Bugün Aracınızın Başına Ne Geldi?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Aracım diğer tarafına baktığımda o kısmı eşit aralıkta,muhtemelen varilin çarpması ile beraber çamurluk hafif geriye doğru yaslandı ve oraya bitişik bir hal aldı.evet dediğinizi gibi çokta kayde değer bişi değil ama bugün bir gel bakalım demişti usta,acaba hiç gitmesem mi bilemedim şimdi :confused:
Daha net bir foto aldım sabah
Bu kadar yakından bakınca iyi boyanmamış olduğu kanaatina vardım :( Daha şimdiden malesef boya almış başını gezintiye çıkmış. @cabay 'ın da dediği gibi tamponun sökülerek boyanması gerekiyor. İlk fotoğrafta sökülmeden yaptığı izlenimine vardım. Tamponu söküp zımpara ardıdnan rötüş yaparsa iş büyümeden çözülebilir. Ben açıkçası bir daha o kısmı boyatmazdım ama çözüm yeniden boyama ise de yapacak birşey yok :(

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Aracım diğer tarafına baktığımda o kısmı eşit aralıkta,muhtemelen varilin çarpması ile beraber çamurluk hafif geriye doğru yaslandı ve oraya bitişik bir hal aldı.evet dediğinizi gibi çokta kayde değer bişi değil ama bugün bir gel bakalım demişti usta,acaba hiç gitmesem mi bilemedim şimdi :confused:
Daha net bir foto aldım sabah
Tampon sökülmeliydi hocam. Sökmedikleri için öyle bir görüntü ortaya çıkmış.

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Bakalıö gün içinde eşim bi göstermeye gidecek,ustanın yorumuda önemli ne diyecek bakalım

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
@srknatmn hocam yetkili serviste yaptırmama sebebinizi merak ettim.
Özel bir sebebi olmadı aslında.Burada daha önceki araçlarımda da birkaç defa kaporta işlemi yaptırdım ve açıkçası çok memnun kalmıştım.Olay yaşandığı gün tutnak vs de tutmadık,trafik sigortası vs devreye sokulmadı.durum böyle olunca da yetkili servise gitmek aklıma gelmedi diyeyim.kaldı ki bana en yakın yerdek yetkili servis ile zaten yakın zamanda sağ farımdan dolayı birsürü sorun yaşadım,onlarında hizmet kalştesi çok düşük olunca oraya yönelmek aklıma gelmedi diyeyim.

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Tekrardan konu açmak istemedim ama lokal boya gören bu aracım için en erken ne zaman polisaj boya koruma yaptırmam doğru olur sizce?

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Tekrardan konu açmak istemedim ama lokal boya gören bu aracım için en erken ne zaman polisaj boya koruma yaptırmam doğru olur sizce?
Bu mevsim şartlarında 1 ay sonra tam kuruma gerçekleşir:) Sonrasında boya koruma yapabilirsiniz.

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Bu mevsim şartlarında 1 ay sonra tam kuruma gerçekleşir:) Sonrasında boya koruma yapabilirsiniz.
Kürlenme süresi gerçekten 1 ay sürermi?Eyvah eyvah benim planlar yine suya düştü o halde.bu arada aracı yıkamamda bir sakınca olurmu?şampuanla vs,wax kullanmamım yada hızlı cila atmanın sakıncası olur mu?Çok soru sormuşum bu arada yazdıklarıma bakınca :)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Kürlenme süresi gerçekten 1 ay sürermi?Eyvah eyvah benim planlar yine suya düştü o halde.bu arada aracı yıkamamda bir sakınca olurmu?şampuanla vs,wax kullanmamım yada hızlı cila atmanın sakıncası olur mu?Çok soru sormuşum bu arada yazdıklarıma bakınca :)
30 günden önce yüzeye bir cila,wax vb yüzeyi mühürleyecek ve boyanın tam olarak kürleşmesini engelleyebilecek ürünlerin kullanımından kaçınılmalıdır. Cilasız şampuanlarla yıkayabilirsiniz. Boyanan panelleri 1 ay boyunca korumasız bırakmalısınız :)

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana

Sitemizde karaktersiz bir komşumuz gece kapısını vurmuş. Kameradan tespit etmeme rağmen ben yapmadım dedi. Yüzüne tükürsen yağmur yapıyor der böyleleri..
Çok geçmiş olsun hocam. Maalesef devir artık çok bozuldu ve böyle insanlar çok türedi. Allah'ın dan bulsun. Diyecek başka birşey yok.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ravenous

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Şikayetçi olsanız? Ben acımam valla...

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kime, nereye şikayetçi olayım?

Arkadaşımın aracına çarptılar, çarpan şahıs benim ehliyetim yok hadi görüşürüz demiş, basmış gitmiş.

Günlerdir uğraşıyor adam, bir oraya bir buraya..

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara

Sitemizde karaktersiz bir komşumuz gece kapısını vurmuş. Kameradan tespit etmeme rağmen ben yapmadım dedi. Yüzüne tükürsen yağmur yapıyor der böyleleri..
Çok geçmiş olsun. İki araç arasını net şekilde görmeyen görüntüden birşey kanıtlayamıyorsunuz maalesef. Aynısı benim başıma geldi Evi taşıdık, bir gece yattık kalktık sabah vaziyet böyleydi. Güzel bir hoşgeldin komşu hediyesi.. Neyseki boyasız göçük düzeltmeyle halloldu. Umarım rotüş ile halledebilirsiniz ve içinize siner.

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
@ravenous geçmiş olsun hocam. Site hayatının gerçekleri. Benim araçta o gösterdiğinizden 4 adet var. birisi akıllara zarar boyıutlarda... Az önce araba yıkarken bisiklet binmenin yasak olduğu yerde bisiklet binen küçükler (onların zerre kadar kabahati yok, eğitimleri eksik kalmış maalesef) yanımdaki araca sol ön çamurluktan girdi. Annesi üstten oğlum birşeyin var mı? diye sordu ve kalınan yerden devam edildi. Aracın sahibini tanıyorum, çocuğun ailesini de tanıyorum. Artık kendi aralarında nasıl hallederler blmiyorum. Çocuktur hata yapar, anne baba uyarmadıkça aynılarını yapmaya devam edecekler.

ravenous

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Mugzy,

Size de geçmiş olsun hocam, hayırlısı bakalım, ben yaptırmaktan usandım

@cabay,

Aynen katılıyorum, ailesi eğitim vermiyor diyeceğim ama ailesi de eğitimsiz.
Benim aracın kapısına vuran şahsiyeti görsen, havası 1500. Kariyer sahibi falan filan. Haa adam mı dersen değil tabiki. İnsan vurmuş gelir özür diler, ben yapmadım diyor üstüne.

2 gün önce de 2 tane çocuk kaputtan tutunup, sileceği yakalamış. Ordan ön camın oraya çıkıp tavana çıkmışlar. Şaka gibi geliyor değil mi? Kamera kaydı var. Babaları olacak şahıslar çocuktur dedi.

Ne yapayım bunlara siz söyleyin. Demin gittim paralel park yerine uzunlamasına koydum aracı. Yarın da not yazacağım camına. Kapınızı insan gibi açınız, çocuklarınıza sahip çıkınız diye.