Bugün Aracınızın Başına Ne Geldi?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Abi bizde Fransızlardan çok çektik, hararet göstergesi 2013 Reno Captur da da yok 2 kere Cont yandı ve araç şu anda 150 binde. Hem yağ hemde su yakıyor, inanılmaz fazla değil ama ayda 100 ML su 50 60 ml yağ koyuyoruzdur. (0.9 benzinli motor)
Çok basit bir şeyi koymayıp, e biz ona sensör koyduk uyarıyor deyip geçiyorlar. Böyle durumlarda ise kullanıcıları mağdur ediyorlar. Aklıma bluetooth obd alıp arabaya koymak geldi. Bir daha başımıza gelirse yolda en azından değerleri görebilmek adına. Yağın belli oranda eksilmesi normal, duvarlar yağlandıktan sonra yanma sırasında onlar da yanıyor. Kitapçıkta olması lazım ancak su eksiltme kötü tabi, geçmiş olsun.
Geçmiş olsun hararet göstergesini vw bazı modellerde hayalet ekrana ilk geçtiğinde ekrana koymuştu sonra tekrar analog yaptılar ekranın iki yanında önemli kesinlikle
Bu tarz şeylerin hatası kabul edilebilir değil bence. Kesinlikle her araçta olmalı, gerçi devir ibresi koymayan üreticiler varken çok şey demeyelim yine. :smilex:
Geçmiş olsun, iyi yolda kalmamışsın.
Hararet göstergesi malesef Volvo S90'da da yok. Baz versiyonda uyduruk bir ekran var onda hararet göstergesi var ama devir göstergesi yok. İlla birşeyi eksik yapacaklar. Hayır ne battı da o koca ekrana hararet göstergesini eklemedin. Ne kazancın oldu? Bazı eski racing tipi motorlarda da benzin göstergesi yoktu. Seneler önce bir arkadaşım CBR600'e bindirmişti, benzin göstergesi olmamasına şaşırmıştım. Neymiş, bitmeye yakın sarı bir ışık yanıp sönüyormuş. Tam ışık yanıyor sen daha yakıt vardır diye otobandaki tesise girmiyorsun geçtikten 3 km sonra ışık yanıyor ve süpriz bir sonraki servis alanı 50km ötede. Hadi seç birini ?
Bazı sivri zekalı mühendislerin mi yoksa tasarımcıların fikri mi bilmiyorum da bu fikir kimden çıktıysa kulakları çok çınlamıştır eminim. Niye yapmadıklarının pek bir anlamı yok bence. Ya conta yaksın gelsin serviste yapalım yada bu kasada çıkaralım yeni kasada yenilik diye koyarız diye yapıyorlar ben başka bir şey düşünemiyorum. Yakıt ibresi koymamak da tam bir sivri zeka örneği olmuş. Aslında kullanıcıların bu tarz şeylerde daha sıkı olup inatla almaması gerekiyor ancak kitle çok dağınık ve haberleşme zayıf olduğundan mümkün değil. En azından motosiklet camiası daha sıkı ve iletişim halinde. Dünya çapında tepki gösterirlerse belki firma ekleyebilir. Bir motor alacak olsam kesinlikle yakıt ibresi olmayan bir motor tercih etmem.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Çok basit bir şeyi koymayıp, e biz ona sensör koyduk uyarıyor deyip geçiyorlar. Böyle durumlarda ise kullanıcıları mağdur ediyorlar. Aklıma bluetooth obd alıp arabaya koymak geldi. Bir daha başımıza gelirse yolda en azından değerleri görebilmek adına. Yağın belli oranda eksilmesi normal, duvarlar yağlandıktan sonra yanma sırasında onlar da yanıyor. Kitapçıkta olması lazım ancak su eksiltme kötü tabi, geçmiş olsun.

Bu tarz şeylerin hatası kabul edilebilir değil bence. Kesinlikle her araçta olmalı, gerçi devir ibresi koymayan üreticiler varken çok şey demeyelim yine. :smilex:

Bazı sivri zekalı mühendislerin mi yoksa tasarımcıların fikri mi bilmiyorum da bu fikir kimden çıktıysa kulakları çok çınlamıştır eminim. Niye yapmadıklarının pek bir anlamı yok bence. Ya conta yaksın gelsin serviste yapalım yada bu kasada çıkaralım yeni kasada yenilik diye koyarız diye yapıyorlar ben başka bir şey düşünemiyorum. Yakıt ibresi koymamak da tam bir sivri zeka örneği olmuş. Aslında kullanıcıların bu tarz şeylerde daha sıkı olup inatla almaması gerekiyor ancak kitle çok dağınık ve haberleşme zayıf olduğundan mümkün değil. En azından motosiklet camiası daha sıkı ve iletişim halinde. Dünya çapında tepki gösterirlerse belki firma ekleyebilir. Bir motor alacak olsam kesinlikle yakıt ibresi olmayan bir motor tercih etmem.
1 kere bende conta yandı ve uyarı süperdi ya! Emniyet kemeri uyarı sesi gibi araba öttü motoru kitledi hemen sağa çektim, bir baktık conta yanmış. ??? Ama bu uyarıyı niye conta yanınca veriyor? Aşırı saçma bir şekilde dizayn etmişler. 50-60 tlye ısı ölçer gibi bir şey alıp radyatöre bağladık, anlık ısısını ölçüyoruz artık.

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
1 kere bende conta yandı ve uyarı süperdi ya! Emniyet kemeri uyarı sesi gibi araba öttü motoru kitledi hemen sağa çektim, bir baktık conta yanmış. ??? Ama bu uyarıyı niye conta yanınca veriyor? Aşırı saçma bir şekilde dizayn etmişler. 50-60 tlye ısı ölçer gibi bir şey alıp radyatöre bağladık, anlık ısısını ölçüyoruz artık.
:) O nasıl bir olay yandıktan sonra niye uyarıyorsun dalga geçer gibi

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Bizim muavin gibi. Otobüsü duvara vurduktan sonra " abi vurdun dur " demişti:smilex:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
:) O nasıl bir olay yandıktan sonra niye uyarıyorsun dalga geçer gibi
Sorma :D :D sonra patronu aradım dedim conta yandı herhalde araba kendini kitledi, dedi arabayı kesiciye falan mı soktun nasıl becerdin :d :D Allah'dan sorun bende değildi, gerçi gençliğimiz var öderiz. hhahaa :smilex::smilex:
Bizim muavin gibi. Otobüsü duvara vurduktan sonra " abi vurdun dur " demişti:smilex:
Oda iyimiş Emre abi :D :D sanki biz anlamadık. :kahkahaa:

Celal

Uzman Detaycı
Üye

Sevdiğim çocukluk arkadaşım memlekette yıkamacı,bazen arabayı ona yıkatırım kendi malzemelerimi veririm oda hiç itiraz etmez yıkar parlatır,bu sefer biraz fazla parlattı sanki..arabayı ona bırakıp kızıma peynşr almaya gittiğimde kaputta leke görüyor çıkaramayınca ince zımpara,su vs.ile girişiyor tabi kaputun kaplama olduğunu anlamıyor dolayısıyla kaplama pert..canın sağolsun dedik yapacak bişey yok..bugün @specialworks Bayram abi yenisi ile değiştirdi sağolsun yapmışken tavanıda yaptık..kedilerden korkmuyoruz artık:)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Bugün günübirlik olarak C4 le Amasra'ya gittik. Dönüşte Devrek-Mengen arasında hararet yaptı. Araç kendini korumaya aldı, devir kesici ile zar zor da olsa rampalarda salarak da olsa contayı yakmadan eve vardık. Asıl fatura için yarın bekleyip görelim. İşin kötü yanı araç hararet yaptığında rampa çıka çıka gidiyorduk telefon çekmiyor, yoldan doğru dürüst araç geçmiyor ve gece. Su eksiltme yok, fanda problem yok harıl harıl tahminim devirdaimden kaynaklı. Araç 94.000Km de canı triger seti istiyor gibi ama hayırlısı bakalım yolda bırakmadan geldik ya ona şükür.
Edit: Hararet ibresi koymayan Fransızlara selamlar.
Devirdaim ve termostat değişimi ile problemi çözdük. Gitmişken periyodik bakımı da yaptırdık.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Yine bir karaktersiz vakası. Sol ön sis farı çerçevesinin bir ayağı tutmuyordu, geçenlerde bir kaç gün araba evdekilerdeydi böyle böyle deyince şöyle bir baktım çerçeve zaten emanet duruyordu düşmüştür dedim. Bugün çerçeveyi alıp soluğu kaportacımda aldım bir baktık cam da kırık. Araba 2 gün Cebeciye gitmişti o arada halletmişler sisi.

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Yine bir karaktersiz vakası. Sol ön sis farı çerçevesinin bir ayağı tutmuyordu, geçenlerde bir kaç gün araba evdekilerdeydi böyle böyle deyince şöyle bir baktım çerçeve zaten emanet duruyordu düşmüştür dedim. Bugün çerçeveyi alıp soluğu kaportacımda aldım bir baktık cam da kırık. Araba 2 gün Cebeciye gitmişti o arada halletmişler sisi.
Geçmiş olsun başka ne denir ki

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Geçmiş olsun kardeşim, diyecek birşey bulamıyorum.

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
geçmiş olsun,üzücü gerçekten ama ALLAH beterinden korusun

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Geçmiş olsun kardeşim, yorumsuz gerçekten...

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
geçmiş olsun en azından bu sefer küçük bir şeymiş. Sizin arabayı bu başlıkta görünce korkuyorum artık :)
Teşekkür ederim :) Bende şaşırdım bu defa zararsız atlatmışım :saskin:

Geçmiş olsun kanka da o şapkayı merak ettim:smilex:
Bizim saçlar seninki gibi balta girmemiş orman değil, kamufle ediyoruz işte. Şapkanın biz özelliği yok, bildiğin Rapçi şapkası :smilex:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Park yerinde yeni bir sürpriz :) ama nihayet zahiyatsız temizledim :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Geçmiş olsun. Artık bu başlıkta postu olması şu arabanın :)
Benimde yeni taktığım sibop kapaklarını çalmışlar. :utandımx:

Hepsi gitmiş...
Bir zamanlar benim de sürekli çalınıyordu. Daha sonra krom kapak takmayı bıraktım, çinden 100 lü kırmızı ve yeşil kapak aldım. Çalındıkça takıyorum :D