyi bi derinlik katıyo renge. Parlaklığı son derece güzel. Bsd ile kıyaslanmayacak kadar güzel yani. Toz tutması da bsd ile kıyasla çok iyi. Fakat dayanım ve su iticilik bsdnin altında bu şekilde kullandığım iki ürünü de kıyaslamış olayım. Yakın zamanda cg v07 ile de kıyaslarım

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
emredkmn' Alıntı:
_CaN_' Alıntı:
billberry ve finale hakkında bir kaç yorum alabilir miyim?
Hocam bilberry temizliği çok iyi olmasa da çok güzel parlak bi bitiş bırakıyor jantta bu yüzden seviyorum bu ürünü ama fırça kullanılmazsa ve kir janta yerleşmişse sonuç hüsran olabiliyor. Finale ise gerçekten tam anlamıyla bi final dokunuşu. Uygulaması çok kolay. Genelde tek bez kullanarak tüm arabayı bitiriyorum. 2-3 fıs beze, 2-3 fıs da panele sıkıp siliyorum sonra bezi terse çevirip üstünden geçiyorum. Bu kadar kolay uygulamaya göre çok iyi bi derinlik katıyo renge. Parlaklığı son derece güzel. Bsd ile kıyaslanmayacak kadar güzel yani. Toz tutması da bsd ile kıyasla çok iyi. Fakat dayanım ve su iticilik bsdnin altında bu şekilde kullandığım iki ürünü de kıyaslamış olayım. Yakın zamanda cg v07 ile de kıyaslarım
Açıklama için teşekkürler. Finale almak ve denemek istediğim bir ürün. Elimdeki ürünleri azaltayım ilk alacaklarım arasında :)

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
T

Bir temizleğe girp egzoz temizledim, bayadır temizliyemediğim için artık kararmaya başlamıştı. 

Sonuç böyle idi. Ne kullandığıma gelirsek mothers metal parlatıcı ve manzerna 400 kullandım jant parlatma aparatı ile onudaşarjlı matkaba takıp kullandım. 

emredkmn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ozgur_gs_91' Alıntı:
T

Bir temizleğe girp egzoz temizledim, bayadır temizliyemediğim için artık kararmaya başlamıştı. 

Sonuç böyle idi. Ne kullandığıma gelirsek mothers metal parlatıcı ve manzerna 400 kullandım jant parlatma aparatı ile onudaşarjlı matkaba takıp kullandım. 

Eline sağlık hocam başarılı uygulama matkap aparatını nereden ve ne kadara temin etmiştiniz acaba?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
@emredkmn Yamaçlardan almıştım, jant parlatma olarak geçiyorsu, befarın ürünü fiyatı aklımda değil de 15 lira civarı birşeydi

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
@Ozgur_gs_91 ellerine saglık güzel parlamış

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@Ozgur_gs_91 ellerine sağlık güzel olmuş. Kafama takılan bir şey var. Bu bmw nin benzinli motorlarının egzozları çok kararıyor. Sebebi nedir sence ?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
_CaN_' Alıntı:
@Ozgur_gs_91 ellerine sağlık güzel olmuş. Kafama takılan bir şey var. Bu bmw nin benzinli motorlarının egzozları çok kararıyor. Sebebi nedir sence ?
O kısmını hiç bilmiyorum ama yüksek yanma sıvaklığı olabilir, fazla kurum yapıyor gibi geliyor banada