Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Öne çıkan konu #2,461
Onların hepsi hile hurda muhabbetler aslında abi sonuçta sende ambalajı açılmamış faturalı ürün getiriyorsun, özellikle vw servisleri castrolle anlaşmalı olduğu için varil yağ kullanıyorlar bana kalırsa daha sağlıksız normal ambalajdan aslında genel merkezle bir iletişim kurup talepte bulunabilirsin, bazı servisler insiyatif dahilinde yardımcıda oluyor :deli:
Aslında öyle tabi de bu adamların pratikte uğraştırdığı vak'alar malum. Dediğin gibi aslında önemli olan teknik verileri uyuşan herhangi bir ürünü kullanmakta sıkıntı olmaması lazım. Hatta şöyle söyleyeyim, arabayı ilk aldığımda BP'den başka bir yerden yakıt almayın dedi vatandaşın biri. Motora en uyumlu yakıt buymuş ileride sıkıntı çıkarsa karışmazlarmış :D. Ama şimdi adama oturup tüketicinin haklarını, petrol ithalatının hukuki sistemini, firmaların katkı katmadan önce benzini hangi rafineriden aldıklarını vs. anlatmayla uğraşacak halim ve isteğim yok.

Neyse şu adamın muhtelif içeriğini izlemiştim zamanında. Tam olmasa da yaklaşık fikir veriyor bir takım sonuçlar;

Piotr Tester

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
10 yaşında 105bin km de 1.4 tsi 122. Şu zamana kadar zamanında yapıldı. Sıkıntımız olmadı çok şükür motorda. Engine flash zorunlu değilse mobil1 esp yi boşaltıp liqui moly top tec 4200 5w30 aktarmak istiyorum filtreleri de yenileyip :)
Engine flush zorunlu değil ancak ben tavsiye ederim kullanmanızı. Yağların deterjan özellikleri bulunsa da zamanla kalıntılar oluşabiliyor. Bunların temizlenmesinde ise engine flush tarzı ürünler rol oynuyorlar.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Aslında öyle tabi de bu adamların pratikte uğraştırdığı vak'alar malum. Dediğin gibi aslında önemli olan teknik verileri uyuşan herhangi bir ürünü kullanmakta sıkıntı olmaması lazım. Hatta şöyle söyleyeyim, arabayı ilk aldığımda BP'den başka bir yerden yakıt almayın dedi vatandaşın biri. Motora en uyumlu yakıt buymuş ileride sıkıntı çıkarsa karışmazlarmış :D. Ama şimdi adama oturup tüketicinin haklarını, petrol ithalatının hukuki sistemini, firmaların katkı katmadan önce benzini hangi rafineriden aldıklarını vs. anlatmayla uğraşacak halim ve isteğim yok.

Neyse şu adamın muhtelif içeriğini izlemiştim zamanında. Tam olmasa da yaklaşık fikir veriyor bir takım sonuçlar;

Piotr Tester

Dediğin gibi izahı zor ama imkansız değil bence abi :komik: BP içinde aslında söylenilen doğru bir kaç kişi inceletip,log alıp bakmıştı abi en yüksek ethanol BP de idi. Bazende kulak asmak gerekebiliyor ama özgürlük konusunda tabii ki haklısın abi :yutt:

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Benim araçta da fabrikanın koyduğu yağ vardı ilk bakımda liqui moly götürdüm, serviste sordum bir sıkıntı olurmu diye hayır herhangi bir sıkıntı olmaz dediler eğer yağın spesifikasyonları araca uygunsa dediler.son 2 bakımdır bu şekilde kullanıyorum problem yok.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
motorda daha bi sessizlik vs oldu mu?

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Öncelikşe şunu belirteyim farklı yağa geçmiyorsunuz, sadece yağ markası değişiyor yani yağın viskozitesi, spesifikasyonları aynı şekilde olarak farklı bir marka kullanıyorsunuz. Engine flush gereksiz mi bence değil, özellikle bu tarz marka değişim işleminde bence sağlıklı bir durum.

Hangi yağ standartlarınızı karşılıyorsa kullanabilirsiniz öyle çok farkedilir bir durum olmuyor. Hemen hemen bilinen her markayı kullanıp takip etmeye çalıştım kendimce en stabil,en sağlıklı çalışan bana göre Liqui Moly , Motül diye başlayan bir sıralama. Tabi bunlar bilimsel izlemeler değil tamamen kendi kıyaslarım. Mobilden geçecekseniz Engin Flush tavsiye ediyorum bence kullanın çözücülüğü gayet güzel.

Daha öncelerinde çıkan yağı filtre üzerinden silmeye çalıştığımda silinmiyordu engine flushla bu işlemi yapınca kesinlikle çözücülüğüne güveniyorum yine filtreyi silmeye çalıştığımda çok kolay bir şekilde silinerek kendi çözücü özelliğini gösterdi diye düşünüyorum. Aynı durumu motor içinde de başarıyla gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Yine tercih sizin yorumlar kendi yorumlarım.
Sağolun hocam, marka değişince spesifikasyon da vs değişiyor sandıydım, sayenizde öğrenmiş oldum o ince noktayı. Duruma göre kullanırım artık engine flush, ustaylada görüşüyüm bi. Bir de 2018 yağlar hep mevcut piyasada bir sorun olmaz di mi?

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Katılıyorum. Hafta sonu bir arkadaşımın benimki ile birebir aynı olan aracıyla uzun yol yaptık yaklaşık 1200 Km kadar. Onun araçta Liqui Moly var. Özellikle uzun süre gidip ışıkta bekleyince motorun sesi olsun, sarsıntı olsun benim araçtan bir tık farklı (iyi bağlamında) geldi. Ben de benim Boeing'e koyayım dedim ve fakat servise sorduğumda Castrol'den başkasını koymayız koyarsak da iki gün sonra bir şey olursa ihaleyi üzerinize yıkarız diyorlar üstü kapalı şekilde :D. Bir daha garanti uzatımı dediklerinde koşarak uzaklaşacağım zaten.
sizde castrol mü var?

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
motorda daha bi sessizlik vs oldu mu?
Daha sessiz diye yorum yapamam çok anlayamadım aracım benzinli zaten sessiz çalışıyordu ancak vuruntu yada sarsıntı hiç olmadi ışıklarda beklerken yada durur vaziyette.genel anlamda sessiz olduğundan bahsediyorlar diğer arkadaşlarım.. 3 4 kişi aynı yağı kullanıyoruz.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Daha sessiz diye yorum yapamam çok anlayamadım aracım benzinli zaten sessiz çalışıyordu ancak vuruntu yada sarsıntı hiç olmadi ışıklarda beklerken yada durur vaziyette.genel anlamda sessiz olduğundan bahsediyorlar diğer arkadaşlarım.. 3 4 kişi aynı yağı kullanıyoruz.

Fikir, yorumlar için çok sağolun hocam :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Sağolun hocam, marka değişince spesifikasyon da vs değişiyor sandıydım, sayenizde öğrenmiş oldum o ince noktayı. Duruma göre kullanırım artık engine flush, ustaylada görüşüyüm bi. Bir de 2018 yağlar hep mevcut piyasada bir sorun olmaz di mi?

Araç spesifikasyonu neyse onu tercih edin hocam hangi marka olursa, tarihten yana pek bir problem olmaz 2018 çok eski bir tarih değil. Direk tedarikçiden alırsanız online olarak daha güncel tarihli ürün tedarik edebilirsiniz.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Piotr Tester
Dediğin gibi izahı zor ama imkansız değil bence abi :komik: BP içinde aslında söylenilen doğru bir kaç kişi inceletip,log alıp bakmıştı abi en yüksek ethanol BP de idi. Bazende kulak asmak gerekebiliyor ama özgürlük konusunda tabii ki haklısın abi :yutt:
Ben bp den mazot aldığım zaman araçta titreşimli çalışma meydana geliyor. Özellikle rölanti de. Bunu farklı zamanlarda bir kaç defa tecrübe ettim. Mazotu aldığım bp istasyonu da yakın zamanda faaliyete geçmişti. Benzini iyi diyorlar ancak mazotu benim araca yaramadı

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Ben bp den mazot aldığım zaman araçta titreşimli çalışma meydana geliyor. Özellikle rölanti de. Bunu farklı zamanlarda bir kaç defa tecrübe ettim. Mazotu aldığım bp istasyonu da yakın zamanda faaliyete geçmişti. Benzini iyi diyorlar ancak mazotu benim araca yaramadı

Abi mazot işi farklılık gösterebiyor markadan çok istasyon temizliği önemli aslında, uzun süre shell nitro kullanıyordum fakat dynaflexten sonra yakıtı beğenmeyip totale geçmiştim memnun kaldım bir problem yaşamadım. Tabi totalin kendi istasyonuydu alım yaptığım yer. İstasyon sahibi arkadaşlarla görüştüğümde de her zaman iyi mazot denk gelmeyebiliyor diye bahsediyorlar bazen problemli yakıtlar olabiliyor diye bahsetmişlerdi. Dizel gerçekten zor abi :utandim:

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Dizel kısa süre kullandım açıkçası. 1 serisi yenilenmeden önce 1.16d epey kampanya yapmışlardı. Hatta üç bakım da hediye etmişlerdi. 1 - 1,5 sene kadar binip satmıştım. Hani çeşitli firmaları denedim desem yalan. O zaman da Shell'den alırdım hep. Ancak şimdi 1.2 TSI kullanıyorum. Kasko ve trafik sigortası yenilemesini VDF uygulamasından yaptığımda BP'den hediye yakıt veriyor. O zamanlar hem değişiklik olsun hem de hediye benzini alayım diye iki depo kadar BP'den alıyorum. Hissiyatı Shell'den daha farklı geliyor. Hem sessizlik hem de performans olarak Shell daha hoşuma gidiyor. Minör değişikliklerden bahsediyorum tabiki.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Dizel kısa süre kullandım açıkçası. 1 serisi yenilenmeden önce 1.16d epey kampanya yapmışlardı. Hatta üç bakım da hediye etmişlerdi. 1 - 1,5 sene kadar binip satmıştım. Hani çeşitli firmaları denedim desem yalan. O zaman da Shell'den alırdım hep. Ancak şimdi 1.2 TSI kullanıyorum. Kasko ve trafik sigortası yenilemesini VDF uygulamasından yaptığımda BP'den hediye yakıt veriyor. O zamanlar hem değişiklik olsun hem de hediye benzini alayım diye iki depo kadar BP'den alıyorum. Hissiyatı Shell'den daha farklı geliyor. Hem sessizlik hem de performans olarak Shell daha hoşuma gidiyor. Minör değişikliklerden bahsediyorum tabiki.
Yakıt üzerine çok konuşuluyor forumlarda. Bazısı şu markadan aldım çok yaktı ya da şu markadan aldım az yaktı gibi görüş bildiriyor. Açıkçası az yaktı çok yaktı yorumunun yapılabilmesi için şartların birbirine yakın ya da eşit olması lazım. Bu nedenle o konulara hiç girmiyorum ben.
Sadece ilk ve soğuk havadaki marş durumuna, rölanti titreşimine, ses durumuna, performans hissiyatına bakıyorum.
Ancak shellin mazotu cidden farklı. Geçen hafta Kayseri'ye gittim geldim. Gezmeler dahil 1517 km yaptım. Giderken Totalden mazot aldım dönerken Shellden. Hangisi iyi dersen hissiyat olarak Shell daha iyi geliyor. Ancak @can26 nın da yaşadığı bir sorunu babamın aracında yaşadık. Araç shellin son yaptığı dynaflexten güncellemesinden sonra araç çok sık dpf temizliğine girer oldu. Bu sorunu ben yaşamadım henüz. Bakalım zamanla netleşir.

burakaydemir

Çaylak Detaycı
Üye
Aracı aldığımdan beri benzin kapağında bulunan çiziği sonax çizik giderici pasta ve pad ile elle gidermeyi denedim. Fena olmadı gibi ama çiziği aldım mı yoksa maskeledi mi bilemedim
Ayrıca temizlendik kiri pasağı attık üstümüzden.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya