Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Hazır fırsat bulmuşken fren kaliperleri bayadır gözüme takılıyordu daha önceden elimde bulunan boya ile boyadım.Önce lastikleri söküp fırsatını bulmuşken davlumbazları Meguiars Super Degreaser Motor Temizleyici ile temizledim çoķ fazla detaylı uğraşamadım vakitten dolayı daha sonra tel fırça ve zımpara ile kaliperlerin ve disklerin pasını temizledim sonra motip balata temizleyici sıkıp balata tozları ve pas tozlarından arındırdım kuruduktan sonra boyanın iyi yapışması için selülozik tinerle boyayacağım yüzeylerı temizledim .
Aracın üstünü pratik örtü ile komple kapattım sprey boya uygularken uçunca yapışmasın diye , maskeleme bandı ile boyanmasını istemediğim yerleri bantlayip fazlalıklarını falçata ile kesdim daha önceki aracımdan kalma elimde hammerite marka pürüzsüz gümüş sprey boya ile bir ince birde kalın olarak iki kat boya attım hafif kuruyunca jantların arkasını bir tur temizleyip yerine taktım çok fazla resim çekemedim bir hayli yorucu oldu...

Motip çinko sprey mi kullandınız?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Hazır fırsat bulmuşken fren kaliperleri bayadır gözüme takılıyordu daha önceden elimde bulunan boya ile boyadım.Önce lastikleri söküp fırsatını bulmuşken davlumbazları Meguiars Super Degreaser Motor Temizleyici ile temizledim çoķ fazla detaylı uğraşamadım vakitten dolayı daha sonra tel fırça ve zımpara ile kaliperlerin ve disklerin pasını temizledim sonra motip balata temizleyici sıkıp balata tozları ve pas tozlarından arındırdım kuruduktan sonra boyanın iyi yapışması için selülozik tinerle boyayacağım yüzeylerı temizledim .
Aracın üstünü pratik örtü ile komple kapattım sprey boya uygularken uçunca yapışmasın diye , maskeleme bandı ile boyanmasını istemediğim yerleri bantlayip fazlalıklarını falçata ile kesdim daha önceki aracımdan kalma elimde hammerite marka pürüzsüz gümüş sprey boya ile bir ince birde kalın olarak iki kat boya attım hafif kuruyunca jantların arkasını bir tur temizleyip yerine taktım çok fazla resim çekemedim bir hayli yorucu oldu...

Elinize sağlık. En sevdiğim işler. Bende estorial maviye boyadım aracın kendi kodundaki sprey tüpte boya ile.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Sokağa çıkma yasağı olunca otoparka inmek yasak değil herhalde diye düşündüm:heyecan:
Siyah İnci ye iç detaya başladım çok ayrıntıya girmedim yüzeysel oldu stress atma amaçlı oldu daha çok
Malzemeler 1:20 koch gs sonax matt effect

İkisinden de memnun kaldım Senseiler sağolsun:) Koch gs nin temizlik kokusu da olsa çok güzel olacak ama kokusu yok.sonax çiçek kokulu gibi bir şey beğendim finishi güzel fabrika çıkışı gibi mat
Öncesi fotoğrafları

Temizlik esnasından birkaç kare çok sık kullandığım sinyal kollarını temizlemeyi de unutmuyoruz

Amblem sonrası

Amblem öncesi Aşağıda

Direksiyon altını da ihmal etmedim

Cam düğmelerini de apc ledim tam kurumamış ondan resim böyle çıktı

Kapı kolu sonrası

Sonrası:Lekelerde denedim işe yaradı Koch gs

Bu da öncesi

Bunlar beze çıkan kir

Koltuk altı kızakları sonrası

Öncesi resmi çekerken utandım valla:of:

Sonrası

İşlem anı work stuff fırça siyah olanlar biraz sert ama öyle ahım şahım da sert değil dış detay için ideal ilk kullanım olmasına rağmen tek kıl bile dökmedi başarılı buldum ilk intiba

Bu da öncesi yine resmi koymaya utandım:aglaa:

Finaller

Bagaj kapağına acıcık giriştim sonrası

Öncesi

Bu da meguiars endurance 16 gün sonraki hali 4 5 gün yağmur gördü 40 km civarı da yol yaptı

Bu da yorgunluk çayı

İnşallah şu virüs işi tez evvelinden biter de ben de kendimi benzinliğe atarım arabanın dışı çamur çamurlu bekliyor:yazik:
Doktorum şu virüs olmasa izinde gelirdim beraber yıkardık be, yalan oldu bizim izin, gelemiyorum. Beraber kebap yer bir de çay patlatırdık:)

emre-sti

Acemi Detaycı
Üye
İl
Odessa
Çok kirli olan kaliperleri 2 3 tur valet pro dragons ile temizledim.

Önce 3 kat motip 690 derece sıcaklığa dayanıklı boya ile boyadım.Iki gün sonra üstüne vernik attım.

2 hafta sonra zımpara ile vernige biraz kazıdım daha sonra yeniden bu renge boyadım. 4 kat vernik attım sonra brembo etiketlerini yapıştırdım

@Nobran sagolsun baubaus dan uygun fiyata tork anahtarı almıştım. Gerçi 195tl ye yetişemedik 215 e aldım onu da çok sefer kullandım

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Önce 3 kat motip 690 derece sıcaklığa dayanıklı boya ile boyadım.Iki gün sonra üstüne vernik attım.

2 hafta sonra zımpara ile vernige biraz kazıdım daha sonra yeniden bu renge boyadım. 4 kat vernik attım sonra brembo etiketlerini yapıştırdım

Ellerine sağlık abi, jantlarınız da çok güzelmiş.:)

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir

@Nobran sagolsun baubaus dan uygun fiyata tork anahtarı almıştım. Gerçi 195tl ye yetişemedik 215 e aldım onu da çok sefer kullandım
Elinize sağlık wala su kaliper işine cesaret edemiyorum. Yapanlarada imrenerek bakıyorum

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emre-sti

Acemi Detaycı
Üye
İl
Odessa
Elinize sağlık wala su kaliper işine cesaret edemiyorum. Yapanlarada imrenerek bakıyorum

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kaliper boyasında yüzey hazırlığı iyi olmalı. Tel fırça elle sağlıklı olmuyor.

Böyle fırça ve matkap yardımı ike yüzeyi temizlemekte fayda var

@Sercan20 teşekkürler daha iyisi senin olsun

jlmami

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkür ederim renk işi zevk meselesi tabi önemli olan düzgün boya yapmak aracın üstünü mutlaka kapatmak gerekiyor sonra yapışan boyayı kille kaportadan temizlemek bir hayli zor olur....
Elinize sağlık. En sevdiğim işler. Bende estorial maviye boyadım aracın kendi kodundaki sprey tüpte boya ile.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

Ellerine sağlık. Arada bir jant davlumbaz temizliğide görmeliydik hemen boyandı öyle anlayamadık çok:D
Çok iyi durmuş jantla beraber ellerine sağlık

Kaliper boyasında yüzey hazırlığı iyi olmalı. Tel fırça elle sağlıklı olmuyor.

Böyle fırça ve matkap yardımı ike yüzeyi temizlemekte fayda var

@Sercan20 teşekkürler daha iyisi senin olsun
Kesinlikle fırçasız olmuyor. Pistonların etrafında plastik contalar var oralara dikkat etmek lazım. Gerisi pıst pıst zaten:D

emre-sti

Acemi Detaycı
Üye
İl
Odessa
Ellerine sağlık. Arada bir jant davlumbaz temizliğide görmeliydik hemen boyandı öyle anlayamadık çok:D
Çok iyi durmuş jantla beraber ellerine sağlık

Kesinlikle fırçasız olmuyor. Pistonların etrafında plastik contalar var oralara dikkat etmek lazım. Gerisi pıst pıst zaten:D
Davlumbazi bugün temizlesem yarın gene kirli 18 jantlardan sonra arası iyice kapandı temizlik zulüm oluyor o bölgede

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
2.0 GT olsa gene iyi bu spec.B
si drive da var, aliumyum taşıyıcılar, bilstein yay amortisör filan 4avcs filan.
VF44 twinscroll turbo kısa oranlı 5eat var
Spec B'sini de yazacaktım da tam emin olamadım o nedenle sadece GT yazdım. Ağız tadıyla ve benim yerime de kullanasın :)