CNR Detailing | Premium Car Care | Do It Yourself | Uygulama Paylaşım Alanı.

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
elinize emeğinize sağlık allah utandırmasın. Benim bir ricam olacak belkide size güzel bir fikir de verebilir. 3 aşamalı yaptığınız polisaj işleminizi eğer uygun zaman bulursanız bizlere aşama aşama video çekerek gösterebilir misiniz kullandığınız malzemeler (pasta, makina, ped ve keçe) hakkında bilgilendirici video çok güzel olur.

Son uygulamada ön yıkama fairy olmamış :D kimse bişey demedi
Vakti zamanında Muammerden kurban bayramının 2. günü ultra hızlandırılmış bir günlük eğitim almıştım kendisi okuyunca hatırlayacaktır Japon stili Amerikan stili falan hepsi aklımda daha, adam bütün polisaj stillerini biliyor. Döktüm pastayı taktım pedi çalıştırdım makineyi tuttum ışığı gırgırgır iş yapmıyor yani :D Polisaj ve koruma öncesi yüzeyi iyi temizlemek için Fairy Platinium birebir. Ha yok mu başka ürünler var ama hem tedarik süreci hem maliyet faktörleri var. Bunu git bakkaldan bile alabilirsin. Bununla verniğe zarar vermek için sahra çölünün merkezinde öğle sıcağında kum fırtınasının ortasında falan yıkayıp durulamayı unutmak gerekiyor belki o bile zarar vermez denemek lazım :D

Son düzenleme:

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
@CNR Detailing

ufs eldiveni normal internet siparişiyle mi aldınız?

rıfat beyden gelenler böyle değil, daha ince, sipariş geçeceğim ama nerde alacağımı bilemedim.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu renk, pro uygulama ile bir araya gelince sonuç muhteşem olmuş yine ellerinize sağlık.
Hyundai grubu gibi Kore araçlarının boyaları da Japonlar gibi mi?

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Vakti zamanında Muammerden kurban bayramının 2. günü ultra hızlandırılmış bir günlük eğitim almıştım kendisi okuyunca hatırlayacaktır Japon stili Amerikan stili falan hepsi aklımda daha, adam bütün polisaj stillerini biliyor. Döktüm pastayı taktım pedi çalıştırdım makineyi tuttum ışığı gırgırgır iş yapmıyor yani :D Polisaj ve koruma öncesi yüzeyi iyi temizlemek için Fairy Platinium birebir. Ha yok mu başka ürünler var ama hem tedarik süreci hem maliyet faktörleri var. Bunu git bakkaldan bile alabilirsin. Bununla verniğe zarar vermek için sahra çölünün merkezinde öğle sıcağında kum fırtınasının ortasında falan yıkayıp durulamayı unutmak gerekiyor belki o bile zarar vermez denemek lazım :D
İşte bizlere eğer o hızlandırılmış eğitimden kesitler yayınlarsanız çok minnettar kalırız size. Video olarak

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Atas Est diyorsun ama beni etiketlemiyorsun kalbim çok kırıldı :D

Jantlarımın filteriz, photoshopsuz çıplak gözle halini ilk gören sensin dostum doğru mu? İbret-i alem olsun diye boyamıyorum 8 yıldır jantları. Ara ara delirip kafanı ütülüyorum halledelim şu jantları diye ama sonra vaz geçiyorum hakkını helal et. Dileyen herkesin ayağına kadar getirip gösteririm jantların halini. Atas Est yi "o başka platformlarda" öve öve bitiremedikleri için kanıp kullananlardan birisiyim. Hoş millete söyledikleri tatlı su yalanları bana sökmedi yok neymiş jantlar sonradan boyalıymış da güya başka ürün kullanmışım çamur atıyor muşum da, geçsinler o ayakları bana sökmez. Arabanın ilk sahibi benim, 4 jantta mı sonradan boyandı? Jantlarda, şansıma başka temizlik ürünü de kullanmadığım için baltayı fena taşa vurdular. İnsan sırf susayım diye 1 takım jant alır gönderir de al kardeşim sus artık yeter der. 4 jant yüzünden kafayı bunlara taktım, laboratuarda analiz bile edildi sonuç ne çıktı biliyorsun. Ben bu kadar yüzünün derisi kalın adamı başka bir yerde bir arada göremedim. Canlıyı koy masaya bunların hepsi herşeyi yapar. Birisi beleş mezar bulsa içine yatacak birisi alt tarafı Opel Corsa amma abarttın yahu ben GTR' a biniyorum yazarken 59 liralık mtvsini geciktirip cezaya kaldığını söylemez. Posta koymaya da gelmiyorlar azıcık sıkıştırınca beni seven bir ailem var diye ağlayanı mı ararsın hepsine şahit olmadın mı :D İtalyada satılan ürün ile bunun rengi zaten farklı, neden diye soruyorum cevap yok. İtalyadaki fotoğtafta görülen orijinal ambalajlı ürünü istiyorum yok. Hep bölünmüş ürün satılıyor. Ben parası neyse vereceğim 1 varil de olsa orijinal ambalaj istedim, geldi mi? Yok. Adam zaten istanbulda fabrikama gel dedi. E hani italyadan geliyordu bu ürün sen de distribütördün? Karıştırdı çamaşır suyuyla tuz ruhunu koydu şişelere sattı millete yıllarca bu kadar basit. Şimdi "o başka platformlarda" oturup pişti oynasınlar. Allah kimseyi 4 jant için bu duruma düşürmesin :D
Hocam ne günlerdi yahu:komik:

@CNR Detailing sen ne güzel bir insansın. O heryerde reklamı dönen bazı detay merkezleri senden eğitim alsınlar. Bu iş öyle hareli arabaya folyo kaplamak ile olmuyor. Gitsinler de senin yaptığın uygulamaları görsünler.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık Başkan. Gözlerimiz şenlendi yine. Helal olsun gerçekten. :alkis:

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara

@CNR Detailing sen ne güzel bir insansın. O heryerde reklamı dönen bazı detay merkezleri senden eğitim alsınlar. Bu iş öyle hareli arabaya folyo kaplamak ile olmuyor. Gitsinler de senin yaptığın uygulamaları görsünler.
Hızlı günlerimizdi :D Forum ortamına yazamayacağım şeyler de yapmak zorunda kaldım :taraa: Dört jant için değer miydi, vallahi değdi :mutlu:

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Sahibi arabanın yanından geçip sana sormuştur arabam nerede diye herhalde. . Yeni gibi olmuş
Genelde duyduğumuz yorumlar :)

Yine yepis yeni olmuş araç, renkte güzel. Eline sağlık, artık yazacak kelime bulamıyorum.
Çok teşekkürler abi :)

Ellerine sağlık kardeşim
Maaşallah finallere bakmaya doyamadım
Zaten ilk fotoğraf açılırken rengi görünce sonucun efsane olacağını tahmin etmiştim
Yani fotoshop yapsan anca bu kadar olurdu
No photoshop yes Cnr abi teşekkür ederim :D

elinize emeğinize sağlık allah utandırmasın. Benim bir ricam olacak belkide size güzel bir fikir de verebilir. 3 aşamalı yaptığınız polisaj işleminizi eğer uygun zaman bulursanız bizlere aşama aşama video çekerek gösterebilir misiniz kullandığınız malzemeler (pasta, makina, ped ve keçe) hakkında bilgilendirici video çok güzel olur.

Son uygulamada ön yıkama fairy olmamış :D kimse bişey demedi
Teşekkür ederiz iyi dilekleriniz için keşke video çekebilecek vaktimiz olsa zevkle çekeriz fakat malesef. İlerleyen zamanlarda neden olmasın.
Fairy konusunda üst postları okumanızı tavsiye ederim.

Maşallah yine bir hastayı tedavi etmişsin. Ellerine sağlık. Herşey 4*4 yine:mutlu:
Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim :)
@CNR Detailing

ufs eldiveni normal internet siparişiyle mi aldınız?

rıfat beyden gelenler böyle değil, daha ince, sipariş geçeceğim ama nerde alacağımı bilemedim.
Ben arıyorum Rıfatı bunlar lazım diyorum gönderiyor. Sarı ufslerin hepsi aynı beyazları bilmiyorum.

Bu renk, pro uygulama ile bir araya gelince sonuç muhteşem olmuş yine ellerinize sağlık.
Hyundai grubu gibi Kore araçlarının boyaları da Japonlar gibi mi?
Çok teşekkürler: Japonlardan sert fransızlardan yumuşak diyelim.

İyi dileklerin için teşekkür ederim est. Ellerimizden geldiğince butik kavramına sadık kalmaya çalışıyoruz. Reklam yerine kendilerini işlerine verselerdi keşke :) Günü kurtarmaya çalışanlar elbet yok olacaktır :)

Ellerine sağlık Başkan. Gözlerimiz şenlendi yine. Helal olsun gerçekten. :alkis:
Teşekkürler Can hocam beğenmene sevindim :)

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Herkese selam dostlar. Gözlerimizin alışık olduğu Peugeot 308 Zenci siyahı ile tekrar birlikteyiz bizlerden sıkılmıyorsunuz umarım :) Aracın durumu yıllardır görüp görebileceğim en kötü siyahlardan biriydi 9 yıl uygulamaya dair hiç bişey yapılmamış yılda sadece ve sadece bir kere yıkanmış bir araba olması sebebi ile işlerin zor olacağı belliydi fazla vakit kaybetmeden ameliyathaneye girdik ve başarılı bir operasyon ile hastamızı sağlığına kavuşturduk, umarım sizlerde beğenirsiniz. :)

Ön yıkama : Valet Pro Combo x2
Demirtozu : Koch Chemie Felgenblitz
Kil : Bilthammer Finish Restorer
Cutting : Rupes Coarse, H9, Domestic Premium
Polising : Koch F5, Koch Polish pad
Finish : Perfect Finish , Koch Finish pad
Koruma : Soft99 Kiwami
Yardımcı Ekimanlar : Koch Chemie Green Star, Workstuff detay fırçası,Kwazar Mercury 360, Purestar Duplex , Ufs eldiven , Egebant

Polisaj için zemini hazırlık yaptık fakat aracın boyası muazzam kötü derecede olduğundan dolayı 50 gramdan fazla kil yedi jantların dışı neyse fakat içi bildiğiniz yanmış artık elimden geldiğince temizledim fakat %80 üstü olmadı jantlarda totalde 1 lt kadar iron yedi malesef. Geçelim işlemlere.

Finaller.

Keyifli forumlar dileriz.
CNR Detailing Premium Car Care (@cnr.detailing) • Instagram fotoğrafları ve videoları

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Elinize sağlık, herzamanki gibi muhteşem final.
Sizin bu zenci uygulamanız bende iz bırakmış yegane uygulamalardan. Yanlış hatırlamıyorsam kendi aracınız vardı, o araçtaki siyah parlaklığını hiçbi paylaşımda görmedim muhteşemdi

Tekrar elinize sağlık

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık, herzamanki gibi muhteşem final.
Sizin bu zenci uygulamanız bende iz bırakmış yegane uygulamalardan. Yanlış hatırlamıyorsam kendi aracınız vardı, o araçtaki siyah parlaklığını hiçbi paylaşımda görmedim muhteşemdi

Tekrar elinize sağlık
Çok teşekkür ederim. Esasında zenciye harcanan uygulama ürün ücretleri ile bir zenci daha alınabilirdi göremememiz normal aslında :D Zenciye 72 saat uygulama yaptığım günler aklıma geldi :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Herkese selam dostlar. Gözlerimizin alışık olduğu Peugeot 308 Zenci siyahı ile tekrar birlikteyiz bizlerden sıkılmıyorsunuz umarım :) Aracın durumu yıllardır görüp görebileceğim en kötü siyahlardan biriydi 9 yıl uygulamaya dair hiç bişey yapılmamış yılda sadece ve sadece bir kere yıkanmış bir araba olması sebebi ile işlerin zor olacağı belliydi fazla vakit kaybetmeden ameliyathaneye girdik ve başarılı bir operasyon ile hastamızı sağlığına kavuşturduk, umarım sizlerde beğenirsiniz. :)

Yardımcı Ekimanlar : Koch Chemie Green Star, Workstuff detay fırçası,Kwazar Mercury 360, Purestar Duplex , Ufs eldiven , Egebant

Polisaj için zemini hazırlık yaptık fakat aracın boyası muazzam kötü derecede olduğundan dolayı 50 gramdan fazla kil yedi jantların dışı neyse fakat içi bildiğiniz yanmış artık elimden geldiğince temizledim fakat %80 üstü olmadı jantlarda totalde 1 lt kadar iron yedi malesef. Geçelim işlemlere.

Finaller.

CNR Detailing Premium Car Care (@cnr.detailing) • Instagram fotoğrafları ve videoları
Elinize sağlık, sizin uygulamaları gördükçe siyah alasım geliyor. :D

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir

Finaller.

Maşallah.elinize.kolunuza.saglik harika olmuş 3. Aşama videoyu hala bekliyoruz bu arada.bu araçta yapsaydiniz mükemmel olurdu.
Birde.bu uygulama.kac gününüzü alıyor.

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık, sizin uygulamaları gördükçe siyah alasım geliyor. :D
Siyah almak değilde bakmak biraz sıkıntı :)

Maşallah.elinize.kolunuza.saglik harika olmuş 3. Aşama videoyu hala bekliyoruz bu arada.bu araçta yapsaydiniz mükemmel olurdu.
Birde.bu uygulama.kac gününüzü alıyor.

Teşekkür ederiz. Yaklaşık 20 saati buluyor.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Yani 2 gün de anca bitiyor.
3 aşama videoyu görebilecek miyiz ?

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Yani 2 gün de anca bitiyor.
3 aşama videoyu görebilecek miyiz ?

Video için malesef vaktim yok. Ankaraya işiniz düşerse buyurun beklerim hızlandırılmış bir panelde eğitim verebilirim. Polisaj bilgimi video ile aktarmam için hayli fazla zaman ihtiyacım var. Ben randevulu işlemlerime vakti zor ayırıyorum ki ona vakit bulmam imkansızla eşdeğer :D

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Video için malesef vaktim yok. Ankaraya işiniz düşerse buyurun beklerim hızlandırılmış bir panelde eğitim verebilirim. Polisaj bilgimi video ile aktarmam için hayli fazla zaman ihtiyacım var. Ben randevulu işlemlerime vakti zor ayırıyorum ki ona vakit bulmam imkansızla eşdeğer :D
Bir gün Ankara'ya gelirsem mutlaka ugriycam teşekkürler nazik davetiniz için.
Peki sizin uygulamanıza benzer bir video var mı?

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Bir gün Ankara'ya gelirsem mutlaka ugriycam teşekkürler nazik davetiniz için.
Peki sizin uygulamanıza benzer bir video var mı?

Youtube 'da onlarca video var fakat bu işler video ile olacak işler değil. Ben bir çoğunu inceledim teknik ile yapan bir kişinin videosuna bile denk gelmedim(Eğitim amaçlı çekilmiş videolardan bahsediyorum). İzlediğim videolarda herkes ezbere polish yapıyor. Amaç çizik almak onlara göre fakat bana göre minimum mikron ile maximum çizik giderimi. Düşünsenize bir çizik var aracın orj mikron değeri 140 iken arkadaş 120 mikron ile o çiziği alıyor fakat teknik ile biz o sonuca(varsayarak konuşuyorum) 135 mikronda ulaşıyoruz sorun şu ki aslında ikimizde çiziği giderdik fakat hangisi başarı ? 20 mikron ile aynı panelde çizik almak mı 5 mikron ile çizik almakmı. O sebeple polisaj eğitimi öncesi vernik eğitimi önemli hangi araç hangi verniği kullanır kullanılan vernik hangi pasta ile maximum sonuca gider. Bunların bende tuttuğum bir ajanda da bilgileri var spot test ettiğim araçları tek tek yazdım ileri tarihte gelen orj boyalı aynı araca açıp ajandamdan bakarak kombinasyonu vakit kayıp etmeden oluşturuyorum ve sonuca hızlı şekilde gidiyorum. O yüzden kullanılan polish ürünlerine bakarsanız her uygulama da aynı değildir. Çünki her pasta her vernikte çalışmaz çalışamazzzz, Siz fransız araçlarına(genelleme yapmıyorum) Menzerna pastaları ile uygulama yaparsanız sonuca geç ulaşırsınız. Bakın ulaşamazsınız demiyorum geç olaşırsınız biz o sebeple en hızlı ve başarılı kombinasyonumuzla devam ediyoruz. Her gelen farklı deneyimlemediğimiz araçta ise zaman ayırarak kombinasyon için çalışıyoruz bu kombinasyon tek pasta ile sınırlı değil padler de işin içinde biraz uzun oldu kusura bakmayın esen kalın.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Youtube 'da onlarca video var fakat bu işler video ile olacak işler değil. Ben bir çoğunu inceledim teknik ile yapan bir kişinin videosuna bile denk gelmedim(Eğitim amaçlı çekilmiş videolardan bahsediyorum). İzlediğim videolarda herkes ezbere polish yapıyor. Amaç çizik almak onlara göre fakat bana göre minimum mikron ile maximum çizik giderimi. Düşünsenize bir çizik var aracın orj mikron değeri 140 iken arkadaş 120 mikron ile o çiziği alıyor fakat teknik ile biz o sonuca(varsayarak konuşuyorum) 135 mikronda ulaşıyoruz sorun şu ki aslında ikimizde çiziği giderdik fakat hangisi başarı ? 20 mikron ile aynı panelde çizik almak mı 5 mikron ile çizik almakmı. O sebeple polisaj eğitimi öncesi vernik eğitimi önemli hangi araç hangi verniği kullanır kullanılan vernik hangi pasta ile maximum sonuca gider. Bunların bende tuttuğum bir ajanda da bilgileri var spot test ettiğim araçları tek tek yazdım ileri tarihte gelen orj boyalı aynı araca açıp ajandamdan bakarak kombinasyonu vakit kayıp etmeden oluşturuyorum ve sonuca hızlı şekilde gidiyorum. O yüzden kullanılan polish ürünlerine bakarsanız her uygulama da aynı değildir. Çünki her pasta her vernikte çalışmaz çalışamazzzz, Siz fransız araçlarına(genelleme yapmıyorum) Menzerna pastaları ile uygulama yaparsanız sonuca geç ulaşırsınız. Bakın ulaşamazsınız demiyorum geç olaşırsınız biz o sebeple en hızlı ve başarılı kombinasyonumuzla devam ediyoruz. Her gelen farklı deneyimlemediğimiz araçta ise zaman ayırarak kombinasyon için çalışıyoruz bu kombinasyon tek pasta ile sınırlı değil padler de işin içinde biraz uzun oldu kusura bakmayın esen kalın.
Hiç kusura bakmadım keyifle okudum açıklama için teşekkür ederim yrn bir paylaşım yapicam sizin gibi master olmasada elimden geleni yapıyorum. İmkanlarımız kısıtlı ama içimizdeki ruh aynı. O Ajandayi üniversite fotokopicisinden fotokopi çekip ciltletsek sonra satsak ilk alan ben olurum. Şaka bir yana bunlar.dediginiz gibi hep tecrübe işi ustalık kolay olmuyor. Tekrardan elinize kolunuza sağlık.

Ömer88

Usta Detaycı
Üye

Finaller.

Elinize sağlık. Bu araçtaki çizikler kaç mikron azalarak gitti. Derin çizikler hariç, standart yıkama ile oluşabilecek dairesel çizikler.