Uzun zamandır iş güç derken arabayla uğraşamıyordum. Aracın servise girme zamanı da geldi yavaştan bir de değiştirme planım var. O yüzden serviste yıkamaları riskini göze alamayınca gece girişeyim dedim. Bir dahaki yıkamada wax uygulayacağım o zaman ayrıntılı konu açıcam şimdilik böyle idare edin.
Neyse ilkin ön yıkama yaptım. Yaptım yapmasına da ön yıkama zımbırtım yokmuş benim. Cevizi de kaçırdık. B33’ün yorumları iyi geliyor ondan alıcam zannederim. Araç çok kirli olunca 1:20 KC Greenstar ile ön yıkama yaptım. Bu esnada fırça ile logo, yakıt deposu kapağı vs. temizledim. Duruladıktan sonra kir hemen hemen kalmamıştı. Araçta koruma da çok kalmayınca KC NMS ve Adam’s karışımı ile çift kova yıkaması yaptım. Adam’s, KC’nin köpük olayını çözüyor. Gerçi teknik olarak çözülmesi gerekli bir durum değil ama psikolojik olarak köpüğü seviyorum. Sonrasında 1:20 Nanolex Washcoat uygulayıp duruladıktan sonra P32-BSD karışımı uyguladım. Camlara da deneme amaçlı BSD-PW karışımı uyguladım. Silecek çalışmasından da pek etkilenmedi gibi. Eğer PW’nin yapısı bozulmazsa yağmur kaydırıcı olarak bir süre daha bundan devam ederim. Akabinde plastiklere VP Protectant uyguladım ama pek memnun değilim. Ön ızgara çok girintili çıkıntılı olmasa pek uğraşmam bununla ama el mahkum. Aerosol ürünler de alerjik astımı tetikliyor o yüzden kullanamıyorum. En son lastiklere de Sarp geçip bıraktım.
Ekli dosyayı görüntüle 5835
Meşhur yandan pozdan aldım bir tane de
Ekli dosyayı görüntüle 5836