Detail35 Uygulamaları

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Herkese selamlar karantina serisinden bir uygulama paylaşayım sizlerle

Kadran ve multimedya çerçevesine polisaj yaptım
Polo sahiplerine özel bir how to olacak

Sinyal ve silecek kolunun oradaki boşluklardan yukarı ittirip kadranin önündeki plastiği içeriden kendimize cekiyoruz

İki adet t20 tutuyor kadrani vidaları dikkatlice çıkarıp kadranin sol tarafından yavaşça cekiyoruz

Sonrasında konektörü çıkarıyoruz ve polisaj :)

Polisaj öncesi maskeleme
Koch f5 orta sertlikte sünger
Gyeon primer yumuşak sünger

Cutting sonrası

Finish sonrasi

Final; maalesef içini açamadım ici kirli kaldı alttaki düğmelerin orada sıvı kalmış önceki sahibinden.

Multimedya çerçevesi polisaj aşamaları

Final

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
@Detail 35, bey gün be gün araç bir efsaneye dogru yol alıyor. kolay gelisin elinize saglık.

iyi detaylar.

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Emeğine sağlık,uğraşa değen bi detay olmuş :)
Çok teşekkürler pek uğraştırmadı aslında :)
@Detail 35, bey gün be gün araç bir efsaneye dogru yol alıyor. kolay gelisin elinize saglık.
iyi detaylar.
Çok teşekkür ederim abi eksik olmayın :)
Yok tutmaz :) sen bildiğin fırsatı tepmiş sin :D
O zaman fırça ile temizlik çizer mi videosu yapıp yeniden polisaj yaparım :D :D

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Eline sağlık baya toparlamış , sürekli göz önünde olunca çok rahatsız edici oluyor gösterge çizikleri. Piano black parçalar için benimde niyetim var ama çizikleri giderdikten sonra şeffaf kaplama yapmayı düşünüyorum becerebilirsem :) .

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Eline emeğine sağlık, aracın her gün baktığımız kadranının da detaydan nasibini alması çok yerinde olmuş. Benim de niyetim var babamın araba için, reçeteyi notlarıma aldım :)

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Bu sefer uygulama değil test ile beraberiz, Gyeon Cure hakkındaki yorumlarım videodaki gibidir herkese iyi seyirler :):)
Merhaba, geçen sene videonuzu izledikten sonra ben de şişede yarım kalan cure ürünümü 1:1 sulandırmış ve şişeyi tamamlamıştım. Ancak o günden beri hiç kullanmadım. Acaba cure de wet coat essence gibi ancak kullanılacağı zaman ve kullanılacağı kadar mı sulandırılmalı yani rafta sulandırılmış bir şekilde beklese bozulur mu? Çünkü Wet coat essence sulandırılıp hemen kullanılması lazım yoksa bir işe yaramıyor. Sanırım yarım şişe cure çöp oldu.

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Merhaba, geçen sene videonuzu izledikten sonra ben de şişede yarım kalan cure ürünümü 1:1 sulandırmış ve şişeyi tamamlamıştım. Ancak o günden beri hiç kullanmadım. Acaba cure de wet coat essence gibi ancak kullanılacağı zaman ve kullanılacağı kadar mı sulandırılmalı yani rafta sulandırılmış bir şekilde beklese bozulur mu? Çünkü Wet coat essence sulandırılıp hemen kullanılması lazım yoksa bir işe yaramıyor. Sanırım yarım şişe cure çöp oldu.
Eğer saf su kullanırsanız bir problem olmaz. Benim ürünüm sulandırılmış şekilde uzun süre bekledi içinde topaklanmalar ve çökme oluştu ancak çalkaladıktan sonra bir problem gözlemlemedim. Her ne ürün sulandırırsanız sulandırın bitirmeyecekseniz çeşme suyu kullanmayın

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Eğer saf su kullanırsanız bir problem olmaz. Benim ürünüm sulandırılmış şekilde uzun süre bekledi içinde topaklanmalar ve çökme oluştu ancak çalkaladıktan sonra bir problem gözlemlemedim. Her ne ürün sulandırırsanız sulandırın bitirmeyecekseniz çeşme suyu kullanmayın
Normalde silecek suyu&antifiriz konsantrelerini bile saf suyla kullanıyorum ama ne şanstır ki o an el altında yoktu içme suyu koymuştum sebilden. Öyleyse bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Opaklanma bende de mevcuttu çalkalayınca homojenleşti. Tamamdır çok teşekkür ederim cevabınız için :)

emirhan2000

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
hocam selamlar, gyeon tire aldım almadan önce sizin videonuzu da izledim, lastikleri komple temizledim apc ile kuruttum,hava tuttum sonra süngerle tek kat geçtim ısıttım, bekledim bir kat daha geçtim, ancak 700-800 km falan gitmedi 3-4 gün sonra hiç parlaklık matlık alamadım, sorun nedir sizce?

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
hocam selamlar, gyeon tire aldım almadan önce sizin videonuzu da izledim, lastikleri komple temizledim apc ile kuruttum,hava tuttum sonra süngerle tek kat geçtim ısıttım, bekledim bir kat daha geçtim, ancak 700-800 km falan gitmedi 3-4 gün sonra hiç parlaklık matlık alamadım, sorun nedir sizce?
hiç bir fikrim yok dostum. Gyeon türkiye sayfasına yazarsan instagramdan elbet çözüm bulurlar. Ben daha önce problem yaşamadım gyeon tire ile en kötü hava şartlarında bile 300-400 km kalıyordu bende

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Çok güzel olmuş. İçini keşke açsaydın 4tane trox vida tutuyor. Ellerine sağlık artık kaç devir çevirdiğini daha net göreceksin:komik:

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Çok güzel olmuş. İçini keşke açsaydın 4tane trox vida tutuyor. Ellerine sağlık artık kaç devir çevirdiğini daha net göreceksin:komik:
t 5 vida tutuyor sanırım maalesef sette yoktu o yüzden açamadım yıldız ile denedim diş atlıyordu sonraya erteledım :D 7200 de vites kendi atıyor da 6800 sonrası boş :D

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Evde boş durmayalım. En son kadran çiziklerini halletmiştim vida takimimda gerekli anahtar olmadığı icin icini acımamıştım.
Beni en çok rahatsız eden içinde biseyler sıçramış olmasıydı

Sökelim bakalım ne var ne yok

Uygulama icin ipa, gözlük bezi ve yumuşak fırça kullandım

Scangrip’in şarjı bitti finaller sarı ampul

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi​

Son düzenleme:

abarutcu40

Çaylak Detaycı
Üye
Ellerinize saglik cok guzel olmus kadran camı degisir mi sizce? b7 kasa passatimda kadran camında catlak var iceriye toz doluyo

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Evde boş durmayalım. En son kadran çiziklerini halletmiştim vida takimimda gerekli anahtar olmadığı icin icini acımamıştım.
Beni en çok rahatsız eden içinde biseyler sıçramış olmasıydı

Sökelim bakalım ne var ne yok

Uygulama icin ipa, gözlük bezi ve yumuşak fırça kullandım

Scangrip’in şarjı bitti finaller sarı ampul

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Abi ellerine sağlık, tuşların arasından mı tozları alıyor? :)

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Ellerinize saglik cok guzel olmus kadran camı degisir mi sizce? b7 kasa passatimda kadran camında catlak var iceriye toz doluyo
Muhtemelen çikmacılardan direk kadran olarak satarlar sadece cam satan olacağını sanmıyorum . Teşekkürler :)

Abi ellerine sağlık, tuşların arasından mı tozları alıyor? :)
Valla arkasından alıyor sanırım delikli yerler var tuşlarun oradan içeriye giden kanal yok :)

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
En son 2019 ekim ayında [mention]Orçun [/mention] ile Polisaj yapmıştık o zamandan beri hem az yıkanan hem hiç ilgi görmeyen aracımızı toparlamak istedim

Yapılanlar
Jant davlumbaz temizliği koch rrr gyeon tire fraber xs 1:4
On yıkama fraber xs 1:8
Çift kova yıkama gyeon bathe
Demirtozu temizliği koch rrr
On cam carpro ceriglass, glaco
Gyeon prep ile boya temizliği
Fusso
Lastik davlumbaz Carpro perl 1:1

Temizliğe geçelim

Bir önceki polisajdan kalan pasta kalıntıları vardı

Final