Buhar Makinesi tavsiyesi

mtekin

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Evde ve arabada kullanmak için buhar makinesi bakıyorum. Uzun ömürlü olsun diye karcherlere baktım. Çaydanlık gibi olanı saymazsak sc2 den başlıyor. Lakin Sc2-Sc2 easyfix-sc2 premium-sc2 deluxe modelleri var. Hangisini tavsiye edersiniz. Yada o kadar para verme alf bt 122 al geç mi dersiniz. Aslında alf'ın bana göre tek dezavantajı uzun sürede çalışmaya hazır olması. Aslında fiyatı yüksek olmasa sc3 en kullanışlısı. 30 sn de çalışmaya başlayabiliyor.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Evde ve arabada kullanmak için buhar makinesi bakıyorum. Uzun ömürlü olsun diye karcherlere baktım. Çaydanlık gibi olanı saymazsak sc2 den başlıyor. Lakin Sc2-Sc2 easyfix-sc2 premium-sc2 deluxe modelleri var. Hangisini tavsiye edersiniz. Yada o kadar para verme alf bt 122 al geç mi dersiniz. Aslında alf'ın bana göre tek dezavantajı uzun sürede çalışmaya hazır olması. Aslında fiyatı yüksek olmasa sc3 en kullanışlısı. 30 sn de çalışmaya başlayabiliyor.
Alf bt-122 tavsiye ederim.Ben beko aldım,dayıma alf aldım.Beko yu yedeğe ayırmayı düşünüyorum.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Ben de alf bt-122 kullanıyorum, başlarda basıncından çok memnun değildim ama sanırım yanlış kullanmamdan kaynaklanıyormuş Son kullanmamda fark ettim suyu 1 litre kadar doldurup yeteri kadar bekleyince kuvvetli bir şekilde veriyor buharı. Tek sıkıntısı her tekrar su ekleyip çalıştırmanız da su atıyor ve bazen buharla birlikte de damla damla su atıyor.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Az önce sipariş geçtim alf aldım bende cumartesi falan gelir merak içindeyim. İçindeki aparatlarına tav oldum açıkçası:taraa:
ben aldığımdan beri tavanı silmek için süpürge gibi bir ucu var bez takılan bir onu kullandım, en çokta ince basınçlı atmasına yarayan detay ucu olarak geçiyor onu kullandım amacına uygun olarak :D

mtekin

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Ben de alf bt-122 kullanıyorum, başlarda basıncından çok memnun değildim ama sanırım yanlış kullanmamdan kaynaklanıyormuş Son kullanmamda fark ettim suyu 1 litre kadar doldurup yeteri kadar bekleyince kuvvetli bir şekilde veriyor buharı. Tek sıkıntısı her tekrar su ekleyip çalıştırmanız da su atıyor ve bazen buharla birlikte de damla damla su atıyor.
Dolu tank ne kadar sürede çalışmaya hazır hale geliyor ve ne kadar süre ile kullanılabiliyor. İlave su ekleyince yine aynı süreyi bekliyormuyuz

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Dolu tank ne kadar sürede çalışmaya hazır hale geliyor ve ne kadar süre ile kullanılabiliyor. İlave su ekleyince yine aynı süreyi bekliyormuyuz
hocam içindeki su bitmeden yeni su ekleyemezsin zaten tıpası patlar yüzüne maazallah, maksimum 4-5 dk sonra kullanıma hazır hale geliyor.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

mtekin

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
hocam içindeki su bitmeden yeni su ekleyemezsin zaten tıpası patlar yüzüne maazallah, maksimum 4-5 dk sonra kullanıma hazır hale geliyor.
Ben alf da ilk çalıma süresini 20 dk olarak biryerde gördüğümü hatırlamıştım. 4-5 dk da kullanıma hazır hale geliyorsa sc2 den pek farkı yok. Ona da ilave su koymak için suyun bitip tıpasını açmak gerekiyor.

mtekin

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Araştırdığım kadarıyla alf bt 122 - karcher sc 2 nin alternatifi. Bu makineler kimyasal ürün kullanmadan buharlı temizlik için kullanılan makinelerdir. Arabada ise kimyasal ürünle birlikte kullanıldıklarında daha yoğun bir temizlik ve etkili bir dezenfeksiyon sağlanıyor.
Hocam alf bt-122 de kimyasal ekleme ve kimyasalla birlikte püskürtme özelliği bulunuyor.

Ön tarafında activ clean haznesi var oraya kimyasal ekleyebilirsiniz.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Buhar makinasının bar basıncı önemli değil mi arkadaşlar? En yüksek basınç veren makina hangisi?

hendeser

Acemi Detaycı
Üye
İl
ordu
Bende de alf bt-122 var. İkinci el almıştım . Sorunum ise tabanca kısmını çıplak elle tutmak pek mümkün olmuyor çok ısınıyor. Birazda su kaçırıyor gibi. Bende bezle tutmaya çalışıyorum. Neden bu kadar ısınıyor bilmiyorum belkide contaları biraz buhar kaçırıyor olabilir.