Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Öne çıkan konu #1,901
Bim bezlerini denedim. Sıvı Wax performansları iyi. Sprey de daha da başarılı olurlar keza su testinde 300ml su alıp taşıyabiliyor. F/P başarılı ama ilk yıkama sonrası biyeleri attı biraz. Hemen diktim makinada.
20190201_154816-1.jpg

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Bugün Kwazar Foameri deneme günümüz. Şöyle ufak bir video çekebildim anca -->

Foamerin içine 1:30 B33 koydum. Fazlasıyla sulu bir şekilde köpük yaptı. Bir Foam lance performansı zaten beklemiyordum ama bu kadar sulu da atmasını beklemezdim :) Bir dahaki yıkamalarda 1:20, 1:10, 1:40 ve daha farklı oranlarda deneyip bu şekilde video çekmeyi düşünüyorum. Ayrıca beni kostikli benzinci sulu dandik köpüğünden kurtardığı için mutluyum.

Yaklaşık bir arabaya 1 litre karışım yetti ve saymadım ama 7-8 bilemediniz 9-10 defa pompalayıp araca sıkmışımdır. Biraz yorucu ama olsun :)

B33 ün temizleme performansı zaten forumda kendisini kanıtlamış durumda ve bende beğendim bu prewashı. Fiyat ve performans açısından büyük bir nimet.

Ardından çift kova, Sonax turuncu ve koyun yünü eldivenimizle araca giriştik. Slopes jant temizleyiciyi kullandım bence bilberryden daha güzel performans sergiledi.

Son olarak Bsd&CG Speed Wipe karışımı parlatma işlemini gerçekleştirdim. Final fotoları da şu şekilde;
ED5A8E2C-9896-479D-9D1A-28EB819D50B8.jpeg

AAB4B4B1-4FAC-46D1-9639-3BA804FA04CF.jpeg

Son düzenleme:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Sechonun modfiyesiyle ilgili bir kaç kişi sordu ben öm üzerinden iletişime geçip yardımcı oldum. @Pro Adminimizde söyleyince şöyle ufak bir paylaşım yapayım dedim. @technologyst den aldığım ekstra tüyolarla daha iyi hale getirdim. Zaten kendiside İlposan modifiyesinde marka :)

@berkayesilyurtt un gönderdiği foam lancelere takılan sert çelik örgüyü nasıl kullanırız diye düşündük. Ama örgü kullandığımız deve boynuna büyük geldi biraz matkapla iç kısmını genişlettim ama fayda sağlamadı. Onun için örgüyü çözüp parça parça kullandım.

Deve boynunun içi süngerin yeşil kısmıyla dolu. Ama katlama şeklinde fazla performans alamadım bende teker teker yuvarlak keserek yerleştirdim daha yoğun olmamasına rağmen köpük performansını daha üstlere taşıdı.

Tankın içinden çeken hortumu ise daha fazla akım için arıtıcı hortumuyla değiştirdim. İlk etapta çok az kalır diye çift delik yaptım ama sonradan fazla geldi yeşil bantla kapattım.

Tanka bağlandığı noktada iki hortumu birbirine bağlayan noktada sert bir bağlantı plastiği var onunda iç kısmını 4 lük ahşap delme ucuyla genişlettim. Pompa kısmının ucunuda yine arıtıcı hortumuyla yukarı taşıdım bu sayede içindeki ürünü ekstradan köpürtüp nozul kısmındaki performansın düşmesini engelledim.

İçerisinde 100:1 b33 var. Çok bereketli bir ürün. Normalde bu kadar köpüklü kullanmayı tercih etmiyorum hızlı olması için daha sulu işime geliyor. Onun için 150:1 benim için ideal video çekeyim diye korkudan 10ml attım içine. Diğer markalarda da genelde son oranlarında beni mutlu edecek şekilde köpük performansı alıyorum. Ama çoğu kişi krema gibi istediği için memnun kalmayabilir. Oranı düşürdükçe köpük artar zaten.

Bir şarjda eğer 50 defa pompalanırsa az kirli yüzeyle 1 litre hazırlanacak karışımla hatchback ve küçük sedanlar rahatlıkla tam tur yapılıyor. Ama kir miktarı ve arabanın boyutu büyüdükçe karışımda artırılabilir. Oranın bu kadar düşmesinin sebebi yeşil süngerin yoğunluğu. Fazlada sıkı yapılırsa bu sefer ileri atmıyor uç kısmında traş köpüğü gibi birikiyor.

Resim ve videolar karışık ama umarım anlattıklarımı bulursunuz.

Videoyuda yutubu kullanmadan yüklemiş olduk mu acaba?

https://photos.app.goo.gl/iYT9cyNxAJAzXhdM6

Selametle

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
@Muratcan07 Eline sağlık Muratcan temiz temiz olmuş, rengi de ayrı bi güzel. biz b33 ü mundar ettik pompada deneme yanılma yöntemi ile :komik:
Teşekkür ederim :tesekkurr:Tam olarak dediğiniz gibi deneme yanılma yoluyla aracın üzerinde daha fazla kalacak bir köpük elde etmeye çalışacağız artık :)

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
@Mentalfeed sana ayri bir destek plastik disin et kalinligi pvc kalinligi ne kadar eger saglamsa celik subap takmayi deneyelim. Ama eger yaparken catlama v.s olma ihtimali varsa hic girmeyelim subap isine ilposanda sorunsuz yaptik

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Sechonun modfiyesiyle ilgili bir kaç kişi sordu ben öm üzerinden iletişime geçip yardımcı oldum. @Pro Adminimizde söyleyince şöyle ufak bir paylaşım yapayım dedim. @technologyst den aldığım ekstra tüyolarla daha iyi hale getirdim. Zaten kendiside İlposan modifiyesinde marka :)

@berkayesilyurtt un gönderdiği foam lancelere takılan sert çelik örgüyü nasıl kullanırız diye düşündük. Ama örgü kullandığımız deve boynuna büyük geldi biraz matkapla iç kısmını genişlettim ama fayda sağlamadı. Onun için örgüyü çözüp parça parça kullandım.

Deve boynunun içi süngerin yeşil kısmıyla dolu. Ama katlama şeklinde fazla performans alamadım bende teker teker yuvarlak keserek yerleştirdim daha yoğun olmamasına rağmen köpük performansını daha üstlere taşıdı.

Tankın içinden çeken hortumu ise daha fazla akım için arıtıcı hortumuyla değiştirdim. İlk etapta çok az kalır diye çift delik yaptım ama sonradan fazla geldi yeşil bantla kapattım.

Tanka bağlandığı noktada iki hortumu birbirine bağlayan noktada sert bir bağlantı plastiği var onunda iç kısmını 4 lük ahşap delme ucuyla genişlettim. Pompa kısmının ucunuda yine arıtıcı hortumuyla yukarı taşıdım bu sayede içindeki ürünü ekstradan köpürtüp nozul kısmındaki performansın düşmesini engelledim.

İçerisinde 100:1 b33 var. Çok bereketli bir ürün. Normalde bu kadar köpüklü kullanmayı tercih etmiyorum hızlı olması için daha sulu işime geliyor. Onun için 150:1 benim için ideal video çekeyim diye korkudan 10ml attım içine. Diğer markalarda da genelde son oranlarında beni mutlu edecek şekilde köpük performansı alıyorum. Ama çoğu kişi krema gibi istediği için memnun kalmayabilir. Oranı düşürdükçe köpük artar zaten.

Bir şarjda eğer 50 defa pompalanırsa az kirli yüzeyle 1 litre hazırlanacak karışımla hatchback ve küçük sedanlar rahatlıkla tam tur yapılıyor. Ama kir miktarı ve arabanın boyutu büyüdükçe karışımda artırılabilir. Oranın bu kadar düşmesinin sebebi yeşil süngerin yoğunluğu. Fazlada sıkı yapılırsa bu sefer ileri atmıyor uç kısmında traş köpüğü gibi birikiyor.

Resim ve videolar karışık ama umarım anlattıklarımı bulursunuz.

Videoyuda yutubu kullanmadan yüklemiş olduk mu acaba?

https://photos.app.goo.gl/iYT9cyNxAJAzXhdM6

Selametle
Mesaj için teşekkürler, yapmak isteyen çoğu kişiye yol gösterecektir.:)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
@Mentalfeed sana ayri bir destek plastik disin et kalinligi pvc kalinligi ne kadar eger saglamsa celik subap takmayi deneyelim. Ama eger yaparken catlama v.s olma ihtimali varsa hic girmeyelim subap isine ilposanda sorunsuz yaptik
Aklıma geldi eti ilposandan daha iyi diyebilirim. Bildiğim kadarıyla. İlposanlar daha nazik gibi. İkiside elinde olan varsa karşılaştırabilir. İlk 50 pompalık şarj için sübabla 10-15 psi basarız güzel olur. Tahliye ventili var zaten fazla basınçta atar deneyerek yine buluruz.

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Aklıma geldi eti ilposandan daha iyi diyebilirim. Bildiğim kadarıyla. İlposanlar daha nazik gibi. İkiside elinde olan varsa karşılaştırabilir. İlk 50 pompalık şarj için sübabla 10-15 psi basarız güzel olur. Tahliye ventili var zaten fazla basınçta atar deneyerek yine buluruz.
Başkan ilposanda ek kalınlığı 0.7 0.8 arası tam boşken 3 bar alıyor oda yaklaşık 40-45 psi ediyor
Secho görüntüde şeffaf olnlar sanki zayıf gibi

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Başkan ilposanda ek kalınlığı 0.7 0.8 arası tam boşken 3 bar alıyor oda yaklaşık 40-45 psi ediyor
Secho görüntüde şeffaf olnlar sanki zayıf gibi
70 pompadan sonra ventil hareketleniyor. 5 litre olan tam şeffaf değil üstad mm olarak ölçmedim ama ince değil

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ben yarın deneyecem hava olayını 1.5 lt suya 75ml bir şampuan ansf olabilir atacam bakalım ne olacak bir deneyelim ama 1.5 lt bar kaç olacak sana söylerim ölçüm var nasılsa
Çok güzel olur üstad. Bende girerim olmazsa zaten bu secho baya dağıldı yenisini alıp temizden dizerim diyorum

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Sabah 06.25 Cevzlibağ PO dan günaydınlar. Bahar gelmeden Authentic uyguladım. Baya yoruldum ama eğlenceli geçti. Telefonun kamerası berbat fakat yine de birkaç görüntü eklemek istedim.

20190203_055022.jpg
2019-02-03 06.17.48.jpg
@can26 bu senin için:)
IMG_20190203_055211194.jpg
Bu da bonus.
Biz dar sokaklarında, dinmeyen yağmurunda
Kendimizi bulduk, rengine tutulduk Aşık olduk biz sana.
2019-02-03 06.23.20.jpg

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Sabah 06.25 Cevzlibağ PO dan günaydınlar. Bahar gelmeden Authentic uyguladım. Baya yoruldum ama eğlenceli geçti. Telefonun kamerası berbat fakat yine de birkaç görüntü eklemek istedim.

Ekli dosyayı görüntüle 5307
Ekli dosyayı görüntüle 5308
Ekli dosyayı görüntüle 5310
Bu da bonus.
Ekli dosyayı görüntüle 5311
Sabah 06:25 de araç yıkama ve uygulama heyyy maşallah

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

Ekli dosyayı görüntüle 5307
Ekli dosyayı görüntüle 5308
Ekli dosyayı görüntüle 5310
Bu da bonus.
Ekli dosyayı görüntüle 5311
Abi erkencisin :komik:, istanbulda olunca baharı da erken karşılıyosunuz tabi:hava:
Eline sağlık abi :)