Detay ürünlerini kendin yap

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Direk seramik diyebiliriz yani, öyle ipa falan gibi satılıyormuymuş yahu :kop: bende her firma kendi bünyesinde bu bileşiği oluşturup piyasaya sürüyor ondan pahalı diye biliyorum :D

Camları kolonyayla siliyordum iz kalıyordu 70lik saçma bir markayla, sırf cam için zamanında 80lik eyüp sabri aldım oda iz bırakınca eczaneden etil alkol almıştım onu sevdim ama kutusunda uçuyordu kendi kendine sonra iki-üç sene önce falan dtturkeye üye oldum çoğu kişi gibi ordan ipayı görünce patlattım bir tane.

O gün bugün sade ipa, sulandırmaları illaki denedim ama saf daha çekici benim için helede kışın. Dışı için şu aralar aseton deniyorum kobay bir taunusta camı mahfetmezse güzel temizliyor. Bir tık ipadan yavaş çalışıyor hızlı uçuyor. Aynalara damlacık tutmaması için ne yapabiliriz acaba ev yöntemleriyle onun peşindeyim şu aralar. :D
Hocam bunlarla hiç uğraşma bence bi glass Cleaner almanı tavsiye ederim. Konsantre ürünlerden alsan sana maliyeti daha az olur. Örneğin flowey alsan 1/25 e kadar sulandırabilirsin. 1lt sana çok uzun süre yeter.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Direk seramik diyebiliriz yani, öyle ipa falan gibi satılıyormuymuş yahu :kop: bende her firma kendi bünyesinde bu bileşiği oluşturup piyasaya sürüyor ondan pahalı diye biliyorum :D

Camları kolonyayla siliyordum iz kalıyordu 70lik saçma bir markayla, sırf cam için zamanında 80lik eyüp sabri aldım oda iz bırakınca eczaneden etil alkol almıştım onu sevdim ama kutusunda uçuyordu kendi kendine sonra iki-üç sene önce falan başka bir foruma üye oldum çoğu kişi gibi ordan ipayı görünce patlattım bir tane.

O gün bugün sade ipa, sulandırmaları illaki denedim ama saf daha çekici benim için helede kışın. Dışı için şu aralar aseton deniyorum kobay bir taunusta camı mahfetmezse güzel temizliyor. Bir tık ipadan yavaş çalışıyor hızlı uçuyor. Aynalara damlacık tutmaması için ne yapabiliriz acaba ev yöntemleriyle onun peşindeyim şu aralar. :D
ben alışmışım abi 1:1 ipa suya saf sıkınca ucacak diye panik oluyorum :D

Aynalarda evde bişey yapabilir miyiz çok baktım da hidrofobik bişey bulamadım. Soft99 Zero mirror coat kullandım geçen kış. Uygulama yapabileyim diye bıraktım dibinde özelliğini kaybetmiş yeni paket aldım :D

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
ben alışmışım abi 1:1 ipa suya saf sıkınca ucacak diye panik oluyorum :D

Aynalarda evde bişey yapabilir miyiz çok baktım da hidrofobik bişey bulamadım. Soft99 Zero mirror coat kullandım geçen kış. Uygulama yapabileyim diye bıraktım dibinde özelliğini kaybetmiş yeni paket aldım :D
Kötü olmuş, öyle oluyor bazı malzemelerde. Nette bir Teuku Alfie delikanlı testini yapıyorda fazla bir dayanımı yok gibi.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Kötü olmuş, öyle oluyor bazı malzemelerde. Nette bir Teuku Alfie delikanlı testini yapıyorda fazla bir dayanımı yok gibi.
Ben kendim kullandım @SubaruOutback abimin kanalında da vardı incelemesi. Dokununca sabun değince gidiyor sadece su değince bir promlem yok. yani tek sürüşlük diyebiliriz uzun yola çıkacakken kışın iyi olur ama zaten rezistans var o da kurutuyor

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Şampuan ve bez temas etmez ise 1 ay dayanım sağlayabiliyor ki ben o şekilde 1 ay idare ettim sonra tazelemek için yıkadım anında silindi gitti.

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Uzun zamandir aklimda olan, ama bir turlu vakit ayiramadigim sarjli pompayi sonunda tamamladim :)
Malzemeler, arabanin orijinal lastik tamir kitindeki pompa, 3 adet panasonic 18650 3400mah pil. 1 adet 3s 20A pil sarj ve desarj devresi ve tabiki lastik subabi takilmis kwazar :)
Malzemelerin hepsi elimde var oldugu icin benim icin bir maliyet olusturmadi.

Ekli dosyalar

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Uzun zamandir aklimda olan, ama bir turlu vakit ayiramadigim sarjli pompayi sonunda tamamladim :)
Malzemeler, arabanin orijinal lastik tamir kitindeki pompa, 3 adet panasonic 18650 3400mah pil. 1 adet 3s 20A pil sarj ve desarj devresi ve tabiki lastik subabi takilmis kwazar :)
Malzemelerin hepsi elimde var oldugu icin benim icin bir maliyet olusturmadi.
Verimi nasıl, elle pompalamaya göre ve lastik subabının oturması nasıl oldu detay sitesinde detay bekliyoruz işte:deli:

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Verimi nasıl, elle pompalamaya göre ve lastik subabının oturması nasıl oldu detay sitesinde detay bekliyoruz işte:deli:
Bu islem sanirim forumda daha once de yapilmisti diye hatirliyorum, o yuzden detayli anlatmaya gerek duymamistim. Anlatayim.

Herhangi bir oto lastikciden subap alip kwazar sisesini, sisenin kapaginin sapini dondurunce engellemeyecek bir yerindenden, subabin delikten gecebilecegi kadar delmek gerekiyor. Bu deligin boyutu cok onemli, Biraz buyuk delerseniz hava kacirabilir.

Pilleri seri baglayip sarj devresini de uygun sekilde pompaya baglamak yeterli. Pilleri nereye saklayacaginiz sizin hayal gucunuze kaliyor, ben pompadaki fazla kablonun sarildigi yere gizledim.

Hic elle pompalamadan araliksiz puskurtme yapabiliyorum. Bendeki pompa cok guc cekiyor, o yuzden en fazla 2 kere tam dolu kwazar bosaltimi ancak yapar.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bu islem sanirim forumda daha once de yapilmisti diye hatirliyorum, o yuzden detayli anlatmaya gerek duymamistim. Anlatayim.

Herhangi bir oto lastikciden subap alip kwazar sisesini, sisenin kapaginin sapini dondurunce engellemeyecek bir yerindenden, subabin delikten gecebilecegi kadar delmek gerekiyor. Bu deligin boyutu cok onemli, Biraz buyuk delerseniz hava kacirabilir.

Pilleri seri baglayip sarj devresini de uygun sekilde pompaya baglamak yeterli. Pilleri nereye saklayacaginiz sizin hayal gucunuze kaliyor, ben pompadaki fazla kablonun sarildigi yere gizledim.

Hic elle pompalamadan araliksiz puskurtme yapabiliyorum. Bendeki pompa cok guc cekiyor, o yuzden en fazla 2 kere tam dolu kwazar bosaltimi ancak yapar.
Zahmet verdik, teşekkürler güzel bilgiler için:)

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Selamlar bu başlık bayadır sessizdi bir el atayım dedim;)

Elimdeki kovaları bilerştirip daha fonksiyonel tek parça kova seti haline dönüştürdüm. İlk sınavını bugün verecek bakalım:bittinn:

Bildiğimiz turşu bidonu ve mutfak tüpü, damacana altlığı ve dolaba askılı çöp kovası malzemelerimiz.

Denememizi yapalım

Tekerlekleri çıtalara inşaat teliyle tutturdum ve paslanmaya karşı boyadım.

Kulpların birini ortadan tutup kaldırmak diğerine ise fısfıs asmak için ayarladım

Normal vidalara contalı pul koyarak sızıntıların önüne geçmeye çalıştım ve çıtalara vidaladım

İçine bu başlıkta daha önce paylaştığım dirt guardı da koydum ve jant temizliği için kovayıda ısıtıp, eğip bükerek oturttum:D
Ve son hali

Zaten evden çıkarken içine eldiven, şampuan, havlu bir iki ıvır zıvır fazla bir ağırlık taşımayacak. Dışarıda içine su doldurduktan sonra kulpun amacı sadece hareket ettirmek olacak. Alttaki çıtalar suya daima temastan dolayı bozulursa sistemi daha da geliştiririm bakalım:eek::cool:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Elimdeki kovaları bilerştirip daha fonksiyonel tek parça kova seti haline dönüştürdüm. İlk sınavını bugün verecek bakalım:bittinn:

Bildiğimiz turşu bidonu ve mutfak tüpü, damacana altlığı ve dolaba askılı çöp kovası malzemelerimiz.

Denememizi yapalım

Kulpların birini ortadan tutup kaldırmak diğerine ise fısfıs asmak için ayarladım

Normal vidalara contalı pul koyarak sızıntıların önüne geçmeye çalıştım ve çıtalara vidaladım

İçine bu başlıkta daha önce paylaştığım dirt guardı da koydum ve jant temizliği için kovayıda ısıtıp, eğip bükerek oturttum:D
Ve son hali

Zaten evden çıkarken içine eldiven, şampuan, havlu bir iki ıvır zıvır fazla bir ağırlık taşımayacak. Dışarıda içine su doldurduktan sonra kulpun amacı sadece hareket ettirmek olacak. Alttaki çıtalar suya daima temastan dolayı bozulursa sistemi daha da geliştiririm bakalım:eek::cool:
Abi ellerine sağlık çok güzel olmuşlar. Kendin yaptığın dirt guard yeterince sonuç verdi mi ?

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Abi ellerine sağlık çok güzel olmuşlar. Kendin yaptığın dirt guard yeterince sonuç verdi mi ?
:tesekkurr:
Tabiki amaç tabanda daha dalgasız bir ortam oluşturmak ve kirlerin yukarı çıkışını engellemek. Bunu kesinlikle başarıyor. Alt tarafta arasına böyle artı şeklinde bir parça ekleyerek daha da geliştirilir.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Denememizi yapalım

Ve son hali

Hocam ellerine sağlık çok güzel ve işlevsel olmuş. Kablo bağından sonra en iyi icatlardan biri de akıllı vida gerçekten :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...