Öneri Çözüm | Süt Kokusu Nasıl Giderilir?

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Öncelikle çok grçmiş olsun, sonra da elinize sağlık. Aslında süt işi biraz değişik. Kokusu çıkmıyor ya meretin, ben süt alacağım gün bagaja plastik kova (13 litrelik küçük kova) atıyorum. Aslında gönül CG kova ister de yok :D Sütü de poşeti ile bu kovaya alıyorum. Akarı kokarı kovaya gitsin diye tabi. Sonra aynı şekilde poşeti ile al çık.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerinize sağlık. Yapılması gereken her şeyi yapmışsınız zaten. Sadece enzym içerikli ürünlerden sıkarsanız sonuç daha garanti olacaktır.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Öncelikle çok grçmiş olsun, sonra da elinize sağlık. Aslında süt işi biraz değişik. Kokusu çıkmıyor ya meretin, ben süt alacağım gün bagaja plastik kova (13 litrelik küçük kova) atıyorum. Aslında gönül CG kova ister de yok :D Sütü de poşeti ile bu kovaya alıyorum. Akarı kokarı kovaya gitsin diye tabi. Sonra aynı şekilde poşeti ile al çık.
Ben ön vea arka koltuklara yerler öyle koyuyordum. hatta poşetsiz. forumda şikayetleri görmeye başladığımdan beri dedim ucuz yırtmışım.
zeytinyağı içinde benzeri şikayetler duydum çıkmıyor vs diye.

Benimde sizin yaptığınız gibi birşey düşünüyordum. büyük yoğurt kovaları var araba yıkarken kullandığım süt vs şeyleri aldığımda bunu götürüp içine koyacağım ağzınıda kapatacağım kapak ile . tedbir almak en iyisi.

Testo

Çaylak Detaycı
Üye
Bir arabanın içi bu kadar temizlenebilir ancak. Hayretle izledim elinize sağlık. Süt ekstra dikkat gerektiriyor. Biz bir gün alışveriş yaptık, bagaj doluydu herhalde arka koltuğa poşetlerle koyduk. 1 lt süt, ağzı yırtıkmış farketmemişiz, içine koyduğumuz poşet delikmiş sen arka koltuğa ak. Ama yol 5 dakika sürmüştü. Fakat koltuk koruyucu ürün görevini mükemmel yapmış. Bir avuç süt öylece duruyordu. Hemen sildim koku falan olmadı. Ama ders oldu bana. Sütü muhakkak bagaj havuzun orta kısmına ağzı bağlı poşetle koyarım.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
İş yerinden bir arkadaşın arabasına yolda giderken 1 lt süt dökülmüş. 1 saat sonra yol bittikten sonra farketmis ve kağıt havluyla alabildiği kadarını almış. Bir gün sonra beni arayıp koku olduğunu söyleyince gece arabasına bakmak için buluştuk. Halıyı sokmeden kokunun gecmeyecegini söylememe rağmen denememi istedi.
Halı yıkama makinesiyle olabildiğince sütü taban halısının üzerinden çektirdim. Carpet cleaner ve eser miktar koch GS ve sirke karışımını tornador vasıtasıyla halıya spreyleyip elbise fırçasıyla fırçaların ve yeniden makina ile çektirdim. Köpük şişesinde koch po vardı. Onu da köpük şeklinde halıya uygulayıp fircaladiktan sonra nemli ve kuru bezle temizledim. Bu uygulamalar sütün döküldüğü şoför koltuğunun arka kısmında paspasin altına gelen halı bölgesine yapıldı. Temizledigim bölgeye valet pro enzym odour sıktım ve en son wurth araç içi tazeleme spreyi(koku bombası) sıkıp yarım saat kapalı kaldıktan sonra havalandırdim. Gece koku yoktu artık sadece wurth ün kokusu geliyordu. Ertesi gün arkadaşımı arayıp koku durumunu sorunca bingo koku aynen duruyor.
Akşam yeniden buluşup koltukları sokmeye başladık. Şoför koltuğundan sonra ön yolcu koltuğunu sökerken son vida yalama oldu. Şoför tarafından kaldırabildigimiz kadarıyla halıyı kaldırıp altını temizledik. Altının kurumasına yardımcı olması halinin altına destek koyup ertesi güne bıraktık.

Diğer gün yalama olan vidanın başına somun kaynattirip soktuk. Diğer koltuğu, taban halısının kenarındaki plastikleri ve kol dayamanin olduğu orta bölümü de soktukten sonra halıyı kaldırdık.

Taban sacındaki görünen sutler de dahil her yerini temizledik. Zira pedaların altına kadar gelmiş süt arka taraftan. Arka tarafa hava üfleyen kanalı soktugumuzde yarım bardak kadar süt çıktı. Arabanın her tarafından süt çıkıyor holstein inek mübarek.
Dışarı aldığımız halının üzerine foam lance ile carpet cleaner ve az miktarda sirke karışımını sıkıp, kılları elbise fircasininkine benzeyen saplı fırçayla fircaladiktan sonra bol suyla tanzikli şeklide duruladik.

Makine ile halı ve sünger kısmından cektirebildigimiz kadar su çektirip kurumaya bıraktık.

Arabanın içine sıcak havayla kuruttuktan sonra kapılarını açıp havalandırdim.

Ertesi gün yani bugün kuruyan halıyı yerleştirip, plastik parçaları ve koltukları takıp işlemi bitirdik.

Şimdilik koku çok az var. Bakip göreceğiz bundan sonra da koku olacak mı. Ozon uygulatmasini önerdim bu arada.
Geçmiş olsun, Nanolex Odex kullanmanızı tavsiye ederim. Yüzeye sıkın, gerisini o halletsin.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Allah'tan süt sevmiyorum :) Süt gerekli mi gereksiz mi tartışmalarına bu konuyu da koymalı. Bence gereksiz :)

mtekin

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Konunun daha girişini okurken taban halısı çıkmadan koku nasıl çıkacak diye stres basmıştı beni ki ilerledikçe zaten verilen emeği gördüm. Yapılabilecek en iyi müdahale yapılmış, inşallah koku tekrardan bir sürpriz yapmaz bundan sonra.

Bu arada değinmeden geçemedim, şu kısmı okurken epey bir kahkaha attım valla :)
Arabayı evin önüne bağla günlük süt ihtiyacın karsilansin :)
Elinize emeğinize sağlık. Araçta süt taşırken çok tedirgin oluyorum. Sütü elime alıp camın dışında gideceğim yere kadar götüresim geliyor. Bagaj havuzu vs var ama sızmaya başlasa da havuz dolup taşar :( kimsenin başına gelmez umarım bu durum :(
Sadece süt de değil aslinda. Bakteri üretebilecek süt ürünleri olsun, balık veya kurbanda kanlı et tasirkende çok dikkat etmek gerekiyor.
Elinize sağlık, hem uygulama olarak hemde taşınmaması gereken ürünler olarak ders niteliğinde olmuş
Birilerine yardımcı olabilirsek ne mutlu bize.
Ellerinize sağlık sorun hallolmuş. Bu arabada halının altında direk sac var bazı arabalarda halının altında sert sünger köpük yada en kötüsü keçe oluyor o şekilde 1 değil 2 litre süti yine emerdi. Sonuca ulaşmanız güzel olmuş :alkis:
Altta keçe olmamasına ben de şaşırdım. Keçenin de şöyle bir faydası olurdu. Sütü tamamen emip sağa sola gitmesini engellemek ve keceyi degistirdigimizde sorunu büyük oranda cozerdik. Şimdi yine bir yerlerde kalmismidir şüphesi var.
Tedbiri elden bırakmamak gerekiyor.
Ellerinize sağlık. Yapılması gereken her şeyi yapmışsınız zaten. Sadece enzym içerikli ürünlerden sıkarsanız sonuç daha garanti olacaktır.
Ben ön vea arka koltuklara yerler öyle koyuyordum. hatta poşetsiz. forumda şikayetleri görmeye başladığımdan beri dedim ucuz yırtmışım.
zeytinyağı içinde benzeri şikayetler duydum çıkmıyor vs diye.

Benimde sizin yaptığınız gibi birşey düşünüyordum. büyük yoğurt kovaları var araba yıkarken kullandığım süt vs şeyleri aldığımda bunu götürüp içine koyacağım ağzınıda kapatacağım kapak ile . tedbir almak en iyisi.
Aman dikkat. Tedbirli olmakta fayda var.
Bir arabanın içi bu kadar temizlenebilir ancak. Hayretle izledim elinize sağlık. Süt ekstra dikkat gerektiriyor. Biz bir gün alışveriş yaptık, bagaj doluydu herhalde arka koltuğa poşetlerle koyduk. 1 lt süt, ağzı yırtıkmış farketmemişiz, içine koyduğumuz poşet delikmiş sen arka koltuğa ak. Ama yol 5 dakika sürmüştü. Fakat koltuk koruyucu ürün görevini mükemmel yapmış. Bir avuç süt öylece duruyordu. Hemen sildim koku falan olmadı. Ama ders oldu bana. Sütü muhakkak bagaj havuzun orta kısmına ağzı bağlı poşetle koyarım.
Ucuz atlatmissiniz.
Geçmiş olsun, Nanolex Odex kullanmanızı tavsiye ederim. Yüzeye sıkın, gerisini o halletsin.
Elimde valet pro enzym odour eliminator olduğu için onu kullandım. Nanolex daha etkili diyorsanız onu da kullanalım. Bir de bu ürünleri halıya sıkınca taban sacina kadar ulaşamıyor. Orada kalan az bir süt bile olsa yine koku yapar diye düşünüyorum. Yani ürünün calismasi için koku yapan bakterilerle buluşması gerekmiyor mu?
Allah'tan süt sevmiyorum :) Süt gerekli mi gereksiz mi tartışmalarına bu konuyu da koymalı. Bence gereksiz :)
Bu konu çok tartışmalı diyerek yorumsuz bırakıyorum.

mtekin

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Konuyu guncelleyelim. Bugün dün akşama göre daha az koku var. Böyle belli belirsiz. Gerçi bana artık herşey süt kokuyor.:)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Arabayı evin önüne bağla günlük süt ihtiyacın karsilansin :)

Sadece süt de değil aslinda. Bakteri üretebilecek süt ürünleri olsun, balık veya kurbanda kanlı et tasirkende çok dikkat etmek gerekiyor.

Birilerine yardımcı olabilirsek ne mutlu bize.

Altta keçe olmamasına ben de şaşırdım. Keçenin de şöyle bir faydası olurdu. Sütü tamamen emip sağa sola gitmesini engellemek ve keceyi degistirdigimizde sorunu büyük oranda cozerdik. Şimdi yine bir yerlerde kalmismidir şüphesi var.

Tedbiri elden bırakmamak gerekiyor.

Aman dikkat. Tedbirli olmakta fayda var.

Ucuz atlatmissiniz.

Elimde valet pro enzym odour eliminator olduğu için onu kullandım. Nanolex daha etkili diyorsanız onu da kullanalım. Bir de bu ürünleri halıya sıkınca taban sacina kadar ulaşamıyor. Orada kalan az bir süt bile olsa yine koku yapar diye düşünüyorum. Yani ürünün calismasi için koku yapan bakterilerle buluşması gerekmiyor mu?

Bu konu çok tartışmalı diyerek yorumsuz bırakıyorum.
Nanolexi etkilenen yüzeye sıkıp bırakıyorsun , üstüne başka birşey uygulamana gerek yok. Bu meret biraz tuhaf, kokusuz koku giderici ve anında etki edebiliyor. Muhtemelen kokunun kaynağı ile bağ kurup yok ediyor. Süt için hiç fırsatım olmadı ama başka kokularda çok denedim anında ve kökünden sorunu halletmisti. İçeriğinin sut dökülmesi sonrası yaşanan koku için etkili olduğu yazıyor. :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerinize sağlık mustafa hocam süt kokusuna bundan daha kapsamlı müdahale olamazdı.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Ellerinize sağlık işçilik çok iyi. Bende hep korkarım süt kokusundan. Meret yer yapar geçmez kolay kolay.

mtekin

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye

mtekin

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Konuyu guncelleyelim.

Temizlikten sonra bir hafta kadar camları çok az açık şekilde beklemis araba.
Detaylı temizliğin ertesi gününden biraz daha ağır bir süt kokusu var. İncelediğimde ilginç bir şekilde koku paspasta değilde tavanda vardı. Temizlik esnasında buharlaşan koku tavana sinmiş sanırım. Köpük formunda koch po yu tavana sıkıp mikrofiber bezle yaydik. Sonrasında az nemli bez ve kuru bezle tüm tavanı ve koltukları temizledik. Temizlik sonrası vp odour u tavan koltuk ve taban halisina sıkıp bıraktık.
Bu uygulamadan bir hafta sonra kontrol ettiğimde yine az bir koku vardı. Dedim artık benzin döküp yakmanın zamanı geldi.:)

Seyahat kısıtlaması nedeniyle ozon uygulaması yaptıramadı araç sahibi.
Bugün ozon makinasını sepete atıp arkadaşı aradim. Koku durumu nedir, alıyorum artık diye;
BİNGO. Kokudan eser yokmuş. Tamamen geçmiş. Holstein inekten Arap atına dönüşmüş araç. +10 HP eklenmiş gibi şaha kalkiyormus gaza basınca( bu kısmı abartmış olabilirim;)).

Sonuç olarak artık başlığı süt kokusu nasıl giderilir olarak değiştirebiliriz. :mutlu: