Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

cermen_555

Acemi Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #2,741
Su damlası mercek gibi yakmasında varsın kireç kir olsun o fena allah korusun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
şincik biz araçları koruyoruz derken millet aracı lap diye kuruyor bizimkinin üzerinde boncuk festivali devam ediyor :) şöyle bir örnekte :
diyelim yaz yagmuru ogle vakti yagdı gecti korumasız arac kurudı bizim araçar full mercek o zaman napacaz biz şimdi aracı koruyormuyuz yoksa koruyamıyormuyuz :)???!!!:taraa:

allper8

Amatör Detaycı
Üye
şincik biz araçları koruyoruz derken millet aracı lap diye kuruyor bizimkinin üzerinde boncuk festivali devam ediyor :) şöyle bir örnekte :
diyelim yaz yagmuru ogle vakti yagdı gecti korumasız arac kurudı bizim araçar full mercek o zaman napacaz biz şimdi aracı koruyormuyuz yoksa koruyamıyormuyuz :)???!!!:taraa:
Yağmur şeysinden sıkıntı çıkacağını sanmıyorumda ya zaten yağmur bulutu olur güneş etkisiz kalır yada yazdan buharlaşır ama o dediğin konuyu kıştan beri bende düşünüyorum. Boncuk boncuk bakışıyoruz iyi hoş güzelde tüm araçlar kuruyunca bizimkiler öyle appacık ıslak ısllak duruyor. Silsem toz kir var gönlüm el vermiyor. Silmesen töbe estafullah bi garip bende bilmiyorum

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Hahaha kafalarda deli sorular. Bi ip ucu: ısı transferi. Yazın boyalı yüzey sıcaklıgıyla yagan yagmur damlaları arasında ısı tranferi oluşacak ve su kuruyacaktır. Yani mercek filan olmaz korkmayın.
Birde korumasız araçlarda su kuruması korumalarda damla kalması konusu var. İşte o oksidasyon oluşumu sözüm ona kuruyan korumasız araçlarda erken oluşması daha fazla zarar vermesi bu yüzdendir. Bizde yani korumalılarda su teması yani dolaylı şekilde oksidasyon gerçekleşme süreci çok geç olur yada hiç olmaz. Ha oluşan lekelerde korumada sönümsenir ve etkisini yitirincede yok olur.Gibi gibi bilindik bilgiler işte. @allper8, @cermen_555,

Son düzenleme:

allper8

Amatör Detaycı
Üye
Hahaha kafalarda deli sorular. Bi ip ucu: ısı transferi. Yazın boyalı yüzey sıcaklıgıyla yagan yagmur damlaları arasında ısı tranferi oluşacak ve su kuruyacaktır. Yani mercek filan olmaz korkmayın.
Birde korumasız araçlarda su kuruması korumalarda damla kalması konusu var. İşte o oksidasyon oluşumu sözüm ona kuruyan korumasız araçlarda erken oluşması daha fazla zarar vermesi bu yüzdendir. Bizde yani korumalılarda su teması yani dolaylı şekilde oksidasyon gerçekleşme süreci çok geç olur yada hiç olmaz. Ha oluşan lekelerde korumada sönümsenir ve etkisini yitirincede yok olur.Gibi gibi bilindik bilgiler işte. @allper8, @cermen_555,
Beynimde uyandığında bidaha okuyayım

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sabah kardeşimi sınava götürdüm. Boş boş beklemektense gidip üvey evlat Corolla'yı yıkadım. Zymöl Autowash ile yıkayıp 3D Final Touch uyguladım. Çiziklere rağmen parlaklık fena değil. Okulun yoğunluğundan 1.5 aydır araba yıkayamıyordum. Güzel stres atmış oldum :) L300 çok bakımsız kaldı. Sağı solu boya transferi doldu. Kirler boyaya işlemiş artık :( Detaylıca girişmem gerekiyor. Bayrama girmeden klimaya baktırayım dedim. Geçen ay gaz basılınca buzdolabı gibi olmuştu. Son 1 haftadır performansı iyice düştü. Bugün ise hiç çalışmadı. Klima radyatörü ve borular çürümüş malesef. Bayramdan sonra L300'e iyi bir ilgi gerekiyor :)
00b0NL.jpg
4pYpqq.jpg
5NpNmd.jpg
AOZO6q.jpg
dL4LZn.jpg
zGQGl4.jpg
GZbZ23.jpg

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Servis plakalıkları gözüme batıyordu marka,slogan güzel duruyor ama bayi isimleri hoşuma gitmiyordu Rıdvan hocam (@Motors ) sağolsun konuyla ilgilenip çabucak ulaştırdı dün istedim bugün geldi kendisine burdanda teşekkür edeyim sizler içinde fikir olur diye paylaşmak istedim :)

F731F954-69AA-4DEA-BCF8-042037F662ED.jpeg

DD8DC71B-5E25-453D-ACB4-B7DC79345D9A.jpeg

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@Emre Mert, bey elinize saglık. l300 ayrı, ama renk olarak beyazdan sonra ilaç gibi gelmiştir siyah detay adına. güzel günlerde kirletin.
@can26, bey çok yakışmış . güle güle kullanın . iyi detaylar.

erdal.t

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
gaziantep
Detaycının sahura doğru anlayışı

Ekli dosyalar

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Geçen gün Çifteler/Eskişehir'e kadar gitim; malesef firma yetkilisinin de yanımda olması ve işin uzaması nedeniyle @can26 ile buluşamadık. Subaru'nun ön camı, aynaları, ön tamponu, farları, ızgarası...vs komple böcek ölüsü ile doldu taştı. Tam 1 aydır Subaru'ya yağmur damlası haricinde su teması olmadı. Belki bugün yıkarım dedim ama baktım hava durumu yağışlı gösteriyor, haliyle vazgeçtim.
Jantları simsiyah, üzerinde çeşitli noktalarda kuş pislikleri olan, ön tarafı böcek ölüsü olan bir Outback görürseniz bilinki o benimdir :D :D
(Kuş pisliklerini rutin olarak temizliyorum ama kapalı otoparkta yaklaşık 50 tane serçeden hallice boyutta kuş var, sağolsunlar uçuş esnasında boş geçmiyorlar. Şu seneye kadar sayıları 2-3 falandı ne ara çoğaldılarsa artık hepsi otoparka yuva yapmış. Hayvanları severim ama durum beni çileden çıkarma noktasına getirdi. Neticede ben onun habitatında değilim o benim habitatımda, ne işin var birader otoparkta. Kış aylarında da otoparktan ayrılmayan 4 tane kedi var.)

P.S: Bu arada, seke seke yürüdüğüm halde o yolu yaptım. Ertesi gün soluğu hastanede aldım; bir güzel iğne yaptılar, neyseki şu an yürüyebiliyorum.
Birader, neredesin ses seda yok diyenler için dip not olsun, boş zamanlarımda hastane geziyorum.

kaangiu

Çaylak Detaycı
Üye
Geçen gün Çifteler/Eskişehir'e kadar gitim; malesef firma yetkilisinin de yanımda olması ve işin uzaması nedeniyle @can26 ile buluşamadık. Subaru'nun ön camı, aynaları, ön tamponu, farları, ızgarası...vs komple böcek ölüsü ile doldu taştı. Tam 1 aydır Subaru'ya yağmur damlası haricinde su teması olmadı. Belki bugün yıkarım dedim ama baktım hava durumu yağışlı gösteriyor, haliyle vazgeçtim.
Jantları simsiyah, üzerinde çeşitli noktalarda kuş pislikleri olan, ön tarafı böcek ölüsü olan bir Outback görürseniz bilinki o benimdir :D:D
(Kuş pisliklerini rutin olarak temizliyorum ama kapalı otoparkta yaklaşık 50 tane serçeden hallice boyutta kuş var, sağolsunlar uçuş esnasında boş geçmiyorlar. Şu seneye kadar sayıları 2-3 falandı ne ara çoğaldılarsa artık hepsi otoparka yuva yapmış. Hayvanları severim ama durum beni çileden çıkarma noktasına getirdi. Neticede ben onun habitatında değilim o benim habitatımda, ne işin var birader otoparkta. Kış aylarında da otoparktan ayrılmayan 4 tane kedi var.)

P.S: Bu arada, seke seke yürüdüğüm halde o yolu yaptım. Ertesi gün soluğu hastanede aldım; bir güzel iğne yaptılar, neyseki şu an yürüyebiliyorum.
Birader, neredesin ses seda yok diyenler için dip not olsun, boş zamanlarımda hastane geziyorum.
Geçmis olsun

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Jantları simsiyah, üzerinde çeşitli noktalarda kuş pislikleri olan, ön tarafı böcek ölüsü olan bir Outback görürseniz bilinki o benimdir :D:D

Geçmiş olsun Hakan abi,bu aralar sana bi nazardır değdi gidiyor

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

Abi artık böyle anlatımlarla olmuyor, şöyle bi güzel yıkamayla görsel şölenle aramıza dönüp bu uğursuzlukları def etmen gerekiyor belki de. Şaka bir yana geçmiş olsun abi :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Geçmiş olsun Hakan abi,bu aralar sana bi nazardır değdi gidiyor
Abi artık böyle anlatımlarla olmuyor, şöyle bi güzel yıkamayla görsel şölenle aramıza dönüp bu uğursuzlukları def etmen gerekiyor belki de. Şaka bir yana geçmiş olsun abi :)
Beyler sağolun, varolun. Bir an önce hem çektiğim videoları hem de yeni çekeceğim videoları sizlerle paylaşmak arzusundayım. Umarım, tahlil sonuçları da moral bozucu çıkmaz.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik