Corsa B GSİ - Do It Yourself - Kaporta, Boya - Detailing

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Herkese merhaba dostlar yine bir proje ile sizlerleyim. Aracımız Corsa B Gsi 98 model geçmişte arkadan aldığı darbe onarılamayan arka panel ve bol bol macun ile boyanan paneller için beni ziyaret etti. Aracın sahibi yakın bir arkadaşım Astra H Opc projesini gördükten sonra bu aracı Çınar dan başkası yapmasın diyerek yanıma uğradı. Reçetesini verdim tarihini , minimum sürecek zamanı verdim onayladı ve projeye startı verdik. Toplu yazmak yerine fotolarla birlikte detayları vereceğim. Değerli vaktinizi ayırıp incelediğiniz için teşekkür ederim.

Aracın kozmetik olarak kusurları şu şekilde ;
Sol arka stop arka panelin düzgün çekilmediği için 1.5 cm içeride. Sağ stop 0.5 cm içeride.
Arka çamurluk dodikleri akıllı vida ve japonla tutturulmuş.
Sağ arka Çamurluk göçükler , derin çizikler. Kelebeklerin direğe bağlantı yerleri kronik çatlak.
Sağ kapıda ton farkı.
Sağ ön çamurluk macun çatlakları
Çamurluk sinyalleri kırık, Sağ arka çamurluk bantları eksik, Logolar eksik, Ayna kapaklarında boya atmaları ve sürtmeler var.
Arka tamponun onarılmaya ihtiyacı olmakla birlikte ufacık araca park sensörü takmışlar iptal edilecek.

Logoları sıfır almak yerine emek verip yapmak hep tercihim. Gsi yazılarını servisteki sıfır orj ürün rengine bakarak boyadım. Ön Opel logosunu hurdacılardan aldım üstündeki katmanı kazıyıp şablon alıp boyayıp vernikledim.

Kaporta kısmına geçebiliriz. Kırık yer kaynatıldı, arka panel çekilip yerine getirildi, Tampon onarımı yapıldı park sensörü delikleri kapatıldı,

Boya kısmına geçiyoruz çizik, göcük yanlış yapılan boya öncesi tesviyeler düzeltildi.

Marjbieller kalıp alınarak yapıldı dodiklere göre ayarlanıp montaj yapılacak. Tampon da siyah olan kısım baz kat plastik rengine göre hazırlandı ve boyandı.

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Montaj kısmına geçiyoruz. Kapı içleri toplandı , tampon ve dodik montajları yapıldı , kapı bantları logolar ve plakalar takıldı, Ön lip ayarı yapıldı, Çamurluk ayarı yapıldı.

Jantlar Orj bbs olarak değiştirdik ve o malum renge boyadık. Rot ayarı yapıldı, marjbiel montajı ve kapı direkleri mat folyo ile kaplandı.

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Sıra detailing kısmına geldi. Aracın boyanan paneleri hariç diğer paneller çok soluk çizik ve zımpara hatalarıyla dolu olduğu için hayli zorladı beni. Peki neler kullandık.

Cutting : Sonax Cut max
Polish : Koch F6
Finish : Perfect Finish
Maskeleme : Ege bant
Kil : Bilthammer
Koruma : Tac system

Bitmeye yakın abim geldi arabayı yıka çok kirlendi diye onu da aradan çıkartalım dedim.

Onu yıkadığımı görenler birde bunu yıka diye diye aha bu kadar araba yıkamışız :D

Finallere geçebiliriz.

Aracı mümkün mertebe yıllarına özgü retro ve sleeper tarzı uptade etmeye çalıştım herkese şimdiden iyi dilekleri için teşekkür ederim.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu aralar kırmızı olayı çoğaldı girmeyin arkadaş aklımıza zorla kırmızı aldıracaksınız :)
Bu olay sanki @onurçiko ya misilleme gibi olmuş sanki :komik:
Eline sağlık çok güzel olmuş derli toplu maşaAllah renk çok hojdır :alkis:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sayfayı kaydırdıkça kaydırdım, bitmesin diye yavaş yavaş kaydırmaya başladım. Gerçekten şahane olmuş dönüşüm :) özellikle bu şekilde yıkık, bitik araçların bu hale dönüşünü anlatan konular ayrı bir şahane oluyor elinize sağlık :)

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Tebrik ederim üstad, döktürmüşsün yine :) Yapılan işçiliklere bakınca arabasını yıkamaya üşenen adamı sopayla kovalayasım geliyor :D

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yapmışsın yine yapacağını. <3 Eline koluna sağlık dostum.

GirayGirgin

Usta Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Kardeşim emeğine sağlık sıkılmadan sabırla neler yapabildiğine şahidim.Daha nice güzel işlerin olsun

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Sizin elinize , arkadaşınızın cebine sağlık. Çok güzel bir değişim olmuş.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Maaşallah
Ellerine sağlık
Çınar sen hakikaten aşmışsın kardeşim
Resmen mezardaki çürümüş cesedi çıkarıp gençlik yıllarına döndürmüşsün
Güncel olduğu zamanlarda keyfi aldığım araçlardandır kendileri
Senin finaller o zaman bile yoktu desem abartmış olmam

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Kardeşim eline sağlık, çoktan ölmüş, helvası yenmiş bu arabanın ama onu da adam etmişsin. Türkiye'nin Chip Foose si oldun artık. Hiç bitmesin istedim konu.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Gerçekten harika olmuş ellerinize sağlık. İlk fotoğraflarda keyfim kaçmıştı arabanın halini görünce resmen modum yükseldi son hali ile :D

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Ellerinizi sağlık muhteşem bir dönüşüm olmuş. Kırmızıyı gördükçe şimdi pişmanlık hissetmeye başladım :) gün batımı kırmızı renk ilgilenince nasıl olurdu düşünmeden edemiyorum. O zamanlar sadece allah ne verdiyse yıkayıp, atletten hallice bezlerle kuruladığım için bunun farkına varamadım.

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Hocam eline sağlık çok güzel olmuş fakat araç benim olsa idi daha farklı bir jant tercihinde bulunabilirdim :)
Teşekkür ederim zevkler diyelim.

Bu aralar kırmızı olayı çoğaldı girmeyin arkadaş aklımıza zorla kırmızı aldıracaksınız :)
Bu olay sanki @onurçiko ya misilleme gibi olmuş sanki :komik:
Eline sağlık çok güzel olmuş derli toplu maşaAllah renk çok hojdır :alkis:
Kardeşim adama diss attım :D Teşekkür ederim.

Sayfayı kaydırdıkça kaydırdım, bitmesin diye yavaş yavaş kaydırmaya başladım. Gerçekten şahane olmuş dönüşüm :) özellikle bu şekilde yıkık, bitik araçların bu hale dönüşünü anlatan konular ayrı bir şahane oluyor elinize sağlık :)
Teşekkür ederim izlerken mest olunuyor ama yaparken piskolojini bozuyor vallahi :D

Elinize saglik hocam on numara olmus
Teşekkür ederim.

Teşekkür ederim.

Tebrik ederim üstad, döktürmüşsün yine :) Yapılan işçiliklere bakınca arabasını yıkamaya üşenen adamı sopayla kovalayasım geliyor :D
Kovalamak şart vallahi teşekkür ederim.

Yapmışsın yine yapacağını. <3 Eline koluna sağlık dostum.
Teşekkürler Arda :)

Kardeşim emeğine sağlık sıkılmadan sabırla neler yapabildiğine şahidim.Daha nice güzel işlerin olsun
Teşekkürler kardeşim elimden geldiğince :)

Sizin elinize , arkadaşınızın cebine sağlık. Çok güzel bir değişim olmuş.
Teşekkür ederim iyi dilekler için.

Maaşallah
Ellerine sağlık
Çınar sen hakikaten aşmışsın kardeşim
Resmen mezardaki çürümüş cesedi çıkarıp gençlik yıllarına döndürmüşsün
Güncel olduğu zamanlarda keyfi aldığım araçlardandır kendileri
Senin finaller o zaman bile yoktu desem abartmış olmam
Abi est o senin güzel bakışların cidden ruhlu ve keyifli bir araç . Teşekkür ederim güzel düşüncelerin için.

Kardeşim eline sağlık, çoktan ölmüş, helvası yenmiş bu arabanın ama onu da adam etmişsin. Türkiye'nin Chip Foose si oldun artık. Hiç bitmesin istedim konu.
Teşekkür ederim abi o şekilde görmen beni mutlu etti :)

Elinize emeginize saglik abi çok güzel olmus masallah güle güle kullansin sahibi:)
Teşekkürler kardeşim.

Gerçekten harika olmuş ellerinize sağlık. İlk fotoğraflarda keyfim kaçmıştı arabanın halini görünce resmen modum yükseldi son hali ile :D
Teşekkürler dostum modun düşmesin aman dikkat et sana da keyifli uygulamalar.

Ellerinizi sağlık muhteşem bir dönüşüm olmuş. Kırmızıyı gördükçe şimdi pişmanlık hissetmeye başladım :) gün batımı kırmızı renk ilgilenince nasıl olurdu düşünmeden edemiyorum. O zamanlar sadece allah ne verdiyse yıkayıp, atletten hallice bezlerle kuruladığım için bunun farkına varamadım.
Kırmızı olsun beş fazla olsuna tepki olarak yapıldı :D Teşekkür ederim.

akhisar

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
muammer eline emegine saglık araç çok güzel olmuş:taraa: kişisel tercihtir ama ben olsam orjinal jantı malum renk e boyatırdım