Bugün Aracınızın Başına Ne Geldi?

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Bu memlekette efendilik-insanlık öldümü ya...
Eşim avm de çalışıyo ve aracı avm nin açık otoparkına bırakıyor.Sen gel bi güzel vur-gömçür ve kaç.İnsanlık mı bu soruyorum yahu.Şimdi anadolu sigortadan kasko poliçemde hasarsızlık klozum var ve 10 güne kaskom bitmek üzereydi.Kaskomu devreye sokup aracı yaptırmak bu durumda sanırım en doğrusu olur gibi?Geçen ay yaşadağım kaza da karşımda en azından bir muhattap vardı birşekilde ve masrafı almıştım kendisinden.Bu defa o da yok maalesef..Sol çamurluk üstü içeri göçmüş,kapıda alt tarafa doğru sürtmeler var ama ellemedim hiç,silmekle uğraşmadım,silsem o beyazlıklar kireç tozu gibi çkıyor biraz ama daha fazla ellemedim yinede.Elalemin sorumsuzluğu yüzünden yine git uğraş dur,kaskosu ayrı,eksperi ayrı,ustası ayrı.Hayrolsun bakalım ya inşallah bu durumlarımız.

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Eşim avm de çalışıyo ve aracı avm nin açık otoparkına bırakıyor.Sen gel bi güzel vur-gömçür ve kaç.İnsanlık mı bu soruyorum yahu.Şimdi anadolu sigortadan kasko poliçemde hasarsızlık klozum var ve 10 güne kaskom bitmek üzereydi.Kaskomu devreye sokup aracı yaptırmak bu durumda sanırım en doğrusu olur gibi?Geçen ay yaşadağım kaza da karşımda en azından bir muhattap vardı birşekilde ve masrafı almıştım kendisinden.Bu defa o da yok maalesef..Sol çamurluk üstü içeri göçmüş,kapıda alt tarafa doğru sürtmeler var ama ellemedim hiç,silmekle uğraşmadım,silsem o beyazlıklar kireç tozu gibi çkıyor biraz ama daha fazla ellemedim yinede.Elalemin sorumsuzluğu yüzünden yine git uğraş dur,kaskosu ayrı,eksperi ayrı,ustası ayrı.Hayrolsun bakalım ya inşallah bu durumlarımız.

Çok geçmiş olsun hocam, senle ben sanırım bu konulardan en muzdarip insanlarız. Benim araç daha 2 aylıkken bundan çok daha hafifi başıma gelmişti. Tabii muhattab kaçmadan yakalayıp tutanağı tutmuştuk. Tutanağa gerek de yoktu ama adam ısrarla trafik sigortam yaptırır dedi. Çektim servise, yaptırdım. Birde değer kaybı 2000 TL aldım. Eğer ki kamera filan var ise, görüntülere ulaşabiliyorsan sonuna kadar kovala. Memleketin şerefsizi maalesef bitmiyor...

Birde o beyazlıklar eğer boya kalıntısı ise izop alkol ile çok kolay temizleniyor. Boyada sıkıntı yoksa göçükçüler çok uğraşmadan tertemiz çeker oraları.

Son düzenleme:

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Çok geçmiş olsun hocam, senle ben sanırım bu konulardan en muzdarip insanlarız. Benim araç daha 2 aylıkken bundan çok daha hafifi başıma gelmişti. Tabii muhattab kaçmadan yakalayıp tutanağı tutmuştuk. Tutanağa gerek de yoktu ama adam ısrarla trafik sigortam yaptırır dedi. Çektim servise, yaptırdım. Birde değer kaybı 2000 TL aldım. Eer ki kamra filan var ise, görüntülere ulaşabiliyorsan sonuna kadar kovala. Memleketin şerefsizi maalesef bitmiyor...

Birde o beyazlıklar eğer boya kalıntısı ise izop alkol ile çok kolay temizleniyor. Boyada sıkıntı yoksa göçükçüler çok uğraşmadan tertemiz çeker oraları.
Teşekkürler hocam saolasın.
Elimde 1:1 sulandırılmış fısfıs şişede ipa var,iş görürse şimdi inip o beyaz boya kalıntısı gibi olan sürtme yerlerini bir mf bezle silsem mi?Belki dediğini gibi göcükte boyaya gerek kalmadan çekmeyle düzelir inşallah..

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Elimde 1:1 sulandırılmış fısfıs şişede ipa var,iş görürse şimdi inip o beyaz boya kalıntısı gibi olan sürtme yerlerini bir mf bezle silsem mi?Belki dediğini gibi göcükte boyaya gerek kalmadan çekmeyle düzelir inşallah..
Çok geçmiş olsun, büyük ihtimalle sulandırılmış ipa işinizi görür. Göçükçüde de şansınızı denemekte fayda var.

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Benim 2 gün önce bu başlıkta eklediğim bir resim var. Kapıyı çakmış bana kırmızı boya olduğu gibi benim kaportadaydı. QD ile filan sildim çıkmadı. İPA sıkıp sadece bir defa temizlemek için üstünden geçtim tertemiz.
Göçüklere bakınca öyle sert göçük yok. Tertemiz çekip yağlı çekiçle bence eskisi gibi olur. Önemli olan göçüğün tipi. Örneğin tornavida saplanması gibi göçükler çekilemiyor. ama bu tür göçüklerde sanat icra ediyorlar resmen.

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.

Çok Geçmiş olsun hocam daha büyük ve kötü görünen bir kaza yaşamıştım göçük düzeltme ile %95 eskisi gibi yapmışlardı boyanın zarar gördüğü tırnak ucu kadar bir iki kısım vardı o kısımlara rütuş boyası yapın dedim sadece 1 sene sonra döküldü tekrar sürdüm ama bende vernik biraz yıpranmıştı sürtünmeden dolayı hologramımsı matlık olmuştu o zamanlar kasaplık edip fırçayla yıkıyordum aracı öyle binmiştim :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Hocam geçmiş olsun :( üzücü bir durum olmuş yine. Şahsi görüşüm boyasız göçük düzeltme ile şansınızı muhakkak deneyin birkaç farklı dükkanda. Bu yöntem işe yaramazsa ondan sonra kaskoyu delip delmemeyi düşünün derim. Göründüğü kadarıyla boyaya fazla zarar gelmemiş. Ama hasar gören yerde düzeltme ile % kaç verim alınır onu ustalar söylerse ona göre yol haritası çizin derim.

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Sabah işe gitmeden 1:1 oranlı ipalı su ile biraz bastıra bastıra sildim,beyaz izler büyük oranda çıktı,ancak bastırmak gerekiyor biraz işlemiş kaportaya.Tahmin ediyorum ki,bi pasta işlemi ile o kalıntılar çıkacaktır.sizin görüşünüz nedir bu konuda?
Çamurluk üstü ve kapı kenarında oluşan hafif göçüğü kaportacıda yada sizin tavsiye edebileceğiniz bir mini onarımcı var ise düzeltirler gibime geliyor.Kaskoyu hiç devreye sokacak bir durum yok gibi sanki.Masraflık bir durum göremiyorum pek,en kötü ufak meblağı cepten veririz sağlık olsunda.
Tam kapı bitişiğinde olan yerde yanlız sanırım boya kalkmış komple 1-2 cm lik genişlikte.orası rotuş ister kesin.
Sizlerinde değerleri fikirleri ve yönlendirmeleri fayda sağlayacaktır bana mutlaka.Teşekkürler
Sildikten sonraki hali

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Geçmiş olsun, herseyde vardır bir hayır. Boyasız göçük düzeltmeyle düzelebilir umarım, bence önce boyasız göçük uzmanlarının danışın derim.

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Geçmiş olsun,

Böyle durumlar için ne wax ne seramik kaplama faydasız maalesef,

İmkanlar çerçevesinde iyi kötü bir şeffaf kaplama özellikle bu dönemde şart oldu.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Çok geçmiş olsun, boyada kırılma var gibi gözüküyor. Bunu boyasız düzeltmek biraz zor olabilir :( İstanbul'daysan Teknikeloto'ya bir gösteriver. Yaparız derlerse kesinlikle yaparlar. Yaparız ama biraz iz kalabilir da diyebilirler. Veya tamamen micron boya ile düzeltebiliriz de diyebilirler.
Görür görmez ne derler ise arkasındadırlar.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Çok geçmiş olsun hocam, senle ben sanırım bu konulardan en muzdarip insanlarız. Benim araç daha 2 aylıkken bundan çok daha hafifi başıma gelmişti. Tabii muhattab kaçmadan yakalayıp tutanağı tutmuştuk. Tutanağa gerek de yoktu ama adam ısrarla trafik sigortam yaptırır dedi. Çektim servise, yaptırdım. Birde değer kaybı 2000 TL aldım. Eer ki kamra filan var ise, görüntülere ulaşabiliyorsan sonuna kadar kovala. Memleketin şerefsizi maalesef bitmiyor...

Bir senin birde @srknatmn mesajları görünce yine ne oldu diye bakmaya korkuyorum :(

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Çok geçmiş olsun, boyada kırılma var gibi gözüküyor. Bunu boyasız düzeltmek biraz zor olabilir :( İstanbul'daysan Teknikeloto'ya bir gösteriver. Yaparız derlerse kesinlikle yaparlar. Yaparız ama biraz iz kalabilir da diyebilirler. Veya tamamen micron boya ile düzeltebiliriz de diyebilirler.
Görür görmez ne derler ise arkasındadırlar.
hangi semtte bu teknikel oto.yarın istanbulda olacağım da duruma göre giderim.herzamanki gittiğim ustaya gösterdi eşim aracı bugün.göçük çekip düzeltilir,çamurluk kısmına vernik ve az boya atılarak düzelir demeye getirmiş.kapı tarafını boyamadan rotuş ile kaparız demiş.

yer burasımıdır ?

istanbul teknikeloto - Google'da Ara

Son düzenleme:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
hangi semtte bu teknikel oto.yarın istanbulda olacağım da duruma göre giderim.herzamanki gittiğim ustaya gösterdi eşim aracı bugün.göçük çekip düzeltilir,çamurluk kısmına vernik ve az boya atılarak düzelir demeye getirmiş.kapı tarafını boyamadan rotuş ile kaparız demiş.

yer burasımıdır ?

istanbul teknikeloto - Google'da Ara
Linki açamadım :(
www.teknikeloto.com
Maltepe'deki yerlerine gitmeni öneririm. Hayrettin usta görsün o nederse sonucu da aynen öyle çıkar :)
Google Haritalar

Hertz'in arkasında kalan sokaktan girip ilk gelen sokaktan sola e-5'e doğru gittiğinde sokak bitiminde sağda kalıyor.
P.S: Hayrettin ve Ali Kemal bu işi Honda fabrikasında Japonlar ile birlikte çalışarak öğrenmişler.

Son düzenleme:

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Linki açamadım :(
www.teknikeloto.com
Maltepe'deki yerlerine gitmeni öneririm. Hayrettin usta görsün o nederse sonucu da aynen öyle çıkar :)
Google Haritalar

Hertz'in arkasında kalan sokaktan girip ilk gelen sokaktan sola e-5'e doğru gittiğinde sokak bitiminde sağda kalıyor.
P.S: Hayrettin ve Ali Kemal bu işi Honda fabrikasında Japonlar ile birlikte çalışarak öğrenmişler.
bilgiler için çok saolun.lüleburgazda olmam biraz dezavantaj olacak gibi.attığınız konum bana attıkları konum ile aynı.servis müdürleri ile görüştüm telde,resimlere göre baktığında ortlama 750 tl tutar dedi.Mümkün mertebe boya işine girmeden çözmeye çalışırız dedi.Anadolu yakasına da geçmem gerekecek bu durumda,benim yerim avrupada bakalım hayırlısı ne ise o olacak.ilk etapta autoking e de gösterip,mini onarım policem var,ordan yaptırtmaya çalışacağım duruma göre.

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Üstad bu adamlar çok iyi bilgin olsun,ben avrupa yakasında oturuyorum ama böyle işim olduğu zaman bende buraya gidiyorum,işinin ehli adamlar giderseniz çok memnun kalacaksınız

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Çok geçmiş olsun malesef üzülerek insanlık ölmüş vaziyette. Cahillik saygısızlık git gide çoğalıyor.

DENİZLİ

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Üstad bu adamlar çok iyi bilgin olsun,ben avrupa yakasında oturuyorum ama böyle işim olduğu zaman bende buraya gidiyorum,işinin ehli adamlar giderseniz çok memnun kalacaksınız
Şu an istanbula geldim,avrupadayım.Bana bu cumartesi doldu olduğunu söyledi.haftaya buyrun gelin dedi,deidiğiniz kadar iyi bir hizmetleri var ise,cebimden öderim sanırım napim,,Bakalım nen son ne olacak?