Arabayı geçen hafta kaportacıya bırakmıştık. Biraz takıntılı olduğum için ustaya 1-2 hususu belirttim. Lafı ağzıma tıkadı. Arabayı daha önce 2 farklı yere boyattığımızı ve boya tonunu zor tutturduklarını söyledim. Koltuğun altındaki koda göre yaparsanız krem rengi olur dedim

20 yıldır bu işi yapıyorum opak beyazı mı tutturamayacağım dedi. Boyadan sonra zımpara polisaj yapılıp yapılmayacağını sordum. Diğer yerler ayna gibi parlıyorken bagaj kapağı sırıtmasın dedim. Sanki son model arabaya biniyorsun. Dünya kadar kusur var boyanda, millet 300-400 binlik araç getiriyor bu kadar soru sormuyor bana dedi

Sigortadan yapılacağı için sesimi çıkarmadım. Kolay gelsin deyip çıktım dükkandan. Perşembe günü teslim almaya gittiğimde aracın sağı solu gazete kaplıydı. Usta gazeteleri çıkarıp aracı dışarı çıkartınca şok oldu. Boya krem rengi olmuştu

Valla haklıymışsın deyip özür diledi. En başında dikkatli olsaydı tekrar boyamak zorunda kalmayacaktı. Cuma günü tekrar gittim. Bu sefer ton tutmuştu. Yalandan bir zımpara polisaj yapmış.. Boya çok çok kötü değildi ama istediğim kusursuzlukta değildi.
Kaportacı güzel iş çıkarmış. Düzeltilen kısımlarda neredeyse hiç dalgalanma yoktu. Çizgileri güzel tutturmuş. Yan tamponlar tam oturmamış. Burada kaportacıya kusur bulmuyorum. Tamponlar yan sanayi sonuçta, bagaj kapağının da orijinal olduğundan emin değilim.
Ekli dosyayı görüntüle 15207
Ekli dosyayı görüntüle 15208
Fotoğrafa tam yansıtamadım ama bolca portakallanma ve zımpara izleri vardı.
Ekli dosyayı görüntüle 15209
Amacım minimum aşındırmaydı. 1500 grit zımpara kullanmak istemedim. 2000-2500 yaptım. Portakallanma tam gitmedi ama azaldı.
Ekli dosyayı görüntüle 15213
Zımpara sonrası Cutting ped ile Koch Chemie H9, finishing ped ile Menzerna 2500 uyguladım. Boya yeni olduğu için koruma ürünü uygulamadım. 3D Final Touch ile sildim. H9'dan çok memnun kaldım. Kokusu rahatsız etmiyor, pedi doldurmuyor. bezlerin anasını ağlatmıyor. Çalışması da ince pasta gibi çok rahat.
Ekli dosyayı görüntüle 15212
Ekli dosyayı görüntüle 15214
Ekli dosyayı görüntüle 15219
Sonrasında tüm aracı Zymöl Auto Wash ile yıkayıp iç mekanın tozunu aldım.
Ekli dosyayı görüntüle 15226
Ekli dosyayı görüntüle 15222
Ekli dosyayı görüntüle 15223
Ekli dosyayı görüntüle 15232
Ekli dosyayı görüntüle 15231
Ekli dosyayı görüntüle 15230
Ekli dosyayı görüntüle 15227
Ekli dosyayı görüntüle 15228
Ekli dosyayı görüntüle 15225
Ekli dosyayı görüntüle 15224
Ekli dosyayı görüntüle 15217
Ekli dosyayı görüntüle 15220
Ekli dosyayı görüntüle 15221
Manevra yaparken egzozu yüksek kaldırma vurdum. Uç kısmı hafiften eğildi. Daha güzel oldu
Ekli dosyayı görüntüle 15229