Geçmiş olsun abi, diskin inceliğine bakıldığını ilk kez duydum hani öyle absürt incelikte falan olsa servis de değiştirirdi bence, ama üşenmeyip kumpasla ölçüp bırakmış seni. Diskin üstünde minimum kaç mm de kullanılması gerektiği yazıyor, oraya bakıp ölçmüş.
Fren pedalında titreme şikayeti olmadığı için sadece balata kontrolü yapıp göndermiş servis, ki ben daha ölçüp böyle böyle diyenini görmedim. Ancak fatura olur ve titreme şikayeti gelirse sanayide söküp tornaya gönderirler. Servis de değiştirir diye tahmin ediyorum.
Bilindik herhangi bir marka olur abi zaten aracın özel bir durumu da yok. Disk boyutunda veya balata tipinde çok fazla çeşit olduğundan karıştırabiliyorlar, parça almaya kendin gideceksen numune olarak yanında götürmeni tavsiye ederim. Ben orijinal veya OEM parça fiyatları yan sanayi fiyatlarını kat kat geçtiğinden bazı parçaları yan sanayi kullanırken pek çekinmiyorum açıkçası.
Bir seferinde pedal titriyordu, diskleri değiştirdik titreme arttı. Takılan disk yamuk çıktı, yan sanayi parça da tabi kalite kontrol de kötü olabiliyor. Şimdi daha kalite kontrol yapmayan bir firmanın döküm titizliğine, ısıl işlemine ne bileyim doğru hammadde kullanıp kullanılmadığına vs. nasıl güveneceğiz. Bir marka yazıyordu üzerinde ama noname desek de olur kendine.

En azından piyasada bolca markanın ürünü var. Sadece balatada Ferodo bu ara bir kaç kez denk geldi taktırırken neredeyse yan sanayilerle aynı paraya denk geldi. Kendi parçacınız varsa, yan sanayi de tercih edebilirsiniz. Parçacı düzgün olursa şikayet gelen ürünle uğraşmaz zaten.
Frenciler yine mekanikçilere göre daha hızlı çalışıyor, ellerinde malzeme genelde olur parça da beklemezsiniz. Acelen olursa büyük bir frenciye uğra en fazla 30 dk da aracı teslim eder, sıra vs. yoksa tabi.
Yalnız balata için özellikle ötmeme garantisi isteyin, markalı da olsa bazı balatalar ötebiliyor.