Detay Ürünleri Seçim Rehberi

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Şimdi ben genel bir açıklama ile buraya nokta koymak istiyorum. Senin demek istediğin temizlik kabiliyeti ile ilgili. Bizim yada benim anlatmak istediğimiz ürünün totaline bakarak aldığı genel toplamdaki puanlaması.
Bu ürünleri genel olarak temaslı temizlikte kullandığımız için üç aşağı beş yukarı verecekleri sonuç pek farklı değildir. Sulandırmayı düşürürsün falan bir şekilde sonuç alırsın. Ha bu maliyeti arttırır yine bir kıstastır. Yani yine totali etkiler.
Şu husus burada benim açımdan bu ürünün beğenilmemesinde ve bu kadar dışlanmasında en büyük etken. Korumaya büyük darbe vurması yani tek kullanım da bile olsa korumayı sıfırlaması. Örnek vermek gerekirse, ben yurdışından 100 lerce lira verdim ve janta bir ürün kullandım, bu ürün atıyorum 1 ay janta sıkıntısız bir şekilde koruma sağlayacak ve ben bu süre zarfında janta koruma işlemi ile ugraşmayıp, hem parklığının hem zaman tasarrufunun keyfini çıkaracağım. Ama bu ürün ile jantları temizlersem her yıkamada ürün yenilemek zorunda kalacağım. Artık tek sorum var. Make your choose
Ben ürün deperlendirmesi yaparken ve öneri yaparken bütün bu kriteleri düşünüp öneri yapmaya çalışıyorum.
Genel yazdım, konu ile aslında bireysel senin ile alakalı değil.
Bir de zevkler ve renklerin tartışmasını yapmak çok anlamsız, sen bir nedenden dolayı bu ürünü tercih etme sebebin vardır, benim o sebeple pek işim olmayabilir. Zaten tek bir doğru ürün olsa neden bu kadar uğraşalım değil mi.
Ürün vardır bir hafta gider ama ben parlaklığını çok seviyorumdur, ama senşn için dayanım önemlidir vs vs. Sahuru belrken çenem düştü, @SubaruOutback nun yokluğunu aratmayayım dedim:)
Ansiklopedi gibi adamsın abi ya:alkis:<3

@PassionateDetailing Barışcım sende yanlış anlama bence artık. Kimse bu ortam da senin düşündüğün gibi herhangi bir ürüne karşı ön yargısı yok bence. Kızmak yerine sahiplen bu ortamı, bir benzeri yok ve hiçbir zaman olmayacak çünkü. Seviyoruz seni.:)

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Konu güzel, Kwazar pompa siparişi verdim ve bunda kullanmak için köpük arayışındayım, konu ilk mesajında tavsiye edilen AUTOBRİTE MAGİFOAM ürünü sanırım Türkiye' de satılmıyor, bulamadım

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Güzel konu olmuş elinize sağlık , özellikle yeni başlayan arkadaşlarımıza çok faydalı olacaktır :) .

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Konu güzel, Kwazar pompa siparişi verdim ve bunda kullanmak için köpük arayışındayım, konu ilk mesajında tavsiye edilen AUTOBRİTE MAGİFOAM ürünü sanırım Türkiye' de satılmıyor, bulamadım
Evet bulmasi zor bir urun. Alinik ilani acarsaniz belki forumda elinde fazla olup satmak isteyen cikar. Cok zor bir ihtimal

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Evet bulmasi zor bir urun. Alinik ilani acarsaniz belki forumda elinde fazla olup satmak isteyen cikar. Cok zor bir ihtimal

Üstad, tavsiye ettiğin Chemical Guys Honeydew' in de 470 ml. i 100 tl. civarında, 5 kullanımda bitecek mantıklık gelmedi, VP Foamula 1 sapirişi verdim ama, aklım şu üründe kaldı, ne dersiniz..
Koch Chemie GSF Gentle Snow Foam

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üstad, tavsiye ettiğin Chemical Guys Honeydew' in de 470 ml. i 100 tl. civarında, 5 kullanımda bitecek mantıklık gelmedi, VP Foamula 1 sapirişi verdim ama, aklım şu üründe kaldı, ne dersiniz..
Gentle snow foam gercekten gentle. Kullanmadim ama onu green star ile karistirip ancak oyle verim aliyorlar. Alip dener yorumlarsaniz ben de urun hakkında forumdan birinin fikrini ogrenmis olurum. Daha once konusunde yer veren olduysa da gormedigim icin simdiden ozur dilerim.

Evet honeydewin handikapi da bu. Galonlugu vardi fiyatindan haberim yok ama daha ekonomiktir.

Foamula ben de kullaniyorum ansf ile denk diyebilirsiniz.

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Foamula 1 güzel tercih. Kcnin bu tip ürünleri f/p açısından çok verimli değil. Foamula1 da 3. Bidon bitirmek üzereyim

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Gecen gun baktim alsam mi diye arada kaldim. Saf kullaniliyor degil mi?

İlk firsatta ekleyeceğim.

Abi saf olarakta kullanıyor. Fakat o tarz kullanımı bana zor geliyor. sprey şişeye 1/2 oranda sulandırdım. Bu şekilde bile. İşini güzel yapıyor.

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Abi sarfiyat konusunda yorum yapabilir misin ?
Saf kullanımda sarfiyat yüksek olur. Hem kullanım zorluğu hem sarfiyatı göz önüne alarak sprey şişede sulandırılarak kullanmayı tercih ediyorum. Sprey şişede çok fazla sarf yok. Kampanya zamanı onur abinin teşvikleriyle uygun fiyata almıştım. Üründen memnunum tavsiye ederim

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Saf kullanımda sarfiyat yüksek olur. Hem kullanım zorluğu hem sarfiyatı göz önüne alarak sprey şişede sulandırılarak kullanmayı tercih ediyorum. Sprey şişede çok fazla sarf yok. Kampanya zamanı onur abinin teşvikleriyle uygun fiyata almıştım. Üründen memnunum tavsiye ederim
Anladım abim, yorum için teşekkür ederim.

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Asit tabanlı diyor, alüminyum ve cilalı jantlara zararı olur mu,
korumayı elliyor fakat
Her yıkamada jantLara bsd uyguladığım için ben pek zararını görmüyorum. Benim jantlar alüminyum alaşımlı her hangi bir sıkıntı gözlemlemedim