Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Öne çıkan konu #4,381
Dün evde canım sıkıldığı için garaja indim. Ortak alımdan aldığımız Motor Plast'ı denedim. Mikrofiber bezle motorun tozunu aldıktan sonra elimde yıllar önce indirim ayağına aldığım AutoKit marka Motor Temizleyici ve ValetPro detay fırçası, diş fırçası ile detaylara girdim. Nemli bez ile kir tabakasını aldıktan sonra sprey şişe ile Koch Chemie Motor Plast'ı motora püskürtüp, temiz bir mikrofiber bezle bastırmadan üzerinden geçmek suretiyle ürünü yaydım. Bu işlemi iki kere tekrarladıktan sonra yaklaşık 13 saat kurumaya bıraktım. Bıraktığı hafif parlak-mat arası final, kokusu ve sarfiyatı ile benden geçer not aldı.

Hocam elinize sağlık.

evet Erhan bey düzeltme için teşekkür ederim. Şimdi sitelerine baktım birebir şu başlıkların aynısını Autobrite ve Shiny GARAGE ürünlerin yanında gönderiyor. Üzerinde Canyon yazıyor. Efsane bir kalitesi var bu başlıkların. Bizim geçen sene aldıklarımızdan çok daha başarılı. Resmî yaklaştırdım sanırım bunun üzerinde de Canyon yazıyor. @Shirb13 İbrahim hocam eğer giderseniz özellikle aşağıdaki linkteki başlığı inceleyin Canyon marka olanı. Efsane kalitesi var. Yani en azından Avrupa’da olanları öyle. Eğer toplu alım olursa ve bu başlık tercih edilirse (eğer Avrupa’daki Canyon ile aynıysa) ben de sadece başlık alımına katılırım sizinle.
http://www.muratplastik.net/imagess/mp853_hl0s7bt_99306.jpg
@Mehmet55 @Sercan20 @Kzmsefa Arkadaşlar bu başlık fiyata dahil değil. 853 numaralı @Tonyukuk07 atalay hocamın paylaştığı şişeyi sormuştum yanlış hatırlıyor olabilirim ve tanesi 17 küsür + kdv idi.

Yarın net öğrenip bilgi veririm.

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Mehmet55 @Sercan20 @Kzmsefa Arkadaşlar bu başlık fiyata dahil değil. 853 numaralı @Tonyukuk07 atalay hocamın paylaştığı şişeyi sormuştum yanlış hatırlıyor olabilirim ve tanesi 17 küsür + kdv idi.

Yarın net öğrenip bilgi veririm.
Bence bu 1lt lik değilde 0.7 lt olan şişeden alınsa daha uygun ve daha güzel kullanışlı olur.
MP832

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Son düzenleme:

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kazımcığım İlk başta fiyatını yazdığım ürün bu :) Şişe başlığında canyon yazıyor mu bilmiyorum. Kimyasal dayanımı üst seviye olan ise @Tonyukuk07 Atalay hocamın bahsettiği mp 853.
Tamam abi ben karıştırmışım zaten @Berkay hocamında dediği gibi buda 853 ile aynı başlık sanki.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar görünen o ki talep var, yarın gün içinde mp 832 ve mp 853 arasında ki en ince farklara kadar öğrenip fiyatlarıyla birlikte detail sıcak fırsatlar başlığı altında yazmaya çalışacağım.

Zira başlık bu konu için uygun değil. Herhangi bir uyarı yada ceza almamak için konuya herhangi bir cevap vermemenizi kibarca, naçizane tavsiye ve rica ederim. Başlığı amacından saptırmayalım. :rulet:

Yöneticilerimiz gerekli görmesi halinde mesajları taşıyabilirler.

Hepinize en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Son düzenleme:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar yarın gün içinde mp 832 ve mp 853 arasında ki en ince farklara kadar öğrenip fiyatlarıyla birlikte yazmaya çalışacağım.
Şişeler 0.7 lt mi olacak? Farklarına ve özelliklerine hakim değilim ama boyut olarak 0.7 lt ve güzel dediğiniz canyon başlıkla almak mümkünse şahane olur, deneyimlemiş oluruz başlığı da:)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Dün evde canım sıkıldığı için garaja indim. Ortak alımdan aldığımız Motor Plast'ı denedim. Mikrofiber bezle motorun tozunu aldıktan sonra elimde yıllar önce indirim ayağına aldığım AutoKit marka Motor Temizleyici ve ValetPro detay fırçası, diş fırçası ile detaylara girdim. Nemli bez ile kir tabakasını aldıktan sonra sprey şişe ile Koch Chemie Motor Plast'ı motora püskürtüp, temiz bir mikrofiber bezle bastırmadan üzerinden geçmek suretiyle ürünü yaydım. Bu işlemi iki kere tekrarladıktan sonra yaklaşık 13 saat kurumaya bıraktım. Bıraktığı hafif parlak-mat arası final, kokusu ve sarfiyatı ile benden geçer not aldı.

Ellerinize sağlık. Finaller çok hoşuma gitti. Güle güle kullanın :alkis:

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Şu günlerde direksiyon temizliği önemli sabun bazlı temizleyiciler,İpa veya yüksek sıcaklık virüse karşı etkili son 2 sini kullanamayınca ben de deri temizleyici kullandım ancak yine de araba direksiyonunu temiz kabul etmiyorum arabadan inince mutlaka el yıkanıyor
Beze çıkan kir

Temiz hali

Bunlar da kirliler

Moderatör tarafında düzenlendi:

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Şu günlerde direksiyon temizliği önemli sabun bazlı temizleyiciler,İpa veya yüksek sıcaklık virüse karşı etkili son 2 sini kullanamayınca ben de deri temizleyici kullandım ancak yine de araba direksiyonunu temiz kabul etmiyorum arabadan inince mutlaka el yıkanıyor
Beze çıkan kir

Temiz hali

Bunlar da kirliler
Doktor beyim elinize sağlık, 2005-2007 arası bizde de megane 2 vardı yeri bende ayrıdır, ilk araba kaçırmalarım saçma sapan gazlamalarım hep bununla oldu.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Beze çıkan kir

Temiz hali

Bunlar da kirliler
Temizleyiciyi bilmem ama hide’ın çok görevini yerine getirdiğini zannetmiyorum efenim :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Beze çıkan kir

Temiz hali

Bunlar da kirliler
Görüntü böyle fırçalanmış çelik gibi mat olsun diyorsun ama olmuyor bazen. Temizlenmiş olması hissi insanı mutlu ediyor. Ellerine sağlık. :atess:
Derideki deliklere kürdanla bir işlem yapıyorlardı sanırım daha belirgin olmaları için videosunu bularsam atarım. Fikir verir belki

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar herkes gibi bende baya boşluktan sağda solda el atmaya yer arıyor modundayım.

Jant göbeklerinde ki tecrübesiz kimyasal kullanımlarıma ait soyulmalar iyice ilerleyip gözüme batmaya başlamıştı. Bir boyacıya sormuştum 150 tl civarı bir fiyat istemişti yaklaşık 1 - 2 ay önce. Velhasılı kelam bizim fabrika da coronodan dolayı tedarik süreci baya aksamış durumda. Ben de pc başında pineklerken dedim ki, fabrika da boyahane var, şefi de arkadaşım :D şu an boyahane planında ki ürün de bu renge çok yakın. Bir rica edeyim dedim ve hallederiz dedi. Bende direk söktüm.

Yeni nesil amerikan filmlerinde ki gibi filmin sonunu başta vereyim sonra hikaye ye devam edelim :)

Jant göbeklerini söküp fırtınalı havadan içeri kaçtım, sıcak su ve sabun ile önce kirlerinden arındırdım,

Armaları söktüm, daha önce ne yazmıştım - sökmek, kırmadan olmaz :p - Burada cidden benim suçum yok, tornavidayı takıp çevirdiğim gibi çıtladı :) Sonrasında su zımparası ile soyulan kısımlar ve boyalı kısımlar arasındaki kat farkını almak ve boyandıktan sonra iz olmaması için zımparaladım.

Zımparayı da tamamladıktan sonra göbekleri boya ustasına teslim ettim ve ertesi sabah teslim edebileceğini söyledi. Sabah işe gelir gelmez boyahaneye gittim (hiç huyum değildir :D )

Sonuç bir tondan fazla açık olmuş, yakından bakınca belli oluyor ama 1 metre geriye geldiğin zaman çok sırıtmıyor. Hatta jant kollarıyla kontrast oluşturup güzel durduğu bile söylenebilir (teselli cümlesi).

Özet olarak arkadaşlar ben her halükarda eski halinden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu serüvenimi okuyan siz değerli forumdaşlarıma teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.

harunckr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara-Bilecik
Arkadaşlar herkes gibi bende baya boşluktan sağda solda el atmaya yer arıyor modundayım.

Jant göbeklerinde ki tecrübesiz kimyasal kullanımlarıma ait soyulmalar iyice ilerleyip gözüme batmaya başlamıştı. Bir boyacıya sormuştum 150 tl civarı bir fiyat istemişti yaklaşık 1 - 2 ay önce. Velhasılı kelam bizim fabrika da coronodan dolayı tedarik süreci baya aksamış durumda. Ben de pc başında pineklerken dedim ki, fabrika da boyahane var, şefi de arkadaşım :D şu an boyahane planında ki ürün de bu renge çok yakın. Bir rica edeyim dedim ve hallederiz dedi. Bende direk söktüm.

Yeni nesil amerikan filmlerinde ki gibi filmin sonunu başta vereyim sonra hikaye ye devam edelim :)

Jant göbeklerini söküp fırtınalı havadan içeri kaçtım, sıcak su ve sabun ile önce kirlerinden arındırdım,

Armaları söktüm, daha önce ne yazmıştım - sökmek, kırmadan olmaz - Burada cidden benim suçum yok, tornavidayı takıp çevirdiğim gibi çıtladı :) Sonrasında su zımparası ile soyulan kısımlar ve boyalı kısımlar arasındaki kat farkını almak ve boyandıktan sonra iz olmaması için zımparaladım.

Zımparayı da tamamladıktan sonra göbekleri boya ustasına teslim ettim ve ertesi sabah teslim edebileceğini söyledi. Sabah işe gelir gelmez boyahaneye gittim (hiç huyum değildir :D )

Sonuç bir tondan fazla açık olmuş, yakından bakınca belli oluyor ama 1 metre geriye geldiğin zaman çok sırıtmıyor. Hatta jant kollarıyla kontrast oluşturup güzel durduğu bile söylenebilir (teselli cümlesi).

Özet olarak arkadaşlar ben her halükarda eski halinden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu serüvenimi okuyan siz değerli forumdaşlarıma teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.
Çok iyi olmus bence abi hiç belli bile değil, temiz durması diğer halinden daha iyi