Cam Temizleme Ürünleri Karşılaştırması - Meguiars vs. Polytop vs. Flowey vs. Amway

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhaba,

Az önce sizler için ufak bir cam temizleyici karşılaştırması yaptım. @murat_kurt 'a söz vermiştim.

Karşılaştırmaya katılan cam temizleyiciler ve f/p analizi şu şekilde;

1- Amway Loc Glass - 1:3 sulandırılmış. 500 ml 19 TL
500 ml cam temizleme sıvısı 4,75 TL (125 ml amway + 375 ml saf su)
2- Polytop Glass Clear Classic - 500 ml 40 TL
500 ml cam temizleme sıvısı 40 TL
3- Meguiars Perfect Clarity Glass Cleaner - 710 ml 60 TL
500 ml cam temizleme sıvısı 42,25 TL
4- Flowey S3 Glass Cleaner - 1:9 sulandırılmış. 500 ml (Bölünmüş) 35 TL
500 ml cam temizleme sıvısı 3,5 TL (50 ml S3 + 450 ml saf su)

Sulandırılan ürünlerde içine katılan su oranı fiyatlara dahil edilmemiştir. İçme suyu ya da saf su ile sulandırılmalıdır.

Buna göre fiyat sıralamasında

1- Flowey
2- Amway
3- Polytop
4- Meguiars

Dışarı çok az sıklıkta çıktığım için camlarım istediğim kadar kirlenmedi, yağmurun ardında bıraktığı tozlar vardı sadece. Bu nedenle temizlik kabiliyetlerini karşılatıramadım, üzgünüm.

Testi aynı 2 cam bezinin 4 farklı yüzüyle yapmaya çalıştım. Arka camı göz kararı 4'e böldüm en sol tarafa amway, hemen sağına polytop uyguladım. En sağ tarafa s3, onun hemen soluna da meguiars uyguladım.

Kendi alanlarına yetecek kadar fısladım 3-4 fıs arası. Ve tem hamlede bez ile sildim.

Video da var ancak çok bir fark anlaşılmıyor. Ben yine de tarafsız olması için yükleyeceğim. Benim göremediğimi bir başkası görebilir diye.

Benim gözlemlerim;

Polytop asla bu fiyat etmez, onun yapabildiklerini fazlasıyla S3 yapıyor.
(S3 fiyat şampiyonu olduğu için onunla karşılaştırdım)

Meguiars neden bu kadar sevildiğini bir kere daha kanıtladı ama çok pahalı meret.

S3 musluk suyuyla bir hiç benim gözümde, ama saf su ile çok iyi iş yapıyor. Yine de ikinci kez geçmek gerekiyor.

En çok merak edilen amway benim bu ürünler arasında f/p olarak favorim. Yalnız otomobil camı için ne denli güvenlidir bu konuda kullanımdan doğacak hasarlar için insiyatif kullanıcıdadır. Yani cama zarar vermese de örneğin krom aksamda güvenli midir, plastikte nedir durum bunları zamanla gözlemleyebiliriz ancak.

Ek:
İz bırakma durumlarını paylaşmayı atlamışım ki en çok benim de merak ettiğim konudur.

Bu konuda da meguiars lider, amway ikinci, polytop sonuncu. Polytop ilk silmeden videoda da görüneceği üzere hemen silinmedi, bir süre iz kaldı ve kayboldu. S3 bu konuda saf su ve doğru sulandırma ile iyi fakat diğer türlü sınıfta kalır.

Testin kazananı: Meguiars
Testin kaybedeni: Polytop

Amway ve S3 ikincilik için yarışır.

Şişeleri kullanımdan hemen önce çalkaladım, ve oturmalarını beklemedim.

En son tüm alanları amway ile geçtim, biraz fazla köpürdü geldi bana. Suçu ürüne atmak istemedim ama direk ikinci sırayı da vermek istemedim. Yoksa meguiarstan sonra favorim amwaydir.

Gerçekten kirli ve yağlı camda da testini yapmak gerekli. Camları içten silerken de karşılaştırmayı deneyeceğim.

Görseller ve video aşağıdadır.

Amway

Polytop

Meguiars

Flowey

Video:

Kendi görüşlerimi tarafsızca aktarmaya çalıştım, hiçbir ürünü ücretsiz elde etmedim, bu nedenle de yorumlarımın tarafsızlığından emin olabilirsiniz :)

Teşekkür ederim hepinize.

Son düzenleme:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık, son günlerin merak edilen konularındandı.
Meg sever olarak fiyat alternatifi olarak amwayde tercih edilebilir gibi, hav bırakma durumları nasıldı ömer hocam dikkat edebildiniz mi ?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Daha ne olsun. Karşılaştırmanın da ancak bu kadarı olurdu.

Güncel ve merak edilen tüm cam temizleyiciler kapışmış. Eline emeğine sağlık :alkis:<3

Kaptan_34

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Güzel bir karşılaştırma olmuş elinize sağlık, sadece IPA ile temizleme yapıyorum kendi adıma iyi bir referans oldu. Kirli bir camdada denedikten sonrada yorumlarınızı bekliyoruz. Teşekkürler

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Emeğinize sağlık, son günlerin merak edilen konularındandı.
Meg sever olarak fiyat alternatifi olarak amwayde tercih edilebilir gibi, hav bırakma durumları nasıldı ömer hocam dikkat edebildiniz mi ?

Teşekkür ederim.
Onu atlamışım :)
Buraya yazayım, konuya da ekleyeyim, havdan kastınız sanıyorum su izi oluyor değil mi?

Polytop sonradan kaybolsa da başta baya iz bıraktı. Meg zaten süper bu konuda, amwayin en sevdiğim özelliği bu, onda da iz kalmadı. S3 doğru oran ve saf su ile bu konuda lider olmasa da fiyatına bakılınca fena değil.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerinize sağlık , bende bugünler de cam temizleyicisi alıcaktım çok güzel bir referans oldu. :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Teşekkür ederim.
Onu atlamışım :)
Buraya yazayım, konuya da ekleyeyim, havdan kastınız sanıyorum su izi oluyor değil mi?

Polytop sonradan kaybolsa da başta baya iz bıraktı. Meg zaten süper bu konuda, amwayin en sevdiğim özelliği bu, onda da iz kalmadı. S3 doğru oran ve saf su ile bu konuda lider olmasa da fiyatına bakılınca fena değil.
Kimi ürün bezi tutarak camda küçük iplikler bırakmaya sebep oluyor hav dediğimiz havlu parçacıkları en. Aynı bez ile test edildiğinden gözlemleme şansınız olduysa diye merak etmiştim. Beni en çok rahatsız eden durumlardan biri tabi ki bunda bez faktörü de çok önemli ama aynı bez üzerinden belki kıyas yapılabilir. Yine gözlemleme şansınız olursa güzel olur :) tekrar teşekkürler

fletner

Amatör Detaycı
Üye
Ne kadar ugrasmissiniz emeginize saglik tesekkurler karsilastirma icin.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Ömer bey ellerinize sağlık gayet Güzel ve planlı bir test olmuş. :) şahsen benim de çok merak ettiğim bir konuydu bu.

acaba Amway’i de saf su ile sulandırsak performansı artar mı?
bir de Meguiars’ı en azından 1:2 oranında içme suyuyla sulandırsak performansı beklentimizi karşılar mı?
Çünkü Sonax BSD ürünü de 1:3’e kadar sulandırmada saf hali ile aynı performansı sunuyor. Belki benzer etki bu cam suyunda da alınabilir.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Abi çok iyi zamanlama, muhteşemsin. @can26 hocamında yazdığı gibi gündemde olan ve merak edilen bir konuydu. İçerik ve işlevsellik olarak çok iyi olmuş.

Ben şöyle bir değerlendirme yapmak isterim. Meguiarsın performansı zaten belliydi ve biliniyordu ve o fiyatı ödemek istemeyenler, alternatif arayanlar vardı. Bu şekilde baktığımızda testin kazananı amway. Şahsen ben bu testten sonra farklı bir arayışa girmem veya almam.

Eline, emeğine sağlık. Kesene bereket diyelim :)

Ellerine sağlık, :alkis:güzel bir karşılaştırma olmuş. Amwayi baya yüksekte görüyorum 25₺ lik malzeme yarın 100₺ olur bakın demedi demeyin:kizgin:
Hocam haklısın, burayı takip ediyorlar resmen. Burada bir şey gündem olsun fiyatı artıyor :D

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Merakla beklediğim bi konuydu. Ki karşılaştırmayı beklemeden amway almıştım:) ömer beyin dediği gibi; önce beğendim sonra okudum, emeğinize sağlık:)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Kimi ürün bezi tutarak camda küçük iplikler bırakmaya sebep oluyor hav dediğimiz havlu parçacıkları en. Aynı bez ile test edildiğinden gözlemleme şansınız olduysa diye merak etmiştim. Beni en çok rahatsız eden durumlardan biri tabi ki bunda bez faktörü de çok önemli ama aynı bez üzerinden belki kıyas yapılabilir. Yine gözlemleme şansınız olursa güzel olur :) tekrar teşekkürler
Benim de bildiğim hav bez kaynaklıdır ama dedim acaba geride kalan her şeye hav mı deniyor :)

Bu bezlerimi uzun arayışlar sonunda buldum. Hav veya başka bir şey bırakmıyorlar arkalarında.

Ama ürünlerin hiçbiri böyle bezde fazla tutunma yaparak aksi bir duruma sebep olmadı.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ömer bey ellerinize sağlık gayet Güzel ve planlı bir test olmuş. :) şahsen benim de çok merak ettiğim bir konuydu bu.

acaba Amway’i de saf su ile sulandırsak performansı artar mı?
bir de Meguiars’ı en azından 1:2 oranında içme suyuyla sulandırsak performansı beklentimizi karşılar mı?
Çünkü Sonax BSD ürünü de 1:3’e kadar sulandırmada saf hali ile aynı performansı sunuyor. Belki benzer etki bu cam suyunda da alınabilir.
Teşekkür ederim Atalay Hocam.

Amway'i saf su ile sulandırdım zaten, atlamışsam kusura bakmayın. Bence amway 1:3'ten daha fazlasını kaldırabilir, 1:5 gibi bir oranla da deneyeceğim.

Meguiars'ı sulandırmak hiç aklıma gelmedi ama ben de bu ön görüye katılanlardanım. Her ne kadar bize sulandırılamaz deseler de bazı ürünler sulandırılıp da kullanılabiliyor. Bir ara kıvamı yoğun diye KC FB'yi 1:1 sulandırıp kullanmıştım, öyle aman aman bir performans düşüşü gözlemlememiştim. benzer durum olabilir mi olabilir.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@omrslhmms elimize sağlık gerçekten güzel bir test olmuş. Bende de S3 mevcuttu. Ama anlaşılan o ki S3 bitince amway almak şart oldu :D saf su ile normal çeşme suyu eklemek arasında ne gibi fark oluyor, çok etkiliyor mu? Bu zamana kadar hep yaptığım karışımlarda çeşme suyu kullandım

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ellerine sağlık, :alkis:güzel bir karşılaştırma olmuş. Amwayi baya yüksekte görüyorum 25₺ lik malzeme yarın 100₺ olur bakın demedi demeyin:kizgin:
Abi çok iyi zamanlama, muhteşemsin. @can26 hocamında yazdığı gibi gündemde olan ve merak edilen bir konuydu. İçerik ve işlevsellik olarak çok iyi olmuş.

Ben şöyle bir değerlendirme yapmak isterim. Meguiarsın performansı zaten belliydi ve biliniyordu ve o fiyatı ödemek istemeyenler, alternatif arayanlar vardı. Bu şekilde baktığımızda testin kazananı amway. Şahsen ben bu testten sonra farklı bir arayışa girmem veya almam.

Eline, emeğine sağlık. Kesene bereket diyelim :)

Hocam haklısın, burayı takip ediyorlar resmen. Burada bir şey gündem olsun fiyatı artıyor :D
Sabah hanım bana buhar makinesi atmış whatsapptan, şu ürüne bak da alalım güzelse diyor :)

Attığı ürün ne bilin bakalım? Evet Alf :)

Dedim o 250 liraydı biz almadık şimdi alır mıyım :)
Bizim sektörü de vurdu maalesef bu corona.

Teşekkür ederim bu arada.

@omrslhmms elimize sağlık gerçekten güzel bir test olmuş. Bende de S3 mevcuttu. Ama anlaşılan o ki S3 bitince amway almak şart oldu :D saf su ile normal çeşme suyu eklemek arasında ne gibi fark oluyor, çok etkiliyor mu? Bu zamana kadar hep yaptığım karışımlarda çeşme suyu kullandım
Ben bir ara S3'ü bir sürü oranda denedim 1:5'e kadar indim işe yaramadı. Bilemiyorum belki bulunduğum bölge suyuyla ilgiliydi durum. Başka kimseden illa saf su ile sulandır diye bir uyarı görmedim çünkü, ama sonra saf su ile 1:10 oranda deneyince tamam dedim, suç bendeymiş, ürün iyi. Fiyatına göre gayet güzel ürün. Ben kendim doğruyu saf su ile bulduğum için öyle söylüyorum yoksa sizde sorun yaratmadıysa yaratmaz tabi. Bende su izi kalıyordu ardında.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@omrslhmms hocam sormayı unuttum, bezlerin marka modelleri nedir acaba?
Bezler noname, ilk Alibeyköy'de bir oto aksesuarcıda gördüm aldım. Oranın yamaçlardan alım yaptığını biliyordum, geçen yamaçlara gittiğimde aynı bezden gördüm hemen 1 tane daha aldım. Sitelerine baktım ama göremedim.

Görsel olarak şu ürüne benziyor ama ben 20 liraya aldım (mağaza ve internet fiyatları aynı tüm ürünlerde). Hem oradan hem de bahsettiğim oto aksesuarcıdan.

Mikrofiber Kurulama Bezi yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri

Arayıp sormak lazım, gri rengi var, mavi rengi var. Bu renkteki rengi var mıydı hatırlamıyorum, yanlış yönlendirmek istemem.