Detay Ürünleri Seçim Rehberi

Kaptan_34

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Süper bir konu olmuş, elinize, dilinize sağlık. İnşallah foruma üye olup bilgi al ve kaç için kullanılmaz bu konu.
Bu durum için nasıl bir çözüm üretilebilir oda muamma

Eski Kaptan, Eski Detaycı

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Öncelikle ellerine sağlık, yıkmanın genel şeması ürün tavsiyeleriyle birlikte anlatılması çok faydalı olacak yeni başlayanlar açısından. Bu konuda yapabileceğim bir şey varsa, özellikle yıkama sonrası koruma uygulamaları için elimden geleni yaparım.

Bilberry ve cg signature wheel cleaner elimde var. Haftasonu 2 araba yıkayacağım, eşit şartlarda test edip sonucu paylaşabilirim böylece bu konu da açıklığa kavuşsun.
Ricam bilberry 1:3 olursa çünkü 1:5 te güçsüz kalıyor

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Dostum tebrik ederim. Şahane bir çalışma. Aklındaki gibi tamamladıktan sonra görsellik için şematize yapabilirsin
Maşallah:nazar:

smertt1

Acemi Detaycı
Üye
harika konu valla bir çok konuda malzeme arayışına ilaç niyetinde

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Dostum tebrik ederim. Şahane bir çalışma. Aklındaki gibi tamamladıktan sonra görsellik için şematize yapabilirsin
Maşallah:nazar:
Sematize dedigin bizim deyimle flowchart sanirim akis diyagrami :)

Yani iste koruma var mi? Var varsa buradan devam yoksa suradan falan tarzi.

Aslinda ilk amacim oydu ama cok buyuk bir imaj yapmak gerekirdi bunun icin. Yine de kucuk bir sema ile bu konudaki madde ya da urunleri refere ederek bir ilerlenebilir. Cok mantikli :)

Senin de kapini calacam merak etme :)

Teşekkürler ;)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Davlumbaz Fırçaları;

Lastik fırçanızı davlumbazda da kullanabilirsiniz, ama genelde kısa saplı oldukları için kullanışlı olmazlar. Bu nedenle bir de uzun saplı davlumbaz fırçası edinmeniz faydanızadır.

1-Chemical Guys Açılı Davlumbaz Fırçası
2-Mothers Davlumbaz Fırçası
3-3D Davlumbaz Fırçası

Hocam emeğinize sağlık mükemmel bir konu Harika bir kılavuz olmuş. Lastik fırçaları değil de Jant fırçaları davlumbazda kullanılabilir olacaktı galiba dikkatten kaçtı galiba ufak bir düzeltme

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Davlumbaz Fırçaları;

Lastik fırçanızı davlumbazda da kullanabilirsiniz, ama genelde kısa saplı oldukları için kullanışlı olmazlar. Bu nedenle bir de uzun saplı davlumbaz fırçası edinmeniz faydanızadır.

1-Chemical Guys Açılı Davlumbaz Fırçası
2-Mothers Davlumbaz Fırçası
3-3D Davlumbaz Fırçası

Hocam emeğinize sağlık mükemmel bir konu Harika bir kılavuz olmuş. Lastik fırçaları değil de Jant fırçaları davlumbazda kullanılabilir olacaktı galiba dikkatten kaçtı galiba ufak bir düzeltme

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tesekkur ederim.

Ama bilerek yazdim onu. Olmaz ama olur da ihtiyac olursa lastik fircasi davlumbaz icin de uygundur sorun yaratmaz. Ama jant fircaladiginiz firca ile davlumbaz fircalarsaniz janta kir tasirsiniz.

Dediginiz bir yerde dogru, ornegin mothers jant fircasini kisa olsa da davlumbazda a kullanabilirsiniz. Ama ben mesela o fircayi davlumbaza surdukten sonra janta geri surmem. Ha iki tane ayni tip firca olur birini janta birini davlumbaza kullanirsiniz bu olabilir.

Bu yanlis anlasilmanin onune gecmek icin oyle yazdim.

Tesekkur ederim tekrardan.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Kardeşim süpersin, harika rehber bir konu olacak, aşamalar arası video çekip altlarına ekleyebiliri.İnşallah daha detaylandırıp kitap gibi bir konu yaparız elbirliğiyle. Ürün seçeneklerini falanda artırabilir. Bence az ve kısıtlı seçenekler olmuş. Her markanın ürünü iligili alana yazabiliriz, hatta ülkemizden bulup bulamayacaklarını da yazabiliriz. Velhasılı çok geliştirmeye müsait bir konu. Teşekkür ederim tekrar.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Kardeşim süpersin, harika rehber bir konu olacak, aşamalar arası video çekip altlarına ekleyebiliri.İnşallah daha detaylandırıp kitap gibi bir konu yaparız elbirliğiyle. Ürün seçeneklerini falanda artırabilir. Bence az ve kısıtlı seçenekler olmuş. Her markanın ürünü iligili alana yazabiliriz, hatta ülkemizden bulup bulamayacaklarını da yazabiliriz. Velhasılı çok geliştirmeye müsait bir konu. Teşekkür ederim tekrar.
Tesekkur ederim abi fikir oneri ve katkiya açığım. Hepimizin konusu guzelce el birligiyle iyi bir yere getirelim insallah.

Urun azligi aslinda suna gore, bulunabilirlik, ulasilabilirlik anlaminda kistim biraz.

Bu noktada da su yapilabilir, her kategori icin kendi icinde de kategori yapilir, dunyada 1 numara urunler, Turkiyenin en iyileri, fiyat performans sampiyonlari gibi. Altlarina da dedigin gibi bahsi gecen konu linkleri ya da videolar ohhh bal :)

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Evet evet bir şema çok iyi fikir, bence bunu düşün hocam. Her bölüme bir şema koltuklar, tavan, taban halısı, cam, davlumbaz, araç dışı gibi. Ürünler açıklamaları kullanım şekli vs gibi. Sonra malzemeler içinde bir şema olur, fırçalar, aplikatörler, pedler, eldivenler gibi... hocam bekliyoruz forumun ağzına balı sürdün birkere.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ricam bilberry 1:3 olursa çünkü 1:5 te güçsüz kalıyor
Bilberry 1:10 a kadar sulandırılan bir ürün. 1:3 yaparsam adil olmaz o zaman cg signatureyi sek kullanmam lazım. Cg signature 1:4 olacak, bilberry 1:5. Standart kullanım oranları bu şekilde bu ürünlerin. Ben en adil şekilde yapmaya çalışacağım. Ürünlerin miktarı ve jant üzerinde bekleme süresi bile aynı olacak. Hatta hem az kirli hem çok kirli iki ayrı arabada iki ayrı test yapacağım

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Bilberry 1:10 a kadar sulandırılan bir ürün. 1:3 yaparsam adil olmaz o zaman cg signatureyi sek kullanmam lazım. Cg signature 1:4 olacak, bilberry 1:5. Standart kullanım oranları bu şekilde bu ürünlerin. Ben en adil şekilde yapmaya çalışacağım. Ürünlerin miktarı ve jant üzerinde bekleme süresi bile aynı olacak. Hatta hem az kirli hem çok kirli iki ayrı arabada iki ayrı test yapacağım
Tamam farketmez sen bilirsin

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Bir de bu işlemi jantında koruma olan bir araca yaparsan iyi olur, bakalım korumaya ne tepkisi olacak ikisinin, sonuçta burada tek kriter temizleme kabiliyeti değil.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bir de bu işlemi jantında koruma olan bir araca yaparsan iyi olur, bakalım korumaya ne tepkisi olacak ikisinin, sonuçta burada tek kriter temizleme kabiliyeti değil.
Tamamdır abi aklımda. En son seal n shine vardı, bilseydim fusso yapardım :) Olmazsa janttaki korumayı yeniler bidaha yıkarım bunu da göstermek için.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Bilberrynin korumaya zarar verdiğini biliyorum bunu yapmanıza gerek yok ama hala demeye çalıştığım şey anlaşılmadi ben ona yanıyorum :D

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Bilberrynin korumaya zarar verdiğini biliyorum bunu yapmanıza gerek yok ama hala demeye çalıştığım şey anlaşılmadi ben ona yanıyorum :D
Şimdi ben genel bir açıklama ile buraya nokta koymak istiyorum. Senin demek istediğin temizlik kabiliyeti ile ilgili. Bizim yada benim anlatmak istediğimiz ürünün totaline bakarak aldığı genel toplamdaki puanlaması.
Bu ürünleri genel olarak temaslı temizlikte kullandığımız için üç aşağı beş yukarı verecekleri sonuç pek farklı değildir. Sulandırmayı düşürürsün falan bir şekilde sonuç alırsın. Ha bu maliyeti arttırır yine bir kıstastır. Yani yine totali etkiler.
Şu husus burada benim açımdan bu ürünün beğenilmemesinde ve bu kadar dışlanmasında en büyük etken. Korumaya büyük darbe vurması yani tek kullanım da bile olsa korumayı sıfırlaması. Örnek vermek gerekirse, ben yurdışından 100 lerce lira verdim ve janta bir ürün kullandım, bu ürün atıyorum 1 ay janta sıkıntısız bir şekilde koruma sağlayacak ve ben bu süre zarfında janta koruma işlemi ile ugraşmayıp, hem parklığının hem zaman tasarrufunun keyfini çıkaracağım. Ama bu ürün ile jantları temizlersem her yıkamada ürün yenilemek zorunda kalacağım. Artık tek sorum var. Make your choose
Ben ürün deperlendirmesi yaparken ve öneri yaparken bütün bu kriteleri düşünüp öneri yapmaya çalışıyorum.
Genel yazdım, konu ile aslında bireysel senin ile alakalı değil.
Bir de zevkler ve renklerin tartışmasını yapmak çok anlamsız, sen bir nedenden dolayı bu ürünü tercih etme sebebin vardır, benim o sebeple pek işim olmayabilir. Zaten tek bir doğru ürün olsa neden bu kadar uğraşalım değil mi.
Ürün vardır bir hafta gider ama ben parlaklığını çok seviyorumdur, ama senşn için dayanım önemlidir vs vs. Sahuru belrken çenem düştü, @SubaruOutback nun yokluğunu aratmayayım dedim:)