Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hayırlı olsun güle güle kullanın.yalnız ben bu lastikte 20000 km sonra ciddi balans sorunu yaşadım,orjinal jantlar ile..inş siz sorun yaşamazsınız
Balans sorununu biraz açabilir misiniz hocam? Balans makinasında mı sorun yaşanıyordu yoksa sürüş esnasında mı sıkıntılar vardı?

Bende Goodyear’ın Ultragrip Performance Gen1 kış lastiği var. Çıkma aldığım jant takımına montaj yaptırmıştım. Geçenlerde yazlıkları taktım. Söktüğüm lastiği (jant üzerinde) depoya götürürken fark ettim ki teker yerde düz durmakta zorlanıyor, yuvarlayınca düz gitmiyor. Lastik veya jantta problem olabilir diye düşündüm. Siz de böyle birşeyden bahsedince sormak istedim acaba benzer problemler mi diye.

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Balans sorununu biraz açabilir misiniz hocam? Balans makinasında mı sorun yaşanıyordu yoksa sürüş esnasında mı sıkıntılar vardı?

Bende Goodyear’ın Ultragrip Performance Gen1 kış lastiği var. Çıkma aldığım jant takımına montaj yaptırmıştım. Geçenlerde yazlıkları taktım. Söktüğüm lastiği (jant üzerinde) depoya götürürken fark ettim ki teker yerde düz durmakta zorlanıyor, yuvarlayınca düz gitmiyor. Lastik veya jantta problem olabilir diye düşündüm. Siz de böyle birşeyden bahsedince sormak istedim acaba benzer problemler mi diye.
Sorun çok net ve aynen şu araba 100 km hıza ulaşınca balans yapmaya başlıyor,jantlar orjinal ..balans yaptırıyorum sıfırlıyorlar yola çıkıyorsun yine balans var.en sonunda dayanamayıp 20000 de attım lastikleri michelin pilot sport 4 aldım .aynı jantlar ile çok mutlu ve balanssızım şimdi..ayrıca michelin daha sessiz..fabrika verileri falan bakmadım nedir ama ikisinide kullanan biri olarak michelin derim

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bugün de kendi aracımı yıkadım.

Öncesi

Makina kullanmadım

Sonrası

Araç kapalı kısımdaydı yinede gördüğünüz gibi toz katmanı vardı üstünde yaklaşık 5 günlük. Ön yıkama yapmadım sadece şampuan ve durulama. 4:30 saat sürdü. Motor temizliği yarına kaldı.

Kullanılan malzemeler :

- Şampuan : Vp concentrated car wash
- Apc : Vp kullanıldı
- Cam için : 3d hd glass
- Lastik parlatıcı : Sarp ( Jantlara bsd uygulandı )
- Hızlı cila : Sonax bsd

Demirtozu ve plastik korumayı yakın tarihte uyguladığım için bu yıkamada pas geçtim.

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel

Öncesi

Makina kullanmadım

Sonrası

Araç kapalı kısımdaydı yinede gördüğünüz gibi toz katmanı vardı üstünde yaklaşık 5 günlük. Ön yıkama yapmadım sadece şampuan ve durulama. 4:30 saat sürdü. Motor temizliği yarına kaldı.

Kullanılan malzemeler :

Demirtozu ve plastik korumayı yakın tarihte uyguladığım için bu yıkamada pas geçtim.
Elinize sağlık,araca Maşallah

Son fotodaki yansımaya bayıldım,4bucuk saatlik emeği yansıtıyor

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Çok teşekkürler elimizden geldiğince yapmaya çalıştık. :)

Araç 2016 highline özel sipariş verildi. 3 ay beklemiştik. 1.4 tsi dsg 125 lik. Yazdıklarınıza ek olarak içeride ergoactive koltuklar + ısıtma mevcut. Bildiğim tek alınmayan donanım dynaudio ses sistemi. Arka stopları geçen sene değiştirdik almanya'dan geldi. Taiwan malı değil her zaman orjinalciyiz. :mutlu:

@muratyz Çok teşekkürler. :)
Bence arka stoplar afet duruyor :taraa:. Maşallah :nazar:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Öncesi

Makina kullanmadım

Sonrası

Kullanılan malzemeler :

Ellerinize sağlık finaller ne kadar emek verdiğinizi gösteriyor, bence konu açın daha güzel faydalanalım sizin uygulamalarınızdan.:)

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye

Öncesi

Makina kullanmadım

Sonrası

Kullanılan malzemeler :

Maşallah hocam:nazar: Sizin uygulamaları çok beğeniyorum disiplinli çalışıyorsunuz. Ayrıca stoplar ben burdayım diyor. Tr de ki en temiz Astra K sizin ve @Berkay'ın. Ellerinize sağlık.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

Öncesi

Makina kullanmadım

Sonrası

Kullanılan malzemeler :

Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor. Stopları neden söktünüz değiştirmek için mi anlayamadım o kısmı:D

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Sorun çok net ve aynen şu araba 100 km hıza ulaşınca balans yapmaya başlıyor,jantlar orjinal ..balans yaptırıyorum sıfırlıyorlar yola çıkıyorsun yine balans var.en sonunda dayanamayıp 20000 de attım lastikleri michelin pilot sport 4 aldım .aynı jantlar ile çok mutlu ve balanssızım şimdi..ayrıca michelin daha sessiz..fabrika verileri falan bakmadım nedir ama ikisinide kullanan biri olarak michelin derim
Aynı sorunu ben de Astra H marka aracımın üzerinde gelen Goodyear Eagle NCT5 lastikler ile yaşadım. En sonunda 33000 km civarıydı sanırım primacy 3 alıp kurtulmuştum.
Her lastikte olacak diye bir sorun yok tabii ki.

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
@muratyz @_CaN_ @Sercan20 @MoonDance

Çok teşekkürler yorumlarınız için. Elimden geldiği ve öğrendiğim kadar yıkama işini düzgün yapmaya çalışıyorum.

@Mentalfeed

Stopların içleri tozlanıyor yada çamurlaşıyor her ne kadar gözükmese de detaycı olarak oralarında temiz kalmasından yanayım. O yüzden 3 ayda 1 söküp içlerini apc ile temizliyorum. :)