Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

murat_kurt

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Öne çıkan konu #4,761
Dayanım olarak 40 50 bin km mükemmel dediğiniz için yazma ihtiyacı hissettim. Arabamın üzerinde gelen ilk michelin energy saver ın tabiri caiz ise canını okudum. Panitaj drift el freni bilumum şey sonucu 4 yıl / 75 bin km de artık bence değişmeliyim diyerek değiştirmeye gittiğimde lastikçi niye değişiyoruz ki durumu daha iyi demişti. Gene aynısını taktırdım zaten, bu takım lastikle daha efendi sürüyorum :komik: Şuan için 4 yıl 75 bin geçtim 5.yılını yada 100 bin km yi doldurunca değişeceğim tekrar. Tabi ben lastikten hiç anlamam dünya kadar lastik var çok seçenek içinde kafam çok karışıyor ama 3. lastiği de büyük ihtimal gene michelin energy saver alacağım.
Hocam, ben kendi deneyimlerim neticesinde bu yazıyı yazdım. Şu anki aracımın üzerinde ilk alındığında olan Continental ContiEcoContact 5 ContiSeal lastik mevcut. 5 yıl ve 40 bin km. kullanıldı. Kışlık lastik hiç takılmadı. Buna rağmen halen 6 mm. diş derinliği mevcut. Daha önceleri çok çeşitli araç ve lastik kullandım. Hiçbiri bu değerleri ve km.leri görmedi. Sizin söylediğiniz km.ler gerçekten harika.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Doktorum şu virüs olmasa izinde gelirdim beraber yıkardık be, yalan oldu bizim izin, gelemiyorum. Beraber kebap yer bir de çay patlatırdık:)
İller arası ulaşım yasak masterım ne yapalım:aglaa: ileride inşallah bir gün buluşup kebap şalgam bici bici detay ne varsa patlatırız:)

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam, ben kendi deneyimlerim neticesinde bu yazıyı yazdım. Şu anki aracımın üzerinde ilk alındığında olan Continental ContiEcoContact 5 ContiSeal lastik mevcut. 5 yıl ve 40 bin km. kullanıldı. Kışlık lastik hiç takılmadı. Buna rağmen halen 6 mm. diş derinliği mevcut. Daha önceleri çok çeşitli araç ve lastik kullandım. Hiçbiri bu değerleri ve km.leri görmedi. Sizin söylediğiniz km.ler gerçekten harika.
Ben Ankarada yaşıyorum kışlık lastik ihtiyacı da hissetmedim hep bunlar takılı yani ama dediğim gibi çok fazla lastik kullanmadığım, hatta tek kullandığım lastik bu ve deneyimim de bu olduğu söylediğim için belki işinize yarar diye yazmak istedim istedim :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın :) ilerleyen süreçte yorumları eksik etmeyin efenim
Teşekkür ederim Can bey, ilk izlenim olarak şahane lastikler. Bu zamana kadar beklediğim için kızıyorum kendime. :)
Hayırlı olsun Reis,güzel yollarda kullan
Eski bir opelci olarak bu arabaların lastiği kesinlikle goodyear.uzun süre sorunsuz sessiz ve yeterli performans sergilemişti
Michelin lokum gibi lastik :D İzmir sıcağında jöle olur
Teşekkürler reis harbiden öyleymiş meğer. :D
Güvenli ve boş bir yolda 2-3 kalkış dip gaz yaptım ani fren yaptım efsane. :)
2 sezon asm3 kullandım süperdi bunu daha çok beğeniyorlardı bende aşırı memnun kalmıştım harika lastikler rodaj bittikten sonra yüzündeki gülümsemeye aynada bakmanı isterin :)
Asymmetric 3 kullanıp buna geçenler bariz gelişme var diyor. Yani kullanıcılar 3’e göre bariz gelişmiş diyorlar. Tyrereviews’de zaten değerleri coşmuş. :D
bu kadar yorumdan sonra acayip merak ettim bu lastiği :D en son maddi durumdan dolayı çok çıkamamıştım ama sıradaki lastik bu klasmanda olacak :D
Bence bir düşün virajlı yolları seviyorsan ve dayanım senin için önemli ise zaten dayanım şampiyonu kendisi. :)

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Geçen haftalarda iç temizliğini yaptığım golf aracın dış detaylı yıkaması yapıldı.

Öncesi

Sonrası

Yaklaşık 2,5 -3 aylık dış yıkaması yapılmamıştı. Detaylı bir şekilde yıkamaya çalıştık. Maalesef çamur ve kiri çok kurumuştu 1-2 hafta sonra tekrardan bir yıkama yapacağız.

Kullanılan malzemeler

- Karcher K2 makina
- Şampuan : Vp concentrated car wash
- Ön yıkama : Vp ph neutral snow foam
- Apc : Vp kullanıldı
- Cam için : 3d hd glass
- Demirtozu temizleyici. Kc fb
- Plastik koruyucu : Af revive
- Lastik parlatıcı : Meg endurance ( Jantlara sonax bsd uygulandı )
- Hızlı cila : Kenotek showroom shine

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Hocam, continental çok güzel lastik. Ayrıca dayanım olarak ta mükemmel. 40-50 bin km. kullanılabiliyor. Asmt3 dayanımı için düşünceniz nedir??
Murat hocam aşağıda testlerde lastiklerin dayanım testleri km cinsinden verilmiş. Asymmetric 5 incelediğim testlerde birinciydi. Kendi aracımın gruplarında uzun dönem kullanıcı yorumları da benzer tarzda.

şahsen ben Asymmetric 5, Pilot Sport 4 ve contipremiumcontact 6 bu üç model arasında kaldım tercihimi Asymmetric 5’den yana kullandım.

@mustafacagri @Atocan @Nobran @muratyz
Arkadaşlar Goodyear bayilerinde kampanya var 300₺ yakıt çeki hediye ediyorlar. Ayrıca 1 senelik kasko mevcut. Yani bıçak ile kundaklama dışında lastiğin başına ne gelirse gelsin 70₺ karlılığında değiştiriyorlar. Ayrıca 1 sene de yol yardımı mevcut. Lastik değiştirme arefesinde olanlar düşünebilir. Zira Asymmetric 5 rakibi Pilot sport 4 ve Conti neredeyse 1.5 katı daha pahalı.

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Geçen haftalarda iç temizliğini yaptığım golf aracın dış detaylı yıkaması yapıldı.

Öncesi

Sonrası

Yaklaşık 2,5 -3 aylık dış yıkaması yapılmamıştı. Detaylı bir şekilde yıkamaya çalıştık. Maalesef çamur ve kiri çok kurumuştu 1-2 hafta sonra tekrardan bir yıkama yapacağız.

Kullanılan malzemeler

- Karcher K2 makina
Eline sağlık @GöKHaN 35 tungsten gri kendini bulmuş Maşallah

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Öncesi

Sonrası

Kullanılan malzemeler

- Karcher K2 makina
Elinize sağlık güzel bir yıkama olmuş :) araç 2016 highline sanırım :) stoplar facelift stopla değiştirilmiş, acc+uzun far asistanı+tabela okuma ve şerit takip+pla+durban+u led+sunroof var, büyük ihtimalle de dsg. Baya zevkli biriymiş araç sahibi. araca da maşallah diyelim mükemmel :)

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Elinize sağlık güzel bir yıkama olmuş :) araç 2016 highline sanırım :) stoplar facelift stopla değiştirilmiş, acc+uzun far asistanı+tabela okuma ve şerit takip+pla+durban+u led+sunroof var, büyük ihtimalle de dsg. Baya zevkli biriymiş araç sahibi. araca da maşallah diyelim mükemmel :)
Çok teşekkürler elimizden geldiğince yapmaya çalıştık. :)

Araç 2016 highline özel sipariş verildi. 3 ay beklemiştik. 1.4 tsi dsg 125 lik. Yazdıklarınıza ek olarak içeride ergoactive koltuklar + ısıtma mevcut. Bildiğim tek alınmayan donanım dynaudio ses sistemi. Arka stopları geçen sene değiştirdik almanya'dan geldi. Taiwan malı değil her zaman orjinalciyiz. :mutlu:

@muratyz Çok teşekkürler. :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çok teşekkürler elimizden geldiğince yapmaya çalıştık. :)

Araç 2016 highline özel sipariş verildi. 3 ay beklemiştik. 1.4 tsi dsg 125 lik. Yazdıklarınıza ek olarak içeride ergoactive koltuklar + ısıtma mevcut. Bildiğim tek alınmayan donanım dynaudio ses sistemi. Arka stopları geçen sene değiştirdik almanya'dan geldi. Taiwan malı değil her zaman orjinalciyiz. :mutlu:

@muratyz Çok teşekkürler. :)
Maşallah gerçekten özel bir araç :) ledlerin tonu belli ediyor kendini. Keyif aracı olmuş tam anlamıyla :) ah bir de rline opsiyonu eklenseymiş keşke demeden yapamayacağım :D

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir

Öncesi

Sonrası

Kullanılan malzemeler

- Karcher K2 makina
Elinize sağlık hocam uygulama çok güzel olmuş. Bu tarz kirlerde vp ph nötr zayıf kalıyor ansf daha iyi oluyor

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Öncesi

Sonrası

Kullanılan malzemeler

- Karcher K2 makina
Ellerinize sağlık. Özel bir araca aynı oranda özel ve güzel bir uygulama yapmışsınız. Bu rengi waxla ödüllendirmelisiniz mutlaka

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ

Öncesi

Sonrası

Kullanılan malzemeler

- Karcher K2 makina
7. nesil golfte sevdiğim tek kombinasyon. Durban + Tungsten gri :) çok güzel görünüyor elinize kolunuza sağlık. Bi' ara müsait zamanınızda ayna kapaklarını da jantlarla aynı renk bir folyo kaplatın daha şahane olacaktır.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Öncesi

Sonrası

Kullanılan malzemeler

- Karcher K2 makina
Ellerine sağlık vp ph naturel çamurlu yüzeyde kir sökme durumunda zayıf kalmıştır. İçerisine az ceviz pre wash b33 gibi bir ürün karışımı yaparsanız daha etkili olur.

DENİZLİ

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
@Shirb13

Çok teşekkürler. Belki ileri ki zamanda yapılabilir :)

@Dragstar

Tavsiyeniz için teşekkürler. Dikkate alacağım :)

@ormancı

Üzerinde 2 yılı geçmiş hikari pro seramik var az da olsa etkisini gösteriyor. Wax yerine komple seramik yapılabilir yaz sonu kış başı gibi.