Degerli arkadaşlarım öncelikle bu forumu açma amacımızın en başında ki nedenlerden biri de ticari kaygılardan uzaklaşmış, objektif olarak ürünleri karşılaştırmak. Bu noktada benim en çok dikkatimi ve tecrübelerim arttıkça tepkimi çeken konulardan biride ürünlerin sırf satılması için şişirilmesi. Sırf biryerlere hoş görünmek için fiyatı yüksek kalitesi düşük ürünleri almamıza sebep olan sözde ustaların kulaklarını bu vesileyle bir kez daha çınlatıyorum.
Biz bu yola çıkarken yönetici kurucu arkadaşlarla kendimize bir söz verdik. Dedik ki ne olursa olsun dürüstlükten ve amatörlükten yana olacağız. Bu çizgiyi hiç bozmayacağız.
Kullandığımız ürünlerin ph değerlerini objektif bir şekilde görebilmek için bu konuyi sabitleyeceğim ve sizlerden ricam elinizdeki ürünlerin ph değerlerini bu konu içerisinde paylaşmak.
Edit:21/01/2018
pH Nedir ? (Ekleme)
Arkadaslar ph ile ilgili kısa bir kac kelimeyide buraya ekliyorum. Bir çözeltinin asit ,baz yada nötr (ne asidik ne de bazik) olduğunu anlamamıza yarayan skaladır. Bu skala 0 la 14 arasında değer alır ve 7 değeri nötr olma durumunu ifade eder. 0 a doğru yaklaştıkça asidik özellik artarken 14 e doğru yaklaştıkça bazik özellik artar. 0 ile 7 arası degerler çözeltinin asit olduğunu , 7 ile 14 arasında ki değerler çözeltinin baz olduğunu gösterir. Bir çözelti 0 ile 3 arasında değer alıyorsa kuvvetli asit, 11 ile 14 arasında değer alıyorsa kuvvetli bazdır. Günlük hayatta asitler zararlıdır yada bazlar zararlıdır gibi genellemeler yapamayız. Meyvlerin çoğunun yapısında meyve asitleri bulunur. Yine temizlik malzemelerinin bir çoğunda baz bulunur. Kuvvetli asit ve bazların tahriş ve deforme edici özelliği vardır. Bundan dolayı araçlarımızın ilk günkü durumunu koruması için pH 7 (yani nötr) yada bu değere yakın kimyasallar kullanmak hem aracımızı korur hemde aracımıza uyguladığımız koruma ürünlerinin ömrünü uzatır.
Çok konuştum ufak birkaç testle başlangıç yapayım
Ilk ürünümüz Zymol auto wash severek kullandığımız ph nötr koruma dostu görevini layıkıyla yerine getiren bir sampuan
Ikinci şampuanı ise Suleyman abinin tavsiyesiyle aldım ve severek kullanmaktayım
Soft 99 Ph Nötr
Sırada fiyat performans açısından çok önde iki demirtozu temizleyici var. İkiside ph nötr ve ikiside görevini layıkıyla yerine getiriyor
Evet Sonax ve Koch chemie demir tozu sökücülerden bahsediyorum
Konu jant temizliğine gelmişken en başta söz ettiğim şişirilmiş ve gereksiz ürünlerden biri geliyor.
Valet pro Bilberry ph değeri oldukça yüksek bir baz. Ancak fırçasız temizlik kabiliyeti hiç yok. Fırça kullandıktan sonra daha ucuz apc lerde iş görür dediginizi duyar gibiyim
Sırada ön temizleme işlemi için kullandığım Valet pro Citrus Pre wash var. 1:10 sulandırma oranı ile Ph nötr ve güvenle kulanabilirsiniz
Genel amaçlı temizleyicilerde favori ürünler arasında ki Amway loc ise 1:10 sulandırma oranıyla Ph nötr ve güvenle kullanabilirsiniz
Yağ çözücüler arasında begenerek kullandığım 3d Orange Degreaser ise 1:8 sulandırma oranıyla oldukça yüksek bir ph değeri vererek beni üzüyor. Kuvvetli bir baz kendileri
En son olarak polisaj sonrası yüzey temizliğinde ipa yerine kullanılması gereken Sikkens M700 yüzey temizleme tineri. Ph nötr ve plastiklerde kullanabileceğiniz etkili bir arındırıcı
Nanolex pure ph 7
Gyeon bathle + ph 6.5
Sonax red summer ph 5- 5.5 arası
Nanolex reativ ph 5
Würth bmf ph 8.5 - 9 arası
Chemical guys orange ph 9.5 - 10 arası
Chimical guys diablo jant temizleyici ph 6
Valet pro carpet cleaner ph 11.5 - 12 civarı
Valet pro apc ph 12 civarı
Koch chemie nanomagic shampoo ph 6.5
Sonax multistar apc ph 8.5
Sonax cockpit sport fresh ph 8
Zymöl leather cleaner ph 6.5
Soft99 trızex şampuan ph 6.5
Autofiness spritz ph 6.5 - 7 arası
X101 11-12 gibi duruyor pH. Konsantre hali.
2) VP Carpet 1:80 sulandırılmış pH 8 gibi duruyor.
3) Finale pH 7
Bunlar da ilk etapta elime gelen diğer ürünler. Külliyata eklenmesi bağlamında;
1:1 Nigrin pH7
Autobrite non acid very cherry 12-13 gibi
Af İron out pH7
VP concentrated pH 7
Adams pH 7. Ürün mavi olduğu için 8 gibi duruyor ama 7.
Valet pro Enzyme Oudor pH 5.5 saf halde ölçtüm arkadaşlar. 1:5 sulandırma oranı ile nötr e yaklaşıyordur.
Valet pro Classic Protectant pH 7 ( nötr)
Evet dostlar bugünlük bu kadar test yapabildim. Sizlerden de degerlendirmeler bekliyorum.
Kalın sağlıcakla
Ilk mesaji sürekli güncelliyorum arkadaşlar. Biraz daha sonuç biriktikten sonra gruplama yapacağım.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi