Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öne çıkan konu #2,361
Şimdi öncelikle konu sözüm vardı. Görüleceği üzere yine konu açamadım :) Ama bir sorun neden açamadım. Düğün hasebiyle şehir dışındaydım ve gece döndüm. Sabah yıkama yaptığım yer de uygulamayı yaptığım AVM otoparkı da pek yoğundu. Bir dahaki uygulamada konu gelecek ama.

Neyse sabahın köründe kalktım, kovaların birine Adam’s Car Shampoo ve ılık su diğerine ise sadece ılık su doldurdum. Ayrıca yanıma KC demirtozu sökücü, 1:5 VP Bilberry, M700 tiner, Kil eldiveni, muhtelif bezler ve yıkama eldivenleri aldım. İlk iş gidip oy kullandım :). Sonra benzinliğin yolunu tuttum.

Araçta koruma olarak iki hafta önce uyguladığım KC PW üstüne BSD+P32 vardı. İlk adım olarak verdim kostiği. Bu esnada fırça ile depo kapağı, ön ızgara, VW logosunun olduğu yerleri dürttüm. Durulamadan sonra trafik filminin engellemesine rağmen boncuklar görünüyordu. Sonrasında ilk tur yıkamamı yaptım. Duruladıktan sonra boncuklar iyiden iyiye gün yüzüne çıktı. Üzerine bir tur daha kostik attım ve temiz bir eldivenle yayarak tekrar duruladım. Korumanın ömrünü yarıladı ama yine de tam olarak gitmedi. Bunun üzerine 1:5 VP Bilberry fısfılayarak temiz bir başka eldiven yardımıyla tekrar üzerinden geçtim ve duruladım. Belli belirsiz de olsa yan panellerde hala su itiyordu. Bu BSD’nin dayanımıza hayranım. Neyse KC Demirtozu sökücüyü panellere fısfırlayıp biraz bekledikten sonra duruladım. O kadar şehirdışı gittim pek de kızarmadı. Daha sonrasında temiz bir başka kovaya koyduğum temiz su ve şampuan karışımıyla birlikte kil eldiven ile giriştim. Yüzeyde reçine vardı onları da temizledim. Sonra bir kez daha durulayıp aracı kapalı otoparka aldım.

Otoparkta M700 tiner ile bütün panelleri iki kez sildim. Koruma olarak yaza kadar 2 ay kadar koruma sağlaması için Soft99 Kiwami tercih ettim. Daha önceden bölünmüş dark olandan almıştım. Bu sefer paketli olarak gri araçlar için olandan aldım. Rengi pembe ve kokusunda meyvemsi bir nota ve petrol kokusu var. Ürün ilk başta çok katı gibi dursa da uygulama pedini saat 11-01 yönünde ufak bir bilek hareketiyle yüzeyde gezdirdiğimde bile yeterli ürün (hatta daha fazlası) pede geçiyor. Ürünün yapısı yağlı denilebilir. Bu arada yanıma CG UFO uygulama pedini almayı unutmuşum. Kiwaminin paketindeki uygulama pedi kaliteli bir şey değil. Ürünü çok fazla emiyor bence.

Neyse uygulama ile ilgili şunu diyebilirim ki kendi uygulama pedi ürünü çok fazla emiyor. Bu da farkında olmadan yüzeye fazla ürün yaymaya sebep oluyor. Normalde panel panel şeklinde uygularım ancak ürün kolay uygulanabilir olunca dedim ben 10-15 dakikada dönerim büyün arabayı. Sonra ilk panelden itibaren silmeye başlarım. Ancak arada eldivenim yırtıldığı için markete gidip gelmek zorunda kalınca 20 dakika kadar kaldı. Olay buradan sonra biraz zorladı beni. Birincisi kuruyunca yüzeye tahmin ettiğimden daha fazla ürün sürdüğüm ortaya çıktı. İkincisi biraz komik ama hayatımda ilk defa wax uygularken tozuma problemi yaşadım :D. Şöyle ki üstüme de polar giymiştim ben hareket ettikçe elektrik oldu :D. Bez baya baya çata pata ses çıkarıyordu öyle diyim. Yüzeyden sildiğim wax tozuyarak yüzeye yapışmaya başladı. Ben sinirlendikçe bezi daha fazla şarj ettim. Daha da yapışmaya başladı :D. Kullandığım bez CG Double Face mi neyse o bezdi. Belki de problem ondadır bilmiyorum. Neyse öyle böyle derken sildim. Sonra üzerinden de bir tur wax silme bezi ile geçtim.

Daha sonra camlara Soft99 Glaco Ultra uyguladım. Ürün 4 uygulama sonunda bitti. Yenisi de yok. Yaz çıkışı yeni ürün gelmezse para bayılıp Gyeon View alıcam sanırım.

Son olarak köpük şişeye 1:10 VP APC koyup VP ince fırça ile ön konsol, kapıların deri olmayan yerleri, ayak çevresi, koltuklar gibi yerleri fırçaladım. Daha sonra mikrofiber uygulama pedi ile üzerimden geçtim. Yüzeyi nemli bir bez ile kimyasaldan arındırıp başka bir bez ile kuruladım.

Lastiklere de sarp ve badem yağı karışımı sürüp bitirdim. İşte filtresiz finaller;

Ekli dosyayı görüntüle 8442
Ekli dosyayı görüntüle 8443
Ekli dosyayı görüntüle 8444
Ekli dosyayı görüntüle 8445
Ekli dosyayı görüntüle 8446
Ellerinize sağlık dur bakalım daha ne hikayeler dinleyecez bu detay işinde. ;)

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Teşekkür ederim sağolun,Evet kırmızı benim de hoşuma gidiyor su değse parlıyor nankör değil Ben şampuanı ilk defa bu yıkama da kullandım köpük oranı kokusu temizlik kabiliyeti hoşuma gitti,seviyorum koch ürünlerini kötü olacağını sanmıyorum. Ustalar daha iyi yorumlayacaktir.

Fatih Şahin
Koch nms güzel şampuan kova için. Sealant içerikli esasen kendi koruması var yıkama sonrası suyu perde olarak itmesinden anlayabilirsiniz. Kokusu ve temizliği köpüğü iyi . Koruma zayıfladığında kullanılabilir bir alternatif bana kalırsa Türkiye şartlarında kış için ideal kova şampuanlarından birisi. Ortak alımda almıştık 10litrelik geçen depoyu karıştırırken gördüm 1litre kalmış şişeye ayırdığım isterseniz bir dahaki İstanbula gelişimde yollayabilirim @ttopak litresi 40 45 TL gibi bir maliyet fiyatı yazmıştık. Ben kendime ayordrım getirdim 500ml Dubaiye.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bu gün ben değil de aracım bana bir şey yaptı, bakım günüydü. Servise gittik. Bu kadar da giydirilmez ki arkadaş ya. Garanti olmasa önünden geçmeyeceğim bu servisin.
Ekli dosyayı görüntüle 8450
Abi aslında fiyatlar çok yüksek değil kalem olarak ancak toplanınca bayağı tutmuş cidden. Fren hidrolik yağını yıldan dolayı mı değiştirdiler?

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Bu gün ben değil de aracım bana bir şey yaptı, bakım günüydü. Servise gittik. Bu kadar da giydirilmez ki arkadaş ya. Garanti olmasa önünden geçmeyeceğim bu servisin.
Abi hayirli olsun mu desem gecmis olsun mu desem bilemedim ama iste garanti soz konusu olunca o sekilde oluyor el mahkum. Yinede bir sureligine rahatlarsin hic degilse oyle iyi tarafindan bakalim

Sent from my iPhone using Tapatalk

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Hayırlı olsun yeni yılı aracın. Bence çok normal ve hatta çok güzel bir fiyat. Kur ekonomik durum ve ürün garantisi servis garantisi ve check-up işin içine girdiğinde en mantıklı seçenek kanımca. Hayırlı olsun.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Hayırlı olsun yeni yılı aracın. Bence çok normal ve hatta çok güzel bir fiyat. Kur ekonomik durum ve ürün garantisi servis garantisi ve check-up işin içine girdiğinde en mantıklı seçenek kanımca. Hayırlı olsun.
Artık işin bu tarafından bakacağız dediğin gibi üstadım. Teşekkür ederim.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Uzun zamandır aklımda olan değişikliği yaklaşık 3 hafta önce yaptım. Kışlıkları 16 olarak kullanmaya devam edeceğim. Benim gözümde arabanın kaderi değişti :)
Ekli dosyayı görüntüle 8592
Hayırlı olsun. Kışlık yazlık jant-lastik takımı her zaman desteklediğim ve tavsiye ettiğim bir durum. Ayrıca 17" jantlar çok şık olmuş. İyi günlerde kullanın :atess:

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Çok zamanım olmadığı için diş plastik aksama valet pro back to future uyguladım.geçen hafta yarım olarak uyguladım kapıya kalıcılığı nasıl diye. Bir haftada gayet tatmin edici.sol taraf yapılmış sağ taraf yapılmamış hali bir haftalık süreçte.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Keyfine iş yapmak bu olsa gerek.
Kendi aracım sıkıntı yok. Başka türlü haldır haldır yetiştireyim derken keyif olmaktan çıkıyor. Böyle güzel sevdim bu işi müsait olunca 2 saat ayırıyorum yıkıyorum yapacağım paneli takıyorum makineyi yapıyorum bırakıyorum aracı. :)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Uzun zamandır aklımda olan değişikliği yaklaşık 3 hafta önce yaptım. Kışlıkları 16 olarak kullanmaya devam edeceğim. Benim gözümde arabanın kaderi değişti :)
Ekli dosyayı görüntüle 8592
İlk golfümü alırken bütçe normalde comfortline a yetiyordu ama sırf şu beş kollu jantları sevmediğim için highline almıştım. Dijon jantlar golfün premium havasını bence fazlasıyla destekliyor ve daha da ortaya çıkarıyor. Şimdiki aracımda da 16 jantları yakıştıramadığım için Madrid jant aldım kışlık lastik takımı için :)

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Çoklu eldiven yöntemiyle yıkama yaptım. Zamandan tasarruf, uygulama kolaylığı, daha az yoruldum, daha ne olsun. @onurçiko hocaya teşekkür ederim yol gösterici oldu, en son kova yöntemi yapmayı düşünüyordum ama eldivenleri yapınca fikrim değişti iyikide değilmiş. YouTube da izlediğim bütün yabancı videoların altında hep aynı yorumu gördüm çoklu eldiven tercih edin.
1A5E3DEC-8EE1-406B-87E9-63A19725F327.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi: