Ortak Alım Ceviz Prewash [Ana Konu] Detail Forum'a Özel

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
RE: Ceviz Halkla Buluşuyor.Kullanım Bilgisi Eklendi

@Yangsagan önce sprey yada basınçlı pompa ile pre wash olarak uygulayıp üzerine kurumadan köpük atarsan daha iyi olur.Ürünü sıktıktan sonra kurutmamaya dikkat edin, bir zarar verdiğinden değil kuruyunca etkisi azalıyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Yangsagan' Alıntı:
_CaN_' Alıntı:
Öncelikle herkese hayırlı olsun. Forum kurucuları olarak bu ürünü sizlerle buluşturmaktan, sizlerin memnuniyetini görmekten mutlu oluyoruz.

Ceviz ürünümüz soft olarak adlandırılan, korumalara zarar vermeyen, krom aksamlarda leke yapmayan, plastık kısımları soldurmayan bir tür ön yıkama ürünüdür

Bu ürün sizlerle buluşmadan önce ciddi gerçek kullanıcı testlerine tabi tutuldu. Boyalı-boyasız, metal üstü krom kaplama-plastik üzeri krom kaplama, vernikli-verniksiz, korumalı-korumasız gibi son kullanıcının sonuçlarını görmek isteyeceği yüzeylerde denendi.

Hiç birinde "acaba?" sorusunu akla getirecek bir sorun ile karşılaşılmadı.

Gelelim ürünün sulandırılmasına ve kullanılmasına...

Bizler sulandırma oranını saf olarak ve 1:5 sulandırma oranı arasında belirledik.

Aracınız temiz ancak üzerinde toz tabakası var veya üzerinde çok az yağmur izi olmalı. Yani ıslak asfaltta yol yapmamış olması gerekiyor. Bu şartlarda 1:5 olarak kullanılabilir. Yani 200 ML ürün 800 ML su gibi..

Aracınız ıslak asfaltta yol yapmış ve trafik filmi mevcut. 1:2 sulandırma oranı ile yüzeyi ciddi temizleyebileceksiniz. Bu sulandırma oranı ile davlumbaz temizliği de çok keyifli olacaktır. Ceviz, kapı içleri ve menteşelerin bulunduğu bölümlerde ise çok etkili bir temizlik oranı sunuyor bu hali ile.

Aracınızın plakası zor okunur durumda, çamur var yüzeyde, kar vs. ne kadar zor hava şartı varsa ise hepsine maruz kaldınız. Hatta yüzeyde ziftler mevcut. 1:1 sulandırma veya saf şekilde uygulama şekli tam size göre. Bu sulandırma oranı veya saf halde kullanım, davlumbaz, çamurluk içleri ve alt kısımlarda çok etkili temizlik yapacaktır. Aracınızın üzerindeki tüm kir tabakasını indirecek ve aracınızın narin boyasını çift kova ile yıkmaya uygun hale getirecektir. Hatta bazı durumlarda zift lekelerini bile yüzeyden aldığını gözlemledik.

Korkmayın... Her ne sulandırma oranı ile kullanırsanız kullanın, bugüne kadar kullandığınız tüm pre wash tarzı ürünlerden hem daha etkili temizlik yapacak hem de yüzeydeki korumanıza zarar vermeyecektir.

Bu kullanma yöntemleri tamamen tecrübeler ile derlenmiştir. Umarım sizlerde memnyn kalır ve yaptığınız uygulamları paylaşırsınız.

Şimdiden vereceğiniz tepkiler için heyecanlanıyoruz :)
Yazının çıktısını alıp şişesine yapıştırmak lazım.
Teşekkürler.
Bir de eğer test ettiyseniz. Foam lance ile ya da ilposanla uyguladınız mı? Oranları nasıldır. Ben ilposana şampuanla karıştırıp koysam tek seferde uygun olur mu acaba. Yoksa standart bşr sprey şişesi ile atıp sonra ilposanla köpük mü atsam?

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ürünü foam lance ile test ettik ancak foam lance ile yüzeye püskürtülmesi sırasında çok fazla sulandırma oranına ulaşıldığı için geçerli bir sonuç alamadık.

En etkin uygulama yöntemi basınçlı veya fısfıs şişelerdir.

Onur abi söylemiş zaten ama cevizin üzerine herhangi bir ön yıkama şampuanı ile foam lance geçebilirsiniz.

Gerçek etkisini görmek için cevizin üzerine direk tazyikli su tavsiye ederim ;)

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ceviz Halkla Buluşuyor.Kullanım Bilgisi Eklendi

@_CaN_ @onurçiko
Teşekkürler. Yer sıkıntım olduğundan yıkamayı tek kova ile yapıyorum. O yüzden ön yıkamanın sağlam olması gerekiyor. Üst üste sıkıp, yıkama yaparım.
Teşekkürler. Muhtemelen kargo bugün gelir zaten. Hafta sonu da kullanırım. Polenlerden dolayı aracım bu şekildeydi sabah

onur2015

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul

Bugun hafif kirli araçta(1 gün yağmur yağdı, çok fazla toz çamur vs yoktu.) 0.5lt ceviz+1,5lt su şeklinde püskürtme şişesiyle(secho fx2) uyguladım. Ürün ortalama 3-4 dk araç üzerinde kaldı, başınçlı su ile durulandı. Sonucu oldukça olumlu buldum; nerdeyse çift kovaya gerek kalmadı diyebilirim. VP citrus ile karşılaştırdığımda daha iyi gibi geldi. Ancak kesin yorum için, biraz daha kirli bir araçta test etmemde fayda var. Bir de şu demir tozu temizleyici işine el atsanız :)

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu

onur2015' Alıntı:
Bugun hafif kirli araçta(1 gün yağmur yağdı, çok fazla toz çamur vs yoktu.) 0.5lt ceviz+1,5lt su şeklinde püskürtme şişesiyle(secho fx2) uyguladım. Ürün ortalama 3-4 dk araç üzerinde kaldı, başınçlı su ile durulandı. Sonucu oldukça olumlu buldum; nerdeyse çift kovaya gerek kalmadı diyebilirim. VP citrus ile karşılaştırdığımda daha iyi gibi geldi. Ancak kesin yorum için, biraz daha kirli bir araçta test etmemde fayda var. Bir de şu demir tozu temizleyici işine el atsanız :)
Kesinlikle vp citrusla kiyaslanacak bir urun degil. Vp citrus bunun yaptiginin 10 da birini yapmiyor desem yalan olmaz sanirim. Kirli aracta ikisini test etmenizi oneririm :)

razumuhin

Amatör Detaycı
Üye
İl
eskişehir

Urunun wax a bir zarari varmi? Vp citrus sanirim ph nötr.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onur2015

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul

Eraycan' Alıntı:
onur2015' Alıntı:
Bugun hafif kirli araçta(1 gün yağmur yağdı, çok fazla toz çamur vs yoktu.)  0.5lt ceviz+1,5lt su şeklinde püskürtme şişesiyle(secho fx2) uyguladım. Ürün ortalama 3-4 dk araç üzerinde kaldı, başınçlı su ile durulandı. Sonucu oldukça olumlu buldum; nerdeyse çift kovaya gerek kalmadı diyebilirim. VP citrus ile karşılaştırdığımda daha iyi gibi geldi. Ancak kesin yorum için, biraz daha kirli bir araçta test etmemde fayda var.  Bir de şu demir tozu temizleyici işine el atsanız :)
Kesinlikle vp citrusla kiyaslanacak bir urun degil. Vp citrus bunun yaptiginin 10 da birini yapmiyor desem yalan olmaz sanirim. Kirli aracta ikisini test etmenizi oneririm :)
Hocam kirlensin de deneyeceğim :) bu arada ürünü yapan ve gönderen arkadaşların eline sağlık

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

razumuhin' Alıntı:

Waxa hiç bir zararı yok, vp dan daha zararsız olduğuna emin olabilir siniz.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

razumuhin' Alıntı:

Waxa zararı yok  ;) 

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

onur2015' Alıntı:
Eraycan' Alıntı:
Hocam kirlensin de deneyeceğim :) bu arada ürünü yapan ve gönderen arkadaşların eline sağlık
Kir arttıkça karışım oranını arttırın.
Rica edeederiz, forumu bir yerlere getirmek ve sizleri memnun etmek en büyük amacımız.

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel

Evet bugün benim de uzun zamandır merak ettiğim ceviz yağlarım kazasız belasız elime ulaştı,hatta sağolsun Onur hocam yanlışlıkla yarım lt fazla kaptırmış,kendisi beni forumda haftanın şanslısı seçti :) Araç cok kirli olmasada merakımdan hemen denedim.
Ürünün ilk ambalajını acarken burnuma hafif bi kimyasal kokusu geldi,eyvah yoksa kostikmi derken güzel limonata kıvamındaki fresh kokusuyla beni şaşırttı.Uygularken ortam limonatacı gibi kokuyor gayet güzel :)
Epoca köpük yapan pompaya 1/5 ilk kullanım icin denemelik koydum,200 ml ceviz 8oo ml su.Jantlara davlumbazlara ve aracın bel altı kısmına bi tur döndüm.Tavsiyem epoca tarzı basınclı pompalar biraz hızlı atım yaptıgından biraz fazla sarfiyat oldu 1lt ürün karışımı gitti,düzgün bi fısfıs pompayla daha bereketli kullanılabilir.3-4 dakika sora bahce hortumu basıncı ile duruladım.
Benim gözlemledigim ürün waxı kesinlikle ellemiyor,gıdıklamıyor bile hatta.Öyleki ph nötr olarak kullandıgım şampuanım bile daha cok yiyor waxtan.2 günlük yapışmış tozu aldı,dalgınlıktan beyaz mendil testini unutmuşum bidahakine mutlaka denicem inşaallah.Jantlarda bugüne kadar hep billbery kullanmışımdır,hic bukadar temizledigini görmedim.Cevizi hicbşy olmasa jant temizleyici olarak bile kullanabilirsiniz.Dikkatimi ceken bi husus tampon kaput camurluk kapı birleşimlerindeki cizgilerin icini tertemiz yapmış,hep zorlanırdım oraları temizlemekte fırça vs. ile.Davlumbazlarda gayet temiz görünüyordu.Bi önceki yıkamada davlumbazlara 3d hd trim restorer protectant uygulamıştım,onu bile ellememiş sular boncuk boncuk duruyordu.
Sonrasında aracı cift kova gtecniq gwash ile cift kova yıkadım.Yıkarken dikkatimi ceken husus ceviz uyguladıgım kısımlar sanki yıkama eldivenine yağ sürmüşüm gibi kaydı gitti boya üzerinde,daha önce hic yaşamadıgım bi tecrübe buda.
İlk izlenimlerim ve notlarım bunlar.Daha kirli bi durumda daha koyu bi sulandırma oranıyla tekrar denicem ama ürün bana ilk kullanım ve 1/5 seyreltmeye göre gayet güzel geldi.Ürüne emeği geçen arkadaşların emeğine sağlık gerçekten.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

muratyz' Alıntı:
Evet bugün benim de uzun zamandır merak ettiğim ceviz yağlarım kazasız belasız elime ulaştı,hatta sağolsun Onur hocam yanlışlıkla yarım lt fazla kaptırmış,kendisi beni forumda haftanın şanslısı seçti :) Araç cok kirli olmasada merakımdan hemen denedim.
Ürünün ilk ambalajını acarken burnuma hafif bi kimyasal kokusu geldi,eyvah yoksa kostikmi derken güzel limonata kıvamındaki fresh kokusuyla beni şaşırttı.Uygularken ortam limonatacı gibi kokuyor gayet güzel :)
Epoca köpük yapan pompaya 1/5 ilk kullanım icin denemelik koydum,200 ml ceviz 8oo ml su.Jantlara davlumbazlara ve aracın bel altı kısmına bi tur döndüm.Tavsiyem epoca tarzı basınclı pompalar biraz hızlı atım yaptıgından biraz fazla sarfiyat oldu 1lt ürün karışımı gitti,düzgün bi fısfıs pompayla daha bereketli kullanılabilir.3-4 dakika sora bahce hortumu basıncı ile duruladım.
Benim gözlemledigim ürün waxı kesinlikle ellemiyor,gıdıklamıyor bile hatta.Öyleki ph nötr olarak kullandıgım şampuanım bile daha cok yiyor waxtan.2 günlük yapışmış tozu aldı,dalgınlıktan beyaz mendil testini unutmuşum bidahakine mutlaka denicem inşaallah.Jantlarda bugüne kadar hep billbery kullanmışımdır,hic bukadar temizledigini görmedim.Cevizi hicbşy olmasa jant temizleyici olarak bile kullanabilirsiniz.Dikkatimi ceken bi husus tampon kaput camurluk kapı birleşimlerindeki cizgilerin icini tertemiz yapmış,hep zorlanırdım oraları temizlemekte fırça vs. ile.Davlumbazlarda gayet temiz görünüyordu.Bi önceki yıkamada davlumbazlara 3d hd trim restorer protectant uygulamıştım,onu bile ellememiş sular boncuk boncuk duruyordu.
Sonrasında aracı cift kova gtecniq gwash ile cift kova yıkadım.Yıkarken dikkatimi ceken husus ceviz uyguladıgım kısımlar sanki yıkama eldivenine yağ sürmüşüm gibi kaydı gitti boya üzerinde,daha önce hic yaşamadıgım bi tecrübe buda.
İlk izlenimlerim ve notlarım bunlar.Daha kirli bi durumda daha koyu bi sulandırma oranıyla tekrar denicem ama ürün bana ilk kullanım ve 1/5 seyreltmeye göre gayet güzel geldi.Ürüne emeği geçen arkadaşların emeğine sağlık gerçekten.
Kardeşim, ne güzel anlatmışsın, güle güle kullan.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli

onur2015' Alıntı:
Seçoyla ne kadar harcadınız
2 lt bitmemiştir herhalde

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Ürünü iyi günlerde kullanın.

Aslında araç başına 1 litre karışım oranı ideal. Ben aracın tüm gövdesi ve jantlara yaklaşık 1,5 litre karışım harcıyorum.

Tabii bu 1,5 litre içindeki ceviz oranı aracın kirine göre değişiyor.

cavit

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara

üründen kaldımı acaba?

akoca13

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Selam varsa 2 litre deneme amaçlı bende alabilirim

SM-G850FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

Şuanda stok bitti .. En kısa sürede tekrar stokda insallah..

onur2015

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul

ccibb' Alıntı:
onur2015' Alıntı:
Bugun hafif kirli araçta(1 gün yağmur yağdı, çok fazla toz çamur vs yoktu.)  0.5lt ceviz+1,5lt su şeklinde püskürtme şişesiyle(secho fx2) uyguladım. Ürün ortalama 3-4 dk araç üzerinde kaldı, başınçlı su ile durulandı. Sonucu oldukça olumlu buldum; nerdeyse çift kovaya gerek kalmadı diyebilirim. VP citrus ile karşılaştırdığımda daha iyi gibi geldi. Ancak kesin yorum için, biraz daha kirli bir araçta test etmemde fayda var.  Bir de şu demir tozu temizleyici işine el atsanız :)
Seçoyla ne kadar harcadınız
2 lt bitmemiştir herhalde
Karışımı en kısık nozzle seviyesinde 1.5 lt civarı harcadım. Aslında petrolde yıkadığım için biraz aceleye geliyor, tam ayarlayamıyorum. Ama sanırım normalde de yine o kadar olurdu.

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Ürün geldi. Teşekkürler.
Kendi aramızda böleceğiz ayarladık.
Kargo da istanbula 5lt ürün için 12.tl tuttu. Bence gayet makulmuş. Korktuğumuza değmedi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...