Elimizden geldiğince, jant fırçası yapım aşamalarını görseller ile anlatmaya çalışacağım.
Önelikle kullandığım malzemeler.
1. Oklavamızı vernikleyip kurutuyoruz.
2. Ben biraz geniş yaptım wash padi dağıtmamak için hemde daha kullanışlı oldu, 21 cm uzunluk 7 cm genişliğinde kestim.
3. Kestiğimiz yünü dışı içe gelecek şekilde dikiyoruz.
4. Diktiğimiz yünü iç dış tulum çıkartıyoruz.
Oklavamızın üzerine cam fitilimizi 23 cm gelecek şekilde sarıyoruz. Yünden uzun sarmamızdaki amaç sıkı olması oklava üzerinde oynaması.
5. Yünü oklavaya geçirmeden misinayı boğaz kısmına içten geçiriyoruz
6. Yünü oklavaya geçirip misinayı düğümlüyoruz.
7. Hasır ipi sap kısmına sarıp üzerini vernikleyip kurutup kullanıyoruz.
1.20 sn sonrası jant temizleme kısmını görebilirsiniz genel bir jant davlumbaz temizliği en hızlısından.
Fırça hakkındaki yorumum; Temizleme kabiliyeti güzel, tahta olmasından dolayı esneklik zayıf ama benim için çok önemli değil olsa iyi hissettirirdi, çapı 5cm olan her yere giriyor, toplam uzunluğu 48 yün kısmı 21 cm bu büyük gözükebilir ama özellikle jant arasına girip çıktıkça tahta kısmın janta sürmesine engel oluyor bu bir avantaj, yün olmasından dolayı temizlik sonrası az sabun durulama ve santrifüj etkisi ile tertemiz çıkıyor, kullanım sonrası fotosunu bırakıyorum.
Önelikle kullandığım malzemeler.
- 1cm çapında tahta oklava,
- Emiciliği ve yün materyalin hareketini kısıtlamak, sağlamlığı artırmak için oklava üzerine sarmada kullanılacak kapı, pencere kenarlarında kullanılan 1cm et kalınlığında sünger, alternatif olarak 1cm et kalınlığı olan herhangi bir sünger.
- Zamanında aldığım 1kere bile kullanmak nasip olmayan 3d wash pedden yaptım ben, sizde eldeki eskiyen wash pedleri felan hiç edebilirsiniz
alternatif olarak, kimyasal direnci olan ve jant fırçası olur diyebildiğiniz min. 2,3 cm yün, mikrofiber materyal,
- Oklavanın suya karşı direncini artırmak için vernik,
- Sap için, ince hasır ip,
- İğne, misina, ip.
1. Oklavamızı vernikleyip kurutuyoruz.
2. Ben biraz geniş yaptım wash padi dağıtmamak için hemde daha kullanışlı oldu, 21 cm uzunluk 7 cm genişliğinde kestim.
3. Kestiğimiz yünü dışı içe gelecek şekilde dikiyoruz.
4. Diktiğimiz yünü iç dış tulum çıkartıyoruz.
Oklavamızın üzerine cam fitilimizi 23 cm gelecek şekilde sarıyoruz. Yünden uzun sarmamızdaki amaç sıkı olması oklava üzerinde oynaması.
5. Yünü oklavaya geçirmeden misinayı boğaz kısmına içten geçiriyoruz
6. Yünü oklavaya geçirip misinayı düğümlüyoruz.
7. Hasır ipi sap kısmına sarıp üzerini vernikleyip kurutup kullanıyoruz.
1.20 sn sonrası jant temizleme kısmını görebilirsiniz genel bir jant davlumbaz temizliği en hızlısından.
Fırça hakkındaki yorumum; Temizleme kabiliyeti güzel, tahta olmasından dolayı esneklik zayıf ama benim için çok önemli değil olsa iyi hissettirirdi, çapı 5cm olan her yere giriyor, toplam uzunluğu 48 yün kısmı 21 cm bu büyük gözükebilir ama özellikle jant arasına girip çıktıkça tahta kısmın janta sürmesine engel oluyor bu bir avantaj, yün olmasından dolayı temizlik sonrası az sabun durulama ve santrifüj etkisi ile tertemiz çıkıyor, kullanım sonrası fotosunu bırakıyorum.
Son düzenleme: