Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Merhaba,
Elinize sağlık.
X50'yi 1:80 ila 1:100 oranında seyrelterek kullanabilirsiniz. Yani, sprey şişenizi doldurup her 500ml su için 1 küçük su şişe kapağı(ya da şırınga içine çekip 5ml) kadar X50 ilave etmeniz son derece başarılı sonuç verecektir.

X50 Ultra yoğun yapılıdır. Karışımı yaparken size çok az gibi gelebilir ama hidrofobisini ve kalıcı parfümünü ilk uyguladığınız yüzeyde hissedersiniz.
Hepinize içtenlikle selamlar arkadaşlar!

Flowey Sıvı Cilaları EV10, EV11 ve X50 ürünler yoğun kullanıldığında kalıntı bırakırlar. Aracın ilk uygulama noktasında kalıntı varsa, bu yeterince seyreltmediğiniz anlamına gelir. Su miktarını arttırmalısınız. Ürünleri kategorize etmek isteyen arkadaşlar için aşağıda basitçe kategorize ettim.

Reklam kokan hareketler diyip, =) hoşgörünüze sığınarak devam ediyorum.

Flowey EV10- (yıkamacı arkadaşların tabiriyle Mavi Cila) - Çok hızlı kurutma ve hidrofobi
Flowey EV11 - (yıkamacı arkadaşların tabiriyle Pembe Cila) - Çok parlak sonuç ve hidrofobi
Flowey X50 - (sadece detaycıların tabir edebildiği cila) - En parlak sonuç, en hızlı kuruma, uzun kalıcılık, kalıcı hidrofobi ve kalıcı hoş koku

Saygılarımla,
Ürünün rengi wetcoat'a benziyor. Amma velakin daha ıslak ve hidrofobik olmayan yüzey ile temas eder etmez etkisini gösteriyor hatta bir ara durulamasam silsem mi diye düşünmedim değil. Yaklaşık 2lt'lik suyun içine 30ml ürünü boca ettim bir anda ürün suya karışınca hesaplar tutmadı yanlış yaptım diye düşündüm. Mikro çiziklerden kasıt nedir tam olarak neyi maskeleme özelliği var, gerçi Volvo'da çizik olmadığı için bu özelliğini gözlemlemek mümkün olmadı. Gerçi, diğer otomobillere hatta fırsatım olursa arkadaşımın otomobiline de uygulayacağım :)
Psikolojik bir etkimi bilemiyorum ama wetcoat sonrasında da bol çizikli otomobil bile gözüme parlak gözükür. Bugün Volvo'ya baktığımda gözüme epey parlak gözüktü, EV10, EV11 ve X50'nin etkisi ne kadar sürüyor?
Bu arada geride hiç kalıntı kalmadı yüzeyde leke de oluşmadı :) Bakalım hergün kullanılan, sürekli dışarıda park halinde ve hatta rutubetli ortamda olan otomobilde etkisi ne kadar sürecek. :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bu Özgür'ün arabası zaten oldu bitti mıknatıs gibi, memlekette ne kadar demir tozu varsa çekiyor.
Duster ile defalarca demiryolunun yanındaki şantiyelere, araziye girdim bir rayların üzerinde kullanmadığım kaldı ona rağmen hiçbir zaman bu kadar demirtozu çıkmadı ama kıskanıyorum arkadaş bende böyle görüntü istiyorum :D :D

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Beyefendi demir yolunda mı kullandınız otomobilinizi, o ne ya, biraz demiş birde :D:D
Hangi ürünü kullandın ?
Abi biraz işte. :) Benim araç çekiyor napayım en son 3-4 ay önce demir tozu geçmiştim. Ondan sonra yine oldu. Bizim buranın havasında var sıkıntı bence

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ

wolki

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar selam yine kendi aracıma bir şeyler yaptım ama bu sefer iyileştirme değil kötüleştirme oldu :aglaa:

Cumartesi gecesi İstanbul'da @omrslhmms Ömer Abi'den wax nasıl uygulanır eğitimi aldıktan sonra kız kardeşimin yanına döndüm ve biraz hoş sohbetten sonra "burada yat" ısrarlarına rağmen döneceğim dedim ve yola koyuldum.

Yol boştu Allah'tan direksiyon da bir anlık dalgınlık sonucu, sol tarafı bariyerlere sürttüm.

Bunlarda günün keyifli kısmından geçen Ömer Abi ile "Benzinlik tayfa modu" görüntülerimiz :cool:

Geçmiş olsun .Allah beterinden korusun.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba,
Elinize sağlık.
X50'yi 1:80 ila 1:100 oranında seyrelterek kullanabilirsiniz. Yani, sprey şişenizi doldurup her 500ml su için 1 küçük su şişe kapağı(ya da şırınga içine çekip 5ml) kadar X50 ilave etmeniz son derece başarılı sonuç verecektir.

X50 Ultra yoğun yapılıdır. Karışımı yaparken size çok az gibi gelebilir ama hidrofobisini ve kalıcı parfümünü ilk uyguladığınız yüzeyde hissedersiniz.
Hepinize içtenlikle selamlar arkadaşlar!

Flowey Sıvı Cilaları EV10, EV11 ve X50 ürünler yoğun kullanıldığında kalıntı bırakırlar. Aracın ilk uygulama noktasında kalıntı varsa, bu yeterince seyreltmediğiniz anlamına gelir. Su miktarını arttırmalısınız. Ürünleri kategorize etmek isteyen arkadaşlar için aşağıda basitçe kategorize ettim.

Reklam kokan hareketler diyip, =) hoşgörünüze sığınarak devam ediyorum.

Flowey EV10- (yıkamacı arkadaşların tabiriyle Mavi Cila) - Çok hızlı kurutma ve hidrofobi
Flowey EV11 - (yıkamacı arkadaşların tabiriyle Pembe Cila) - Çok parlak sonuç ve hidrofobi
Flowey X50 - (sadece detaycıların tabir edebildiği cila) - En parlak sonuç, en hızlı kuruma, uzun kalıcılık, kalıcı hidrofobi ve kalıcı hoş koku

Saygılarımla,
X50 kokusuna bayılıyorum beni benden alıyor ama kalıntı topaklanma olduğu için ürünü kullanmadan kenarda tutuyordu. Sulandırmadan kaynaklı olduğuna sevindim.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Arkadaşlar selam yine kendi aracıma bir şeyler yaptım ama bu sefer iyileştirme değil kötüleştirme oldu :aglaa:

Cumartesi gecesi İstanbul'da @omrslhmms Ömer Abi'den wax nasıl uygulanır eğitimi aldıktan sonra kız kardeşimin yanına döndüm ve biraz hoş sohbetten sonra "burada yat" ısrarlarına rağmen döneceğim dedim ve yola koyuldum.

Yol boştu Allah'tan direksiyon da bir anlık dalgınlık sonucu, sol tarafı bariyerlere sürttüm.

Bunlarda günün keyifli kısmından geçen Ömer Abi ile "Benzinlik tayfa modu" görüntülerimiz :cool:

Çok geçmiş olsun, sana bir şey olmamış. Bir tek göçük düzeltmeden sonra kapı ayarı ve çamurlukla kapı arasındaki boşluk can sıkabilir. İyi bir usta halleder. Ön kapının menteşe yeri hasar almasaymış gerisi kolay hallolur

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Geçmiş olsun hocam, yeni gördüm gönderiyi. Aman dikkat :) yarım saatlik uyku çok şeyden korur :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Çok geçmiş olsun, sana bir şey olmamış. Bir tek göçük düzeltmeden sonra kapı ayarı ve çamurlukla kapı arasındaki boşluk can sıkabilir. İyi bir usta halleder. Ön kapının menteşe yeri hasar almasaymış gerisi kolay hallolur
Berkay teşekkür ederim, benimde aklıma geldi ve aynısını ustaya söyledim. Hatta sırf arabayı alırken beğenmediğim bir durum olursa rahat rahat konuşabileyim diye adamla pazarlık dahi yapmadım. Ne dediyse ücrete tamam dedim. O da işçilik konusunda için rahat olsun dedi. Özellikle belirttim sök tak yaparsan bu çizgiler, parçaların geri oturtulması benim için çok önemli dedim. Bakalım :) Cumartesi ak kara çıkar ortaya.

Geçmiş olsun hocam, yeni gördüm gönderiyi. Aman dikkat :) yarım saatlik uyku çok şeyden korur :)
Teşekkürler hocam sağ olun. Bu bana iyi bir ders oldu. Bundan sonra kesinlikle zorlamam kendimi.

@Shirb13, geçmiş olsun. Size bir şey olmaması sevindirici; araba yapılır...
Teşekkürler hocam sağ olun. İlk sıcağıyla insan çok üzülüyor da sonuç olarak hamd olsun arabada ki kimse de hiç bir şey yok.

Erso81

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli

Çok geçmiş olsun, cana gelmesin.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün fırsat bulup aracımı yıkadım. En son 14 Şubatta Waxplanet Armageddon uygulamıştım. Tam tamına 17 gün olmuş. Maalesef Armageddon’un ruhuna fatiha okuduk. Yıkamayı AD Magifoam ve Nanolex Pure Shampoo ile yapmama rağmen korumadan eser kalmamış görünüyor.
IMG_4157 - Streamable
Uygulamadan önce iron out yapmıştım fakat kil uygulamamıştım. Sonucun bu kadar dramatik olmasını beklemiyordum.

Kaput ve tavana tekrar uygulama yaptım. Eğer sonuç alamazsam bir de kil yapıp deneyeceğim.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Bugün fırsat bulup aracımı yıkadım. En son 14 Şubatta Waxplanet Armageddon uygulamıştım. Tam tamına 17 gün olmuş. Maalesef Armageddon’un ruhuna fatiha okuduk. Yıkamayı AD Magifoam ve Nanolex Pure Shampoo ile yapmama rağmen korumadan eser kalmamış görünüyor.
IMG_4157 - Streamable
Uygulamadan önce iron out yapmıştım fakat kil uygulamamıştım. Sonucun bu kadar dramatik olmasını beklemiyordum.

Kaput ve tavana tekrar uygulama yaptım. Eğer sonuç alamazsam bir de kil yapıp deneyeceğim.
Şuan koruma var ama etkisi epey azalmış. Wax uygulaması öncesi ipa m600-700 gibi bir yüzey temizleyici kullandınızmı. Waxın veya korumanın tutunması açısından önemlidir.

DENİZLİ