Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öne çıkan konu #2,341
Şimdi öncelikle konu sözüm vardı. Görüleceği üzere yine konu açamadım :) Ama bir sorun neden açamadım. Düğün hasebiyle şehir dışındaydım ve gece döndüm. Sabah yıkama yaptığım yer de uygulamayı yaptığım AVM otoparkı da pek yoğundu. Bir dahaki uygulamada konu gelecek ama.

Neyse sabahın köründe kalktım, kovaların birine Adam’s Car Shampoo ve ılık su diğerine ise sadece ılık su doldurdum. Ayrıca yanıma KC demirtozu sökücü, 1:5 VP Bilberry, M700 tiner, Kil eldiveni, muhtelif bezler ve yıkama eldivenleri aldım. İlk iş gidip oy kullandım :). Sonra benzinliğin yolunu tuttum.

Araçta koruma olarak iki hafta önce uyguladığım KC PW üstüne BSD+P32 vardı. İlk adım olarak verdim kostiği. Bu esnada fırça ile depo kapağı, ön ızgara, VW logosunun olduğu yerleri dürttüm. Durulamadan sonra trafik filminin engellemesine rağmen boncuklar görünüyordu. Sonrasında ilk tur yıkamamı yaptım. Duruladıktan sonra boncuklar iyiden iyiye gün yüzüne çıktı. Üzerine bir tur daha kostik attım ve temiz bir eldivenle yayarak tekrar duruladım. Korumanın ömrünü yarıladı ama yine de tam olarak gitmedi. Bunun üzerine 1:5 VP Bilberry fısfılayarak temiz bir başka eldiven yardımıyla tekrar üzerinden geçtim ve duruladım. Belli belirsiz de olsa yan panellerde hala su itiyordu. Bu BSD’nin dayanımıza hayranım. Neyse KC Demirtozu sökücüyü panellere fısfırlayıp biraz bekledikten sonra duruladım. O kadar şehirdışı gittim pek de kızarmadı. Daha sonrasında temiz bir başka kovaya koyduğum temiz su ve şampuan karışımıyla birlikte kil eldiven ile giriştim. Yüzeyde reçine vardı onları da temizledim. Sonra bir kez daha durulayıp aracı kapalı otoparka aldım.

Otoparkta M700 tiner ile bütün panelleri iki kez sildim. Koruma olarak yaza kadar 2 ay kadar koruma sağlaması için Soft99 Kiwami tercih ettim. Daha önceden bölünmüş dark olandan almıştım. Bu sefer paketli olarak gri araçlar için olandan aldım. Rengi pembe ve kokusunda meyvemsi bir nota ve petrol kokusu var. Ürün ilk başta çok katı gibi dursa da uygulama pedini saat 11-01 yönünde ufak bir bilek hareketiyle yüzeyde gezdirdiğimde bile yeterli ürün (hatta daha fazlası) pede geçiyor. Ürünün yapısı yağlı denilebilir. Bu arada yanıma CG UFO uygulama pedini almayı unutmuşum. Kiwaminin paketindeki uygulama pedi kaliteli bir şey değil. Ürünü çok fazla emiyor bence.

Neyse uygulama ile ilgili şunu diyebilirim ki kendi uygulama pedi ürünü çok fazla emiyor. Bu da farkında olmadan yüzeye fazla ürün yaymaya sebep oluyor. Normalde panel panel şeklinde uygularım ancak ürün kolay uygulanabilir olunca dedim ben 10-15 dakikada dönerim büyün arabayı. Sonra ilk panelden itibaren silmeye başlarım. Ancak arada eldivenim yırtıldığı için markete gidip gelmek zorunda kalınca 20 dakika kadar kaldı. Olay buradan sonra biraz zorladı beni. Birincisi kuruyunca yüzeye tahmin ettiğimden daha fazla ürün sürdüğüm ortaya çıktı. İkincisi biraz komik ama hayatımda ilk defa wax uygularken tozuma problemi yaşadım :D. Şöyle ki üstüme de polar giymiştim ben hareket ettikçe elektrik oldu :D. Bez baya baya çata pata ses çıkarıyordu öyle diyim. Yüzeyden sildiğim wax tozuyarak yüzeye yapışmaya başladı. Ben sinirlendikçe bezi daha fazla şarj ettim. Daha da yapışmaya başladı :D. Kullandığım bez CG Double Face mi neyse o bezdi. Belki de problem ondadır bilmiyorum. Neyse öyle böyle derken sildim. Sonra üzerinden de bir tur wax silme bezi ile geçtim.

Daha sonra camlara Soft99 Glaco Ultra uyguladım. Ürün 4 uygulama sonunda bitti. Yenisi de yok. Yaz çıkışı yeni ürün gelmezse para bayılıp Gyeon View alıcam sanırım.

Son olarak köpük şişeye 1:10 VP APC koyup VP ince fırça ile ön konsol, kapıların deri olmayan yerleri, ayak çevresi, koltuklar gibi yerleri fırçaladım. Daha sonra mikrofiber uygulama pedi ile üzerimden geçtim. Yüzeyi nemli bir bez ile kimyasaldan arındırıp başka bir bez ile kuruladım.

Lastiklere de sarp ve badem yağı karışımı sürüp bitirdim. İşte filtresiz finaller;

Ekli dosyayı görüntüle 8442
Ekli dosyayı görüntüle 8443
Ekli dosyayı görüntüle 8444
Ekli dosyayı görüntüle 8445
Ekli dosyayı görüntüle 8446
Ah ahh tam konu açmalıkmış ama :heyecan: Ellerine sağlık. Wax tozutan asfalt ağlatan :super: Aracın rengine bayılıyorum. Şahane gerçekten.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Öncelikle dünya gözüyle bir konunu görseydik:öp:
Neyse ki güzel yazıyorsun, gözümde canlandı uygulaman. Wax tozutan ilk adam olarak forum tarihine altın harflerle yazıldın:kop:
Şaka bir yana ellerine sağlık, pırıl l pırıl olmuş. Bir de yol yoğunluğuyla iyi girişmişsin.
Ellerine sağlık yanıyor maşallah. Uygulamayı konu olarakta dört gözle bekliyorum.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Bugün hızlıca bir yıkama yaptım, ön yıkama da ceviz ve ansf kullandım Kova yikamasinda koch nano magic,plastik aksamlarda 3d hd dress, lastiklere Sarp uyguladım.

Fatih Şahin
elinize saglık mis gibi olmuş. Ama manzara müthiş..

denize.....
tarifi olmayan o renk cümbüşün beni mest ediyor
her hırçınlaştıgında yaptıgın dalga içimi eritiyor
ahh o kokun yok mu kokun ,
iyot iyot içime çektikçe başım dönüyor
pencere açık kaldı yine esen *imbat camımı dövüyor.

EGE
*: izmir'e özgü muhteşem mevsimsel bir rüzgardır.

dati_bubu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
elinize saglık mis gibi olmuş. Ama manzara müthiş..

denize.....
tarifi olmayan o renk cümbüşün beni mest ediyor
her hırçınlaştıgında yaptıgın dalga içimi eritiyor
ahh o kokun yok mu kokun ,
iyot iyot içime çektikçe başım dönüyor
pencere açık kaldı yine esen *imbat camımı dövüyor.

EGE
*: izmir'e özgü muhteşem mevsimsel bir rüzgardır.
Teşekkür ederim abi ,bende seviyorum abi hele yazın balkonda çay keyfi bi başka oluyor. Bi kaç foto daha ekliyim bunları çatıdan çektim

Fatih Şahin

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Teşekkür ederim abi ,bende seviyorum abi hele yazın balkonda çay keyfi bi başka oluyor. Bi kaç foto daha ekliyim bunları çatıdan çektim

Fatih Şahin
Muhteşem benim yerimede bi Ajda'da iç bu yaz. adımı söylesen mavilige yeter ben buradan alırım deniz getirir selamını bana. Bol muhabbet hoş sohbet ler olsun efsane manzaraya karşı.

dati_bubu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Muhteşem benim yerimede bi Ajda'da iç bu yaz. adımı söylesen mavilige yeter ben buradan alırım deniz getirir selamını bana. Bol muhabbet hoş sohbet ler olsun efsane manzaraya karşı.
Tamam abi teşekkür ederim, inşallah yolun düşerse beklerim Abi seni de ağırlamak isterim.

Fatih Şahin

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
@onurçiko hocam çok haklısın, fiyatlar gerçekten aşırı pahalı.
Eylül ayında bende bakım için fiyat alacağım, vw marka aracım var, bakalım ne fiyat çıkacak...
Ekstra bir şey eklenmezse liste fiyatı 1090 TL civarındaydı. Bunun üzerinde %15 Zubizu indirimi var. Yola çıkış tarihi itibariyle 3 yıl dolduysa indirim %20 oluyor. Disk-balata vs. girerse işin rengi değişiyor tabi.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bu gün ben değil de aracım bana bir şey yaptı, bakım günüydü. Servise gittik. Bu kadar da giydirilmez ki arkadaş ya. Garanti olmasa önünden geçmeyeceğim bu servisin.
Ekli dosyayı görüntüle 8450
Yine fena değil. 8 yaşında Dacia için yetkili servis sendeki liste için aynı fiyatı vermişti. Dışarıda yaptırdık fiyat yarı yarıya inmişti.
Ya Bmw, Mercedes kullanıyor olsaydın, adamlar her yaptığı için işçilik ücreti yansıtıyor. Kapıyı açtı para, araca baktı para, parçayı taktı para...

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Sabah babamı almaya giderken kullandığım yolu artık kim baştan sona yıkadıysa sağolsun otomobil çamur içinde kaldı. Sokak, cadde yıkamak nedir, ne işe yarar, kimin fikridir ...
Hiç toz, çamur...vs yok, kebabçının biri de hergün restaurant önünü ve sokağı yıkıyor. Birgün dayanamadım niye sokağı, kaldırımı yıkıyorsun diye sordum cevap veremedi. İçerideki kablolarda bir temassızlık falan var herhalde.

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Sabah babamı almaya giderken kullandığım yolu artık kim baştan sona yıkadıysa sağolsun otomobil çamur içinde kaldı. Sokak, cadde yıkamak nedir, ne işe yarar, kimin fikridir ...
Hiç toz, çamur...vs yok, kebabçının biri de hergün restaurant önünü ve sokağı yıkıyor. Birgün dayanamadım niye sokağı, kaldırımı yıkıyorsun diye sordum cevap veremedi. İçerideki kablolarda bir temassızlık falan var herhalde.
Çok güldüm. Temizlik imandandır felan de bari demi.:)

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ekstra bir şey eklenmezse liste fiyatı 1090 TL civarındaydı. Bunun üzerinde %15 Zubizu indirimi var. Yola çıkış tarihi itibariyle 3 yıl dolduysa indirim %20 oluyor. Disk-balata vs. girerse işin rengi değişiyor tabi.
hocam 2018 eylül de 1000 tl ye yaptırdım. vw tamaş da. dönemsel kampanya olur umarım da iyi bir fiyata yaptırırız...

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
hocam 2018 eylül de 1000 tl ye yaptırdım. vw tamaş da. dönemsel kampanya olur umarım da iyi bir fiyata yaptırırız...
Eğer Zubizu üyeliği yoksa servise gitmeden önce yapmakta fayda var. Bir de servis randevusunu Volkswagen'im uygulamasından alınca %5 indirim yapıyorlardı hatırladığım. Tüm bu indirimlerden sonra benden geçen ay 900 küsür bir şey aldılar. Bu söylediğim indirimler servis işçiliğinden düşüyor.

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eğer Zubizu üyeliği yoksa servise gitmeden önce yapmakta fayda var. Bir de servis randevusunu Volkswagen'im uygulamasından alınca %5 indirim yapıyorlardı hatırladığım. Tüm bu indirimlerden sonra benden geçen ay 900 küsür bir şey aldılar. Bu söylediğim indirimler servis işçiliğinden düşüyor.
Volkswagen ime üyeyim hocam. Ordan aldım randevuyu. Ama Zubizu'dan bi haberdim. Artık ne var ne yok bulup üye olucam :D