Herkese merhaba,
Nasil ve nereden baslayim bilemiyorum, bakalim sonunu getirebilir miyim
Hatirlayanlar olacaktir, en son bosch aquatak 120 almistim, kisa bir yikama deneyimim olmustu ama bugun uzun soluklu da kullanma firsatim oldu. Makine ile ilgili yorumum aquatak 120 > k2. Ikisini de kullandim, gerek aksesuar gerek kucuk ayrintilar ve kullanim kolayligi olarak bu seviyede bosch karcherdan üstün. En begendigim ozelligi tabanca tetigini kilitleyebilmek oldu. Surekli basili tutmaniza gerek yok yani. Hortumun tabacaya giren kismi ve tabancanin sapi kendi ekseni etrafinda donebiliyor, bu inanilmaz manevra kabiliyeti veriyor. Basinc olarak pek.bir beklentiniz olmasin, bu kompaktlikla amatorun isini fazlasiyla gorur diyeyim. Bir de foam lance ile kopuk performansina bakmak lazim.
6 metre kendi kablosuna 6 metre uzatma kablosu ekledim. Soran olmustu, ekleme yeri su sekilde. Zemin duz olmadigi icin arada yere takildi rahatsiz etti acikcasi.
Ben eski makinemde de su mekanizmayi kullaniyordum tavsiye ederim. Boylece hem basinc ucu hem de normal hortumu ayni anda kullanabiliyorum.
Neyse makine hakkinda soyleyeceklerim simdilik bu kadar.
Bir bagaj esya ile kalktim geldim baldizin mustakil evine.
Uzun zamandir arabayi durulama ile baslamiyorum yikamaya, on yikama ardindan durulama yapiyorum. Tavanda fusso bagaj ve kaputta extreme, yanlarda da tw ceramic vardi. Fusso haric vedalastik hepsiyle.
Kirliler;
Jant temizliginde 1:5 hazirladigim flowey r1 jant temizleyici ve 1:1 hazirladigim flowey r10 demirtozu temizleyici kullandim. Davlumbazlarda goz karari hazirladigim flowey b33 on yikama kopugu ve su karisimi kullandim.
Kova yikamasini velvet kova sampuani ile yaptim. Cok seviyorum kiyamiyorum kullanmaya, keske yine getirsen
@MoonDance
Guzelce durulama ardindan flowey r10 ile demirtozu temizligi yaptim. Arabanin yarisi gunes altindaydi, bu nedenle kisim kisim ilerledim. R10 ile ilgili yorum yapmama gerek yok ustadlar yorumladi zaten ben de cok begendim. Cok fazla demirtozu cikmadi hatta tek tuk çıktı. Siktim, calistigini gordugumde eldiven ile yaydim.
Arabayi tekrar duruladim, mothers speed clay 2.0 kil blogu ve 1:5 sulandirdigim gyeon clay luber ile kil temizligi yaptim. Tekrar duruladim. Yine bu islemi de kisim kisim yaptim. Fotograf yok maalesef.
Gecenlerde bir polisaj makinesi almistim. Shine mate ex 603, 12 mm salinimli 75 mm tablali dual action bir makine. Rupesin sari, yesil ve beyaz pedlerini almistim, pasta olaeal ise flowey
@FloweyTurkiye 'den 3.2, 3.3 ve 3.4 pastalarini almistim. Hayatimda polisaj makinesini elime almisligim yoktu, pastayi sadece dogum gunlerinde gormustum. Ama vakti gelmisti ve de geciyordu.
Aracimda yerli yersiz ufak tefek kurulama ve yikama kaynakli cizikler var. Yikama cizigi diyince akliniza hareler falan gelmesin, cok dikkatli gözlerin belli isiklar altinda görebileceği ciziklerden bahsediyorum. Gerek makine secimi olsun gerek pasta ped kombinleri vs konularında kahrimi ceken tum arkadas, kardes ve abilerime tesekkur ederim. Adini unuttugum olduysa kusura bakmasin.
@onurçiko @Mugzy @Mentalfeed @Detail 35 @CNR Detailing
Arabami sifir almistim aldigimdan beri polisaj gormedi. Ama hic disarda ve bilincsiz sekilde de yikanmadi.
Bugunku planim glaze uygulamak ve makineyi tanimak polisaja giris yapmakti. Ama kasinti bu tutuyor insani, cizik alma amaci olmadan ustunden bir ölü topragi da almis oldum
Glazei 1 ve 2. devir arasinda cok seri olmayan ama yavas da sayilmayan bir tarama hizinda uyguladim, inanilmaz tatli bir seymis zevkten 4 kose oldum

ped olarak rupes beyaz ped kullandim. Sonra baktim ki atla deve degil, bir de hare giderici diye gecen fine cut bir pasta ile zemin temizligi yapayim dedim.
Sonucta soyle bir kombin ile kaput ve on iki camurlugu gecmis oldum;
Rupes sari ped ve flowey 3.4 fine cut, uzerine rupes beyaz ped ve prima amigo glaze, uzerine soft99 authentic. En son da tac system shinee wax
Bugun sadece on tarafi yapar birakirim diyordum ama hosuma gidince surdurme karari aldim. Bir yemek molasi ardindan bagaja gectim. Bagajda yine bir deneme yapayim dedim, bagaji üçe ayirdim, en sola fine cut uzeri glaze uzeri tw ceramic, ortaya sadece glaze uzeri tw ceramir, en saga sadece tw ceramic.
Sonra dedim ki su piano blacklere bir el atayim, ama tadini almisim ya bir ona bir buna nereye saldiracagimi bilemedim. Piano blackte once rupes yesil ped ile medium cut flowey 3.3 denedim. Ancak 3.4 ve sarı ped daha iyi sonuc verdim, acemilik ve korku ile yesilde bastirmamis olma ihtimalim de etkin olabilir bu sonucta
Koruma olarak fusso uyguladim piano blacklere.
Dedigim gibi bugunku amac asla cutting degildi. Makineye el alissin o hissi tadayim maksadindaydim.
En son kapilar ve arka camurluklari da fine cut+glaze+shinee wax uclemesi ile tamamladim. Islem gormeyen tek yer tavan kaldi ve gun bitti
Bundan sonra polisaj ile uğraşan arkadaslara saygim artmis bir sekilde yoluma devam edecegim. Inanilmaz zevkli ama bir o kadar da yorucu bir is.
Finaller ile sizi basbasa bırakayım

Cok konustum affola.
Jant ve davlumbazlarin korumalari ile yarin ilgileneceğim

lastiklerde tw ceramic uzeri sarp vardi. Fazla fircalamadim hala var, temiz ve aktif.
Yol gosteren ve nazimi cekenlere tekrar tesekkurler. Uyarilariniz var ise mutlaka soyleyin, ogrenmeye açım bu konuda da
Sevgiler.