İş yerinden bir arkadaşın arabasına yolda giderken 1 lt süt dökülmüş. 1 saat sonra yol bittikten sonra farketmis ve kağıt havluyla alabildiği kadarını almış. Bir gün sonra beni arayıp koku olduğunu söyleyince gece arabasına bakmak için buluştuk. Halıyı sokmeden kokunun gecmeyecegini söylememe rağmen denememi istedi.
Halı yıkama makinesiyle olabildiğince sütü taban halısının üzerinden çektirdim. Carpet cleaner ve eser miktar koch GS ve sirke karışımını tornador vasıtasıyla halıya spreyleyip elbise fırçasıyla fırçaların ve yeniden makina ile çektirdim. Köpük şişesinde koch po vardı. Onu da köpük şeklinde halıya uygulayıp fircaladiktan sonra nemli ve kuru bezle temizledim. Bu uygulamalar sütün döküldüğü şoför koltuğunun arka kısmında paspasin altına gelen halı bölgesine yapıldı. Temizledigim bölgeye valet pro enzym odour sıktım ve en son wurth araç içi tazeleme spreyi(koku bombası) sıkıp yarım saat kapalı kaldıktan sonra havalandırdim. Gece koku yoktu artık sadece wurth ün kokusu geliyordu. Ertesi gün arkadaşımı arayıp koku durumunu sorunca bingo koku aynen duruyor.
Akşam yeniden buluşup koltukları sokmeye başladık. Şoför koltuğundan sonra ön yolcu koltuğunu sökerken son vida yalama oldu. Şoför tarafından kaldırabildigimiz kadarıyla halıyı kaldırıp altını temizledik. Altının kurumasına yardımcı olması halinin altına destek koyup ertesi güne bıraktık.
Diğer gün yalama olan vidanın başına somun kaynattirip soktuk. Diğer koltuğu, taban halısının kenarındaki plastikleri ve kol dayamanin olduğu orta bölümü de soktukten sonra halıyı kaldırdık.
Taban sacındaki görünen sutler de dahil her yerini temizledik. Zira pedaların altına kadar gelmiş süt arka taraftan. Arka tarafa hava üfleyen kanalı soktugumuzde yarım bardak kadar süt çıktı. Arabanın her tarafından süt çıkıyor holstein inek mübarek.
Dışarı aldığımız halının üzerine foam lance ile carpet cleaner ve az miktarda sirke karışımını sıkıp, kılları elbise fircasininkine benzeyen saplı fırçayla fircaladiktan sonra bol suyla tanzikli şeklide duruladik.
Makine ile halı ve sünger kısmından cektirebildigimiz kadar su çektirip kurumaya bıraktık.
Arabanın içine sıcak havayla kuruttuktan sonra kapılarını açıp havalandırdim.
Ertesi gün yani bugün kuruyan halıyı yerleştirip, plastik parçaları ve koltukları takıp işlemi bitirdik.
Şimdilik koku çok az var. Bakip göreceğiz bundan sonra da koku olacak mı. Ozon uygulatmasini önerdim bu arada.