Detaylı Lastik Temizliği ve Koruması

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Abi ellerine emeğine sağlık, forumda detaylı bir lastik temizleme konusu yoktu boşluğu dolduruldu. Bide abi müsait olduğun sırada detaylı jant temizliği talep edebilir miyiz ? :) İllaki forumda var veya bende kendi çapımda yapıyorum ama sizdende farklı bilgiler öğreneceğim kesin.:):tesekkur2:

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Lastik temizliği nasıl yapılmalı, harika bir rehber olmuş. Hem anlatım hem de fotoğraflarla şahane, elinize emeğinize sağlık. :nazar:
Bu arada dikkatimi çekti de banyoda temizlenmiş o lastikler sanırım, virüs sebebiyle Kayseri'ye geldim geleli annemden vize almaya çalışıyorum bende yazlık jantları banyoda yıkayayım diye ama sürekli red yeyip duruyorum :)
Teşekkür ederim, sonrasında banyoyu da temizlediğim için problem olmadı :)
Ömer hocam eline sağlık, tertemiz olmuş lastikler. Hem de banyoda :halay:.. Ben balkonda yapmayı düşünüyordum bir yoklama yapmamla vazgeçmem bir oldu :komik: Carbon collective platinum wheels i alıp getirebilirsem bende güzel bir temizlik yapmayı düşünüyorum. En kötü dayanamayıp Dr beasleys wheel seal uygulayacağım..
Teşekkür ederim Erçin Hocam, balkonumuz çok büyük değil aslında orada da olabilirdi ama düzenle, temizle falan bana pahalıya patlardı. Banyoyu ardından bulduğumdan daha temiz yapmam koşuluyla kabul ettirdim :) Benim koruma işi biraz sürprizli bakalım nasıl sonuçlanacak :)

Çok güzel bir konu olmuş ellerinize sağlık. Baya kirliymiş lastikler. Şimdi seramik korumalı lastik mi oldu bunlar ? :)
Teşekkür ederim :) Bir ara acaba çinli seramik mi uygulasam dedim ama bunun arkasındaki yazı aklıma geldi. İnşallah güzel sonuçlanır da faydalanırız :)

Abi ellerine emeğine sağlık, forumda detaylı bir lastik temizleme konusu yoktu boşluğu dolduruldu. Bide abi müsait olduğun sırada detaylı jant temizliği talep edebilir miyiz ? :) İllaki forumda var veya bende kendi çapımda yapıyorum ama sizdende farklı bilgiler öğreneceğim kesin.:):tesekkur2:
Teşekkür ederim :)

Şu video ile isteğin karşılanmış olur mu acaba?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Teşekkür ederim, sonrasında banyoyu da temizlediğim için problem olmadı :)

Teşekkür ederim Erçin Hocam, balkonumuz çok büyük değil aslında orada da olabilirdi ama düzenle, temizle falan bana pahalıya patlardı. Banyoyu ardından bulduğumdan daha temiz yapmam koşuluyla kabul ettirdim :) Benim koruma işi biraz sürprizli bakalım nasıl sonuçlanacak :)

Teşekkür ederim :) Bir ara acaba çinli seramik mi uygulasam dedim ama bunun arkasındaki yazı aklıma geldi. İnşallah güzel sonuçlanır da faydalanırız :)

Şu video ile isteğin karşılanmış olur mu acaba?

Evet abi bu video yeterince yardımcı oldu bana, zaten jant temizlemek için alet edevat alırken siz yardımcı olmuştunuz aynı yaptığınız şekilde bugün temizlik yaptım akşama doğru uygulamamı atıcağım.:)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Abi eline sağlık güzel bir rehber olmuş :) Seramikli lastiği ilk defa görücem :D
Tesekkur ederim :)

Ya sen neler goruyorsun orada Allah askina, birak simdi :)

Bakalim ben de boylesini ilk defa tecrube edecegim. Tabi once lastikleri taktirmak lazim :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık kardeşim, maaşallah süper konular, bir büyük eksiği giderdin bu konuyla. Emeğine sağlık.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Elinize sağlık cok iyi olmus
Tesekkurler beyler :)

Eline sağlık kardeşim, maaşallah süper konular, bir büyük eksiği giderdin bu konuyla. Emeğine sağlık.
Tesekkurler abi, estağfirullah eksiklik degil fazlasiyla var ama basligi yoktu. Sizden gordukerimizle faydali olmaya ugrasiyoruz :)

Ellerine sağlık Ömer
Uygulama lastiklere hayat öpücüğü olmuş resmen
Eyvallah abi tesekkur ederim :)

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam lastiğe bu kadar muamele yapılır mı:heyecan: Rehber gibi rehber olmuş. Bazı adımları opsiyonel yapılacak olarak algılamak istiyorum. Bu ağırkanlılıkla bir günü lastiklere gömerim yoksa. :D

Son düzenleme:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Herkese merhaba,

Hemen hemen herkesin konularında lastik temizliği ile ilgili kısım kısım anlatımlar olmuştur, ama sadece buna ait bir konu olmaması nedeniyle bu konuyu kendi uygulamalarımdan ayrı bir başlık altında paylaşmak istedim.

Diğer uygulamalarım için bu linki inceleyebilirsiniz;

Cilala Parlat.

Arabayı pek sık kullanmadığım için kışlıkları değiştirme ihtiyacı hissetmedim ama lastiğin yapısının bozulmaması için en kısa zamanda yazlıklara geçiş yapacağım. Hazır sokağa çıkma yasağı da varken yazlıkları eve çıkardım ve temizledim.

Anlatımı oldukça sadece tutmaya çalışacağım, amacım bir nebze olsun lastik temizliği detayı hakkında fikir verebilmek. Araba üstünde de uygulama şekli hemen hemen aynıdır. Jant takılı ve lastik sabitken çalışması biraz daha zordur, kullanılan malzemeler ve kullanım yöntemi değişmez.

Lastik temizleme için ihtiyaç listesi;

Lastik temizleme fırçası,
Detay fırçası,
Güçlü bir apc ya da degreaser,
Güçlü bir şampuan,
Şart değil ama varsa dedike bir lastik temizleyici.
Kurulamak için bez.

Yazlıkları temizlemeden muhafazaya almıştım, bu nedenle de yağmurun, çamurun, tuzun, yol pisliklerinin hepsi lastik üzerindeydi.

Bimden aldığımız sarı degreaser ile lastiklerin ön ve arka yüzüne sıkıp bir müddet bekledim. Gerçekten yağı kiri çok iyi çözdü.

Ardından çok kuvvetli sayılabilecek bir oranda hazırladığım B33 ve su karışımını modifiyeli veta pompa yardımıyla köpük formunda lastiğe uygulayıp bir süre bekledim. Ve fırçaladım. Ara dere yerler için detay fırçası kullandım, fakat detay fırçasının ucunu kesip biraz daha dirençli ve sert olmasını sağlamıştım. Eğer normal detay fırçasıyla müdahale etmeye çalışırsanız böyle kirli bir lastikte faydasını göremezsiniz.

Kiri çok rahat görebilirsiniz, bu işlemi bir kaç kez tekrarladım, köpük fırçaladığınızda beyaz oluncaya kadar işleme devam etmelisiniz. Degrease, apc, ya da çok güçlü bir şampuan, elinizde ne var kullanabilirsiniz. Yalnız yağdan ve eski korumadan arındırmak için tavsiyem duruma göre bir degreaser bulundurmanızdır.

Gerçek beyaz budur :)

Artık lastik tertemiz, ama ben tetenek adamım, demir tozu sökücü uyguladım lastiğe, fırça ile yaydım, sonra tekrar apc ile fırçalayıp duruladım.

Before afterları severiz ;)

Temizlik ardından lastiği korumaya almaya geldi sıra, bunun için tercihim turtle wax jet black oldu. Zaten lastik boyası gibi bir şey bu ürün, ürünü nur lef lef ayakkabı süngeri ile 2 kat olacak şekilde lastiğe uyguladım. Bu arada öncesinde kuru lastiğe 1:1 oranda ipa ile temizledim ki koruma iyi tutunsun.
Katlar arası çok beklemedim, çünkü balkonda uyguladım ve hava çok sıcaktı, hemen kurudu diyebilirim. Bu üründe kat atılacaksa kış aylarında 5-10 dakika beklenmeli.
Aşağıdaki tek kat sürülmüş hali.

50:50 yapalım, yine tek kat uygulanmış hali;

TW Jet Black Tire kullanma sebebim lastiğin solmuş rengi geri kazandırmak istememdi. TW Ceramic Spray Coating arkasında lastiklere de uygulanabileceği yazıyordu. Bu affeder miyim? Tabii ki etmem :)

Bir kaç fıs her lastiğe geçtim ardından kuru bezle üzerinden geçip fazlalıkları aldım.
Sonuçta hem görünüm hem koruma olarak iyi duruma gelmiş bir lastik seti elde ettim.

Bu da final;

Ceramic'in 24 saat kürleşme süresi var, bu süre dolunca belki bir kat daha uygularım. Duruma göre su iticilik videosu da çekmeye çalışırım :)

Herkese teşekkürler.
Ellerine sağlık hacım çiçek gibi olmuş. Allah tekerine taş değdirmesin:D. Şimdi bekbarsın qwsi de lastiklere uygulanıyordu aklıma o geldi

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Abi boş durmuyorsun maşallah.
Can sıkıntısından patlamak üzereyiz hepimiz :(

Hocam lastiğe bu kadar muamele yapılır mı:heyecan: Rehber gibi rehber olmuş. Bazı adımları opsiyonel yapılacak olarak algılamak istiyorum. Bu ağırkanlılıkla bir günü lastiklere gömerim yoksa. :D
Rutin temizlikte bunların çoğuna gerek yok, apc ya da lastik temizleyici yetiyor zaten :) Benimkisi pis bırakmamın cezası :(
Jant, lastik, davlumbaz severim :)

Ellerinize sağlık. Kılavuz bir konu olmuş.

Ellerine sağlık hacım çiçek gibi olmuş. Allah tekerine taş değdirmesin:D. Şimdi bekbarsın qwsi de lastiklere uygulanıyordu aklıma o geldi
Eyvallah hacım :) bakalım nasıl bir dayanım gösterecek diyeceğim de arabayı çıkartmıyoruz ki doğru dürüst dışarı. Bugün 2. katı atarım inşallah, daha da ne yapayım yeter gari

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Elinize sağlık Ömer hocam. Herkesin evde sıkıntıdan patladığı şu günlerde böyle bir uygulama yaparak milleti imrendirdiğiniz için kızmamız gerekiyor. Fakat uygulamayı okurken o kadar keyif aldım ki sanki ben yapmışım gibi hissettim. özellikle o çamurların akışını görmek insanı gerçekten rahatlatıyor. Keyifli bir paylaşım olmuş teşekkür ederiz

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Elinize sağlık Ömer hocam. Herkesin evde sıkıntıdan patladığı şu günlerde böyle bir uygulama yaparak milleti imrendirdiğiniz için kızmamız gerekiyor. Fakat uygulamayı okurken o kadar keyif aldım ki sanki ben yapmışım gibi hissettim. özellikle o çamurların akışını görmek insanı gerçekten rahatlatıyor. Keyifli bir paylaşım olmuş teşekkür ederiz
Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim :) O kirler temizlendikçe ruhum da temizleniyor.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese selam,

Turtle Wax Ceramic'in 24 saat kürleşmesine izin verdikten sonra bir kat daha uyguladım.
Ama öncesinde kısa bir video çekerek su iticiliğini görmek istedim.

@Dragstar Süleyman Abi, lastiğin arka yüzlerine koruma yapmamıştım. Sadece temizlemiştim ama görüntü olarak çok çok kirli duruyorlardı. 2. kat ceramic geçerken bezde kalan ürünle arka yüzleri de geçtim. Kesinlikle renk değiştirdi, sormuştun, cevap vermiş olayım dedim.

Turtle Wax Ceramic Spray Coating'in lastik üzerindeki su iticiliği;