Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Öne çıkan konu #4,561
Kaç oldu bugün sayamadım maşallah, bsdyi seviyoruz ama yüzey biraz ilgi istiyor
Bir paylaşımım daha var hocam :D yüzey ilgi istiyor sorma :( yıl başından beri nisan 2. hafta bekliyordum daha da uzamaz ise ay sonu inşallah. Olmadı yapacak bir şey yok @emrecanoran22 vakit ve makina konusunda destek olursa tekrar kil + demir tozu ve çok derine girmeden hafif bir polisaj işlemi yapıp + glaze uygulayabilirim. Hele şu illet bir geçeydi.

Baya kirliymiş abi, temizlenmesi gerekiyormuş. En güzel şekilde uygulama yapmışsınız, ellerine sağlık.:)
Sercan teşekkür ederim, baya oldu dokunmuyordum çıtaların altına. Açınca sunroofa da girmek lazım diye ellemiyordum. HHS 2000'i de alınca hepsi bir arada oldu :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bir paylaşımım daha var hocam :D yüzey ilgi istiyor sorma :( yıl başından beri nisan 2. hafta bekliyordum daha da uzamaz ise ay sonu inşallah. Olmadı yapacak bir şey yok @emrecanoran22 vakit ve makina konusunda destek olursa tekrar kil + demir tozu ve çok derine girmeden hafif bir polisaj işlemi yapıp + glaze uygulayabilirim. Hele şu illet bir geçeydi.

Sercan teşekkür ederim, baya oldu dokunmuyordum çıtaların altına. Açınca sunroofa da girmek lazım diye ellemiyordum. HHS 2000'i de alınca hepsi bir arada oldu :)
Yazın bekarlara geldiğinde bi acıgöle de uğra halledelim kayınpederin orda yetişmezse;)

fletner

Amatör Detaycı
Üye
Sunroof icin hhs2000 yeterli yaglamayi yapacak mi acaba?Bende gecen gun baktim elimde var hhs2000 ancak sunroof beyaz kati bir yag ile muhtemelen gres ile kapliydi.Bunu kapi mentesesine sıktım nasil diye gormek icin ancak yag cok sivi ve uygulandigi noktada zor tutunuyor.Biraz deneyimledikten sonra yazarsaniz cok iyi olur.Cunku onemli temizlik ve yaglama islemi.

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar, hafta içi forumca yine würth temizleyici köpük spreye akın etmiştik :) ben bu sırada bir de HHS 2000 ve Sonax BSD almıştım. Uzun zamandır aklımda olan sunroof rayları ve kanallarının temizliğini yapmak istiyordum. Uygulamayı dün yaptım ama paylaşmak bugüne kısmet oldu :) @Tonyukuk07 Atalay hocam hazırlan yarına çamuru yağmuru boş koy :)

Önce hafta içi @Berkay ın uyarısı üzere içeriye kaçan düşen bir şey olmasın diye bir örtüyü gergince kapılara sıkıştırarak serdim ve kanalları kapatan tavan çıtalarını söktüm.

Kanalları hem içeriden hemde dışarıdan buhar makinası ve KC Green Star yardımıyla fırçalayıp tozlardan ve kirlerden arındırmaya çalıştım. Sonrasında Sunroofun ayaklarının hareket ettiği kanallara içeriden ve dışarıdan Würth HHS 2000 sıktım.

Bir yandan da BSD yi denemek istiyordum, hazır çıtaları söktüm onlara uygulamak istedim. GS ve stargil fırça ile üzerinde ki Divortex Hızlı Cilayı gidermeye çalıştım. Sonrasında Meg sarı uygulama pedine 3 fıs BSD sıktım seramik sürer gibi sürdüm bir iki dk bekledim ve sildim. Aynı işlemi bir kaç dk sonra tekrarladım. Sonuç fena değil ama ne beklediğiniz ile alakalı. Aracım kesinlikle polisaj işlemi istediği için çok bir beklentim yoktu açıkçası. Yine de güzel oldu bir derinlik ve parlaklık verdi.

Değerli vaktini ayırıp okuyan herkese saygılar, selamlar...
Ellerine sağlık İbrahim abi çok iyi olmuş, okumaya bile hızına yetişemiyoruz artık maşallah :) :alkis:

Yalnız, benim tecrübelerime göre bsd yüzeyde pek beklemeyi sevmiyor abi, leke bırakabiliyor :D Sıktığın gibi kurulamak daha iyi oluyor. :)
Bu uygulamanda olmamış ama dış ortamlarda araç yüzeyinde uygularken dikkat et yani :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Yazın bekarlara geldiğinde bi acıgöle de uğra halledelim kayınpederin orda yetişmezse;)
Kardeşim oraya kadar geldikten sonra bekâra uğranmaz mı ? Şimdi daha iştahlı gelirim, artık köye gitmek için +1 sebebim var :)

Sunroof icin hhs2000 yeterli yaglamayi yapacak mi acaba?Bende gecen gun baktim elimde var hhs2000 ancak sunroof beyaz kati bir yag ile muhtemelen gres ile kapliydi.Bunu kapi mentesesine sıktım nasil diye gormek icin ancak yag cok sivi ve uygulandigi noktada zor tutunuyor.Biraz deneyimledikten sonra yazarsaniz cok iyi olur.Cunku onemli temizlik ve yaglama islemi.
Hocam doğrusu sizin söyeldiğiniz gibi beyaz gres toz tutmayacak cinsten. @KaiZeN Erçin abimizinde kullandığı HHS Grease sizin söylediğinize daha yakın diye biliyorum.

Ben genelde WD-40 ile yapıyordum, uçucu olduğu için haftada bir tekrarlasan yeri var. Birde HHS 2000 denemek istedim, Ayda bir uygulamayı tekrarlamak gerekse bile şu an benim için iyi bir gelişme olur. Duruma göre HHS Grease de denemeyi arzuluyorum. Gelişmeleri yine paylaşırım :)

Ellerine sağlık İbrahim abi çok iyi olmuş, okumaya bile hızına yetişemiyoruz artık maşallah :):alkis:

Yalnız, benim tecrübelerime göre bsd yüzeyde pek beklemeyi sevmiyor abi, leke bırakabiliyor :D Sıktığın gibi kurulamak daha iyi oluyor. :)
Bu uygulamanda olmamış ama dış ortamlarda araç yüzeyinde uygularken dikkat et yani :)
Kardeşim teşekkür ederim öncelikle :)

Bugün biraz öyle oldu tüm biriktirdiklerimi tek seferde çıkardım gibi oldu :D BSD ilk defa kullanıyorum bir video da bu şekilde uygulandığını görmüştüm. Daha sonra kullanacağım zamanlarda kulaklarımda yankılanacak cümlelerin :) dikkat edeceğim. :tesekkurr:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık kardeşim, o bezi boyalı kısımşara sürmeyeydin iyiydi, içim acıdı çiziyorsun dirsekleri.
Bsd güzel kapatmış bı arada.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Eline sağlık kardeşim, o bezi boyalı kısımlara sürmeyeydin iyiydi, içim acıdı çiziyorsun dirsekleri.
Bsd güzel kapatmış bı arada.
abi sorma ya, yüzeysel olarak işlem istiyor gerçi de en temiz yerini bastırmadan sürmeye çalıştım, gs yüzünde ki wetcoatı almadan bir an panikle siliverdim. :yazik:.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Arkadaşlar, hafta içi forumca yine würth temizleyici köpük spreye akın etmiştik :) ben bu sırada bir de HHS 2000 ve Sonax BSD almıştım. Uzun zamandır aklımda olan sunroof rayları ve kanallarının temizliğini yapmak istiyordum. Uygulamayı dün yaptım ama paylaşmak bugüne kısmet oldu :) @Tonyukuk07 Atalay hocam hazırlan yarına çamuru yağmuru boş koy :)

Önce hafta içi @Berkay ın uyarısı üzere içeriye kaçan düşen bir şey olmasın diye bir örtüyü gergince kapılara sıkıştırarak serdim ve kanalları kapatan tavan çıtalarını söktüm.

Kanalları hem içeriden hemde dışarıdan buhar makinası ve KC Green Star yardımıyla fırçalayıp tozlardan ve kirlerden arındırmaya çalıştım. Sonrasında Sunroofun ayaklarının hareket ettiği kanallara içeriden ve dışarıdan Würth HHS 2000 sıktım.

Bir yandan da BSD yi denemek istiyordum, hazır çıtaları söktüm onlara uygulamak istedim. GS ve stargil fırça ile üzerinde ki Divortex Hızlı Cilayı gidermeye çalıştım. Sonrasında Meg sarı uygulama pedine 3 fıs BSD sıktım seramik sürer gibi sürdüm bir iki dk bekledim ve sildim. Aynı işlemi bir kaç dk sonra tekrarladım. Sonuç fena değil ama ne beklediğiniz ile alakalı. Aracım kesinlikle polisaj işlemi istediği için çok bir beklentim yoktu açıkçası. Yine de güzel oldu bir derinlik ve parlaklık verdi.

Sunroof tertibatı bir ilgi bekliyormuş, uygulama tam yerinde olmuş bence. Elinize sağlık :)

Rutin Pazar yıkaması yapıldı. Kasım 2019 son haftasında uyguladığım fusso halen
korumaya ve parlamaya devam ediyor. Ben bu wax’ı ne zaman sökeceğim? :)

Ansf ile ön yıkama, zymöl ile çift kova, soft99 kırmızı bez ile kurulama.

Maşallah harika görünüyor F30. Rengi sanki caddede her zaman gördüğümüz gri F30'lardan biraz daha koyu ve dolgun görünüyor gibi, Fusso'nun mu sihri var yoksa boya mı farklı merak ettim doğrusu :)

Kaya42

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Maşallah harika görünüyor F30. Rengi sanki caddede her zaman gördüğümüz gri F30'lardan biraz daha koyu ve dolgun görünüyor gibi, Fusso'nun mu sihri var yoksa boya mı farklı merak ettim doğrusu :)
Hocam aracın rengi glacier silver diye geçen standart Bmw gümüş gri rengi, güneşli ve kapalı havalarda araç rengi ve dolgunluğu çok fark ediyor. Fotoğraf çekerken hava baya kapalıydı.

Ayrıca araca fusso harici quick wax bile uygulanmadı 5 aydır. İnan bende bu parlaklığa hayret ediyorum. Sanırım bir kutu fusso ortalama 15 yıl kadar gidecek bana

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Sunroof tertibatı bir ilgi bekliyormuş, uygulama tam yerinde olmuş bence. Elinize sağlık :)

teşekkürler hocam sağ olun :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye

Reis beni benden aldın şimdi ellerine sağlık tam da aradığım içerik ve uygulama olmuş. Seninkisi daha zor çünkü Sunroof değil cam tavan anladığım kadarıyla. O yüzden bence cam tavanlar daha çok uğraş ve emek ister bu yüzden helal olsun :tesekkur2:

ben de en kısa sürede yapacağım inşallah

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Elinize sağlık,sealin gelişmelerinden haberdar edebilirseniz memnun oluruz :)
Hocam seali sol alttaki sigorta kutusuna dün evde uygulama yaptım saf olarak. Ürün sulandırılıp deri ve plastiklerde kullanıldığı iddiasıyla ve sihirli sözcük olan “silisyum içerikli” yazısına inanarak aldım. Saf hali güzeldi ama 1:3 sulandırıp motora sürdüğümde beklediğim etkiyi alamadım gibi. Ya da kürleşmesi gerekir mi bilmiyorum.
Biraz uygulama yapıp ürün için bir konu açabilirim çünkü uzun süreli koruma vaad ediyor ve sulandırılabiliyor

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Reis beni benden aldın şimdi ellerine sağlık tam da aradığım içerik ve uygulama olmuş. Seninkisi daha zor çünkü Sunroof değil cam tavan anladığım kadarıyla. O yüzden bence cam tavanlar daha çok uğraş ve emek ister bu yüzden helal olsun :tesekkur2:

ben de en kısa sürede yapacağım inşallah
Reis uygulamanı merakla bekliyorum, beğenmene sevindim :)

Bugün de boş geçmesin dedim kenarları valet pro apc motor bölümünü Würth motor temizleyici ile temizleyip tac system seal ürününü uyguladım
Elinize sağlık. Maaşallah ateş ediyor :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Hocam seali sol alttaki sigorta kutusuna dün evde uygulama yaptım saf olarak. Ürün sulandırılıp deri ve plastiklerde kullanıldığı iddiasıyla ve sihirli sözcük olan “silisyum içerikli” yazısına inanarak aldım. Saf hali güzeldi ama 1:3 sulandırıp motora sürdüğümde beklediğim etkiyi alamadım gibi. Ya da kürleşmesi gerekir mi bilmiyorum.
Biraz uygulama yapıp ürün için bir konu açabilirim çünkü uzun süreli koruma vaad ediyor ve sulandırılabiliyor
Sulandırma ürün parlaklık derecesine dolaylı olarakta dayanıma etki ediyor olabilir :sarki: yine de yorumlarınızı eksik etmeyin :) bu ürün kullanım açıklamaları hep kısır kalıyor bizim ülkemizde doğrudan çeviri yapıp attıkları için